Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows 8.1 oficiálně k dispozici, stahujte z Windows Store. Co bude následovat po nich?

Ještě bych dodal, že MS má už připraveno k vydání cosi na způsob servicepacku k 8.1, jmenuje se to "Windows 8.1 GA Rollup A" a mělo by to být k dispozici co nevidět, snad ještě v říjnu. OEM výrobci to už mají měsíc.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

GA je skratka pre General Availabality, teda Všeobecnú dostupnosť. To je súbor aktualizácií ore Windows 8.1 RTM. To, čo popisuješ ty, je Windows 8.1 GDR a vyjde spolu s Windows Phone 8.1.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Windows a Windows Phone ještě rozlišit dokážu. Druhá věc je, jestli to dokázali tam, kde jsem tuhle informaci sehnal. Proč by ale psali, že to OEM výrobci už mají? To by se Windows Phone týkat jaksi nemohlo.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Co znamena vubec to GDR? Ja si ted konecne prevedl WP na developersky telefon a stahl jakesi GDR3 a uz jdou zabijet aplikace:)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Takže je to venku - jde ale jen o upgrady Metro aplikací od MS a pár záplat. Instaluje se automaticky.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

"Windows Phone, který se bude rozšiřovat o funkcionality z Windows RT"

Ono WP8 ma v niektorych veciach navrch nad WRT - napr beh app na pozadi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, že má WP v některých věcech navrch, logicky znamená, že v těch ostatních navrch nemá. :-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

nasledovat bude potopa

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

skorej potUpa.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No po nich dufam pride Service Pack 2 pro Windows 7 aby si aspon trochu Microsoft napravil menu, jako uzivatele s propacenim osrat ikonkou Start a presto se otvori infaltilni Metro to chce dost kuraze, aby vidno jaky drogy a fet znou v Microsoftu. Jenom hlupak jde proti lidem co se dozaduji normalniho ovladani a spravy programu, fungujucich programu a VPN pripojeni, kde neni nasilu tlacen DirectX 11.1 zatim co 7 sedi ledem a podobne veci. Kdyz vidim jak se tu nektery vychvaluji jak sou 8 skvele jak je uzival az dosahnou orgazmu tak vim ze sou to jenom lidi co si vytahujou vlastni ego a kdyz nevedi jak reagovat napisi bud Start8 nebo ClassicShell ale to zas neresi infaltini ovladaci panel, duplicitu nastaveni, nemoznost aktualizovat flash normalni cestou pro Internet Explorer a pod.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Potom bude následovat více sebevražd než doposud...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Je někde update ke stažení bez přístupu k Windows Store (pro off-line instalaci)?

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

ISO s Windows 8.1 RTM sa dajú zohnať.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Já už to zkoušel naisntalovat a výsledek byl po restartu black screen. Jediný co šlo spustit byl správce úloh. Bohužel W8.1 nejdou standartně nijak odinstalovat a obnovení systému jsem měl vypnuté, takže jsem musel znovu reinstalovat celý PC zpátky na WIN 8 :-((

Jak jsem koukal po netu, tak nejsem jediný....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je opravdu smula.
Ja upgradoval z Win8 Pro 64 bit na 8.1 vcera vecer - samotny upgrade s nekolika automatickymi restarty trval vice nez hodinu, ale pak kupodivu vse nabehlo, vcetne vsech programu co jsem tam mel nainstalovane.
Jedina vyjimka,co to nerozdychala, byl Comodo Internet Security - balik antiviru a firewallu. Ale to chapu, protoze ten je tesne spjat se systemem.

Jinak vse fungovalo, co bylo nashedulovane se spustilo apod.

HW mam stary 6 let.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mě se sice systém doinstaloval, ale následoval celkem šok. Přestala mi fungovat myš (microsoftí), rozseknutí obrazu napůl je příšerná, protože nascaluje plochu a resizne všechna okna na nudle, překlik na metro aplikaci vyžaduje ještě druhé kliknutí pro výběr strany ("kam s ním"), automatická odinstalace skydrivu z desktopu a následné nainstalování metro verze, která vyžaduje být v systému přihlášen live accountem (to teda nechci). Tohle je nejsprzněnější update, co jsem kdy viděl... Rollback k W8.0 a alespoň se nemusím stresovat, že RT nejsou ve verzi 8.1 jailbreaknuté...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

jo ještě abych nezapomněl - po instalaci přestala fungovat síť, když jsem měl nastavenou fixní IP adresu. "Automatická oprava" to vyřešila tak, že provedla změnu na dynamickou adresu - což nechci. S fixní má ale problémy ... super update!!!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Aha se siti mi to taky hlasilo problemy = taky jsme mel statickou IP.
Na to jeste mrknu, diky za tip-

Statickou potrebuju, aby mi fungovaly Firewalll pravidla na routeru.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tuší někdo proč se mi Win8.1 aktualizace odmítá nainstalovat s tím, že ji nelze nainstalovat na virtuální jednotku? Win8 je na reálném železe ale disk C: je ve VHD souboru.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to píše, pak to znamená, že systém nesmí být ve VHD souboru, ale přímo na disku. To by znamenalo dočasně překlopit instalaci na skutečný disk, pak upgradovat a pak zase zavrtat do VHD. Proč jen mě to u Microsoftu nijak nepřekvapuje ;).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Neví někdo jak se vypořádat s nesmyslným požadavkem na autorizaci ve W8.1? Chci smazat složku co zbyla po instalaci - Windows.old, ale pořád to chce povolení nějakého imaginárního správce - neví někdo jak se této blbosti zbavit?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Po vydaní Windows phone 8 mal MS zjednotiť Windows 8 RT s mobilnou verziou, keďže filozofiou a ekosystémom je to fakticky jeden produkt.
Teraz len doháňa zameškané.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.