Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Wii U je definitivně mrtvé, výroba byla ukončena

Switch je už dnes zastaralý a pomalý. Nejsem si vůbec jistý, zda se Nintendo poučilo ze svých chyb.

BTW: Ony by IMHO ty "jednoduché" hry od Nintenda i fungovaly. Jen by to asi chtělo nějaký vhodný "freemium" model, dost možná nějaký generický HW (laciný, ale výkonný, ne jak ta Tegra co tam je) a hlavně přestat s experimenty, které skoro nikdo nechce. A hlavně přidat interaktivitu, možnost síťové hry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nintendo experimenty nikdo nechce ked Nintendo dokaze predat 100mil Wii, 60mil 3DS a 15mil WiiU?

Moznost pridat interaktivitu/sitove hry - hral si nieco na Nintende??? Pretoze online hry su tam minimalne od cias Ninentdo Wii.

Inak, je pravda ze uspechom Switchu nie som si isty - ako prenosna konzola fajn, ako domaca konzola je hodne 'under-powered'. Ze by som chcel vymenit svoje WiiU za Switch sa neda povedat (aj ked Splatoon2 je velke lakadlo), skor uvazujem o PS4 Pro alebo XBox Scorpio.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nezpochybňuji historické úspěchy Nintenda, ale to dnes už nestačí.

edit: ono to už ukazuje ta sestupná řada prodejů. BTW osobně se řadím spíše mezi obdivovatele Nintenda, jejich neortodoxní přístup k hraní se mi líbil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja nejsem ani priznivec Nintenda ani konzoli obecne, jedinne PC, ale uznavam, ze Wii byl trhak, zkousel jsem to u kamose, kterej to mel, s tim ovladacem a bylo to opravdu super. Jenze ten jejich novej Switch, to uz si myslim, ze je jen posledni zachvev pred koncem, nic zajimaveho.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

O Switch nemám vůbec obavu. Prodeje Wii mít nejspíš nebude, ale už teď obchody nejen v Japonsku, ale i v USA musí rušit předobjednávky, protože jich je tolik, že je nedokážou vykrýt. Zájem je obrovský. Nintendo bylo vždy jiné a má strašně silnou fanouškovskou bázi, plus dokáže natáhnout zákazníky, kteří by si normální konzoli vůbec nekoupili. Hardware a výkon Switche jsou celkem nepodstatné a tyhle katastrofické předpovědi tu byly před každým vydáním nové konzole od Nintenda. ;o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mňa osobne nenapadá aký HW by bol lacnejší a zároveň výkonnejší ako Tegra. Tá má ešte k tomu aj podporu všetkých API vrátane Vulkánu. Okrem toho vôbec nevieme koľko Nintendo za jej dodávky platí, keďže ich kupuje vo veľkých množstvách. Plus ďalšia vec je SW podpora zo strany NV. Jej môže konkurovať so skúsenosťami v hernom priemysle jedine AMD. A to podobný HW ako Tegra nemá. Nie na účely akými sa prezentuje používanie Switch.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jednoduše , Nintendo jede na vlně nostalgie . Pěkné v 90 , slušné kolem roku 2000 , ale hazard v roce 2017 . Přitom po HW stránce experimentují a snaží se stále přicházet s novými koncepty , což se nedá ovšem říct o hrách . Mario i Zelda byly inovativní před třiceti léty .Donkey Kong ve VR mne ale dneska ke konzoli nepřiláká . A lineup na Switch ? .... Čert vem papírový výkon Tegry (imho Tegra je kapitola sama pro sebe -poslední slovo ještě neřekla ale že by se prodávala , to se také nedá s klidem říct ) , o grafiku u Nintenda také nejde ale ty hry .... No ty už prostě patří do minulého století ( čest vyjímkám ), a současně případnou koupi Switche rozhodně neukazují v dobrém světle...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím téměř se vším, ale jedna věc bych řekl že nesedí. Je to právě ta grafika. Dnes je standard FHD TV a ti progresivnější už používají 4K. Zdegradovat to na 720p mi nepřipadne rozumné, když si vezmeš, že si člověk kupuje konzolovou "novinku" (stejné výtky směrovaly i k PS4/XBOXu a musím říct, že to je fakt, který se okecat prostě nedá).
Co se her týká, nebyl bych takový pesimista. Když se podívám co hraje nejraději můj syn, jsou to jednoduché věci jako Minecraft, Terraria, Roblox, z těch náročnějších jen Garden Warfare 1/2. Takže "poptávka" po vizuálně jednodušších, ale zábavných hrách tu stále je. Otázka je, zda jsou za to hráči ochotni platit prémiové ceny?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nie je 720p iba na displeji samotného Switchu? Keď ho pripojíš k TV malo by sa používať 1080p. Alebo sa mýlim? Inak podľa mňa tiež už mohli použiť aspoň FHD displeje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

720p na konzoli, 1080p na telke. rozlisenie na konzoli ovplyvnuje hlavne vydrz na baterku (cim vacsie rozlisko, tym viac toho treba ratat a tym padom to viac zerie). takze 720p je asi kompromis, aby to nevyzeralo shitne a zaroven aby to vydrzalo dlhsie ako pol hodiny.

inak, gamepad na WiiU ma rozlisko 480p (854x480) a hranie off-screen je uplne dopohody (napr. assasins creed na gamepade je uplne v poho). takze 720p bude v klidku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No já jsem spíš praktický člověk . FHD TV jsem si koupil "za lidovku" s tím že ji využiji , ale poté zůstala zabalená na skříni (TV nesleduji , šlo jen o možnost snadno připojit staré konzole ) a teď sleduji , že za stejnou cenu se i dnes vesele prodávají HD ready . Takže pro progresivní 4K(nedej bože 8K) vlastně kromě showroomu v Alze nějak nevidím užití (a to ani v mobilech) .
Vyrůstal jsem v době , kdy SVGA (800x600) bylo standartem ,který můj VGA monitor nezvládal , snad jsem ještě kvitoval přechod na 1024x768 a 1280x1024 mi dostačuje dodneška . FHD beru jako poslední rozumné rozlišení . S 4K mají problém i nejvýkonnější grafické karty na PC , takže divit se , že PS4 či Xbone s FHD jen koketují , když na další revoluční HW řešení výrobci rezignovali jaksi ani nelze .
V jednoduchosti konceptu je krása , s tím se musí souhlasit . U dětí , které ještě věkově nemohou docenit Jagged Aliance či Europu Universalis či dřívější díly Front Mission na konzolích se prostě musí počítat s cartoon grafikou a pastelovými barvami . Ovšem právě ten Minecraft , Terraria či Garden Warfare mají blíž k aktuálnímu pojetí her jako otevřeného pískoviště bez pevných mantinelů , proti kterému i ten Mario je poněkud repetitivní a omezující se na skákání a ... skákání .
Bohužel děti , nostalgici a děti nostalgiků jsou cílovou skupinou Nintenda a uvidíme , zda to k úspěchu bude stačit .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.