Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Windows 8.X v průzkumu Steamu překonal Windows XP, Netmarketshare hlásí 10 % trhu

opravte si nadpis

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To neni mozny, linux nemuze mit vic jak 1% :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to jsou veci co? :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Víc jak 1 % nemůže mít Windows 8.1, vždyť to přes ten jejich posraný store nejde nainstalovat ta aktualizace, neustále chyba 0x8020002e

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No a proč tomu tak je na to lze jednoduše odpovědět. Vánoce a OEM výrobci co W8 cpou do svých sestav a notebooků.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co bys tam chtel davat? Android ne?:o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale to jsem nemyslel. Ten nárůst je s největší pravděpodobností proto, že banda kupuje před vánoci nové OEM mašiny, které už mají W8.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vanoce do toho netahej. Ten data pro statistiku se ziskavala v prvni polovine mesice. Oproti listopadu je narust win 8.x ani ne 2%.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych tam chtel alespon Ubuntu 12.04 LTS. Nebo lepe Arch.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ony se obcas objevi podobne sestavy bez systemu:) Ale nikdo to moc nekupuje ....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"určitě nás zaujme neustále klesající podíl Windows XP" .... no, nevim, me na tom nic nezaujalo, mozna to, ze ten stary a leta mrtvy system ma jeste 29%

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Počet OSVČ je u nás cca 900 000 kusů, když vynechám ty, co vůbec nemají PC, tak na firemní počítač s nadskokem stačí XP, na poštu neznají ani Outlook, jdou přímo na web. Mají nějakou Pohodu nebo DOSovského Jěžka, tabulku v Excelu si stejně neudělají, takže mají nějaké OO a případné ceníky nebo dokumenty na tisk jim udělá známý známého. Už Office 2003 by byl dokonalý luxus. Mají nějakou ušmudlanou laserovku a pokud je vidět polovina písmen, tak se ždíme. Těchhle lidí je mraky, když se jich zeptáte, tak kolikrát neví, jestli mají Windows, protože je to nezajímá.
Dejme tomu, že přijdu a začnu jim říkat, že když si koupí nové železo + nový SW a místo CRT děla LCD placku, tak se zeptají, jestli jim tam budou fungovat jejich programy. Řeknu, že ano, ale obloha bude jasnější a travička zelenější, maximálně ušetří pár wattů. Teď nastává okamžik obezřetného hledání únikového východu :)
Abych nebyl tak depresivní, jsou takoví, kteří si na tu Pohodu koupí Core-i5.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ono mit 15 let stary pocitac na cokoliv, je uz vazne tragedie .... to uz jsou dneska mozna rychlejsi i kdejake telefony s androidem ....
A co je uplne nejvic nejdrulezitejsi, oni patrne tihle lidi zrovna steam a hry neprovozujou:o)))) Takze to je uplne mimo .... u toho steamu je ta treti HODNE zarazejici .....

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

A na co byste v počítači potřeboval novější software, když software, který by plně využil Windows 7 nebo 8 ještě neexistuje? Nebo ji jenom chcete honit triko, že máte nainstalovaný novější systém, ale je vám ve skutečnosti na nic? Napište, co by vám Windows XP nezvládly? Nemyslím nesmysly jako blbé hry.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je to jen o penezich. Kdyby se chtelo, tak na windows xp by jely i ty nejnovejsi hry s priblblym DX11.
A kdyby se chtelo, tak windows nepotrebuje nikdo.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Lol, takze chces rict, ze u operacnich systemu se od roku 2000 nic nezmenilo .... zadny pokrok nic, proste budem pouzivat system z roku 2000:o) To mel byt vtip ze?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

tak to se tomu osvč musí správně podat - ona ta plečka sice dostačuje, jenže je třeba dodat že na ní je třeba často zálohovat, nejlépe denně, protože u tak starého železa jeden neví dne ani hodiny kdy klekne - sice může klidně sloužít dalších 5 let ale zase může kleknout už zítra, postačí když bude pár výkyvů v el. síti.
Nadto ta spotřeba nebude jen pár wattů, ale půjde o desítky, zvlášť když vezmeme v úvahu historická Pentia 4 a staré jednojádrové Athlony.
Proti takovým veteránům je i haswellovské Pentium dělo a ta spotřeba je opravdu minimální a v operacích jako psaní ve Wordu či tisk prakticky nulová.
Dále stará CRT měla proti dnešním panelům velmi velkou spotřebu - kolem 150W a dnešní LCD za dva tisíce má do 40W. Takže ona úspora nebude úplně nepodstatná. A to nemluvě o větší spolehlivosti. A když se dá kombinace 64GB SSD+500GB HDD na data tak je systém násobně rychlejší i úspornější. A hlavně se zárukou. Takhle když klekne nějaká plečka tak ji může obvykle rovnou vyhodit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a samozřejmě je tu také bezpečnostní stránka - takový veterán s neaktualizovaným OS nebude velkou výzvou ani pro hackera-začátečníka

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle systemy vetsinou nemaji ani sitovou kartu a pripojeny k siti byly mozna naposled, kdyz na tom nekdo hral pres LPT nebo koax, dooma:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak ono je docela modne posledne roky preratavat spotrebu PC, kolko to zere wattov a kolko sa tym usetri financii a podobne. Lenze pre firmu je casto krat jednoduchsie "splacat" vyssiu spotrebu ako jednorazovo kupit drahsie PC ale s nizsou spotrebou, pretoze na to treba mat ten cash velky a hned. Tak isto casto byvaju taketo PCka v roznych skladoch a halach kde PC je to posledne co nejak kruto zere elektrinu. Ak sa pouzivaju PC na nejake skladove veci a evidenciu v nejakej farbrike tak spotreba PC oproti nejakym prevadzkovym strojom bude menej nez smiesna.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Hele ja taky souhlasim s tim, ze OSVC pentia 3, nebudou tvorit majoritni zakladnu stramu:o)
Ale ta spotreba a nespolehlivost starych kramu je docela velka. Navic novy opravdu slusny pocitac i s monitorem a legalnim systemem poridis do 10ti tisic. Problem je pak hlavne v tom, ze oni to nepotrebujou a nechcou, onehda jsem kupoval nejaky hutni material a tam meli takovou ty typickou obskurni masinu se zaprasenym CRT, case tak vypadal na 486ku s turbem a starou bez win klavesnici meli zabalenou v igelitu a tiskli na stare jehlickovce (nechapu, jak tam shaneji nove pasky .... ikdyz spis je namaceji nekde do nejake sracky:o) Pocitam, ze v tom dosu maji od ucetnictvi az po sklad a kdyz to klekne, tak prijdou kompletne o vse:)
Mnohdy je to videt i u nejakych radobymodernich doktoru a podobne.
Jako z toho jde hruza no, ale co se da delat, jednou jim to nekdo takhle nastavil a jede jim to uz 20 let:) Az se to jednou rozbije (a to muze byt opravdy kdykoliv), tak maji po ptakach:)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Z toho vidíš, že tenkrát ta spolehlivost výpočetní techniky byla mnohem větší. Kolik bys vsadil na to, že ta tvoje doporučená sestava vydrží pracovat pět let? Na tom, co tam mají, se už nic rozbít nedá. Takovéto počítače jsem vyhazoval funkční.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moje rec.
Takovou kravinu jako WindowsXP vubec pouzivat...

V praci jedem na Alphach od Digitalu s VMS uz od 80.let a stale to jede nadherne stabilne a spolehlive - jak HW, tak SW.

Pouzitat takove nestabilni chujoviny jako Win je proste sebemrskacstvi, ktere nemasochista proste nedela.

Nemluve o cemkoliv novejsim nez XP - to uz je sebevrazda na n-tou. Zivotnost takoveho systemu max. 3-4 roky... furt zbytecne kupovat nove nekvalitni zelezo, sw nestabilni a dobry leda pro smiraky, bonzaky a exhibicionisty.
To by clovek blil.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To jsou zase kydy...
Uvědomte si jednu zásadní věc - když je hw a sw na sebe vzájemně vyladěn tak je krásně stabilní, ale když vezmeme v potaz na jakých myriádách konfigurací musí windows běžet na železe poskládaném od X výrobců tak je jejich stabilita velmi dobrá. A když už je něco dostane do kolen tak je to obvykle prasácky napsaný program který hrabe kam nemá. Mě naposledy systém brutálně zamrznul jen kvůli flash pluginu, jinak vše rozchodil, byť se někdy pár vteřin rozmýšlel ale nakonec to ustál a "zlobivou" aplikaci shodil.
Minimálně od Vist jsou Windows hodně stabilním systémem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Amen.

Nepochopil jste sarkasmus, skoda...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jj, taky jsme v praci par meli (onehda jsem si bral rack a musel je vyhodit, bo se mi to nechtelo v tom tahat), ale kdyz za novy HP chtelo 300k€ a za novy (rekneme) procesor 40k€ a navic koncila definitivne podpora, tak jsme se konecne rozhodli, ze se toho zbavime:o) Navic v dobe, kdyz na nejakem notebooku za par litru bezelo demo ve vmwaru naseho produktu, podstatne rychlej:)
Ale jo, alphy, to byly aspon dela, zralo to 6kW, vykon to melo jak prumerna lednicka od samsungu a stalo to jak nove lambo:o)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Miesat steam statistiky a nejake upgrady na win 8 vo firmach je minimalne dost odvazne. Urcite sa najde vo firmach sem tam nejake to PC kde je steam a obcas sa nieco aj zamestnanec zahra ale silne pochybujem ze to bude standard. Zvlast vo velkych firmach kde je pomerne tvrda policy ohladom instalovania aplikacii a casto si uzivatel bez povolenia od admina nemoze zmenit ani pozadie na ploche. Steam by som bral ako cisto statistiku domacich pocitacov. Tak isto ma prekvapuje pomerne nizke cisla Applu/OSX ale to bude asi zasa hlavne koli tomu ze vecsinou sa OSX pouziva na pracu (samozrejme je na neho aj menej hier aj ked sa to uz dost zlepsuje). Skoro to vyznieva ako ked sa chce clovek hrat nech si nainstaluje Win ak chce pracovat OSX popripade Linux (aj ked tam bude skor pracovat na tom aby nieco fungovalo).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Však právě proto jsem zmínil firemní upgrade u statistiky Netmarketshare, tedy celosvětová čísla. U Steamu takové závěry z logiky věci nedělám. Myslím si, že je to z textu zřejmé.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, že Windows 8.X v průzkumu Steamu překonali Windows XP, když jsou Windows 8.X nainstalovány na každém prodaném počítači. Seriózní průzkum by znamenal, zeptat se každého kupce nového počítače, zda tam chce právě Windows 8.X. A pak by se možná ukázalo, že to tam NECHTĚJÍ. Ovšem zadání zaplaceného průzkumu znělo jinak. Výsledek průzkumu je o ničem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

OMG zase zbytocna flame diskusia.
Inak pouzivam Win8 a Steam ale naposledy som sa nezucastnil prieskumu hw. Takze za mna si Steam eviduje este Win7 z minula.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.