Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Instalujeme Windows 8 na USB disk aneb Windows To Go v akci

To je fajn, že začínáte blbnout s novými windows tak brzo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nie je pravda, ze MS nevedel bootovat z USB. Windows Embedded odnoze uz od cias XPe maju Bootable USB Stack a vedia dokonca bootovat aj z SD kariet.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

taky jsem kdysi viděl návod na instalaci wXP na USB, jen to vyžadovalo dost přemlouvání ;)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně se dají udělat bezzápisové.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To je mi ale novinka ?! Skoro totoznym zpusobem pouzivam windows 7 vice jak rok.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když máte k dispozici externí disk s kombinací eSATA/USB a eSATA konektor na počítači, jde to mnohem jednodušeji... :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zůstala tam ta podmínka, že když chceš systém přenést na jiný PC, musíš udělat sysprep.exe /oobe /generalize /shutdown ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je teda fakt, ze jsem to nikdy nezkousel, tak tu nechci neco kecat ... podle me totez ale s W7 lze taky udelat. Me normalne instator sedmicek v okne pro vyber a moznosti disku USB FLASH vidi tak proc by to neslo? Ale jak rikam, nezkousel jsem - treba to vyhodi nakou chybu pri volbe USB.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ano, vidí a vyhodí to hlášku při volbě USB - prostě odmítne na to systém nainstalovat. Stejně tak to momentálně dělají i Win8.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli si dobře vzpomínám, nemá být funkčnost Windows To Go implementována jen v Enterprise firemní edici? I když by ji člověk občas využil spíš doma...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to na poslední straně v části nadepsané "Pro koho je určena funkce Windows To Go?" ;) Je to pro enterprise a souhlasím, hodně bych to využil i doma.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Stejná ptákovina je možnost dokoupit Media Center jen k Pro. Přitom právě Media Center je aplikace pro Home verzi jak dělaná.

Snad to v MS někoho někdy trkne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No, v MS by mohli "papírově" vylepšit hodně věcí a je fakt, že Media Center jen k Pro je opravdu na hlavu postavené. A to pomíjím skutečnost, že je mi to totálně šumák, protože mi vyhovuje stará dobrá ruční práce pomocí MPC HC ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ohledne IMAGEX, již delší dobu se mi sovědčilo, namísto stahování WAIK, pohledat na netu utilitku GIMAGEX, umí v podstatě totéž, avšak narozdíl od svého negrafického předchůdce je třeba pro její stáhnutí pouhých pár kB :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Musím říct, že mít na flashce "rescue" systém je vrcholně praktická věc, já mám takto plný Debian (live s persistencí), který sebere kousek přes 1GB i s GNOME a druhá partition na flashce se normálně dá použít pro přenos souborů jako obvykle. Na různé záchrany počítačů, testování nefunkčnosti hardware a kopírování souborů z disků spadlých systémů nebo někdy i odvirování se to náramně hodí - za 20 sekund má člověk prostředí, kde vidí na disky i na hardware. Vidím, že před použitelností Windows tímto způsobem je ještě hodně dlouhá doba, ale snahu hochů z Redmondu pochvalně kvituji, konkurence žene vývoj dopředu. :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Není vůbec žádný problém si udělat bootovačku s WinPE a to už pěkných pár let. Několik jsem si jich vyráběl a existují i firemní, například u některých antivirů.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak WinPE je samozřejmě hezká věc, ale to kouzlo plnokrevné instalace to nemá :). Fakt mi to bylo velmi příjemné, přijít k PC, v němž odešel disk, vložit do něj USB flešku a v notoricky známém prostředí zazálohovat, co šlo, spustit Chromýho a objednat nový počítač ;) (ono to bylo starý už morálně, takže se majitel rozhodl, že to zachraňovat nebude a objedná rovnou nový pecko).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Což s těmi PE není problém. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je pro cloveka ze sveta Windows neco takoveho vyrobit? Zachrana dat z pocitack, kde jiz nenabehne Windows by se mi hodila. Kdysi jsem zkousel liveCD s Linuxem, ale zadne nedokazalo zapisovat na externi USB harddisk s NTFS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud jde zrovna o ten zápis na USB NTFS disk, tak by dnes byl v Linuxovém světě asi spíš problém najít distribuci, která to neumí. :-) Jinak Windows by mi jako rescue asi tak dobře nesedl - má zejména blbé nástroje pro správu partition a formátování disků, což je po kopírování po síti asi tak nejdůležitější činnost pro rescue systémy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, M$ se má pořád kde učit, jednou to třeba zkopírují jak je jejich dobrý zvyk.
Spoustě uživatelům windows už jsem takto zachránil data díky Parted Magicu, který zabere 200MB na USB a mám tam vše co potřebuji. V záloze je LiveCD Ubuntu (tedy derivát Debianu).
Nejdůležitější je totiž přístup na internet ke zjistění kde je vlastně problém s tím duper systémem :)
Naposled jsem řešil chuťovku s probliknutím BSOD během 0.06s a následným restartem. By mne zajímalo jak by to řešili někteří zdejší experti (Petyy).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

O tom jsem byl presvedcovan jiz tehdy, bohuzel nektere distribuce neumely NTFS vubec, jine jen cist. Pak mi nekdo radil nejaky prikaz, ale ten taky nefungoval. Linuxy neumim, mozna jsem neco delal spatne, ale proste boot z CD a zapis na NTFS USB HDD mi nefungoval :(

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Když člověk chvilinku gůůůgluje, najde třeba tuhle stránku :

http://en.wikipedia.org/wiki/NTFS-3G

a pak nemusí psát už 6 let neplatné bludy (nebu FUDy ?).

Mimochodem, už dost dlouho s sebou nosím 8 GB flešku se dvěma partišnami, ta druhá má 0.5 GB a na ní je Slax 6.1.2, bohužel už dost dlouho nepodporovaný. Windows ho nevidí, ale z flešky se dá nabootovat, automaticky namontuje všechny disky (i pro zápis), obvykle se připojí i do sítě. České prostředí KDE 3.5, GParted na editaci diskových oddílů - na řešení průšvihů s Windows (a nejen na to) naprostý luxus. A když máte aspoň 1GB, dá se celá ta záležitost natáhnout do RAMky a pak už jen čučíte, jak je ta vaše plečka rychlá :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To tu naozaj nikto nepouziva System Rescue CD ? :)
Ale oficialne prenosne Win8 chvalim - konecne poriadne prostredie na flashovanie. S winPE ziaden zazrak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Velmi zajímavou bootovačku na XP v češtině jsem viděl na craftcom.net.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jen k té výdrži flashky - tohle jsem nedobrovlně "otestoval" před několika lety, kdy jsem z flashky (+ USB HDD) provozoval na routeru ASUS WL-500gP téměř plnohodnotný server pro one-person domácnost (bind, (L)AMP, OpenVPN, Xmail, SAMBA, proftpd + na flashce byl i swap) nad OS OpenWRT (čili bílý rus) - to je port Linuxu s kernelem 2.4 (dnes už asi 2.6) pro takováto menší zařízeníčka. Flashka vydržela opravdu cca rok a půl než začala páchat chyby vyžadující tu a tam restart, po dvou letech mne opustila natrvalo. Po tuším třech letech mě natrvalo opustil i ten Broadcom v tom routeru, který to měl celé na krku a nový router už pro sebe neměl image s FW natolik přívětivým jako byl původní OpenWRT, takže jsem migroval na jinou platformu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

k WL-500xx radam dodaval asus dost zmetkove zdroje, ktere po ruzne dlouhem pouzivani prestali dodavat dostatek proudu. nakup 5V/3A zdroje to vyresil ve vsech pripadech, ke kterym jsem se namanul.. jinak open/dd-wrt jsou fakt kouzelne, da se na nich pachat spousta dobra :) dd-wrt ma napr. obrovskou komunitu a daji se tam najit opravdovi mistri skriptovani.. napr. OTRW je celkem majstrstych ;]

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No pro mne je praktičtější boot via PXE , tak sem si tvořil win7 32 i 64bit iso podle návodu http://www.pslib.cz/robin.dvorak/tutorial.html a systém mi najede po LAN když potřebuju.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já tedy nevím, ale na flashce, jsem měl nainstalované už XP.
Flashka se mi při instalaci normálně zobrazovala jako jeden z možných disků.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak, bez úprav, na USB flešku nainstaluješ normální XPčka?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vhodná fleshka je k zprovoznění a samotnému provozu alfou a omegou. Ve Vašich článcích jsem našel: "Na naší USB flashce Kingston DT Ultimate, která už zvládá USB 3.0, to trvalo necelou čtvrthodinku.".
Velmi prosím, jaký přesný typ jste to použil? Byla při koupi "USB Removable disk" nebo "Fixed disk"? Pokud nebyla "Fixed disk", jak a čím jste ji upravil na "Fixed disk"?
Velmi děkuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.