Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Anniversary Update umožní Windows 10 běžet na širším spektru zařízení

Takze prece sou 10 mobilni system, srat na nej a to ukazkove.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

20 GB pro systém na úložišti mobilního zařízení? To si dělají srandu, ne?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

20 GB je pro 64bit desktopovou verzi. Pro mobilní je jednotně 8 GB.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jenom 8 ? hadam ze tam maji predinstalovane vsechny appky z jejich store ? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 mobile zabírají samy o sobě v telefonu zhruba 3,5GB. Nemyslím si že novější android na tom bude o moc lépe...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Len pre informaciu - na mojom android telefone zabera system 750MB. Cela systemova particia ma velkost 1,2GB. Android 6.0.1 (najnovsi).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pouze ve výchozím stavu, protože hladový systém neustále ukusuje další kapacitu. Dovolím si konstatovat, že většina instalací tak zůstane. Odlehčení systému není "triviální záležitost pro každého" a Microsoft není příliš nápomocný pro uživatelské úpravy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Schválně jsem se kouknul a ve Windows 10 mobile na mojí 640XL zabírá systém po 3 měsících co je mám 3,2GB tak nevím jak je to s tím botnáním. Naopak Windows phone 8.1 zabíraly více místa.

edit: a jo to asi bylo vztaženo k desktopovým Windows - s tím naprosto souhlasím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, no i 8 je teda docela dost a (několika)násobek toho co má konkurence.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to bylo rychlejsi nez jsem myslel...

Uz kdyz MS ozamoval uz zadne dalsi verze Windows, Windows 10 se budou ostupne vylepsovat a podpora bude do konce zivota zarizeni, jsem si rikal jak to udelaji kdyz budou chtit imlepemntovat nejakou zasadni funkcionalitu co bude zavyset na nejakem HW(treba na nejake intrukci v CPU)...

Jestli chapu tak jim ta jednotna verze vydrzela rok? Ted uz budou dve? Jedna pro zarizeni s >2GB a s <2GB RAM? To bude super bordel za par let...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro Anniversary Upgrade musí výrobci dodávat HW minimálně v uvedených konfiguracích. Co to má společného s jednotností verzí? Které stejně nebudou nikdy jednotné?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takze se dominvate ze i na stroji s 1GB RAM pujde upgradovat na Anniversary Update? Pokud pujde a bude to fungovat tak proc takove omezeni u novych instalaci je? Pokud to nebude fungovat spravne muze to support odmitnout jako nepodporovanou konfiguraci?

Pokud by Windows 10 na strojich s 1GB ram nedostali Anniversary Update a zbytek ano, tka mi to prijde dost nejednotne.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Protože prostě chtějí aby to jelo svižně za všech okolností i s nějakou drobnou rezervou. 2GB paměti mají snad už i hodinky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nehledal bych v tom hned nejakou zradu, podle me to bude jen dalsi posun v definici "minimalnich pozadavku" ke smyslupnym hodnotam.
Historicky az do XP vcetne byly minimalni pozadavky na RAM takovy, ze system sice najel, ale tim to skoncilo, pouzitelnost tak akorat na Notepad. Prvni velmi nesmely zvyseni bylo u Visty a potom u Sedmicek uz minimalni 1GB slo na neco neprilis narocnyho pouzivat celkem v pohode.
Zvednout to o skoro sedm let pozdeji na 2GB, to mi prijde jako rozumny mnozstvi, se kterym muze uzivatel system pouzivat, aniz by ho proklinal od spusteni az do vypnuti. Ale necekal bych, ze se to bude nejak agresivne vynucovat. Sedmicky se taky ochotne nainstalovaly s 512MB a nabootovaly jeste s mensim mnozstvim.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

lepsie by bolo keby ostali na deleni Windows for Desktop, Windows Server a Windows Mobile (pre tablety a telefony)

Takto cakam vydanie noveho surface aby "vyuzil" vsetky vyhody Win X :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co asi tak může znamenat pojem: "Širší spektrum zařízení?" Jako chorobnej optimista se zase bojím jistého zklamání... :o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.