Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pomohou chytré aplikace rozšíření Windows v tabletech?

Imho tohle všechno stojí a padá na fyzikálních zákonech. Touchpadem kombinaci myš+klávesnice efektivně nahradit nejde. Nějak ano, ale efektivně ne. Nemá-li zařízení tyhle dvě periferie, nikdy nebudu ani uvažovat o tom, že bych na něm dělal něco vážně míněného v Excelu. Dotyková klávesnice je těžká nouzovka i při snaze napsat blbou SMSku, natož abych s tím psal dokumenty. A to mám 5,5" phablet :). Jasně, tohle je míněno pro tablety a ne mobily, ale i tak - radši budu psát ten dokument na 8" netbooku než na 10" tabletu dotykově.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je dáno tím na co počítač potřebujete, jak je správně napsáno, desktopové aplikace jsou na tabletu problém, a jakékoliv náhradní řešení je neergonomické provizórium. Takže pro takové uživatele nebude tablet nikdy přínos. Ovšem je obrovské množství profesí, pro které je to přesně obráceně, kde dobře naprogramovaná aplikace pro dotykové prostředí je mnohem lepší a ergonomičtější než něco na desktopu nebo NTB. Proto tablety nevytlačí počítače, jako počítače nezničí tablety. Je to prostě jen další rozšiřující se množina výpočetní techniky.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

" to vše dohromady je pro uživatele zvyklého na myš a desktop (či notebook) zlo a leckdy i důvodem, pro který na užívání tabletu zanevře"
Člověk co opravdu potřebuje pracovat a pracuje na počítači navíc s excelem nikdy patlat x hodin prstem v excelu nebude, protože to prostě je neefektivní a zdržujete to jeho práci. Nechápu co na tom pořád někteří "odborníci" nechápou.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. A nic nebrání mít set bezdrátové klávesnice a myši na každém stolu, kde bych hypoteticky chtěl pracovat a nechtěl měnit zařízení (když už bych zkousl tu pidi mini obrazovku)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Ještě bych přidal monitor na mini HDMI ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Brani. Bavime se tu o Windows aplikacich a v pripade WP 8-8.1 je bohuzel nemozne pripojit klavesnici a mys. Kez by se to s 10tkama zmenilo.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Engelbart ktery v roce 63 vyvinul mys, timto definitivne urcil ovladani PC na dlouha desetileti a ani po pul stoleti neexistuje nic, co by ji v blizke budoucnosti nahradilo.Ruzna paltlaci zarizeni jsou dobra na ruzne cinnosti, ale pro nekolikahodinovou praci jsou nepouzitelna.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Pouzivam http://www.lovesummertrue.com/touchmousepointer/en-us/ a jede to v pohode .... kliknu na tu ikonu a pouzivam celou plochu jako touchpad .... umi jednoduse pravy klik (kdyz kliknu blizko druhym prstem), pretahovani atd .......

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Ten pouzivam taky uz nejaky ten patek, dobra vychytavka, viceme si ho zapnu jen tehdy kdyz potrebuji vyjet nejake to menu v prohlizeci, nebo kdyz pouzivam externi monitor na 'prezentaci'. Ja na mojem tabletu obsah spise konzumuji, az na par zakladnich uprav nejakych fotek a dokumentu sem tam.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

No i já mám třeba tak trochu úchylku na tablety a koukal jsem se po rozumném dostupném Windows 8.1 / with Bing . Bohužel pro Microsoft jsou na trhu buď 1GB RAM nedochůdčata , nebo naopak 2GB nedochůdčata za cenu (7K +), kde už konkurují levným notebookům , které nedostatkem paměti holt netrpí . Pak jsem zabrousil na notebookcheck a přečetl recenzi na tabletové lenovo za 13 K a verdikt byl jasný - jako náhrada notebooku opravdu ne (i nejlevnější APU či Pentium má mnohonásobně víc výkonu než tabletové pokusy ) .
Jako OK třeba se najdou tací , co je baví šetřit každý GB mazáním aktualizací , ovšem já chci něco víc než windows natlačený do omezeného prostoru a omezeného zařízení .
Takže pokud se ptáte zda "Pomohou chytré aplikace rozšíření Windows v tabletech?" odpovídám - žádná chytrá aplikace nepomůže tam , kde nestačí HW . A tohle je velká výhoda Androidu - ten umí plnohodnotný systém dobře napodobit i na kalkulače za babku, ale nesnaží se aby mermomocí převzal všechny jeho neduhy a byl jeho přesnou kopií .

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Ja som tiez hladal a som nakoniec jeden nasiel: Miix 3-830. Dobra cena pri prijatelnych parametroch. Prave na nom pisem.
Android na tablete podla mna nema zmysel, naco mi je tablet, ked mam smartfon, co mi dava tie iste moznosti, len je o nieco vacsi a je s rovnakymi aplikaciami.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Ja uz asi pulroku pouzivam, predevsim na konzumaci obsahu, tablet s Bay Trailem a 1GB ram 32GB eMMC za v prepoctu 2000 kc a spokojenost. Po tom pul roce a po nainstalovani vseho co tam chci se mi volne misto ustalilo zhruba na 9GB ale media mam na 64GB micro SD.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale osobně stále nechápu ty úvahy jako tablet/phablet na práci. Pro mě osobně je i práce na noťasu utrpením, pokud k němu nemám myš. Tak jak o výše zmíněném spojení vůbec může někdo uvažovat? Jako nouzovka to beru a klidně to vezmu i v případě, že je takové zařízení dostatečně výkonné pro určitý typ práce A ZÁROVEŇ je připojené k dokovací stanici s klávesnicí, myší a monitorem. Ale o zařízení, na jehož zobrazovací ploše jsou informace/data pro práci, klávesnice a "myšotouchpad", nelze jako o nástroji pro delší práci ani uvažovat, lze připustit jen jako totální nouzovku a pro prezentaci zákazníkovi. Opravdu se musím podivovat, proč takovéhle téma na webu, kam chodí snad dostatečně uvědomělí uživatelé výpočetní techniky, vůbec otvírají. Jako informaci o usnadnění ovládání dotykových zařízení beru, ale polemizovat nad spojením tablet (bez doku) a plnohodnotná práce, to je pod úroveň.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Připojím k noutbuku myš a je to víceméně plnohodnotný přenositelný desktop, co není hlučný, nežere elektřinu, nepráší se na něj a dovnitř, a hlavně, je zabezpečen díky baterii proti výpadkům proudu. Navíc díky SSD je to bezkonkurenčně rychlé přičemž je jedno jaké množství RAM tam vlastně je, jestli 1 nebo 8 GB. Uvědomte si, že skutečný pokrok v uplnynulých letech nastal právě v tom, že výkon někdejších desktop PC je dnes i pomalu v tabletech, ať se vám to líbí nebo ne.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

bavíme se tu o rozhraní, ne o výkonu

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsou uživatelé a uživatelé....

Excel je skvělý nástroj pokrývající široké spektrum oborů (od atomových fyziků přes statistiky po finančníky atd.)... při určité úrovni se člověk již neobejde bez maker, VBA a spolupráce s dalšími aplikacemi... a zde to prostě definitivně končí.
Jako pro nějaké "cesťáky", dealery a faktury to asi bude "nějak použitelné", ale na dalších 95% možností Excelu to dle mého názoru prostě není...

Mimochodem, to již zde bylo někdy před cca deseti lety... měl jsem Qtek 2020 (MDA 2) s Microsoft Windows Mobile 2003 a Pocket Excel... jako jo, přenosný ceník s kalkulačkou dobré :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Než nějaký program emulující myš, raději emuluji celý nepoužitelný tablet notebookem!!!!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jako, clovek by mohl k tabletu pripojit USB klavesnici a mys, ale proc? Ze by to bylo levnejsi? Tezko.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.