Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows 10 odloženy, počkáme si zhruba tři čtvrtě roku

Plán nejspiše vůbec jiný nebyl, protože sám MS při uvolnění TP verze, prohlašoval že Customer Preview vyjde až na začátku roku 2015...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Rozdíl je právě v tom, že Consumer Preview se podle původních informací mělo konat v lednu, kdežto nyní Turner hovoří o začátku jara, což může být březen-duben.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Nieeeee...
kedy vlastne si budu moct majitelia Nvidia kariet uzit jedinecnu a neopakovatelnu konkurecnu vyhodu podpory DX12, ked sa vydanie jedinecneho a neopakovatelneho W10 sa posuva ? smutne smutne

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Akorat AMD ma tech karet s DirectX 12 daleko vic a starsi nez je GeForce 9xx :-) . Tedy kde je ta konkurencni vyhoda nVidie ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ironia?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím, jaké informace čtete, ale asi hlavně nějaké divoké spekulace? Ve všech seriózních článcích se vydání W10 uvádí koncem roku 2015.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dokonce i v jejich vlastních: http://diit.cz/clanek/directx-12-ve-windows-10

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

ja to chapu spis jako info o vydani dx 12.. tam se vi ze je microsoft ve skluzu a dx muze vyjit pozdeji nez win 10.. mozna zvladaji pripravy dx 12 nad plan tak se rozhodli oboji posunout , aby dx 12 mohli vydat zaroven s win 10

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mne uz developer preview pro DX12 poslali v patek.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Žádné drama, netřeba nic uspěchat. Tlak na vydání W10 je beztak umělý, způsobený davovou hysterií z W8.x. Fakticky nic převratného nepřinesou a ani nemohou. Vybájený DX12 se týká úzké skupiny uživatelů a navíc bude i pro W8.1. Co tam máme dál? samé podružné až optické věci.

Naproti tomu nedodělky v ModernUI přetrvávající od W8.0 se nikdo dosud nenamáhal uspokojivě řešit. Chybějící skutečně použitelný notifikační pruh pro mobilní zařízení (wtf). Nedomyšlené API neumožnující takové samozřejmosti jako přístup k informacím o stavu baterie (wtf). Zablokovaná podpora MPEG2 i na zařízeních, kde je dekódování podporováno hardwarově (wtf). Nedomyšlená přihlašovací/odemykací obrazovka, kde si není možno zregulovat podsvícení (wtf) a další úlety. Nedělám si iluze, že toto vše bude zázrakem ve W10 vyřešeno. K tomu opravdu nepotřebují novou major verzi, to mohli, měli řešit ve W8.1234. To by ale musela být vůle zabývat se těmito zjevně rozbitými věcmi namísto politikou oblbování hysterických davů a předváděním tanečků okolo rádoby skoku 8 -> 10.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

V čem konkrétně shledáváte notifikační pruh na wp(8.1) nepoužitelný? Stejně tak lock screen - sjedu prstem dolu, vyroluje se mi lišta, kde si můžu v rychlé volbě volit podsvícení dle libosti (opět wp).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

WP neznám. Komentář se vztahoval k W8 / W8.1 / W10 pro desktopy a tablety. :-)

A tam vážně žádná notifikační lišta není. Pro mě naprosto nepochopitelně. Takže člověk, aby zjistil zda náhodou nedošlo k nějaké události (třeba v momentu kdy zrovna směřoval zrak jinam), musí aktivně vysouvat charm lištu, která sice odhalí např. stav baterie a hodin, ale o nových přijatých e-mailech či blížících se schůzkách se stejně nedozví nic.

Používám W8.1 tablet skoro rok, některé vlastnosti (většina) jsou opravdu parádní, nicméně zrovna to co jsem popsal mě prudí skutečně dost.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

No tak v desítkách notifikační centrum bude.

A k termínu vydání: http://www.zive.cz/bleskovky/provozni-reditel-microsoftu-windows-10-bude...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se omlouvám, špatně jsem to pochopil (mobilní zařízení jsem automaticky bral jako WP). Tablet ani notebook nevlastním, takže opravdu nemohu soudit. Používám pouze desktop, kde v technical preview Windows 10 je už centrum notifikací zahrnuto (zdá se celkem použielné - např. přijde mi mail, v pravém horním rohu vyjede oznamovací "bublina", která po chvilce zmizne, vedle hodin a ovládání hlasitosti je další ikonka (vypadá trochu jako ikona příchozí sms ve WP, kterou kdyžý rozkliknete, tak se vám zobrazí všechny zmeškané notifikace))
Pakliže na tabletech není ta vysouvací lišta s notifikacemi, tak naprosto chápu vaší frustraci (a přijde mi nepochopitelné, proč na WP je a na tabletové verzi nikoliv), to je jako WP před updatem, když člověk propásl toast notifikaci, tak musel zkoumat dlaždice.
Nicméně věřím, že zrovna tohle by měly W10 vyřešit.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

ja teda ws windows 10 uz nejaky patek pocitam na podzim 2015 a myslim ze jsem to v posledni dobe v souvislosti s jejich vydani cetl nekolikrat. takze trochu nechapu proc se tomu ted nekdo divi. mozna jsem to cetl na jinych serverech ale stejnak mi to v teto dobe nepripada jako nejaka informace hodna vlastniho clanku

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, navíc mám ten dojem, že to psali i někde v okamžiku, kdy jsem si stahoval technical preview (nebo o tom povídal ten hrozně moderní týpek v instruktážním videu Microsoftu :)). Každopádně něco se psát musí a na informaci o W10 hromada lidí klikne, včetně mě. Takže strategie funguje ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.