Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Poslanci prosazují výpalné z kopírek a změny, kterými přihrají OSA 400 milionů

Tohle to je jedna velka spina. Pokud si OSA zasluzi nejake vypalne (o tom mozno dlouze diskutovat) , tak at mu to jde rovnou ze statniho rozpoctu. Stat by se mel snazit, aby podnikani firem bylo co nejsnadnejsi. Takze proc by meli byt firmy zatezovani komunikaci s OSA.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

celé jsem to přečetl a nikde jsem nenarazil na to že se jedná o firmy, můžete mi prosím přímo ocitovat kde se tento zákon dotýká firem. Myslím to vážně, mockrát děkuji.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

a ve firmach nemaji tiskarny ?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

mají, ale nechápu co se vztahuje na firmy když je řeč evidentně o státních organizacích?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Řeč je o státních organizacích, protože poplatky mají přímý dopad na rozpočty těchto organizací. Pro firmy to samozřejmě platí taky.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že tablety do určité míry nahrazují funkce tiskáren, tak by měl být zaveden poplatek za otočenou stránku v tabletu, pro začátek třeba 0,1 Kč :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

NO ZE ČLÁNKU JSEM POCHOPIL ŽE SE JEDNÁ JEN O STÁTNÍ INSTITUCE, nevím kde jste bral že by to tak mělo být i v soukromé sféře?
Nebylo by jednodušší zavést daň ze střechy?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Dan ze strechy je blbost, firmy bydlici ve vysokych vezacich by logicky platily mnohem mene, nez firmy v jednopodlaznich budovach.

Kdyz uz , tak dan z podlahy, resp. z pohlahove plochy - to uz zlocinni podnikatele tak snadno neobejdou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Spravedlivá by byla daň ze vzduchu, mluvením se také dopouštíte rozmnožování autorských děl.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

IMHO rec je o statnich organizacich, protoze pro firmy to plati uz ted.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

že zvýší náklady na provoz kopírovacích strojů umístěných v objektech škol, knihoven, archívů, státních orgánů a orgánů územních samosprávných celků.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hajzli sú to. Ožobračovať bežný ľud. Myslel som, že poslanci by mali slúžiť pre blaho národa. Týchto by mali lynčovať. Zaujímalo by ma, koľko sa v takomto prípade dáva všimné.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

jj, sou to hajzli nenažraný. Vzhledem k tomu, že průměrná mzda v ČR je 3x menší než v západní evropě, měly by tomu v horším případě odpovídat i kopírovací poplatky, v lepším případě by měly být úplně zrušené.

Autoři jsou přece odměňováni z prodeje svých děl, vůbec netuším, proč bych je měl sponzorovat když si kupuju SSD, které mi bude sloužit jako systémový disk.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ale cena kopirky 3x nizsi neni, ze?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, proč by do toho měla vstupovat zrovna cena kopírky. I u těch disků je to počítané podle kapacity.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jsem pro. V případě, že OSA a podobné spolky budou povinně zveřejňovat výsledky hospodaření.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vše je špatně . Samotný smysl OSA je špatně . Pokud má někdo tendenci zpoplatňovat kopírování autorských děl , měl by na to pamatovat přímo zákon a státní pokladna ne vytvářet další neprůhledné správcovské organizace nad kterými si mnou ruce lobisté ...
Autorský zákon by měl ctít práva majitelů autorských zákonů , stejně jako by je měl adekvátně omezit , pokud je to v zájmu státu a občanů - tím myslím , že ochranné lhůty v dnešní době nemohou být padesát či sto let . Takové zákony jsou kontraproduktivní stejně jako berličky na hraně slušnosti v podobě OSA ....

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"V zájmu státu a občanů" není ničím jiným, než idealistickým klišé. Dobré pro volební hlasy. Nesouhlasil bych ani se zákonem, protože nehodlám podporovat něco, co sám nevyužívám. Jdu do muzea, na koncert, do divadla, tak platím vstupné. Včetně televize (nevlastním) a rádio neposlouchám ani v autě. Knihy si kupuji v tradiční i elektronické podobě a stejné je to s hudbou. Tak proč hned dělat další zákon, kterým budou muset někde ubrat a ještě více vybrat. To by nás všechny stálo nejméně 15x tolik. Do budoucna ještě více, neboť do tří let by bylo zapotřebí navýšit počet úředníku, kteří si budou posílat lejstra, aby celá koordinace fungovala.

Podle mého názoru, pokud chtějí vybírat, musí mít i povinnost neprodleně vracet. To by byla legrace, kdyby museli vracet všechny poplatky vybrané těm, kteří nic "nekradou". Hlavně bez účasti státní kasičky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Však o státní kasu jde především a jen na ni mohou volení zástupci slyšet. OSA je šedá zóna , stejně jako exekutorská komora ... v podstatě obdobné organizace u kterých se sám stát zřekl kontroly a kupodivu obě mají své mafiánské praktiky zažité natolik , že nestydatě požadují od státu další podporu ...
Špatné zákony nevyřeší převedení odpovědnosti na soukromé spolky .... a to se právě stalo .

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pochopil jsem, přesto zůstávám skeptický, protože zkušenosti s děním v ČR mi dávají dobré důvody setrvat v původním názoru. Ono to jinak nedopadne, šedá zóna bude tak či onak a kontrola se bude rovnat nule. Oficiálně vznikne odkladiště přebytečných, další úřad, který bude na oko kontrolovat (nedělat nic) a budou vzkvétat subvencované feministické dramatické kroužky. Nakonec nás to bude stát mnohonásobně více a rozdíl nebude. Státní správa nebude dělat nic navíc a politik nebude hlasovat o zániku kvalitních trafik pro své blízké. Šedá, mafiánská, ale mnohem levnější, protože bez zásadních reforem realizaci nevěřím.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Naopak, budou delsi.

Proc? Protoze Disney.

Cele je to jen kvuli pravum na Mickey Mouse.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy jsem nepochopil, komu vlastně takový zákon prospívá. Tedy kromě těch prostředníků.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

no právě. Prostředníci (OSA) podstrčili pár politikům několik milionů a ti jim za to vymysleli tenhle stupidní zákon.
Však o tom byl ten poslední odstavec: jak je možné, že 3 různí politici podali úplně stejný pozměňovací návrh? To jim musela OSA už podstrčit hotové.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Politici jsou jako herci. Chce se od nich slušný zevnějšek a za střízliva odrecitovat scénář ve správném pořadí. Improvizace na jevišti dlouho nevydrží.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Petr Gazdík není z TOP 09, to si opravte. Je za Starosty a nezávislé, kteří se s TOP 09 jen kandidovali do parlamentu a v současnosti se sbližují hlavně s Babišem.
Obě tyhle seskupení nemají žádný základní program, takže jsou schopny příjít s čímkoliv. Samozřejmě, bez základního ideologického programu je člověk lehce náchylný k tomu podlehnout šikovnému nátlaku.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

zato predrevolucni politici se silnym ideologickym programem nepodlehali natlaku a jednali vzdycky jenom v zajmu lidu.. ((:

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

vase reakce je typicka pro koblihozroutske ovecky - nereaguje na prispevek, ale na neco, co v nem vubec neni a postavi se proti nemu...

-> prispevek jen poukazal na VECNOU chybu clanku (Gazdik neni TOP 09), ale pro Burese je politik jako polilik, ze... "vsetci kradnu, len on dostava dotace", ze...
- [a je uplne jedno, ze i TOP09 by v tomto pripade pravdepodobne chovala stejne - kdo zna jejich program a vzpomene si na minule predvolebni kampane, vi, ze TOP09 patri k velkym propagatorum poplatku a plateb tzv. autorskych prav] - FAKT je, ze Gazdik proste neni z TOP09 a nikdy nebyl.

-> o tom, ze Buresfert neni o idejich ani programu, nema smysl snad psat;
... o tom ze tzv. "Starostove" se vezou na stejne vlne tzv. NEpolitiku a tech, co "umi makat", taky neni sporu - taky nemaji zadne ideove smerovani/ predstavu/vizi - jde jim jen o to, dostat co nejvetsi podil prachu ze statniho rozpoctu (a ted neresim, zda je to samo o sobe sparvne/spatne, aby vetsi penez z dani dostavala samosprava - rozumej=oni) - zadnej "program" opravdu nemaji...
- Ostatne s Babisem, je spojuje i pouzivani bilych koni v kampani - viz pochybna baba Drabova (ktera mimochodem taky porusuje zakon) - byla "tahounem" kampane, a pak sama rekne, ze nechce byt vic nez zastupitelka, a ze kdyby si "musela vybrat", jestli byt kr. radni nebo sefka SUJB (coz je falesna volba, protoze vysoky urednik celostatniho vyznamu NESMI byt ani zastupitelem), tak by radsi dal sefovala SUJB...
- cim se to lisi od Harapesu, Slovacku a Vanu (a mnohych dalsich)?

-> asi vidite nevidene, ale v komentu neni nikde zadny odkaz na predlistopadovou eru, komunisty, ci kdo vi co.
... slovo "ideologie" neni sprostym slovem, stejne tak ani slova "pravni stat", "spravedlnost", "plan", "program", "svetonazor" a dalsi a dalsi...
To se snazili po Sametu jen zlodeji ala Klaus vytvorit predstavu, ze mit ideje, prosazovat pravo,... je neco totalitniho - ze jen neviditelna ruka trhu a absence jakychkoliv pravidel je ta prava nefalsovana svoboda...

-> ve skutecnosti prave ty nejvetsi k***y jsou ti, co zadne ideje nemaji a jejich jedinym zivotnim mottem je "ja chci nejvic" - Babis, Trump a dalsi...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ty ses dobre mimo ((: reaguju na neco co v postu neni? to nesmis pri jeho cteni skoncit prvni vetou.. vlasne kdybych ja pri cteni tvyho postu skoncil prvni vetou, usetril bych si minutu zivota (:

jinak teda podle archivu Gazdik 2013 kandidoval za top09 a na kandidatce topky byl na prvnim miste.. pokud te tenhle samotnej fakt vytoci tak, ze pozvracis pul stranky, mas nejvyssi cas zajit na psyndu :(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1/ nejsme "soudruzi", "bratri" ani kolegove Stbaci abyste mi tykal
2/ dalsi potvrzeni babisovsko-zemanovskeho pristupu: zadna fakta; zato urazky a lzi (top09 i gazdik jsou mi naprosto ukradeni - co nesnasim, je prekrucovani a lhani, coz prave takove existence jako je ta vase (ted v prostredi "socialnich siti") dava dojem, ze kdo vic rve, ma pravdu.
3/ Gazdik kandidoval na kandidatce TOP 09, ale ne jako clen. Evidentne mate problem s chapanim - byt na nejake kandidatce jeste neznamena, ze jste jejich clenem a stejne tak, ze prosazujete jejich program (tuplem ne v teto zemi)
4/ kydy o predrevolucnich politicich tezko mohou reagovat na predchozi prispevek, kdyz v nem neni o tom ani naznak
5/ dal se s necim takovym nehodlam ztracet cas

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, platim za SD kartu na kterou fotim, co kdybych kradl. Navrhuji platit za vsechny zaznamove media. Treba 1h za jeden list kancelarskeho papiru A4. Samozrejme vetsi gramaz umoznuje trvalejsi ukradeni, takze by se to pak melo jeste nasobit nejakym koeficintem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už padly i návrhy, aby všichni chlapi šli preventivně sedět kvůli znásilnění, vercajk na to mají...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No myslím si, že nově zamýšlené "výpalné" z knih a kopírek nepůjde k OSA ale k organizaci zvané DILIA. Název má sice jiný ale účel, chování a jednání stejné jako OSA. A ještě nesmíme zapomínat na svaz "vyhopsaných diskžokejů" OAZA. Ti jsou taky pěkně drsní jako šmirglpapír na záchodě.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jen jiná chapadla té samé chobotnice :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Z článku jsem se nedozvěděl, pro koho zmínění tři lidé pracují, resp. kdo má zájem m.j. na likvidaci knihoven a financuje tuto akcičku. ☻

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Proč by to mělo zlikvidovat knihovny? Knihovny jenom zvýší poplatky za výpůjčení knihy a celé to zaplatí obyčejní lidé a studenti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Protoze se lidi na pujcovani knih za takovou palku vykaslou. Osobne mam v knihovne rocni pausal, kdybych mel platit za kazdou knizku ...

(Studenti ti to asi zaplati protoze musi ...)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nebrecme tady a po hospodach panove, a zacneme s tim neco delat.. Timhle zpusobem se nikdy v tomhle state nezmeni... Pokud tyto organizace aneb statem posvecene kanaly nezmizi z povrchu zemskeho a my vsichni na to budem bohuzel jen s kecama prihlizet tak za chvili budete platit dan i z hajzlpapiru... :(

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jsou to nezkuteční....
Lidi kdo z Vás ví o kolik jste zbytečně oškubani? Podle mého odhadu 5 - 10 tisíc ročně. Prachy které mizí kdoví kde. Jestli máte rodinu, tak to je ročně kolem 40 tisíc.
Ale je to v lidech, není to jen korupce "nahoře". ZAčiná to doma, pokračuje to v práci a končí u nejvyšší politiky. Důkazy? Jednoduché. Například 700 tisíc lid podepsalo nevýhodnou smlouvu na neomezené volání, i když ji většina nepotřebuje. Tupé stádo ovcí, bohužel...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A bojovat proti systému není složité. Stačí se vyhýbat firmám, které jsou spojené z korupcí. Například hypermarkety postavené v centru města i když všichni chtěli park.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na mě OSA působí jako mafiánská organizace a toto dění mě v onom dojmu jenom utvrzuje.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

jak Z TOHO VEN ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Treba zacit neco delat? Jeden udela hovno, mnoho uz neco zvrati... :) Nema cenu plakat tady..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mno, a ted tu Karkulce....
tyto organizace by neexistovaly nebyt "blahovule nacalstva" ....
tj. je to mafianska organizace podporovana "nacalstvem"...., z enthusiasmu to asi nebude,

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zlatuška jako bývalý děkan MU teda dost zklamal, když je ochotný se nechat zlobovat a ještě proti zájmům akademické a vzdělávací sféry, ze které vyšel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.