Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k O Windows 10 je zájem spíše v USA, Microsoft přichází s další nabídkou „zdarma“

Ty "čtyři sedinky" mne zaujaly. Ti asi budu používat :-D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A ty Win8.1 :D jahahahaha metro style.... jahahahaa

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak já bych jim klidně pár PC do škatulky W10 přidal - ale to by museli pustit LTSB do malých firem za normální peníze a ne jenom do Enterprise za enterprise money.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Nepustej.. nedostanou prachy. Vim presne co si uzivatele vyberou az budou mit vyber z 10 plnych bordelu (win 10 home/pro) a 10 bez bordelu (win 10 ltsb). A nikoho nebude trapit, ze ty bez bordelu jsou koupeny treba na torrentech :o)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Boze, chran nas od vseho zleho a od nabidky desitek zdarma obzvlast!

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Dalším zajímavým kouskem do skládačky Windows 10 může být, že se Microsoft ve své včera zveřejněné čtvrtletní zprávě o hospodaření nijak nepochlubil s počtem aktivních zařízení. Poslední oficiální údaj z loňského září hovoří o 400 milionech aktivních zařízení (v rámci jednoho měsíce).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Podil Windows 10 bude nadale aktivne klesat, v institucich Evropy meni jiz zabehle systemy Microsoft-u za otevrene a bezpecnejsi edice Linuxu + openOffice, jednak si tak ochrani zeme sve soukromi tak nemusi utracet miliony dolaru za jiz silne nepovedene a spehujici produkty, Rusove jiz osazuji do svych statnich instituci sve vlastni ARM procesory nakolik v tech novych procesorech od Intelu zjistili skryty backdoor/mikrokod cez ktery by je mohli zapadni sledovaci sluzby ukazkove spehovat, Cina s Indii rovnez prochazi jak na vlastni ARM nebo produkty od AMD + s tim odnoze Linuxu, cili nejvyssi zazemi budou mit 10 v USA a dale na vychod jejich % zastoupeni bude uz jenom aktivne klesat. Ve vladach vidi ze 10 sou problem bezpecnosti, a lidi by si to meli uvedomit take a rychle. Kdyby neudelal Microsoft akci "zdarma", maji dnes 10 globalne maximalne 8% zastoupeni a to jednoduse proto nakolik by se dostavali k integraci mezi lidi a do instituci jenom/skrz OEM/Boxove distribuce jak jeli puvodne i 7 a 8.1.

Proc si myslite ze minuly rok Microsoft nahle odstavil vyrobu nejenom 7 ale i 8.1? protoze se snazi 10 vecpat lidem stuj co stuj, aby hledel primo na jejich osobni data.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Jednoho krásného slunečného dne na konci ledna 2017 se blížil starý muž od Pennsylvania Avenue k Bílému domu a příslušníkovi US Marine který stojí na stráži řekl: "Chtěl bych se setkat s prezidentem Obamou."
Námořník se podíval a odpověděl: "Pane, pan Obama už není prezident a nebydlí tady."
Starý muž poděkoval za informaci a odešel. Následující den ten samý člověk přišel znovu k Bílému domu a opět řekl stejnému mariňákovi: "Chtěl bych se setkat s prezidentem Obamou."
Námořník se podíval a odpověděl: "Pane, už jsem vám včera říkal, že pan Obama už není prezident a nebydlí tady."
Stařík opět poděkoval a odešel. Třetího dne se stařík opět dostavil k Bílému domu a řekl: "Chtěl bych se setkat s prezidentem Obamou."
Námořník už byl pochopitelně rozrušený a odpověděl: "Pane, to je už třetí den v řadě co mne žádáte o rozhovor s panem Obamou. Řekl jsem vám, že pan Obama už není prezident a nebydlí zde. Copak to nechápete?"
Starý muž se podíval a řekl: "Ale ano, já to chápu, ale prostě miluju když to slyším pořád dokola."
Námořník se postavil do pozoru a řekl: "Uvidíme se zítra, pane!"

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

"Proc si myslite ze minuly rok Microsoft nahle odstavil vyrobu nejenom 7 ale i 8.1?" ....... my nemyslime, vetsina z nas vi protoze si precetla lifecycle policy, ktera je dana od sameho zacatku, tak nas to neprekvapilo. Jinak vzhledem k tomu, ze dnes se jiz uz celkem dlouho nesmi do novych pocitacu davat W7 (a brzo ani W8, nebo uz taky ne?), tak je vsechno nove s W10 ... ale jo, bude to klesat na ukor linuxu, to kazdopadne:o) Tech par set pocitacu v EU to vytrhne ..... linuxu mozna zas po letech prekona to magicke promile:)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A pan BTJ opet opakuje sve lzi. Tak znova (nevim uz po kolikate). U velkych vyrobcu pocitacu neni stale problem objednat novy stroj s Windows 7. Bez se nekdy kouknout treba na konfigurator u DELLu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak sorry ..... ja myslel, ze se bavime o pocitacich pro normalni lidi (a ne pro par jednotlivcu). Cili o pocitacich, ktere maji cirka ve 100% OEM verzi. SAMOZREJME, ze pokud nekdo vlastni retail licenci, tak ji muze nainstalovat kamkoliv a kdykoliv .... takze ano, svym zpusobem (ale jen tim tvym zpusobem:o) mas pravdu, pokud DELLu hnijou nekde ve sklade stare retail licence na bezmala 8 let stare a uz vic jak rok nepodporovane W7, ktere nemohl nebo nestihl zavcasu vratit microsoftu, tak ti je jiste VELMI RAD PRODA:o) Pokud se nekdo takovy soudny najde, o cemz pochybuju a kdyz, tak ne soudny. Proc by si prosimte soudny clovek dnes kupoval nejaky DELL s W7??? Ikdyby nejaka firma mela SW, ktery na novejsim nebezi (coz je IMHO diky zpetne kompatibilite nesmysl), tak zcela jiste ma multilicenci a licencuje pomoci KMS a nebude kupovat drahe retail licence.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Buď jsi nudný trol nebo žiješ ve svém vlastním světě, do kterého se ten reálný prolíná jen okrajově :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jo pan myslel. Tak to upresnim. U DELLu (a dalsich velkych vyrobcu) neni problem objednat novy stroj s Windows 7.. samozrejme v OEM verzi. Jak jinak taky. Byl by to luxus, kdyby k tomu byla retail za tech 30$ co za tu zmenu na win 7 v konfiguratoru chtej, ale bohuzel.. OEM :(
Jinak opet lzes. Windows 7 maji podporu do roku 2020. A novy stroje do firem se s nima stale kupujou (pokud neni moznost koupit uplne bez os).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

OEM platí v EU prakticky za plné Retail, které se dá libovolně přenášet (http://www.lupa.cz/clanky/software-z-druhe-ruky-lze-legalne-koupit-nebo-...)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, ale to taky pan BTJ nepochopi. Ten na to jako obvykle je schopnej vyplodit text na nekolik desitek radku s haldou nesmyslu, kde se to bude snazit vyvratit :o)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Budu se opakovat, ale napisu ti to i sem:) Zadny logicky argument pro potvrzeni sveho nesmyslu, ale OK budem ti slepe verit, kdo by nahodou zpochybnil tvou inteligenci, je pochopitelne curak ...

Kdybyste mlcel, mohl byste byt povazovan za chytreho .... mno, ikdyz ......
Jak se jmenuje ta psychiatricka deviace, kdyz cloveku dojdou logicke argumenty a nema absolutne co napsat nebo rict, tak zacne urazet? Trpi tim predevsim zeny a dusevne slabi a frustrovani jedinci.
Bill Burr to krasne shrnul:) https://www.youtube.com/watch?v=rksKvZoUCPQ

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tobě předkládat nějaké argumenty znamená házet perly sviním :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je hezky, ze sis nasel jak se ta tvoje deviace jmenuje. Ze ses c.... si napsal sam a tve posty to opakavne potvrzuji. Nejses ani schopny napsat, co z tech faktu ktere sem napsal povazujes za nesmysl protoze dobre vis ze mam pravdu a lehce by sem ti to vyvratil.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nedokazals, napsat, kde nekdo oficialne prodava OEM verzi W7, protoze to podle zakona nesmi, viz microsofti sales policy.
Taky to s tim preprodavanim OEM se tu uz dlouze resilo, ze je to jen bullshit a aktivovany OEM prodat nelze (teda technicky vzato prodat asi lze, prodat lze cokoliv:), viz i wiftuv clanek o tom lacinem softwaru, ale to je fuck.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft si může tvrdit co chce, naštěstí platí naše zákony.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jj, presne tak. A ty cti dodrzovani smluv. Pokud koupis jogurt 1+1 zdarma, nemuzes se dozadovat jen toho zdarma:o) Stejne jako ti nebude fungovat ridici jednotka v jinem aute, tak ti nebude licencovany OEM fungovat v jinem pocitaci. Dalsi extrem, ktery je uz podle me za hranici, jsou tonery do tiskaren, ktere maji predprogramovanou zivotnost, to uz je podle me za hranici zakona a slusneho chovani. Zlevneny SW vazany na konkretni pocitac mi neprijde zas tak zvlastni ......

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mozna te to prekvapi, ale bude. Dokonce na pozadani microsoft tu aktivaci umozni... musi, protoze ty jeho licencni podminky jsou v rozporu se zakonem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zeptal bych se ktereho, ale to stejne jako v te minule diskuzi, bys neodpovedel, takze nic ......

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Link na clanek, kde je psano o patricnem rozhodnuti evropskyho soundiho dvora ti byl jinymy posilan uz nekolikrat. Dneska dokonce dvakrat...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ale to se samozrejme tyka pouze NEVYUZITYCH licenci, co maji na sklade vyrobci HW .... slo o to, ze byl prodan pro DELL, ale pritom bude na nejakem domacim samorostu. Kdyz mas notebook s OEM windows, tak ty zcela pochopitelne prodat nemuzes.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty pochopitelně prodat můžeš, pokud je z notebooku smažeš a nebudeš dál používat :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Promin porad si pletu dva pojmy:
A) Muzes prodat (ve smyslu muzu ti prodat licenci windows, treba QJLRY-AMPZQ-552PX-CL71K-CC2P1 a chtit od tebe penize)
B) Prodat ve smyslu, ze to bude funkcni a legalni.

Takze mas z pulky pravdu, COA stitek z notebooku prodat muzes (typ A) a klidne to i dal muzes pouzivat .... proc ne?:o)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, EK by měla pro tebe zavést vyjímku, aby v tvém případě byla OEM licence nepřenostná.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Eh, tak vidim, ze ten clanek jsi ani necetl .... to je strasna slatanina:o)
A navic roky stara a navic tykajici se uplne jineho licencniho modelu oracle. Jak rikam, vem si COA stitek ze sveho notbeooku a nekomu ho prodej .... to udelat muzes, takze muzes prodat OEM, to jsem ostatne nikdy nepopiral ....... k cemu to ale kupujicimu bude, to je hodne diskutabilni:o) Jednak zcela pochopitelne nebude mit licenci (tu COA stitek nezastituje) a taky mu jeho novy pocitac nepujde aktivovat ..... napisou mu, ze se prilis zmenil HW a nenadela nic .... muze zavolat na support microsoftu a treba je ukecat:o) Nebo muze podat zalobu na PPK, ze mu prodal nefunkcni software nebo na microsoft, ze jeho OEM software nejde aktivovat na jinem pocitaci, coz je presne podle pravidel licence a v souladu s zakonem .... ale ve skutecnosti ti da jen negativni hodnoceni na aukru:o) Proto taky prodej digitalnich licenci uz pred mnoha lety zakazali:o))))
Ale muzes zkusit treba bazos:o)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Půjde aktivovat, v nejhorším přes telefon.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To, ze ti benevolence microsoftu umozni aktivovat, to uz jsem tu dokonce i psal ....... ale s legalitou to opravdu nema absolutne nic spolecneho:o)
To, ze je v tom naoko bordel (v tomhle verim, ze opravdu jen naooko) je dano tim, ze je jim to defacto jedno, protoze jak rekl ballmer, kdyz budou krast neci SW, tak radsi ten nas, protoze to zvysuje zastoupeni na trhu. Jako je naivni si myslet, ze by se prechodniku na jiny OS naslo vic nez zlomek promile, ale spis by pouzivali nejake ruske zabotnetovane verze, coz neprospeje nikdy nikomu.
Ale muzes si byt 100% jist, ze kdyz by prisel pozadavek na overeni legality, tak ti PRESNE na vterinu reknou, kdy, kde a na jakem HW byl dany kod pouzit, jestli byl pouzit na vice naraz, jestli byla porusena OEM licence a podobne .... takze ano, mozna to pude (osobne to vyzkousene nemam, mam jen retail verze, tam je to snadne, musi se jen opsat nadiktovane cisla), lidi tvrdi, ze to slo pres automatickou linku, jini, ze leda pres ziveho operatora, kde to bylo na jeho dobre vuli, nevim .... kazdopadne je to velke MOZNA, ze to pujde, ale hlavni je, ze to nebude proste legalni, protoze OEM verze je vazana na JEDEN KONKRETNI HW, nebo ty jsi tu diskuzi vubec necetl???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Operátoři na telefonu nesmí prokazovat nic navíc, mají přesně dané co mohou a co ne.
OEM licence widlí je primárně zbavena velké části podpory, na kterou má majitel krabicovky nárok přímo u M$, tu u OEM poskytuje prodejce/výrobce HW a aby to fungovalo tak to bylo omezeno na daný stroj, což jim garantoval M$ právě tím, že kontroloval HW k dané licenci. Od té doby co EK rozhodla, omezení na jeden HW navěky neplatí a samozřejmě při přenosu člověk ztrácí nárok na podporu - v případě widlí ticket nebo phonecall.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Od té doby co EK rozhodla, omezení na jeden HW navěky neplatí" - kulantne se zeptam KDE ROZHODLA? KDY? JAK? Nejaky odkaz?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ti nepomůže ani toto, tak v Opavě mají místo.

http://curia.europa.eu/juris/document/document.jsf?text=&docid=124564&pa...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

HEUREKA! TAK UZ TO VIS!
Jinak doufam, ze jsi to cetl a chytl se za hlavu!!! Protoze ty kraviny, cos tu psal byly fakt sila:o)
A je krasne videt, jak se dokazou 10 let prit o slovickareni s Oraclem ohledne bezpletneho stazeni a pak prodani licence:o) A jak tam krasne vidis, je SAMOZREJME mozne licenci svazat s konkretnim uzivatelem, ale je treba to uvest, coz oracle neudelal. Dal sem si tu praci s prectenim a nic, co by se dalo vzdalene aplikovat na OEM software tam neni. Cele se to toci ohledne FYZICKEHO prodeje a prodeje licence. A tak se nejakym podivnym pravnim zpusobem ve fasisticku dospelo k nazoru (IMHO to vubec nema vliv na zakony EU, natoz ceske zakony), ze oracle to prodaval stylem fyzickeho prodeje softwaru (neco jako CDcko, akorat, ze si jej stahli z netu), takze je mozne to CDcko vzit a prodat nekomu jinemu. Oracle se poucil a kdyz dava slevu, tak licenci treba svaze s konkretnim SW produktem .... uvedu priklad: mas SW A, potrebujes tam nejakou databazi, pouzijes oracle, nevyuzijes veskerou funkcionalitu, oracle si rekne, hm, mohli by pouzit i jinou DB, dame jim slevu, rekneme 95% (celkem bezna vec:o), bude to nejaka embedded licence a bude proste vazana jen na produkt A, protoze vim, ze by mohli pouzit konkurencni DB.
pak mas SW B, kde proste oracle je jedinou moznosti, takze ti nasoli plnou cenu.
Z logiky veci neni mozne vzit licenci z produktu A a pouzit ji v produktu B. Mimochodem, tak to samozrejme nebylo mozne ani pred rozhodnutim toho soudu, ani po nem, ted si ale na to "slovickareni" ve smlouve asi davaji vetsiho majzla.

Abych to shrnul, je krasne videt, jak sis naletel. S OEM vazanim na konkretni HW TO NEMA NIC SPOLECNEHO! Jedina analogie by se dala najit v tom, ze kdyz si zaregistrujes notebook s OEM windows, tak jej muzes nasledne prodat .... pokud by ta konkretni verze windows nebyla treba vazana na konkretniho uzivatele, treba na uzivatelske ID .... jak je tomu treba u STEAMu a stovky dalsich. Kdyby microsoft do windows dal to, ze si je zaregistrujes se svym online uctem a bude s nim svazany navzdy, tak pri prodeji notebooku by si musel novy kupujici zajistit vlastni verzi.

Kazdopadne mas male bezvyznamne plus za to, ze jsi nasel cesky preklad zdrojoveho clanku, takze si ted vsichni muzou udelat predstavu JAK JE TO VE SKUTECNOSTI misto kecu na reklamnich webech a "dukazu" stylem JPP....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takže Opava

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTJ seš fakt tak natvrdlej nebo co? Máš fyzicky štítek COA v ruce a k tomu daňový doklad žes ho koupil od Franty Vopršálka, prodejce softwareu, náměstí svobody 1, Praha 120 00, IČ 123456789, tak máš legální licenci. Nainstaluj si windows na počítač, zaktivuj ho na tom počítači, po čase ty widle na tom počítači smaž, počítač prodej a kup si novej, nainstaluj si na něj widle a ktivuj je zase tím stejným číslem ze štítku a čau. Můžeš to tak dělat do aleluja, protože máš licenci a jsi oprávněn ho vždy používat v počtu jeden kus jeden počítač na libovolném zařízení. Už to prostě pochop že jde o licenci!!!! Dokonce se domnívám že ten štítek můžeš mít v šuplíku a používat klidně pirátskou verzi. A OSA a BSA i zákony ti nemůžou dát BAN protože prostě jsi oprávněn ten widnows používat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

TVL, mas tam primo vyjadreni soudu, ze takhle to nefunguje ..... jak muze byt nekdo tak blbej ..... ne, tomu neverim ....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kde? Pošli mi prosímtě odkaz víš jak le genius... nebo rovnou ocituj tu pasáž a přidej zdroj.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Každý rozumný člověk čte smlouvy, ale porozumět jim bývá horší. Dle situace v tom není jasno ani pro právníky v řadách Microsoftu. Soudím na základě různých společností, které prodávají použité a nevyužívané OEM licence a doposud žádné právní kroky proti nim nikdo nepodnikl. Divné, že? Několikrát kontrolované státními orgány a stranou se drží i BSA s bonz programem.

Nekoupím, pro jogurt, zeleniny, sýr, ovocné kompoty a další potraviny, jezdíme s kamarádkou k producentovi. Naneštěstí jsem o OEM licencích nemluvil, protože mám vlastně jen jednu (notebook) a Windows 7 Pro i Ultimate v osobním držení jsou přenositelné. I v tomto případě se Microsoft pokoušel zakázat prodej a neuspěl. Kdyby mi domů přišla kontrola, zjistí akorát platné licence a kopie hudby i filmů, které si ripuji pro vlastní potřebu na síťové úložiště (FBI varuje, reklamy a upoutávky nesnáším). Neuspěla by ani v případě drobností jako WinRAR, Total Commander, ... natož DelftShip 8.08 Pro, The Bat!, Office 2013 Pro, Visual Studio Pro s MSDN a končící Adobe CC Foto s novými licencemi za Corel apod. To mj. znamená, že při stejném nastavení a použití Bitlockeru, bych porušil podmínky a omezení vyplývající z přechodu na Windows 10 Pro (Windows 7 Ultimate a Windows Server bez omezení síťových a externích disků). Svědomí mám čisté, jsem takový poctivý vůl.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co do toho pletes nejaky bitlocker? Tak pokud mas ty SW nelegalne a prijdou k tobe domu a zabavi ti pocitac, tak mas velky problem. Licenci musis dokazat a dukazni bremeno je na tobe. Nejaka faktura z "vyhodneho softwaru" te asi nezachrani. Pred pouzitim snad uplne kazdeho SW (snad i open source) musis odsouhlasit EULA, kde je popsan licencni mechanismus. Je na svobode kazdeho s tim nesouhlasit a takovy SW nepouzivat, pokud souhlasis, jsi vazan licenci a rovnez trestne odpovedny.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale zachrání, koupě v dobré víře a nazdar.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uz ten obrazek v tom nicku chapu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To já jen tak, když už nabádáš k bedlivému čtení, dodržování a obecně přesvědčuješ k Windows 10. Neříkám přímo v odpovědi, ale obecně (rád lobuješ za Microsoft). Na jednu stranu bojuješ za přechod a dodržování všech sporných podmínek vs právní řád. V druhém případě říkáš, nepoužívej co funguje a můžeš používat, nebo přímo staň se "pirátem" :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bavit s s vámi "BTJ" je jako bavit se s "volem" o sobotě, když jde v pátek na porážku. Prostě ztráta času !

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nejaky podmet, prisudek nebo dokonce myslenka by nebyla?:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podle zakona ? Od kdy microsoft pise zakony ? Staci kouknout dell.com (zminoval sem DELL nekolikrat) ! Dam si tam laptop for work nebo workstations a pod "Refine Your Search" je i operating system kde jedna z voleb jsou i Windows 7 Professional! A to jsem zatim jen u predkonfigurovanych stroju. Muzu si nakonfigurovat svuj, kde si opet muzu vybrat Windows 7 profesional za priplatek 30$. O zadnym preprodavani sem nepsal, to uz zase meles svoje nesmysly co s predchozima prispevkama nemaj nic spolecnyho...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

BAVIME SE O OEM LICENCICH! Pokud umis cist, tak krabicove/retail licence muze prodavat kdokoliv kdykoliv .... vycisti si cocky:o)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

U tebe bych udělal výjimku a klidně se snížil k fyzickému násilí :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ale právě kvůli tomu rozsudku se nahlíží na OEm jako na krabicovku. Máš originální štítek s hologramem? A máš k tomu štítku daňový doklad o koupi? Takže máš licenci a užívej si jí.

Jak jsi to sám uvedl, je to jako bys měl auto škoda a rozbila se ti řídící jednotka, sháníš novou, já ti prodám jinou třeba z audi, ale protože to jsou koncernová auta a pasuje to tak ti v tom autě pojede a audi ti to nemůže zakázat používat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

OMG a tohle je presne, o cem byla diskuze i minule pred par mesici!!!!! CO SE PISE VE VSECH TECH CLANCICH. Co pisou i tady na CDR http://diit.cz/clanek/zlegalizuj-cz-vs-microsoft/oem-proti-zakaznikovi
To mi prijde jak diletanti, co tvrdi, ze kdyz ma denni sviceni, tak ze mu nejenomze nemusi svitit zadni svetla, ale dokonce nesmi! Pritom kuwadopice! Kazdy si ten zakon muze precist a zjistit, ze ZADNI OBRYSOVE svetla musi svitit VZDY! Tak si kuwa precti nejaky ten zakon a nepapouskuj!!!
Cely ten HOAX se tyka Oraclu a to, ze chtel vazat licenci na uzivatele ...... nebyla tam zadna sleva na jeden HW s konkretni zivotnosti, to je sakra rozdil. S microsoftem snad ani zadny spor ohledne OEM nikdy neprobihal. To tvrdi ti vocasci, co ti chcou prodat COA stitek!
To, co se prodava, jsou NEVYUZITE (NEVYUZITE!!!) OEM licence, ktere nekomu zbyly. Ktere NIKDY nebyly aktivovane. Treba firma koupila notebooky s OEM W7, ale nechali si tam dat rovnou W8, ale nikdy to nikdo na W7 neaktivoval, takze utrhnou stitek a prodaji ti ho, doufaje, ze nejaky zamestnanec si ho neaktivoval uz driv:o)
Nebo vyrobce HW ma na sklade 1000 OEM licenci a stitku, ktere uz treba konkretne na W7 nemuze vic jak rok uplatnit, tak je proda za par supu nekomu.
Ale jak tuhle zlevnenou licenci jednou aktivujes, tak uz ji NIKDY LEGALNE NEAKTIVUJES NA JINEM HW! CHAPES? ROZUMIS?
A ano i ne s danovym dokladem o koupi ... danovy doklad nezarucuje legalitu a nejaky hologram uz vubec ne:o)

A samozrejme, ze ti vyrobce auta muze zakazat pouzit jednotku jinde. A dokonce to tak oficialne je. Bohuzel jsou to diletanti, takze i v roce 2017 se daji stocit kilometry nebo offline odblokovat imobilizer. Ale jit by to nemelo. Stejne jako by nemela jit znovu nakodovat ridici jednotka airbagu, kdyz ma spalene jednorazove zapalovaci moduly (nemyslim samotny airbag) a protom se to bezne dela, aby zhasla kontrolka:o) Ale oficialne to nejde, je to krute nelegalni a dokonce zivotu nebezpecne ......

Jinak kdyz uz jsme u teoretizovani ..... jak je to treba se SW, ke kteremu je potreba HW klic, coz je daleko brutalnejsi obdoba OEM? Jsou snad zakazane? Odpovim ti: samozrejme, ze ne. Dokonce to tu tenkrat nekdo citoval ten zakon primo (cili TO, co ma nejakou vahu, ne zvasty neznalku), mam pocit, ze je to autorsky zakon, ze vyrobce SW ma pravo technicky zajistit, aby licence na SW nebyla zneuzivana.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ty ses nam ale odbornik. Takze podle tebe halda novych aut co jezdi po silnicich co ma denni sviceni z vyroby porusuje zakon ? A policajti co za to nepokutujou ho tim padem neznaj taky ? Nebo to tise tolerujou ? Ne.. to jen ses opet a zase totalne mimo!
S hoaxem tahni tam kam slunce nesviti. Opet to slovo pouzivas pro neco co hoax neni, protoze stale netusis co to slovo znamena.
OEM licenci v pripade microsoftiho software bez problemu aktivuju na jinym pocitaci a v pripade problemu mi v tom microsoft jeste rad pomuze. Na to ze je to legalni je tu rozhodnuti soudniho dvora. Stale platne rozhodnuti! Takze tvoje teorie jsou totalne mimo realitu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano porusuji zakon, kdyby sis ho precetl, tak vis ... stejne tak i ten zakon, co jsi tu SAM posilal, tak vis, ze rozhodnuti toho soudu ..... ne ..... proc to delam .... to nema smysl .... vidis to cerne na bilem a jeste se budes hadat .....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jasne.. auta porusuji zakon, prestoze maji patricnou homologaci (jak k ni sakra prisli?). A ja sem letadlo :-D Nevim co fetujes, ale chci to taky :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To že si přečteš zákon, vložíš si ho po svém a pak nás tím tady napadáš je tvoje věc.
Trvalo mi to pět minut než jsem si našel zákon o osvětlení vozidel:
###citace: ###Zákon č. 411/2005 Sb.:
§ 32 - Osvětlení vozidel:
(1) Motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová a potkávací světla nebo světla pro denní svícení, pokud je jimi vybaveno podle zvláštního právního předpisu.2)Tramvaj musí mít rozsvícena potkávací světla nebo světla pro denní svícení.####
*** Pro tebe uvedu rozbor věty:
1) vozidlo musí mít rozsvícená obrysová a potkávací světla (tvůj případ)
2) vozidlo musí mít rozsvícena světla pro denní svícení.

mylně se domníváš že to nebo tam má menší váhu a neplatí že máš mít rozsvícená obrysová a denní svícení, protože to vychází se samé konstrukce a definice denního svícení, která nemají mít kuželovitý tvar osvětlení ale pouze a jen bodový aby bylo auto vidět a neoslňovalo protijedoucí řidiče. A musí se rožnout sami po nastartování a zhasnout po vypnutí motoru a nebo při zapnutí obrysových a potkávacích světel.

Hledej pod výrazem prováděcí vyhláška pro denní svícení, našlo mi to celkem rozumný text:

### opět citace: ### světla pro denní svícení jsou jen přední. Ve výkladu k zákonu 361/2000 Sb. ve znění novely zákona 411/2005 Sb. je shrnutí (citace) na jedno vozidlo se montují dva kusy světel, svítících světlem ve spektru bílé barvy svítilny se umísťují ve vodorovné rovině ve výšce od 250 mm do 1500 mm na přední část vozidla vzdálenost svítilen od bočního obrysu je max. 400 mm a vzájemně mezi světly min. 600 mm (u vozidel s šířkou menší než 1300 mm je povolena vzájemná vzdálenost 400 mm) světla se rozsvěcejí automaticky po zapnutí zapalování (nastartování motoru) a zhasnou po jeho vypnutí, nebo při rozsvícení obrysových světel dodatečná montáž světel pro denní není přestavbou vozidla ani změnou technických údajů, proto jejich umístění na vozidlo nepodléhá žádnému schvalování ani zápisu do TP. dokladem opravňujícím k používání světel k dennímu svícení je značka RL vylisovaná na krycím skle světla nad homologační značkou. Pokud na světlech tato značka není, jedná se o podstatně levnější poziční světla užívaná na autobudech a kamionech k vyznačení jejich obrysu.
Tento text je nevím, proč, na původním umístění na serveru MVCR nedostupný, ale určitě ho někdo citoval i na jiných stránkách. Řekl bych, že je to napsané jasně - D.R.L. MUSÍ ZHASNOUT PŘI VYPNUTÍ MOTORU NEBO PŘI ROZSVÍCENÍ OBRYSOVÝCH SVĚTEL. Protože obrysová světla musí svítit při zapnutých hlavních světlech vždy, je u nás dovoleno užívat BUĎ světla pro denní svícení NEBO světla pro jízdu v noci a za snížené viditelnosti, NE SOUČASNĚ. ###

Ještě pořád se budeš ohánět, že nemáme i u windows pravdu?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová - obrysova jsou zadni, pripadne i bocni nebo vyjimecne i predni .... vic nemam co dodat. Zadni musi svitit VZDY. Predni taky .... pokud si misto potkavacich poridis homologovane pro denni sviceni, budiz.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

přečti si můj příspěvek ještě jednou a POMALU!!!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jarousku on je beznadejnej. On by to moh cist tisickrat a je mu to houby platny, protoze na pochopeni proste nema mozkovou kapacitu...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jedinej kdo sem furt taha krabice a retail ses ty... opet tvuj prispevek uplne mimo a ani nereagujes na to co sem psal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Prostřednictvím svého zastoupení v Německu Microsoft uživatelům oznámil, že Windows 7 již nejsou podporované, používání starého operačního systému se sebou nese rizika a bezpečnostním hrozbám nejsnáze předejdou, pokud provedou upgrade na desítky" - Windows 7 sou nadale podporovane do 14 ledna 2020, pouzivani tohoto operacniho systemu nenese se sebou absolutne zadna rizika, vse funguje presne dle nastaveni roky, stabilne a korektne, DirectX 12 nahradi modernejsi a multiplatformnejsi api Vulkan 1.0 a co se tyka bezpecnostnich hrozeb, tak zrovna instalaci Windows 10 pride clovek kompletne o sve soukromi, bude mu nahlizeno do jeho osobnich slozek, dokumentu, zaznamenava se log ze stisknutych klavesu, zapina se webkamera + zbiraj se dalsi telemetricka data a odesilaji skrze proces GWX 3 institucim a to Microsoft, NSA a poskytovatele reklam a sluzeb, cili instalaci cistych nebo provedenim upgradu na Windows 10 pride clovek kompletne o sve soukromi a bude tak jiz permanentne denne sledovan, spiclovan s moznosti jednoducheho zneuziti jeho dat, rozhodne bych na 10 neprovozoval internet banking, nepracoval s citlivymi firemnymi daty a nezasilal jej skrze takovyto system, firmy dobre vedi proc na 10 prochazet nebudou a i kdyby si povedeli cert vem telemetrii, nestabilita, vynucene aktualizace plus s tym ze se nastaveni systemu a programu dennodenne meni(jiz OS neni pod kontrolou uzivatele/organizace ale spravuje je cloudem firma za mlakou), je primeje k definitivnimu rozhodnuti nemigrovat.

Ja 10 zkousel, jak Home tak edici Pro, ruzne buildy, je to zpraseny system namichan ze 7, 8.1 a Windows Phone, nedodelany, ma problemy s DHPC, VPN, tiskarnami, zaseklym MetroStartMenu, dokonce se honosi i takovou pitomosti jako je Lock Screen ktery se objevi i kdyz nemate zadane zadne heslo, jednoduse nedodelany, pokurveny, zpraseny operacni system, zlate Windows 7 a kdyz ty uz ne tak 8.1 jakkoli sem puvodni 8 nemel rad, 8.1 sou vuci 10 nebe a dudy, skoda jenom toho Metra.

Lidi musite si uvedomit ze dnes je silní Kapitalizmus, nikto vam nic neda zadarmo, neexistuji slevy, neexistujou ve "slevach" nove nybrz stare a jiz pouzivane veci, Windows 10 nikdy nebyly a nejsou zadarmo, platite tym nejvyssim a to svym soukromim, kdyz je vam to jedno, vase vec ale mne to rozhodne jedno neni, me soukromi je priorita cislo 1, ne nemam nahrane v pocitaci detske porno, nejsem terorista nebo alahista, sem jednoduse clovek ktery vidi realitu a nenecha si jednoduse prochazet cez svuj ksicht medene fouzy, falesne tak jak je falesna vysoka politika, hry tech nejvyssich Oligarchu s lidmi.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Multiplatformni Vulkan? :-)

Hry jsou primarne vyvijeny pro co? Pro konzole.

XBOX One = Direct X
PS4 = rozhodne ne Vulkan

Tudiz Vulkan nema zadnou sanci dosahnout vetsiho rozsireni nez 20% trhu, protoze 80% tvori PS a XBOX.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Na Androidu mas taky OpenGL a jiste bude casem i Vulkan. Navic Vulkan a DX12, to neni zase takovy rozdil, no a pak tu mas spoustu mensich vyvojaru, kteri si tim hodne pomuzou. Navic hry rozhodne nejsou jen konzole a jak se nam sblizuje hardware PC a konzoli, tak se ty rozdily minimalizuji.

Samozrejme Waffer je mimo, toho snad radeji nekomentuji. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Na androidu uz vulkan je a dokonce uz vysli 4 hry co ho tam umi...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Vidíte do budoucnosti?

Jedna otázka. Proč si dlouhodobě na téma Windows 10 vždy vybíráte pouze hry?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

protože programy na tom nejedou a nebo dělají chyby, padají, mrznou...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hypotetická možnost vyššího výkonu u nějakých hypotetických budoucích her je jedinou známou výhodou, kterou použití w10 může teoreticky v budoucnu někomu přinést?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Protože lidi pařej ??? ;)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzpomněl jsem si na hořký výraz zástupce dodavatele přinášejícího souhrn výhod Modern UI. Začínal slovy "protože lidé ...", ale vůbec si neuvědomil realitu situace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže nepařej ? ;))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano i ne :-)

Chápu snadnost rýpnutí, ale našel bych podstatnější argumenty pro Windows 10.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty si teda dost paranoidny :) na svete je 7 bilionov ludi. ty a tvoj zivot je nepodstatny

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale tvoje historie je cenná pro markeťáky :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Hm, mě se můj život pro mě zdá podstatný docela dost, bez ohledu na to, kolik je dalších lidí na světě :-).
A vlastně, i proto si vážím jak svýho života, tak svýho soukromí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Aktivace W10 na základě S/N z Win7 funguje pořád, není potřeba žádná lupa ani jiný nástroj usnadnění.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Otevrene? aktivace ze 7 a 8.1 na 10 pujde dokym nevyjde prekopana verze 10.1 a mozna i pote, jednoduse importovat si spiona do domacnosti, firmy, mobilu s pocitem ze je to free.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

A vy máte na mobilu/PC nějaký vlastní systém, když se tak bojíte špionáže? V opačném případě, když máte takový strach z Windows, tak pravděpodobně používáte Linux/OS X/Android/iOS a myslíte si, že nemáte u sebe špiona? Jak naivní představa.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pravděpodobně si ani nedokáže navrhnout vlastní procesor, celou platformu, napsat drivery a používat nějaké bezpečnější pásmo než GSM, LTE a tak podobně :)

Takže zase mlátí prázdnou slámu nenávistí vůči desítkám.

Ale přece Apple, Android, Gmail, facebook a mobil, to je v pohodě ne? To nikdo přece nesleduje xDDDD

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

GSM ani LTE není pásmo (frekvenční) :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je mi jasné, je to spíš narážka na takové ty vtipálky "nechci aby mě někdo sledoval, tak nemám facebook, ale mám mobil s androidem"

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

hele amaterskej komiku... kdo nechce byt sledovan tak logicky veme mobil s androidem a nahodi aosp/slimrom/cyanogenmod/lineageos BEZ GooglePlay/GoogleServices a S F-Droid z ktereho instalovan opensource aplikace a S aktivovanou selektivni spravou jednotliveho opravneni jednotlivejm aplikacim...

vudci W10 vetsina nenavisti je FAKTICKY opravnena, to ze ty mas vymytej mozek a v davu hlasas "W10 jsou uzasne" je problem, nikoliv ze technicky zalozenej uzivatel racionalne zvazi pro a proti W10 a ohledne (ne)soukromi a (ne)kontroly uzivatele vlastniho pocitace vyjde jedine ze W10 je pekna svine...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě můžeme být zcela klidní, když nám telefon s bezpečným Androidem pojede v síti postavené na bezpečné a bekdórprosté infrastruktuře od nejmenované čínské firmy ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě ani nemá cenu žít zdravě, abychom si prodloužili život, jelikož nakonec stejně všichni umřeme :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Android snad nelze používat bezpečně? Výhodou platformy Android je vyšší otevřenost a míra přizpůsobitelnosti. Opravdu nechápu váš problém s komplexním uvažováním. Prakticky vás podezřívám, že netušíte co vlastně slovo Android reprezentuje.

P.S.: Vaše kontaktní údaje na sociální sítě odesílat nemusíte, už to udělal někdo jiný, bez ohledu na platformu, kterou k tomu použil.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No, komu na soukromí záleží, ten pochopitelně nemusí používat nejen w10, ale ani mobil s androidem a facebook.
Ale mobil s androidem se dá, narozdíl od w10 docela slušně zabezpečit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ono i to gsm a lte tě sleduje, takže bys mobil nesměl mít vůbec

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Snad vidíš rozdíl mezi tím, když tě sleduje Policie nebo když dobrovolně předáváš data komerčnímu subjektu, který je zpeněžuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

myslíš že nákupní střediska nesledují kolik mobilů je v jakým obchodě a jak dlouho?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne nesledují :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všude se krade, takže vy asi z toho vyvodíte, že přestanete zamykat auto a peněženku budete nosit viditelně, v otevřené zadní kapse?
No, někdo jiný z toho, že všude se krade, naopak vyvodí, že si koupí lepší zámky.
Každému po libosti ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

+9 ...... za takovou picovinu ...... jezis:o) Ze ja do tehle diskuze lezl:o) Spiona:o) EULA stejna uz 15 let a opet uz asi po pate ta sama spionska debata:o)))
Kamo, kup si mobil s androidem a nevykladej nam tu neco o bezpecnosti nebo spionovi:o))))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Google alepoň k telemetrii nechce ještě peníze za licenci a ztrátu plné kotroly nad OS. A kdo nechce ani telemetrii ani nesvobodu - Sailfish.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Google alepoň k telemetrii nechce ještě peníze za licenci a ztrátu plné kotroly nad OS. " .... tim jsi to zabil:o)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kolik stojí licence androidu? Mohu jako majitel svobodně editovat všechny registry w10 home?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Krasne si opet potvrdil, ze kecas o vecech o kterych nic nevis. EULA se za poslednich 15 let menila nekolikrat... ty odborniku :o)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A čuduje sa tomu niekto?
Privacy International: Microsoft is helping Thailand's military government spy on web users
Graeme Burton
@graemeburton
26 January 2017
http://www.theinquirer.net/inquirer/news/3003315/microsoft-is-helping-th...

German ‘Government’ R2D2 Trojan FAQ
10 Oct 2011

Where did the CCC get the malware from?
German lawyer Patrick Schladt has told the media that the Trojan horse was found on the hard disk of one of his client’s computers.

Munich airport customsThe malware was allegedly installed onto the computer as it passed through customs control at Munich Airport.

Schaldt was defending his client against charges that fall under German law related to pharmaceuticals.

When the suspect and his legal team examined the digital evidence against them they found evidence that suggested a Trojan had been present – and the hard disk was shared with the CCC with the permission of Schladt’s client.

https://nakedsecurity.sophos.com/2011/10/10/german-government-r2d2-troja...

Používatelia toto rozhodne nechcú, možno vlády áno, ale po takýchto kauzách nemôže Angela tlačiť
Windows, cez moc štátu. To by bolo smrteľné

German coalition favors German-owned or open source software, aims to lock NSA out

By Loek Essers | Follow

Amsterdam Correspondent, IDG News Service Dec 17, 2013 8:25 AM PT

The new government’s goal is to keep core technologies, including IT security, process and enterprise software, cryptography and machine-to-machine communication on proprietary technology platforms and production lines in Germany or in Europe, according to the coalition agreement.

But the government will also promote the use and development of open platforms and open source software as an alternative to closed proprietary systems, and will support the use of those in Europe, the parties said in the agreement. The public sector will need to consider open source solutions as a possibility when purchasing new IT, they said.
http://www.pcworld.com/article/2081140/german-coalition-favors-germanown...

O'Reilly European Open Source Convention

Coverage of the O'Reilly European Open Source Convention.

Updated: 2005-11-07

70 percent of the world's open source developers are based in Europe,

http://52.6.88.216/feeds/1084967/oreilly-european-open-source-convention

Toto hrá proti Microsoftu v EÚ veľmi výrazne

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Některé věci jsou i "Zadarmo drahý" a HUMUS-10 k nim rozhodně patří.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak. Cena fakt neni ten důvod proč nemam win10. Pokud by ten systém překopali tak aby tam nebyl žádnej spyware, nic se neodesílalo microsoftu a dalo se uživatelsky vypnout:

- Utomatické updaty.
- Telemtrie.
- Metro apps (či celé metro).
- Nebyly přítomné reklamí aplikace.
- Odstranilo se stále schizofrení ovládání/nastavení.

Tak v tu chvíli ano. Ale jinak zatim ne.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Já stále postrádám lightweight game launcher. Něco podobnýho, co jsem si kdysi vytvořil z WinXP embedded buideru - nebylo tam nic navíc mimo toho, co hry potřebovaly. Žádný mobilní píčoviny, žádný služby, co něco odesílaj / otevíraj porty.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

tak mozna z WinPE10, inspiraci hledej u Gandalfa... http://windowsmatters.com/tag/winpe/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A nejmenuje se to náhodou Windows 7 :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ani ty zrovna light nejsou :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale bejvavali... pred nekolika stovkama updatu co od jejich vydani priputovali.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ufff, wow .... kde to ti lidi berou?:o)
Kamo, jestli si neumis vypnout automaticke updaty, tak presne pro takove pitomce jsou tam tak, aby pro uplne BFFFU vypnout nesly! Aby jsme pak necetli, ze dve miliardy pocitacu s windows jsou napadnutelne virem, na ktery byla vydana pred peti lety zaplata!
Telemetrie, vis vubec o cem mluvis? Recnicka .... NEVIS!
Jake metro? Tobe nejakym zpusobem vadi aplikace, ktere lze univerzalne spoustet od mobilu az pres xbox? Aha ..... to by asi chtelo nejakeho doktora, ne diskuzi na CDR ....
Reklamni aplikace? Tak si odskrtni ze je tam nechces? To je debil ...... ufff .....
Nektere nastaveni je na dvou mistech, to jo ...... ale BFU nema co do nastaveni hrabat a i pokrocily uzivatel jednou nastavi a ma na pet let pokoj, takze .....
Proc, proc to delam? Takovym kokotum, ridici se clanky na hovinkach cz, clovek proste nevysvetli ......

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"NEVIS", "To je debil". Co na to napsat jinyho ? Staci odcitovat z tveho prispevku veci co na tebe presne sedi... Stale ten samej hnuj dokola, stale mimo realitu. Chapu.. ses BFU, ses nejspis nesvepravnej. Potrebujes, aby microsoft delal rozhodnuti za tebe a nenechal te do toho hrabat. Zbytek sveta je ale jinde...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jsi tak hloupý, že sám věříš věcem, který tu píšeš, anebo se jenom bavíš snahou, naštvat lidi tím, že tu plácáš hlouposti?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tady se zase blije na Windows 10 a pritom jestli aktualizujete Windows 7 a Windows 8, tak aktualizace telemetrie je uz nejakou dobu povinna a kdo aktualizuje, tak na tom neni o nic lepe. Ja teda zatim neaktualizuju Win7, ale zase mam deravej system, takze jak se objevi nejaka vetsi bezpecnostni chyba, tak tam holt tu telemetrii hodim, kdyz nic jineho nezbyva.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hele a co neaktualizované Win7 ?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Klidně třeba i Windows 98, stačí jen nezapojovat to do netu a cpát tam jenom ověřené flashky, co nekolují všude možně.

Někdy mám pocit, že (by) nám bez toho internetu bylo vlastně líp - dřív byl větší klid, lidi nebyli takoví idioti, protože místo sjíždění YT a FB četli knížky... lidi byli zdravější, protože chodili víc ven a žili víc aktivně, lidi byli spokojenější, protože se víc kolektivně scházeli a upevňovali vztahy... Dneska jsou ti (hlavně mladí) lidi povětšinou stejně studení a hloupí, jako jsou ty krámy, co třímají věčně v prackách.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám, že jste ročník 40-50+, který nedokáže překosnout, že svět se mění a všechno je přece špatně, protože tomu nerozumím? (:

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

takze ty ses rocnik 11-13 kterej si mysli ze soukromi je prezitek, vsechny detaily o sobe patri na socialni site a budoucnost je rocni prepladne sw, cloud a system u ktereho nedostane admina, protoze ho bude remote adminovat Microsoft? ;)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ne.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

tak se tak nechovej... ;)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Je to jednoduché. Příště volte komunisty, třeba vyhrajou a o ty YT, FB a internety se už postarají. Taky budete zdravější, až zas budete obíhat fronty před krámama. Jestli jsou vaši mladí (pokud tedy nějaké máte) studení a hloupí, tak je to vaše chyba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neakutalizovane Windows 7 zatim dobry, ale uz nejaky mensi bezpecnostni problemy MS odhalil, ale to je resitelne pres firewall atp., proste si do PC nic nepustit. Jenze jednou urcite nejaka vetsi chyba prijde a pak to bude bud telemetrie nebo nic.
me v podstate jde hlavne o to, ze je spousta lidi, co prohlasuje o Win10, ze je to spiclovaci sracka a pritom maji na Win7 nebo Win8 automaticke aktualizace a maji tam teda uplne to same. Jasne, ze jak tu lidi pisou, ze Win7+SP1 a konec, tak to je pochopitelne a beru to, me jde spis o frkuliny, co melou. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale kolego Crho ! U všech Windows OS se vždycky říkalo, že se instalují zásadně jen Servis packy a nikoli aktualizace. U Win 7 to momentálně platí stonásobně, neb problémů s Windows update na sedmičky máš plnej net...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co? mám Win7+SP1 a zvýšený síťový provoz jsem nezaznamenal a počítač bez mé aktivity neposílá žádné objemné data pryč, v době nečinnosti si šahá jen do sítě. Všechno mi funguje, jak pracovní programy tak i hry. Znáš nějaký důvod proč instalovat další balast, který jen systém zpomalí nainstaluje backdoory (oprava zavře jedny dveře, ale svou přítomností nabídne dalších deset nových) a nebo sledovací telemetrii?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kladeš přesně opačnou otázku, než je mé tvrzení...
Osobně mám W7 z "firemní" instalačky s updaty červen/červenec 16 s vyházenýma šmírovacíma updatama a zakázaný Windows Update. Nikde žádnej problém ;)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já to mám stažené odněkud z netu a taky updaty zakázané, přímo v services disabled a pohoda.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Win7 + SP1 + nejnovější net frameworky a C++ a žádné další aktualizace. Takhle jedu už roky a 0 problémů.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Potvrzuji, takhle jsem to dělal už s XP - čistá instalace + SP + zakázaní aktualizací - a nikdy žádné potíže.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jenze v tech starsich verzich objektivne uz par zneuzitelnych der je. Sice to vzdycky vyzaduje nejaky konkretni okolnosti, takze to nemusi byt automaticky problem pro kazdyho, ale uplny zakazani aktualizaci proste dobra strategie neni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nekdy ale jina moznost neni. Loni mi Win update 5x umrtvil Vista x64 ultimate behem 2 mesicu. Z pro neznameho duvodu ve Win dochazelo k vypnuti AHCI a diky tomu BSOD pri bootu.Coz hodne potesilo kdyz jsem v tu chvili ten notebook potreboval pouzit. Ja jsem pak prisel na to jak to nakopnout ale pro BFU by to byla konecna.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vista je BSOD samo o sobě, to není systém, ale jeden velkej průser.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vista je dnes proti desítkám vcelku použitelný systém.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mezi vistou a 7 neni nijak zavratnej rozdil. 7 jsou realne jen takovej SP1 na visty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zjevně v tomto vlákně nechápete, co vlastně BSOD je. Takže ve zkratce - je to varování! Může se jednat "jen" o chybu softwaru, ale obvykle jde o první predikci mnohem závažnějších věcí...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechápete vy. Jestli mu winupdate sestřelil AHCI driver, tak hned při bootu dostal BSOD. Žádná predikce HW problémů to není.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

JJ BSOD hned pri bootu. Poprve jsem byl bez pristupu na net a musel to resit rychlym reinstalem. Pak jsem na netu hledal proc a jak to napravit. Resenim bylo prepnout sata do legacy modu, normalne nabootovat, zmenit jednu hodnotu v registr (povolit AHCI ovladac), vratit se do biosu, zapnout AHCI a bylo opraveno.

Samotne Visty se service packy jsou pouzitelny system. 7 jsou jen odlehcene a lepe optimalizovane. V praxi funguji celkem stejne.
PS: Taky jsem Visty jako nemel rad a drzel se XP dokud to jen slo. Pouzivat 8 a 10 me ale nikdo dobrovolne neprinuti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

už vám někdy někdo napíchl počítač?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V principu máš sice pravdu, jenže to celý je jen hledání menšího zla, co si vybereš. Mě osobně se jako menší zlo jeví, updaty zakázat a bezpečnost pc řešit jiným způsobem.
Ještě jsem neviděl zabezpečený pc s problémem kvůli vypnutým updatům (netvrdím, že se to nemůže stát, jen říkám, že jsem to ještě neviděl), zato už mockrát jsem viděl pc s problémama způsobenejma automatickou aktualizací.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Seznam aktualizaci co pridavaji telemetrii do windows 7 je znamy a neni problem zakazat jejich instalaci. Ve firmach jsou kompy bez nich naprosto bezne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To uz 3 mesice nejde, telemetrie se nainstaluje vzdy s jakoukoli novou aktualizaci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A nestačí zakázat službu diagtrack?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle by mě zajímalo. Je k tomuto někde zdroj? Asi jsem to přehlédl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty velky, co se standardne nabizi ve Windows Update, obsahujou asi vsechny mozny radosti. Ale vzdycky k nim zatim byla i varianta, ktera o sobe tvrdi, ze ma pouze bezpecnostni veci. Akorat ze se standardne nenabizi (nebo aspon nevim jak toho docilit) a musi se k ni clovek proklikat pres web.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejaky zdroj pro tohle tvrzeni ? Ja tu furt zadnou telemetrii nemam a aktualizovano mam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, já jsem si loni v červnu proklepl svůj počítač v práci s w7, povypínal a odinstaloval nechtěné upgrady a služby a minimalizoval aktualizace, včetně zákazu balíčků známých jako spyware. Proběhly změny v aktualizační politice MS a někdy v listopadu když jsem si pc znova kontroloval, jsem měl zapnutou jednu službu jakési telemetrie. Tu jsem neodinstalovával, ale jako službu zakázal, doufám, že takto zůstane instalovaná a vypnutá, zatímco kdybych ji odstranil, instaluje se a zapne automaticky znova.
Víc to v práci neřeším.

Kdyby někdo znal více detalů, budu rád a případné podrobnosti toho, jak vypadá váš pc a proč nemáte telemetrii by mě taky zajímaly.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuji smazat a zablokovat/skrýt opětnou instalaci těchto aktualizací:
KB2952664
KB2976978 - Windows 8.1
KB2990214
KB3021917
KB3022345
KB3035583
KB3044374 - Windows 8.1
KB3050265
KB3054476
KB3068708
--- (aktializováno dne 4.9.2015)
KB3075249
KB3080149

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prima.
Ale bude to, při současným režimu práce s aktualizacemi ještě něco platný, anebo se to při první hromadný aktualizaci stejně přepíše a stáhne?
Dívali jste se na to někdo?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám dojem, že ve w7 když necháš aktualizace zapnutý, stále ještě nainstalovanou telemetrii vypneš prostě tak, že vypneš příslušné služby nebo položky v plánovači úloh, aspoň tak to dělám na pc v práci, kde mě to tolik nezajímá.
Doma prostě používám firewall a aktualizace vypínám, nevidím v tom zásadní problém. Aktualizace nejsou ani jediná a ani hlavní část bezpečnosti.
Každopádně ve w7 máme stále aspoň na výběr. A nejspíš by stále ještě i šlo, kritické bezpečnostní aktualizace do w7 z těch balíčků nějak extrahovat a instalovat manuálně, kdyby si s tím někdo chtěl hrát.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ona je nejaka aktualizace s nazvem telemetrie? Nebo to jsi vycetl zase na nejakem vyslovene odbornem webu?:o) Iluminiani, vesmirni lide a tak ....
Pak se clovek ma divit, ze ma android takovy uspech .... bezpecnost dat je jim u prdele ...... hlavne, ze tam pry nebude telemetrie:o) KAMO TELEMETRIE JE TAM OD W98! Kdybyste aspon cetli nebo se snazili cist nejake normalni clanky a ne clanky zhrzenych linuxaru, co musi pohoaxovat vsechno windowsove ... idealne samozrejme primo treba technicke zpravy microsoftu, kde pisou, co to ta telemetrie je ..... ale to je proste jedno .... pan neemand z abclinuxu rekl, ze W10 spiclujou .... tak si W10 nedam do PC, natoz do mobilu, tam to ma jeste GPS, kameru, tvl, to musi byt spion jak cyp! Koupim si radeji nejaky android .... nejlip za dvojku z ciny, znackovy od firmy xuichwiguijaaa ..... OMG!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mám Windows 7 SP1 64 bit a absolutna spokojnosť! Je to posledný klasický desktop Windows. O pochybné hybridné riešenia ala Windows 10 naozaj nemám záujem, mobilne aplikacie použivam na tablete a smartfone a nevidim jediný dôvod aby som ich použival na desktope alebo notebooku teda na zariadeniach pre ktore neboli primárne vyvijané.

Pre mňa su hlavne problemy Win 10:
-automaticke aktualizacie, strata kontroly nad systemom u mna neakceptovatelné
-Metro UWP Store balast- nepotrebná DRM nadstavba ktora mi ako uzivatelovi zviaže ruky za chrbtom a nasledne sa mi ešte vysmeje, bohužial Microsoft to tlači za každu cenu ako nejakú spásu ľudstva... :/
-schizoidne GUI teda problematicke prelínanie mobilnej nadstavby s desktop castou systemu, problem vyplivajuci z hybridnosti samotneho OS...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam dva PC, na starem Win 7 64bit a take spokojenost, na novem mam Win10 a i tady naprosta spokojenost.

Udajne problemy Win10:
1. Automaticke aktualizace, ano tomu rozumim u firem, ale aktualizacni aplikace se da vypnout, jde to, ale je to slozite. Proto chapu, ze to nekdo nechce. Na druhou stranu mi odpadaji starosti u BFU, kteri s pocitacem provadeli psi kusy, ale ted je spoleh, ze se aktualizace nainstalujou.
2. Veskere UWP jde odinstalovat a take to komplet odinstalovane mam a o UWP nestojim, v podstate jsem diky tomu skoncil s hrama, ktere distribuuje exkluzivne MS, protoze je to UWP.
3. Opet rozumim kritice a je od Microsoftu blbe, ze nenechal i standardni GUI, nicmene tohle jsou Windows!!!, takze spousta aplikaci tretich stran a ClasicShell funguje vyborne a udela z toho GUI ala Windows 7.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nj, jenže ono není těžiště problému v tom, jestli se s tím dá nebo nedá něco dělat, možností jak se bránit je poměrně dost - například zablokovat určitá "bonzácká" odchozí spojení a porty na routeru, na samotný desktop s W10 se přitom nemusí ani hrábnout - ale největší (a to opravdu hodně veliká) potíž je v tom, že se W10 a potažmo Microsoft, tím co udělal / dělají / dělá, STAL NEDŮVĚRYHODNÝ! V podstatě svůj obchodní vztah se zákazníky a dobré jméno, které jako partner (kdysi) měl, proměnil na defaultní nedůvěru, boj se zákazníky a vnucování vlastní vůle - a to je něco, co se jednak neodpouští, a pak taky je to dřív nebo později položí, protože i ten nejposlednější BFU nakonec pochopí, že jeho soukromí je prostě JEN JEHO soukromí a má svou cenu (i pro něj).

Novější článek - teď to sice nevyšlo, ale ukazuje to, že rezistence tu je. Ta přitom pořád poroste.
http://diit.cz/clanek/otevrena-pracovni-stanice-talos-se-nekona

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, MS se stal nedůvěryhodným. Proto je pro mě osobně jakékoli používání w10 nepřijatelné.

Bojím se ale, že je riziko, že bfú zlhostejní a zvyknou si. A pro skutečně důležité firemní zákazníky MS nabízí placená řešení, která se jim mohou nakonec jevit uspokojivá.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

tak jasně no ve smyslu BigBrothera: "ten kdo přejde na win10 a dá nám jeho soukromí v pohodě, ale musíme se zaměřit na ty co kladou odpor."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. MS mlžil, nesdělil uživatelům nastávající problémy a vícenáklady, namátkou:
- nebude chodit spousta nákladného SW - CAD, ekonom. systémy a podobně
- přestane být funkční soft pro drahá starší profi multifunkční zařízení (OKI, Canon... ti jen dodali orvané drivery pro tisk do databáze MS a konec),
- nutnost nějakého pseudoověřování driverů (že shazují systém - no bodejť ne, když MS mají ve Windows špatnou logiku JEDNOHO REGISTRU do kterého zapisují kdejakou pitomost - otevření/zavření souboru a podobně)
- pseudoověřování SW
- šmírování (napřed popírané, pak částečně přiznané, ale nevypnutelné, jen částečně potlačitelné)
- blbost pokusu sjednotit OS pro nevýkonný HW s výkonným HW, CHA CHÁ ...
- ... doplňte si dál sami...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

1. Omlouvám se, ale nevím proč, se můj příspěvek založil 2 krát.
2. DODATEK - Nedávno jsem četl, že MS oťukává, co tak vkládat reklamu
http://www.forbes.com/sites/gordonkelly/2016/02/28/microsoft-windows-10-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. MS mlžil, nesdělil uživatelům nastávající problémy a vícenáklady, namátkou:
- nebude chodit spousta nákladného SW - CAD, ekonom. systémy a podobně
- přestane být funkční soft pro drahá starší profi multifunkční zařízení (OKI, Canon... ti jen dodali orvané drivery pro tisk do databáze MS a konec),
- nutnost nějakého pseudoověřování driverů (že shazují systém - no bodejť ne, když MS mají ve Windows špatnou logiku JEDNOHO REGISTRU do kterého zapisují kdejakou pitomost - otevření/zavření souboru a podobně)
- pseudoověřování SW
- šmírování (napřed popírané, pak částečně přiznané, ale nevypnutelné, jen částečně potlačitelné)
- blbost pokusu sjednotit OS pro nevýkonný HW s výkonným HW, CHA CHÁ ...
- ... doplňte si dál sami...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problém nastává ve chvíli, kdy si nahodíš nový build a všechny aplikace typu store, xbox atd., o které nikdo nestojí, jsou zpět a můžeš mazat a zakazovat služby znovu.
ad 1.: Problém s naprosto nedořešenou kontrolou nad aktualizacemi se dotkl i mě, když jsem psal práci do školy v archaickym programu, který je lepší nevypínat (MetaEdit 3.0+) a nechal jsem schválně notebook přes noc zapnutý a ráno mě uvítal lock screen...
Co dodat, také bych uvítal oholenější W10 a to, že nejsou běžně k dostání rozhodně nepomáhá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bacha SPOILER! ... Následující text je lehká (ale opravdu jen lehká) nadsázka ! :))

Hmmm... já si počkám až na tu akci, kdy bude MS za používání Win10 platit uživatelům měsíční paušál. Tak litr měsíčně by mě možná přesvědčil, abych si je na svůj "druhý", téměř nepoužívaný, komp nainstaloval. ;))))))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Skutečně, w10 jsou velice drahé - platí se za ně pěnězi a soukromím ač ten upgrade "zdarma" ty peníze vynechal. Celkem by mě zajímalo, co přiměje člověka aby dal tak vysokou cenu za produkt, který jí zdaleka neodpovídá.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Proc to komentuje hovnohlav, ktery se tu chvasta tim jak windows nerozumi a pouziva linux? Oni te za to platej???
Takove linuxove hovado, opakujici HOAXy o nejakem soukromi a spiclovani ve W10, bych tipoval, ze ma telefon s androidem ..... na tohle mi fakt odpovez prosim:o) Jaky mas telefon?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud pominu osobní urážky, tak ano mám telefon s linuxovou distribucí android a nestydím se za to. Mám tam nainstalované dvě aplikace - idos a blacklist - popravdě jenom díky black listu jsem šel do takového telefonu(Sony Xperia E - lepší opravdu nepotřebuji).

Jen bych rád věděl, jak jsi určil, že nerozumím quasi OS widlous?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"linuxovou distribucí android" .... opet si zabil:o)))))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Neco co skutecne existuje a je to potvrzene i primo vyrobcem neni HOAX. A ano.. android je linuxova distribuce. Chapu, ze nektere veci jsou pro lidi s nizkou inteligenci jako ses ty nepochopitelne, ale nechapu tvoji potrebu tady tu tvoji hloupost stale dokazovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.