Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vyšla vývojářská Opera 24 pro Linux, na bázi Chrome jádra

Prekvapilo ma, ze Opera naozaj prispieva do Blinku, tj neprebali trochu ine UI nad chrome a je to.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No uprimne si myslim, ze posledni pouzitelna Opera byla prave ta 12.x, postavena na Prestu :-(

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Suhlas, paradoxne jednie co mi na nej vadilo bolo Presto, velmi som sa tesil, ze Presto vymenia, necakal som ze aj vsetko ostatne :(
Presiel som na FF (kvoli Google sluzbam nebolo pohodlne pouzivat Operu 12.xx). Nie je to med lizat, tarbave pomale UI, obrovske pamatove naroky ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně to samé u mě. Operu používat nebudu, jelikož na krátkodobé browsování mám chrome, a potřebuju něco s vertical tabs, a to je bohužel jen firefox.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak. Free Style Tab vertikalne + Adblock Plus + NoScript + Status-4-Evar + Memory Fox
A jeste zacinam uvazovat o necem co mi hodi ikony foxu tak jak byly, porad jezdim mysi na stara mista a zacina me to pekne sr*t ze to v gui nejde predelat tak jak to slo driv.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vyskúšaj Pale Moon na báze firefoxu bez australis. www.palemoon.org

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Za toto jsem naopak rád, každý kus místa na zobrazení stránky se hodí. Nepotřebuju mít milion tlačítek, které nikdy nepoužiju, když stačí jedno někde v rohu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jenze ty tlacitka tam stale jsou ale sprehazeny, navic pribylo tlacitko s "otevrit nabidku" ktera predtim byla nad hlavni nabidkou a nezabirala zadny prostor. Navic tlacitka nejdou presouvat, coz predtim slo. Za me krok z5.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vertical tabs? Že bych čuchal nudli? To chce normální monitor :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Aj ja používam vertikal tabs a mám monitor 4:3 práve keby som mal nudli tak to mám v jednej lajne ako teraz v 24.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Opera? Jaká Opera? Ta už není. Zchromla.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ale je, má číslo 12.16 ak novú operu dostanú do funkčnosti tejto len s novým jadrom tak ju budem používať.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Poslední verze je 12.17.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na linuxe 12.16

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Chudák Opera, ten prohlížeč jsem měl opravdu rád, ale naposledy jsem používal tak 2 až 3 roky zpátky. Důvodů proč už ji nepoužívám je víc, ale hlavní důvod je, že neumí synchronizovat otevřená stránky(tabs) napříč platformami. Opera link synchronizuje skoro všechno, ale k mé spokojenosti to má daleko. Existuje i nějaký addon (tuším, že se jmenuje open tabs), ale ten nelze instalovat do mobilní verze.
Jde mi o to, že v práci používám nějaké pc, do něčeho se začtu, skončím v práci, přijdu domů a chci pokračovat, kde jsem skončil a chci mít tu možnost i na telefonu. Doma mám na pc 2 operační systémy a když skočím z jednoho do druhého, taky se to hodí. Takže si teď hledám nový prohlížeč - poradíte?
Chrome, chromium - zkoušel jsem, umí vše co potřebuji a přesto ten prohlížeč nenávidím (jo, zní to asi divně, ale prostě ho nemám rád). Firefox - odmítám používat z podobných důvodů, jako Chrome, téměř každá linuxová distribuce mi ho hned po instalaci vecpala jako výchozí prohlížeč a tím se mi naprosto spolehlivě znechutil. Safari - s tím bych byl spokojen, taky umí včechno co potřebuju, ale má jednu "drobnou" nevýhodu - máš v páci nebo doma windows? tak to máš smůlu ...
Zatím jsem zakotvil u Maxthon Cloud Broswer. Víceméně spokojenost, ale je tu pár ale - prohlížeč používá 2 enginy, mezi kterými lze přepínat (což je v podstatě výhoda), občas to ale dělá problémy. Druhý problém je horší - v práci je v pc nějaký Atom od Intelu (ještě z té úplně první várky, když atomy začínaly) a prohlížení webu se pro mě stává tahovou strategií - v tomhle byly snad všechny ostatní prohlížeče lepší. Doma mě to netrápí, ale v práci bych ocenil něco svižnějšího.
Požadavky jsou jednoduchý: Používám windows, os x a ios, takže hledám prohlížeč, který bude fungovat na všech těchto platformách, bude umět gesta myší (není nutné) a hlavně bude umět synchronizovat otevřené stránky, uložená hesla atp. napříč všema platformama.
Nějaké návrhy? Díky

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.