Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Vývojáři aplikací se stahují z US trhu ze strachu před SW patenty, zmizí odtud i Angry Birds?

Na patenty lidstvo pojde :o(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud lidsto na něco pojde, tak na blbost jedněch a neuvěřitelnou hajzlovost druhých

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm... když se na něčem dá vydělat, tak se najde někdo, kdo se na tom aspoň pokusí vydělat :( Hlavní problém je, že se jako patent uzná krejaká "pí**vina"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejdriv U$A protoze se jim mimo-americti prodejci budou vyhybat. Tim padem bude prebytek dolaru a nasledna, stale se zrychlujici, inflace.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Uz by poslo, keby IBM nezardilo jeden patent, ako ochranny patent na ochrau Linuxu pred patentovymi spormi. Ta ochrna je take, ze ak niekto zazaluje Linux za porusenia patentov, tak IBM zazaluje za porusovanie patentov z tohto balika.

V blaiku je totiz aj tento patent

IBM si patentovalo proces patentování

Společnosti IBM se podařilo v USA patentovat patentování - přesněji řečeno procesy od vývoje technologie přes patentování až po vymáhání patentových práv. Nyní je otázkou, jestli je toto použitelný univerzální obranný patent.

2.1.2011
http://www.abclinuxu.cz/zpravicky/ibm-si-patentovalo-proces-patentovani

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

doufám že tahle postupně méně a méně únosná situace povede nakonec k přehodnocení celé koncepce patentů, minimálně těch softwarových.. minimálně vyvolání diskuse nad smyslem patentů v dnešní době, potažmo i autorského právo.. jsem ale pesimista, řekl bych, že ti, co mají prachy se postarají o to, aby z toho vzešlo řešení, které je dobré hlavně pro ně.. takže žádný filosofický posun se asi konat nebude, dokud je čína nepřeválcuje :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nojo ... jenze Apple ty prachy ma. Tahle zprava me naplnuje optimismem prave proto, ze Apple skutecne vadi ze mu mizi i maly vyvojari ... logika k přehodnocení celé koncepce patentů nepovede, ale pokud patentovi trollove dostatecne nastvou tyhle velke spolecnosti tak se skutecne muze neco pohnout.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl. "Tyhle velké společnosti" drží stovky SW patentů a není pravdou, že je drží a vytváří nové kvůli "sebeobraně". Viz např. MS a Android.
Je to kšeft a dokud bude mít podporu v legislativě, bude to velký kšeft do budoucna. Především proto, že si těžko někdo troufne psát programy bez záštity velké společnosti, protože by byl okamžitě žalován za porušení nějakého patentu. Pokud bych chtěl být hodně skeptický, tak bychom se mohli dočkat konce malých SW firem.
Nezbývá než se modlit, aby tahle "vymoženost" zůstala pouze za velkou louží, resp. aby nám nezarostly zájmy korporací do evropské legislativy tak, jak je to v USA. Ale i zde máme našlápnuto stejným směrem, tak se třeba i SW patentů dočkáme :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Snaha exportovat bludnou americkou legislativu k nam je primo umerna vlivu americkejch spolecnosti ... a ten klesa na ukor Ciny, Indie a Asie obecne. Amici si muzou jejich patentovej zakon drzet jen tak dlouhou dokud bude jejich trh tak lukrativni, aby se spolecnostem vyplatilo riskovat obchodovani na jejich trhu.

Jinak zmena patentovyho zakona neni zadna sranda, protoze but se zmena projevi az za 5 let (doufam ze obnoveni patentu je v USA jako u nas jednou za 5 let, maximalne vsak 4x) nebo bude spousta firem sidlem mimo USA zalovat jejich stat za poskozeni investic kvuli retrospektivnimu zakonu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro začátek by stačilo vytvořit nějaký jednoduchý a legislativní postup pro rušení patentů nesplňujících podmínky. Teď se to musí sáhodlouze řešit u soudů. A hned by jich šla hromada do kytek.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V Use je už dneska tak nedýchatelno i kvůli ostatním zákonům pro občany, že bych tam nechtěl pohledávat absolutně nic. Je to země vhodná akorát pro hloupé, manipulovatelné jedince.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

jj rozesralo se to tam stejne rychlym tempem jako u nas.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

na to už lze použít jediný pojem - patentový terorismus

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

firma, ktera nema nic spolecneho s patentem nema vubec takovy patent mit. tyto firmy zabyvajici se sopudnimy spory by neexistovali, kdy v zakonech nebyli diry ohledne toho kdo muze patenty pouzivat a vlastnit.

Logika typu MS drzi patent na supercharger je toho klasickym prikladem.

Tohle se nikdy ovsem neosetri jelikoz v tom tece spousty penez a kriminalci delaji zakony pro sve koplice.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no když nemohou prodávat sw v usa ať, jej prodávají jinde, trh je velký a není jen o americe. Alespoň jim to dodělá jejich nalomenou (rozuměj vytunelovanou) ekonomiku, která je prolezlá nejen nesmyslnými nařízeními a patenty...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jejich ekonomika je zalozena stejne tak, jako kdybych si doma sam tiskl penize pro svou potrebu.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

cela ekonomika sveta je zalozena na Keynesovych teorii o vynucenem rustu/spotrebe a podivnem smysleni o inflaci a tvorbe "penez"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lodsys mi pripomína firmu ktorá skupuje pohľadávky a potom sa vyhráža exekúciami.
Mimochodom súčasný národný dlh USA predstavuje len slabých 14,3 bilióna dolárov.Našťastie tabula ktorá to ukazuje sa už zastavila :)
http://www.dsl.sk/article.php?article=6445

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vzhledem k tomu, ze to dluzi sobe tak ej to jakoby tpnebylo. tak jako tisknou penize ve velkym uz od roku 1971 (konec zlateho standartu), jednoduse to cislo smazou a bude po dluhu :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

velkou část amerického dluhu nedrží američané
viz http://cs.wikipedia.org/wiki/St%C3%A1tn%C3%AD_dluh_Spojen%C3%BDch_st%C3%... :
Věřitele amerického státního dluhu tvoří z přibližně poloviny Federální rezervní systém a mezivládní holdingy, cca z 28% zahraniční a mezinárodní věřitelé, cca z 5,5% státní a místní vlády, cca z 5% vzájemné fondy (mutual fonds); zbytek je roztříštěn mezi mnoho dalších subjektů.[2][3]

takže žádné jednoduché odmazání se nekoná a nikdy konat nebude

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cs.wikipedia.org/wiki/Státní_dluh_Spojených_států_amerických

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

USA celkem dluzi 200 mld. Oficialni dluh je 14 mld z toho 9mld dluzi jen obcane. To co dluzi ostatnim je velmi zanedbatelne mnozstvi oproti tomu co maji doma za bordel. UK na tom neni lip. Ty tzv. "vyspele" staty co vsichni nasleduji.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já mám chvílema takový pocit, že s těmi "národními dluhy" už je to tak šíleně zamotané - skoro každý něco dluží, tudíž vlastně skoro každý dluží skoro každému. Skoro je na čase zmáčknout reset a říct "co jsme si, to jsme si" a odteď nikdo nikomu nic nedluží, všechno je tím vyrovnané a jedem dál od začítku. Jsem si vědom, že na to koukám jako laik, který tomu nerozumí, ale pořád mám ten pocit, že kdyby se jednoho krásného dne řeklo "teď se všechny dluhy mažou", tak by se vlastně vůbec nic nestalo. Všechno je relativní. Vůbec bych se nedivil, kdyby už teď bylo na světě víc dluhů než peněz.

Teď jsem si přečetl příspěvek snipera nade mnou a koukám, že se asi shodujeme ;).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže oni si státy nedluží mezi sebou. Státy dluží finančním fondům, které postupem času tolik vyrostly, že přesáhly svou velikostí většinu států. A od té chvíle si už státy nemůžou dělat co chtějí, protože jsou pod tlakem někoho silnějšího.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Dokud to byly dluhy přes MMF, tak se nic nedělo, státy se dohodly, poznaly, že z těch peněz stejně nic neuvidí a odepsaly to. Dneska se dluží v podstatě pár bankám, který ty peníze ovšem nikdy neměly a půjčovaly virtuálně. Ovšem soukromému sektoru je třeba vrátit i jím virtuálně vytvořené prachy....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by bylo možné insolveční řízení a bankrot států, pak by fondy přestali investovat do dluhopisů podle pravidla "stát nemůže zkrachovat" a dávaly by si větší pozor na to komu půjčují, tak jak to dělají banky, když půjčují osobám nebo podnikům - nenakupovali by dluhopisy bez rozmyslu a zvažovali by jestli ještě zapůjčené peníze ještě někdy uvidí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ikdyž mne napadá hned námitka, aby se neobjevila obdoba dnešních lichvářů, kteří půjčují s tím, že už dopředu tuší, že dlužník nebude splácet nebo mu dokonce ve splácení zabrání, aby se pak zahojili na dlužníkově bankrotu a několikanásobných exekučních poplatcích :/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme ze je na svete vic dluhu nez penez. Rika se tomu system castecnych rezerv ( http://cs.wikipedia.org/wiki/Bankovnictv%C3%AD_%C4%8D%C3%A1ste%C4%8Dn%C3... )

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to s enikdy nestane skrz lidske EGO lidi co vladnou ;-)

jesteze je tu priroda, ktera to opet vyresi a tentokrat to nebude moc hezke. Hyperinflace Weimarovi republiky bude prochazka ruzovym sadam oproti tomu co se brzo stane a je nevyhnutelne s lidskou demenci.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mně se to líbí. Dokud to bylo jen znepříjemňování a dalo se s tim žít, tak se to nemohlo pohnout k lepšímu. Ale tímhle způsobem to spěje k rychlému konci a čím dřív to dojde do totálních extrémů, tím dřív je šance, že se proti tomu začne něco dělat. Za chvíli nebude možné vyvíjet aplikace, protože si někdo patentuje úvodní obrazovku, startování aplikace a nebo dokonce aplikace jako takové...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak ti trolove splacou v EU nad vydelkem, nebot SW patentu je zde mnoho, ale zadny z nich neplati ;-))

je to priprava na zavedeni SW patentu v EU, ten nacizmus, jakym se to prosazovalo byl tak nechutny, ze jim to nekolikrat strhli ze stolu ... a nase vlada ... ta byla PRO, nastesti treba Polaci byli proti ... CR se chova tak, ze tam schvali uplne vsechno, aby jim nebyl na obtiz a nemohlo se rict, ze jsou potizisti ;-(((

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jak si viděl tak platí. V EU platí už pěkně dlouho patentování algoritmů, které jsou možné provést pouze za pomoci počítače, tedy softwarově.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, pak bych zadal po takoveto firme odskodne, za sikanozni zalobu, na coz pravo EU pamatuje.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.