Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows 10 nabídnou Game Mode pro vyšší herní výkon

Ono je taky otazka kolik UWP her vubec bude a kolik jich bude mimo MS Store. (MS Store totiz nevedu a zadna exkluzivni hra pro MS Store me nezajima, mam Steam, UPlay a Origin a myslim, ze to bohate staci, dalsi nehodlam.)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

se mi to zda nebo si ten chlapek hraje s bradavkou a uziva si to? (:

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Len sa naparuje... a možno sa aj hrá, ale druhou rukou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně to přijde jako bu ho fotil ten samej chlápek co do novin vždycky fotí Zemana.....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A nejsou tou gamesou samotné Win10? :-)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Je hezky, ze se v microsoftu konecne probudili a zjistili, ze UWP je jedna velka zavanejici kupa hnoje. Jen skoda, ze reseni je typickej workaround misto reseni problemu uz u zakladu...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zásadní problém je že se bude jednat pouze o hry z MS store, takže je to tradiční zabití dobrého nápadu v režii MS.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Je krom konkurenční výhody nějaký jiný důvod, proč by to nemělo chodit s jiným software ? Jako nápad se mi to líbí, hlavně slabším konfiguracím by to mohlo dát novou sílu. U pc s hromadou RAM a mnoha vysokotaktovanými jádry efekt asi nebude takovej.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak UWP není považovaná za moc dobrou platformu.
Ačkoliv se to marketingové oddělení snaží představit světu jako "game mode", tak interně tomu vývojáři budou říkat "update který zlepší nižší výkon UWP".

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

"Doplněním Game Mode získá UWP jakýsi bonus navíc, kterou „ne-UWP“ hry nenabízejí"

Jakou vyhodu to bude mit proti neUWP hram. Spis je UWP tak mizerny (prakticky dalsi zpomalujici vrstva), se s gamemode se prinejlepsim pouze vyrovnaji vykonem neUWP verzi.
Pokud se jim to opravdu povede tak uz UWP hry nebudou tak mizerne, ale ze by poskytovali vyhodu oproti neUWP se neda vubec mluvit.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

UWP je obecně dobrý nápad - sandboxování aplikací a jejich unifikace je správný směr. Má to dva drobné problémy - zaprvé při komplikovanosti dnešního software už sandbox neuspěje ani u script kiddies a zadruhé to MS zase zprasil kompletní uzavřeností.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Spousta věcí je prvotně "dobrý nápad", ale v reálu to většinou někdo zprasí do hrozné podoby. A v posledních letech s tím má obzvlášť problémy Micro$oft. Tolik dobrých nápadů, ale téměř všechny zkažené nesmyslnými rozhodnutími.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ano obecne je to dobry napad. Ale ma svoji cenu a tou je o neco nizsi vykon. Gamemode to ma sanci napravit. Jen to nebude vyhoda oproti neUWP verzi jak je tu prezentovano.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ono to je celkovo divny pristup od MS :) herny vyvojari chcu mat co najblizsi pristup k HW, teraz su trendom low level API a oni sa snazia pretlacat nejake UWP ktore celu lowlevel "ideologiu" neguje. Typicky engine potrebuje od OSka len vediet vykreslit fulscreen okno, vediet tam kreslit pixely a mat pristup k IO zariadeniam, o vsetko ostatne sa uz vedia developeri sami postarat vo svojom kode.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ono by to chtělo obráceně :) Hry, který potřebujou max výkonu dát co nejblíž HW a zbytek systému, kterej se stejně většinou jen fláká, schovat vedle do sandboxu, aby do něj hry nemohly :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vývojáři dřív k hardware přístup měli. Vidím to jako dnes - config.exe - adlib / sounblaster 16 / roland, adresa, IRQ, DMA, pak VGA / EGA / CGA / Tandy / Hercules. Nemyslím, že by toto vývojáři chtěli. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

config.sys

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft by udělal nejlépe, kdyby s tou maškarádou přestal a raději vytvořil komernční gui do linuxu windows pro zatvrzelé uživatele windows. Unixové systémy mají jasnou a logickou strukturu, dodržují standardy a mají mnohem větší předpoklady do budoucnosti než améba Windows.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ano jistě, potřebujeme naprosto rozštříštěný systém se skvělým systemd, xka a hromadu různých bullshitů, které vše po každém update rozbijí.

To je opravdu amazing user experience.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

+1
Trefil jste to. Problém Unixových systému je nejednost a občasné updaty, které překopou hlavní funkce systému, kvůli kterým spousta aplikací přestane po updatu běžet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Buď jedu rolling release distro a chci mít vše nejaktuálnější a musím prostě počítat se změnami, nebo jedu nějaký LTS distro a pak se mohu zakonzervovat třeba na 10let a stále budu mít dostupné aktualizace zabezpečení.
Zdar Max

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Snaha mít aktuální distro má své zřejmé nevýhody. Ale i zakonzervování není řešení navždy.

Pokud neprovádíte změny se zakonzervováným distrem, tak si můžete vesele pracovat dál...ale nedejbože, že potřebujete nainstalovat nějaký nový program!! Prostě se to stává,že nový program občas nebeží na vaší starší verzí distra... a kvůli tomu musíte přejít na novější verzi a jsme zpět u starého problému, kdy musíme updatovat skoro všechny programy :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak je to ale i u konkurence. Spousta her a programů na starších windows nejedou. A naopak, spousta věcí nejede na nových windows (to se třeba na linuchu nemůže stát, protože to lze řešit kontejnery apod., ale u konkurence řešení není žádné).
Zdar Max
PS: já osobně ale nemám problémy ani s jedním systémem, používám spokojeně oba ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je vidět, že někteří mínusáci postrádají smysl pro ironii a nebo naopak nedokážou unést pravdu ve své nahotě :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

:)) keby si clovek vedel uvedomit suvislosti, tak by nekomentoval nezmyslami. Ta vymyslena roztriestenost nema nic spolocne s uspechom/neuspechom linuxu. Ziadna hra nieje zavisla na ziadnych systemovych knizniciach ktore sa mozu casom menit, rozbijat, whatever. Hry su spravidla zavisle na vlastnych knizniciach ktore sa dodavaju spolu s hrou. Linux Torvalds osobne garantuje spatnu kompatibilitu kernelu. Cize ak sa vyrobcovia HW rozhodnu niekedy napisat slusne drivre na svoje grafiky a firmy usudia ze sa im oplati robit hry pre tych 1-3% ludi na linuxe, tak nic nebrani vydavat hry s rovnakou kvalitou ako na windows. Je to cisto ekonomicke rozhodnutie.
Vsak aj taky PS4 je postaveny na BSD, co je tiez len unixlike system a nikto sa nestazuje na nejaku slabu funkcnost softwarovej vrstvy :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a co mobily ? ty taky dostanou game mode ? XD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně že dostanou! Akorát nedostanou ty "game", aby se to dalo vyzkoušet ;)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"game" dostavat nemusi, bo jich maji "dost"
treba takovy miny nebo solitarky v game modu by mohla byt uplne nova "experience" !!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tento clanok je presna ukazka preco novinarcina ide tam kam ide a preco weby stracaju navstevnost. Co sme sa z clanku dozvedeli? Windows 10 bude mat game mode, bude to super a vykonnejsie ako standardny mod, malo by to pridat na vykone, bude to game mode, bude to pre UWP, UWP tym prida na atraktivite lebo bude mat Game Mode, Game Mode bude super ale vlastne nieje nic este jasne....
Fakt hlbkovy rozbor ktory ma obsahovu hodnotu nadpisu. Taky clanok je len zbytocne zaberanie diskoveho priestoru a trafficu.
Ked uz tak by som cakal nejake hlbsie rozpitvanie - budu hry v game mode v sandboxe a aj instalovane v sandboxe, t.j. uzivatel nebude mat moznost ich nejak editovat/modovat ? bude sa game mod nejak automaticky spustat alebo bude moznost ho konfigurovat ? ake poziadavky bude klast na vyvojarov, ako moc sa budu musiet prisposobit ? atd.To by boli podstatne informacie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty vole co to meleš? No-Xovy články jsou super a je z toho cejtit, že do toho dává co nejvíc informací co jde a dává si s tím práci... aspoň já z toho mám ten pocit.
Na ty tvoje otázky dole bych odpověděl takhle - aniž bych cokoli dopředu hledal - psalo se tam jasně, že to maj k dispozici jenom VÝVOJÁŘI. Pokud není No-X vývojář, jak to, ty VOLE, má asi vědět?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty vole melem o tom ze ten clanok ma nulovu informacnu hodnotu oproti tomu co uz prebehlo ce inet a je v principe zbytocny. Hodnotil som pristup webu k pisaniu noviniek a nie konkretneho autora. No-x v zasade prise celkom slusne, toto mi pride skor ako splnenie nejakej poziadavky ze xy noviniek za den musi byt napisanych alebo nieco podobne, lebo inak fakt neviem naco to vzniklo.
A co ako ze to maju k dispozicii iba vyvojari ? Investigativa je asi pre vas cudzie slovo alebo nadavka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Novinky jsou dneska ve vetšině případů jenom jiný kanál PR oddělení firem, ale mnohem smutnější mi přijde fakt, že to čtenářům nevadí a ještě tím obhajují nedostatek informací...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

at M$ vyda DX12 pro W7-8.1, udela lepe a tisice dekovnych dopisu navic....
jeste ze je Vulkan....
nak jdou sami proti sobe, holt Indie... :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby spíš udělali něco jako powermode, kterej by smazal těch 80% balastu který maj wokna v sobě. Pak by se to možná začalo chovat jako pořádnej operační systém.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.