Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Výrobci notebooků se do USB typu C zrovna nehrnou

Pokud mě paměť neklame, tak zrovna Acer byl první, kdo u nás notebooky s C konektorem nabízel...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono v zasade uz nechcem robit nakup noveho smartphonu ani notebooku kym nebudu obidva na USB-C.

Ako tablet pouzivam windowsoy Asus T100 a to ze to nabijam z tej istej nabijakcy ako tel je super.

Keby som mal na jednej nabijacke ntb, tablet aj smartphone bolo by to super. A keby si mozem pozicat usb-c nabijacku z druheho notebooku ked si niekde zabudnem.. uzasne.

Takze, kym nebude poriadne USB-C portfolio na trhu urcite nedam 500+ Eur za novy NTB.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Lenovo Yoga 900 ma taky USB-C bohuzel... vice bych u ni ocenil HDMI konektor :) prakticky USB-C slouzi jen na pripojeni dock station... (bohuzel Yoga pres USB-C nejde nabijet)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Radeji o stovku levnejsi notas nez s konektorem USB-C. Ja sice rozumim nekterym pocitacovym fajnsmejkrum, kteri USB-C vyuziji, ale jedna se v podstate o minimum lidi a nejake USB-C produkty uz na trhu jsou, ostatni radeji usetri a nelze se proto divit vyrobcum, ze s USB-C nikam nespechaji.

Osobne kdybych kupoval notas, tak nejake USB-C je to posledni co bych resil a co se tyka smartphonu, tam bych dokonce radeji klasicke mikroUSB 3 typ B. Jenze bohuzel v letosnich modelech uz se neobjevil, bud Samsung s trapnym USB2.0 nebo ostatni USB-C.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak ty, ale já notebook neupgraduji každý rok. Dokonce poslední notebook už má 8 let a teprve teď uvažuji o upgradu. Tento rok je USB-C vcelku zbytečné, za rok už situace bude jiná a 3 roky později si člověk nejspíše bude trhat vlasy, že si tu stovku nepřiplatil a musí zbytečně nosit redukci.

Nemluvím o nahrazení všech USB, ale mít aspoň jeden USB-C považuji za nezbytný parametr u výběru notebooku kvůli výhledu na dalších alespoň 5 let (nevidím důvod pro rychlejší výměnu notebooku).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K cemu?
Jasne pokud planujes smartphone a to jeste highend, pac v lowendu mas porad obycejny USB. Flashky? Budou jeste za pet let klasicke USB3.
Jednoduse me na nasledujicich 5 let nenapada vyuziti.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejde pouze o to, co si můžeš koupit ty pro udržení kompatibility, ale co budou mít lidé kolem tebe. Za 5 let bude pravděpodobně běžná flashka s USB-C a stejně tak další zařízení. Hledat kvůli tomu redukci (zvláště na cestě), když kamarád/kolega bude chtít něco nahrát je na houby.
Ale i pokud je člověk asociální introvert (nic proti), tak může chtít sám mít flashku, kterou bude moci připojit k mobilu i PC bez redukce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Radsi budu mit notebook s nezatavenou baterii, ctyrmi fukcnymi USB 2.0 porty a pekne od sebe, vykonnim chlazenim, nepripajenou DDR operacni pameti na zakladni desce a normalne funkcnim/reagujucim touchpadem nezli jeden zbytecnej USB-C port pro mobilni maniky ktery beztak jako technologii Thunderbolt vyuziva aktivne jenom spolecnost Apple.

Lidi vite ze dnes vetsina(3/4) prodavanych mobilnych Core i7 procesoru od Intelu, konkretne generace Broadwell a Skylake sou pojebane dvoujadráče? ja si dobre pamatuju! doby kdy sem koupil mobilni Core i7 v generaci Sandy/Ivy-Bridge a byli to automaticky ctyrjadrace(+SMT/HT=8vlaken). Vite prosim jaky je rozdil mezi dnesnymi mobilnymi intelími zmetky Core i3, Core i5 a Core i7? jenom +1MB cache, aktivni technologie Turbo a Intel HD Graphics v rozmezi 520 - 550... to sme se dnes skutocne dockali peknych vojebu ale plati se za ti procesory jeste vic!

Ja lidem rikam, necht si sve stare notebooky opatruji, to co dnes nabizi trh je jeden zvratek.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

To vam fakt nestačí těch 149 modelů, které má CZC v nabídce - většina s 6700HQ, dražší s 6820HQ? Dvoujader Skylake není v nabídce CZC o moc víc, 173 modelů.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Klidně by mohli dělat i čtyřjádrový model s <20W TDP, nebo snad ne? Když to umí AMD...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

um.. tak dell ma tiez systemy s usbC uz pomerne dlho, teda par mesiacov, samozrejme ze sa jedna o nove modely, asi tazko budu upravovat sasi a setko do starych... Ostatne to takto bude aj u inych vyrobcov, kde s prichodom novych modelov / generacii sa zahrnie aj usbC aspon s jednym konektorom. Ale to je skor otazka na FoxConn ako na Dell / HP / Lenovo atd, ked to setko vyrbaju oni, nie? :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak pro vyrobce mobilu to znamena prechod z microUSB na USC-C, cili teoreticka sance vydelat na nabijeckach, kabelech, atd. Pro vyrobce notebooku to znamena prejit ze spousty nestandardnich reseni na jednotny konektor, ktery nebude nutit uzivatele neustale menit okolni zarizeni, takze asi proto.
Jinak mi neprijde moc dobry napad nabijet notebooky stejnym konektorem, jakym se pripojuje flashdisk. Az nejake zarizeni vzhledem ke kvalite dnesni vyroby posle nekam spatne napeti, tak neco z toho asi shori.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Dal som plus, ale aj tak v tom vidim "podobu" s elektronizaciou aut. Az nejaka suciastka prestane fungovat, nebude stacit rozobrat produkt, vycistit, premazat, zlozit a ist dalej. Bude treba navstevovat servis. Klesli ceny aut, no servis poriadne podrazel a este zabranili roznym podomovym opravarom ich pripravovat o trzby.

USBC vidim rovnako. Ak to zhori, uzivatel si zanadava, zajde do servisu, vyplazi kopu penazi za hlupost (aj ked nepriamo zavinenu) a este pravdepodobne pride o data. Dnes je moderne zvalit vsetko na uzivatela, alebo opotrebenie materialu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

skoda ze i po tolika chybach je navrh USB-C konektoru tak nestastne chatrny aneb cim mensi kousek plastu uprostred konektoru na strane zarizeni tim lepe jeste ze funguji bezdratove technologie prenosu dat i energie ;) (tohle si myslim ma apple zvladnute lepe)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Blbé je, že hromada výrobců implementuje USB-C blbě (za mobily píšu). Ať už omylem, schválně nebo z donucení. Tohle rozšíření nepomáhá..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

wafer1947 je prosedively retard a dokazuje to kazdym neprispevkem, sem s USB c kdo ma porad otacet kabely aby to pasovalo! a wafrove at si zvastaji pres jejich super paralelni porty nez jim zkratuji a preskoci jim jiskra nadobro... kokoti

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ta "elektrické interference uvnitř na základní desce" mě zaujala, cože to je?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"S typem C se pojí i potřeba vyšších proudů, protože dávat do notebooku typ C i třeba jen bez možnosti rychlejšího dobíjení malých zařízení by nedávalo smysl." - proc jako? Pokud nema power delivery, tak to je klasicke USB 3.0 (3.1) ..... vlastne aby to nebylo jednoduche, muze to byt klidne USB 1.0 s type-c. Nicmene myslim, ze konektor za korunu by tam meli zacit davat. Ale je pravda, ze bez gen2 (10gb/s) a power delivery to asi fakt moc smyslu nema .... ok, to ti prominu:o)

Ale k tomu USB3.1 gen2. Mam od vcerejska MSI Z170A PC MATE. A ten ma USB3.1 gen2 10GB/s ..... ale jen USB type-A konektory. Ted jsem do toho koukal a je to klasicky UBS 3.0 modry konektor, zadne schovane vodice navic. Tak jak je to mozne?!?!? Hadam, ze na nejakou redukci TYPEA -> TYPEC muzu zapomenout a jeste aby mela treba power delivery .... to celkem chapu. Ale co nechapu uz vubec, jak je mozne, ze to ma 10GB/s a jen 9 vodicu? TYPEA ma jen 2 kanaly. TYPEC ma 4 kanaly. Tak nejak jsem doted myslel, ze diky dvojnasobku kanalu to ma proste 10GB/s misto 5GB/s u USB 3.0. Je to od MSI podvod nebo proste existuje USB 3.1 gen2 (10GB/s) i ve verzi pro TYPE-A konektor s 9 vodici??? Proc pak teda USB TYPE-C nema 20GB/s ??? A hlavne, ocekavam, ze pokud to neni podvod, tak ten "A" bude mit 2x vyssi frekvenci nez "C", aby dosahle stejneho prenosu pri polovicnich linkach. A jak to bude s redukci nejake "C" flashky do "A" konektoru? Pojede naplno nebo pulkou? Da se vubec 10GB/s "A" konektor k necemu vyuzit??? Jde mi z toho hlava kolem. Mam pocit, ze ti co to vymysleli byli totalni kokoti a totalne cele USB dojebali a je mozne, ze to "C" umre. A neni to pocit, je to DOKAZANE, kdyz nekdo veme USB 3.0 ..... prida nejake bezvyznamne ficury a zacne ho nazyvat USB 3.1 gen1 ..... misto treba proste USB 3.1 ..... a veme dvojnasobnou rychlost a zacne to nazyvat USB 3.1 gen2 ..... misto treba proste USB 3.2, tak je to proste kokot, jinak se to neda rict. Je v tom bordel a troufnu si tvrdit, ze to nikdy nebude fungovat .... zacina me mrzet, ze jsem vybiral desku podle gen2, protoze zacinam tusit, ze je to stejne uplne k hovnu ......

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je blbost uvádět USB C díky power delivery jako kompletně nekompatibilní s předchozími verzemi . Prostě když už někdo má zájem tlačit na prosazení USB-C , tak jedině jako koncovky na kabel , kde bude klasické USB -A/B v revizi 3.1 ... Do notebooku to nechci a opovažte se tou hrůzou nahradit byť jediný USB konektor . Ale na adaptér to klidně užijte i bez datových vodičů - vlastně raděj ani tam ne , prý to moc rádo vypadává a s tím stávající napájecí konektory nemají problém ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.