Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Wine 2.0 a Wine-Staging 2.0 přináší první funkční DirectX 11 hry

Netusite, jak to je s NET verzi knihoven? Pouzivam skladovy a ucetni software, dlouha leta na WinXP, ale dodavatel prekompiloval software na NET 4.5 = pouzitelne az ve Win7.
Ja bych se nebranil prechodu na Linux, ale to by musel jit software ve Wine zprovoznit. Predhcozi pokusy byly zatim neuspesne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Open source verze .Netu (wine-mono) se stahuje automaticky (po souhlasu uživatele) při prvním použití, ale pomocí winetricks jde nainstalovat asi jakákoliv nativní verze https://wiki.winehq.org/FAQ#Does_Wine_support_.NET.3F_Should_I_install_n...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V cem presne je problem si koupit za cca 100 Kc na Ebay licenci Windows 7?

Az na tom Linuxu narazis na problem zpusobeny emulaci, nikdo z podpory toho ucetniho software to nebude resit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda; jenom jsem se ptal, a preci jenom hledam alternativu k "uzasnym" Win10... Se totiz obavam, ze prijde nejaky NET 5.x nebo jiny podraz a i Win7 budou pro moderni aplikace nepouzitelne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyzkoušej to pod Wine s výchozím mono. Cíl vývojářů Wine je aby v takové konfiguraci chodily všechny aplikace a nebylo potřeba instalovat uzavřenou implementaci .Netu od Microsoftu. Nebo na učetnictví by mohla být vhodná i standardní virtualizace. Takový VirtualBox se ovládá poměrně jednoduše a na kancelářskou práci, kde není nutná 3D akcelerace, může být zajímavou volbou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S VIrtualBoxem nemam problem, snad jenom ze se to spousti cele oddelene vcetne systemu. Na testovani nebo nekolik "serveru" na jednom HW je to OK, ale pro kancelar dost kulomet na komara.
Wine se mne libi, ze je implementovane do Linuxu primo; no zkusim a uvidim; predchozi pokusy s Mono nedopadly dobre, ale je to uz vic jak rok zpatky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Neco funguje, neco ne.

Software v .NETu ktery komunikuje s nejakym dalsim hw proste nefunguje, vetsinou spadne pri pokusu o komunikaci s danym hw. To ze nefunguji specializovane karty je bez linux ovladacu jasne, ale nechodi ani diagnostiky pres CAN nebo seriove porty.

Klikaci aplikace obvykle funguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nebude lepsi si nainstalovat 15let stare winXP? Ty dostanete taky zadarmo nebo za flasku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bude a nebude, protoze v nich postupne moderni aplikace nespustite; protoze ten NET a dalsi klacky pod nohy. Jinak proti XP nic nemam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.