Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Western Digital nabízí 17 miliard dolarů za paměťovou divizi Toshiba

Pokud Toshiba nemá v rukávu i něco jiného než NAND FLASH, tak bych do toho nešel. Před x lety, když se začaly řešit první problémy s SSD aj. zařízeními založenými na nand flash jsem udělal předpověď, že SSD sice HDD někdy v budoucnu zabijou, ale že rozhodně nebudou založeny na téhle konstrukci paměťové buňky. No, podle dalšího vývoje až do dneška jsem se možná trefil.

1-3 TB 7200otn HDD rulezz! Ideální kompromis všech důležitých parametrů - životnost (i dat), cena za GB, rychlost, Např. takové usb flešky už kupuji jen na data, která mám i na dvou HDD - jinak ne. Víc důvěry jsem měl i k disketám. 2,5" HDD externí je sice drahý a mnohem větší, ale když už něco nehrávám/skladuju, tak „čipová" cesta je tou nejblbější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

7200ot HDD jsem definitivne opustil, na system a programy mam SSD s imagem na 5400ot HDD pro pripad poruchy SSD. Stejne tak na veskera uzivatelska data staci 5400ot HDD. Navic je tissi.

Co se tyka pracovnich disku, pouzivali jsme WD Velociraptor, ale presli jsme take na SSD, nebot i 1TB SSD se nam zaplatilo driv nez chciplo a jelo to zase o poznani rychleji nez 10.000ot disk.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to vždy otázka toho, kolik hodláš investovat jen do ůložiště a kolik GB ti zabírá OS a programy. Pokud se k tomu přidá i práce s objemnými daty (fotky-filmy), tak plotny vítězí zcela drtivě. Jediný 3TB HDD za 3 tisíce uspokojí svého majitele dokonale, protože jednoduchost a obrovské ušetřené peníze. Samozřejmě se bavíme o sociálně slabých případech co nejezdí v Lexusu LS a trochu nad svými výdaji přemýšlí. Tvoje potřeby a priority ti tímto neberu. Jo a můj hrubý odhad je, že minimálně 20% uživatelů PC má i OS na 5400ot HDD, takže nechci slyšet nic o pomalosti moderních 7200ot HDD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jasny, s jedinnym 7200ot HDD se da zit a pokud je PC pro dotycneho neco okrajoveho, tak jasny, ze usetri a poridi to takto.
Nicmene u tech malinko narocnejsich uzivatelu uz je dneska bezny mit 250GB SSD + 1TB HDD, ja sam jako fanousek PC se nebojim i kombinace 250GB SSD (os+programy), 1TB SSD (hry) a 3TB HDD 5400ot. (uzivatelska data a odkladiste videa). ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To zní slibně. Možná je čas nakoupit akcie WD?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale Ježek už musí byť strašná socka, keď pre neho je 600 miliónov za fúz. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už se to tu asi psalo... Toshiba jako celek (moloch) je finančně
už pár let hluboko v červených číslech. Spotřební elektronika
je ztrátová jenom trochu, jaderná divize (Westinghouse)
je velmi skromně řečeno koule na noze. Jediné, co solidně vydělává, jsou flashky.

Přemejšlím, jestli se mám tohoto odprodeje obávat s ohledem na můj chleba. TW výrobci průmyslových SSDček, kteří fungují systémem "assemble to order" a hrají na dlouhodobou dostupnost pestré palety všelijakých malých a spolehlivých formátů, mají poslední dobou problém s dostupností kvalitních starších modelových řad čipů právě od Toshiby. Nejdřív šla fáma, že celou výrobu skoupilo/vytížilo nakousnuté ovoce (jasně že ne přímo v tomhle sortimentu) a ostatní sbírají drobky, ale když tak čtu o těch tanečcích mezi WD a Toshibou ohledně flash divize, nedivil bych se i jiným možným vysvětlením: omezování nabídky specialit mezi čipy kvůli zvýšení marže kvůli dosažení vyšší ceny v jednání o akvizici, nebo "potřebovali bychom zvyšovat výrobní kapacitu ale před akvizicí chceme maximálně doždímat předchozí investice = jet chvíli na vnitřní dluh" nebo prostě syndrom "nikdo neví jak to bude v příštím kvartálu, lidi hledají jiná zaměstnání, šéfové se začínají předběžně hádat o židličky a dělnictvo cítí nezájem, neotravujte s prkotinama" až po "akvizice s WD je prakticky dohodnutá věc a WD už si nepřeje donekonečna podporovat Toshibí staré čipy, potřbuje chrlit vždycky nejnovější generaci pro svoje vlastní koncové SSD produkty (terabyte race)". Jsou to všechno jenom moje spekulace a bujná fantazie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.