Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows 8.1 Update 2 dorazil jako volitelná kumulativní aktualizace

Aktualizace je t.č. nedostupná, Microsoft zase zkoumá, co mohlo způsobit některé problémy při instalaci.

Aha, tak to dělá jiná aktualizace. https://technet.microsoft.com/library/security/MS14-045

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je dobrej pešek. Zrovna jsem si udělal instalačky Windows 8.1 a Windows 7 se všemi záplatami, kde i tyhle vadný jsou zahrnutý. Teď abych to dělal znova. Zvlášť co se Windows 7 týče, je to opravdu bonbónek, to je práce na celej den, protože těch aktualizací je už značně víc jak mufnáct.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Planujes psat clanek o postupu, jak na to? Asi se k tomu taky budu muset dokopat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud můžu poradit tak ja používám tohle a bez problémů :)
http://forums.mydigitallife.info/threads/45005-Simplix-Pack-to-update-Li...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Chapu to dobre, ze je to Service Pack s IE 11 pro 32 i 64 bitovy system? To musim nekdy vyzkouset, schvalne jak dlouho se to bude instalovat.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

ano neco takoveho.muzete to pustit uz na instalovanem systemu nebo pouzit pro integraci do instalacky.ja si to jednou z cas stahnu a aplikuju to na ciste win7 32/64bit all-in-one iso.je pravda ze to nejakou chvili trva a taky to tu instalacku zvetsi.ale to je spis problem toho ze se ty updaty aplikuji zvlast na kazdou "verzi" winu v tom isu

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Muzu poprosit o konkretni cisla, jak dlouho to trva a jak je vysledna instalacka velka? A je mozne na jiz updatovanou verzi pouzit novejsi? Nehada se to? Jste kdyby tak existoval kombinovany 32/64 service pack.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

1.Jak dlouho trva integrace uz jsi nepamatuju uz je to nejaky ten mesic(listopad2013) co jsem to integroval do instalacky ale velikost se zvedla z 3,7GB na 5GB pro all-in-one verzi(32/64bit starter,home basic,homepremium,professional,ultimate)

2.Pokud myslite primo ve windows tak tam je to v poradku ono si to zkontroluje ktere updaty vam chybi a ty doinstaluje,u integrace by to mnelo asi byt taky mozne ale ja jsem s tim mel problem takze to vzdy pouzivam na cistou instalacku

3.A ano tento balik obsahuje updaty pro 32bit i 64bit verze.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Dekuji. Jeste se zeptam, nevite jak integrovat SP1 do all-in-one verze? Me osobne pripada, ze MS dusledne odlisuje 32/64 verze.
2. Myslel jsem dodatecnou integraci. Nekdo mi rikal, ze tohle elegantne resi nejaka verze Office, ktera ma v sobe adresar UPDATE, kam se zaplaty nahraji jako soubory.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kazdy Office ma tuto funkcionalitu myslim od verize 2003.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

S integraci SP bohuzel neporadim.Nezkousel jsem,prislo mi jednodussi si sehnat cistou MSDN verzi ktera uz ho ma v sobe.
2.tou dodatecnou integraci myslite integraci do treba pul roku stare instalacky ktera uz byla jdnou updatovana?Pokud ano tak to by melo jit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

2. Jo, tak to myslim, ayb to clovek nedelal uplne odznova.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Neplánuji, je to jednoduché, nainstaluje se systém, vleze se do audit módu, nainstalují se všechny záplaty, pročistí se to, jak se dá (ve Win7 moc možností není, ve Win8.1 je tam ten <code>/ResetBase</code>, což jde snadno vygooglit) a pak se to sysprepne, to je celé.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"možnost vypnout touchpad po připojení myši"

toto dávno vie aj môj Windows 7 SP1, alebo mi niečo ušlo?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To neumí Windows, ale ovladače touchpadu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Do teď bylo vypnutí možné jen pomocí ovladače k tuchpadům, a ty Win7 a 8 mají integrované.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Úžasné, člověk nainstaluje OS a pak musí ještě znovu doinstalovávat dalších 200MB (Update 2), přes které v budoucnu bude doinstalovávat dalších 150MB (malých oprav)... Pak udělají Update 3, který bude mít 500MB, ale pro jeho instalaci bude nutné mít Update 2 a opravný balík KB123456789, který opravuje opravu instalace opravného balíku KB987654321, bez kterého není instalace Update 3 možná...

Jsem uživatelem Windows, ale toto je jedna z věcí, které mě skutečně s... se mě nelíbí...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim. Nechapu, proc legalnim uzivatelum neumozni stazeni kompletniho Service packu nebo ISO s instalackou.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jestli se jim to nevejde na servery, doporucuji Jigdo ( http://en.wikipedia.org/wiki/Jigdo ).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Co tak pozoruji Microsoft, tak se to tak dělá, dokud je systém hodně čerstvý. Pro Windows 7 bohužel žádný SP2 nevyjde, to by ten systém neuvěřitelně občerstvilo a podkopávalo by to imho život osmičkám. Pro osmičky zatím vyšly de-facto dva Service Packy: první byl Windows 8.1 a druhý Windows 8.1 Update. Ten třetí, co měl být oním Update 2, je jen obyčejný hotfix, není to ani SP, dokonce to není ani to, čemu se dřív říkalo Rollup Update. Naštěstí Win8.1 lze uvést do „ResetBase“ stavu, kdy se všechny dosud nainstalované aktualizace stanou neodinstalovatelnými, což ušetří trochu místa (dá se tak dělat i aktuální instalačka, která oproti originálu téměř nenabobtná, o čemž si mohou Windows 7 bohužel nechat jen zdát, ty už budou jen kynout a kynout a kynout, momentálně se mi nepovedlo dostat aktualizovaný install.wim pod 4 GiB, má to asi 4,3 GB, ovšem je v tom kromě SP1 taky vše, co se dá stáhnout z MS Update, včetně různých NET frameworků a IE11, samozřejmě vyjma všech language packů (je tam jen EN a CZ) a pár drobností, které se často aktualizují - a bohužel jsou tam i ty poslední vadné aktualizace ;).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky mam pocit, ze se resi jen system stary par mesicu. Napriklad na W8 uz se kasle a resi se jen W8.1. Bohuzel ten rozkydnuty W7 je asi jediny rozumne pouzitelny OS dneska. A kdyz uz jsme u toho NET frameworky by taky zaslouzily nejake souhrne vydani vcetne zaplat primo od vyrobce, soucasny stav "instaluj a updatuj pul odpoledne" neni zrovna idealni.
Inu takhle to vypada, kdy jeden obor tvrde ovlada jedna monopolni firma, ktera kasle na vsechno krome vyberu penez a sikanovani zakaznika.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, ale tohle odkoukali od linuxu. Aspoň když jsem ho naposled zkoušel, tak hned po instalaci se tahalo 370 MB oprav a za týden 200 MB.

Možná se obejde Masox bez oprav? :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

no a ako by si si to akoze predstavoval ?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Lehce mimo téma: upřímě se těším na článek s níže uvedeným čerstvým tématem od místních až fanatických propagátorů a velebitelů Linuxu. ;-)

"Mnichov dá asi sbohem Linuxu. Deset let zkušeností prý vyšlo draho. Dle vyjádření oficiálních míst se nesplnil jeden z klíčových požadavků, který je u obdobných projektů zřejmě společný napříč celým světem – ušetřit. Dále údajně klesla i produktivita práce a uživatele často trápily problémy s nekompatibilitou při digitálním styku s vnějším světem."

Mimochodem, podnět pro redakci. Existují jevy a procesy jako přirozená inovace, přínosná zjednodušení, optimalizace. Dále existují jevy jako debilizace, kaskadérské kousky typu obrat o 180 stupnů a hurá akce ve stylu "uhni vole, jen já vím nejlíp jak se to dělá".

A právě ke druhé skupině dle mého názoru patří aktuální podoba diskuzí, bohužel. Jinak si totiž neumím vysvětlit zcela a naprosto chybějící možnost buď řadit příspevky (reakce) podle čerstvosti, nebo nově přidané příspěvky (reakce) odlišit od těch již zobrazených při předchozí návštěvě stránky.

Nejen, že popsaná funkcionalita schází (šokující odhalení: ve starší podobě diskuzí existovala), ale co je zarážející a nepochopitelné - nikomu z tvůrců vůbec nepřišlo a stále ani nepřichází na mysl, že něco takového je potřeba jakožto jedna z klíčových vlastností u díla typu diskuze? Asi facebook generation, jiná deformace, masochismus, šlendrián, nebo nevím. Fakt k nevíře, to se nezlobte.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ta moznost zobrazit jen nove prispevky v diskuzi mi tu taky citelne chybi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.