Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Wozniak: iPad Air? Nechci. Vždyť se na něj nevejde ani The Big Bang Theory!

Nevím, ale mně "jen tenčí" nepřijde jako super inovace.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych to asi takhle - Apple má dva základní druhy zákazníků (nemluvím teď o dalších minoritních skupinkách). Ta první hltá všechno, co Apple vydá a chce to hned mít, bez ohledu na to, co to je. To jsou známé iOvce. Ta druhá si to kupuje na používání - a přesně pro ni Apple tak nějak přestává přinášet stále lepší přístroje. Asi není tak velká...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to nebude tím, že se díváte jen na to, co je na povrchu. (Tedy nevidíte, co bylo potřeba udělat proto, aby se tak stalo.) Nicméně daleko podstatnější, než že je tenčí, je nižší váha, což je u tabletu docela zásadní věc a řekl bych, že si to vyžádalo dost práce...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Docela zásadní věc je výdrž, která klesla, takže Apple uvedl kus něčeho, co funguje kratší dobu - opravdu progrese :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

podla realnych testov je to prave naopak. vydrz stupa a zvlast na pomer vaha/vykon.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Wozniak je taky pěknej kretén. I kdyby Apple totiž vyrobil Zlatej grál, Wozniak ho pomluví, protože jeho jediným cílem je zviditelnit se. O nějaký The Big Bang Theory vůbec nejde

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Wozniak je viditelný už tím, co dokázal... na rozdíl od některých diskutérů :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Steve Wozniak dokazal bezesporu velke veci, ale budme uprimni, pote co havaroval v roce 1981 v letadle, sla jeho kariera prudce dolu.

Od doby, kdy navrhl Apple II v podstate s nicim zajimavym neprisel a jen zije ze zasle slavy. Objizdi konference, vystupuje, apod. Ale nic (technickeho) nedela.

Cili, pokud kritizuje Apple, ze se mu nevejde na novy iPad nejaky serial (coz je dost uhozeny argument), pak je zapotrebi se podivat z jakeho uhlu pohledu to kritizuje. Ne jako technik, kterym byval, ale jako BFU, kterym uz dlouho je.

Takze kritizovat (dle meho nazoru) dobry kus inzenyrske prace, kdy Apple smirglem sedrel 23% vahy tabletu, pricemz zdvojnasobil jeho vykon, to mi prijde dost mimo.

Kdyby kritizoval, ze maji spatne nakalibrovany obraz, ze neco Apple technicky nezvladl, jeho argumenty bych bral. Takhle je to jen snaha na sebe upozornit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mozno ma za ulohu fungovat ako skryta reklama, tym, ze upozorni na nieco, co az take negativne nie je a vacsine ludi nevadi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

+10

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ono by uz bolo fakt nacase aby do tych tabletov dali ten supertenky HDD
bez kontentu su tieto zariadenia aj tak na 2 veci

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To už tady bylo v hudebních přehrávačích. Nikdy více, odcházel jeden za druhý. Mechanika se do takového zařízení nehodí v žádném ohledu, ať už energeticky, rozměrově nebo z hlediska odolnosti.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Komerčně dostupné maximum je 512Gb (64GB) na chip. 1Tb chipy jsou ve fázi vzorků, dostupné budou nejdřív v půlce příštího roku. Apple by musel použít místo dvou (což je max pro všechny iPady) čtyři, tj. dalších asi 400mm2 na desce, které tam zkrátka nemá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je právě, na co narážím. Ten "inovativní" Apple totiž nedělá nic jiného, než je montování komerčně dostupného hardwaru (byť kolem vlastního čipu). S příjmy, které má, by snadno mohl investovat například podobným způsobem, jako to dělá Intel a podpořit/koupit pár firem, které pracují na alternativních technologiích. Jenže jak vidno, on to dělat nepotřebuje, protože jsou jeho zákazníci ochotni platit za produkty poskládané z komerčně dostupného hardwaru 2-3× tolik oproti obdobným produktům konkurence.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To je přece dobře, tím více prostoru a potencionálních zákazníků mají ostatní, kteří to budou dělat jinak. Apple je přece jedním z mnoha výrobců a konkurence je obrovská, tudíž my jako zákazníci z toho jen těžíme, máme spoustu řešení na výběr.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Lehce provokativní otázka - kde koupím 2x a ž 3x levnější obdobu Apple iPad? Pochopitelně stejně kvalitní, s obdobnými parametry. Protože jsem se zdá se nedávno těžce napálil - kupoval jsem (dnes už vpodstatě výprodejový) Google Nexus 10 (který je řekněme obdobný jen plasťák) a byl výrazně dražší než polovina ceny nového iPadu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

no-X zrovna ty urcite vies, ze Apple SoC su vzdy pri uvedeni absolutny hi-end a spravidla im neexistuje priama konkurencia vzdy nejaku dobu od uvedenia. Ak aj konkurencia pride, tak v oblasti hi end je to vzdy riadna palka (proste vela stoja).
A na adresu toho, ze kam by mal Apple orientovat prijmy - neviem ci si si vsimol, ale teraz pri predstaveni uviedli Mac OS, iWork a iLife (skupina kancelarskych a mutlimedialnych programov) zadarmo. Cize HW dotuje v pripade Applu software. Hold niekam tie prijmy investovat musia a rozhodli sa investovat do ich ekosystemu.
Mne osobne zas az tak velmi ta velkost ulozneho priestoru neprekaza. Ak mate iPad s 16GB pamatou (cize nulacela nic) a chcete so sebou nosit napriklad desiatky GB ropravok pre deti ako ja, tak velmi vhodnym doplnkom k iPadu su prenostne HDD s integrovanou bateriou a wifi. Napr:
http://www.alza.sk/corsair-voyager-air-1000gb-cerny-d416056.htm
Terabajt je uz, hadam uznate, pouzitelna velkost ulozneho priestoru :-) a tento voyager ma navyse uz v baleni aj napajanie do auta.
To by som inak aj Wozniakovi vypichol - nech si so sebou nosi takyto HDD a nech si nerobi zbytocne negartivnu reklamu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Proč by neměli? Když by nezůžovali okraje tak by se ty 4cm2 našly ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pravdupovediac absolutne nechapem, ze to vobec niekto kupuje. Dat takmer tisic $ za blby tablet je fakt silna kava. Za to mam neslusne dobry 17,3 palcovy notebook so 4-jadrovym 8-vlaknovym Core i7, 8 GiB RAM, dvoma sachtami na HDD (9,5 mm a 7/5 mm) a este mSATA.

Jednoducho ozaj nechapem ked niekto vysere tisic dolarov za blby tablet, ktory je na blbu pasivnu konzumaciu obsahu, hlavne ked za tu cenu je namakany normalny notebook (pozor, nie debilny ultrabook.)

Mne osobne na Rozhnevanych Vtakov, blbe postove sluzby, internet a sledovanie multimedii pri tlaceni na zachode v pohode staci nejake 4-jadrove 10 palcove Prestigio za dve stovky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak.... osobne si myslím, že tie tablety by mali skôr presunúť do kolonky "záchodové príslušenstvo", hneď vedľa toaletného papiera ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bez to rict aerolinkam kteri ipadem nahradily desitky kilogramu papirovych manualu, bez to rcit DJ ketri na tom mixuji, bez to rict nemocnicim kde ipad pouzivaji na zobrazovani informaci pri operacich a tak dal....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na manuály by snad stačily i levnějši tablety, ne? DJ mixhjí na mixážním pultu s připojení na notebook. Pro nemocnice by se určetě nasla také vhodnější alternativa.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nestacil. pretoze lacnejsie znamena (a zvlast v pripade kdejakych lacnych tabletov) nepomerne vacsiu nespolahlivost a poruchovost, ako ma iPad. A to si v lietadle jednoducho dovolit nemozu, ze sa im sekne android na tablete v tej najnevhodnejsej chvili. lietadlo totiz nezaparkujes na krajnici, kym chybu neodstranis. tam to musi fungovat naozaj spolahlivo.
android sa mi sekol uz nepocitane, o windows base systemoch sa uz vobec nema cenu bavit. zatial jedine vyrobky, ktore mi fungovali naozaj 100%, boli prave tie od apple.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jste si jistý, že vaše nároky a požadavky jsou to nejdůležitější na světě? Právě proto v jaké množství se tablety prodávají ukazuje, že velké množství lidí se na to dívají zcela jinak než vy. Ale vás přece do toho nikdo nenutí. Prostě máte své vlastní potřeby a tím pádem kupujete co vám vyhovuje, já naopak za takový tablet ty peníze dám rád, protože v tom nevidím vyhozené prachy. Pro mě ten tablet má velký význam a rozhodně to není blbost na pasivní konzumaci obsahu, ale každý si života užíváme jinak, tudíž máme jiné auta, motorky, ženské, počítače nebo bydlíme jinak. To je přece jen dobře.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Napadlo te, ze jsou lide, kteri nechteji neskladny notebook, ale tablet? Treba ze prijdu domu, sednu si do pohodneho kresla a hraju si na malem lehkem zarizeni s velkou vydrzi?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi bych se nad tím nepozastavil, ale teď, když zařizuji byt je koupě něčeho takového pro mě abslutně nepochopitelná.
Koupit iPad na pár let a nebo postel z masivu, která mě přežije. :D

Já vím, že to je debilní porovnání, ale jen poukazuji na fakt jak je pitomé vyhazovat tolik peněz na zařízení, které je za pár let zastaralé. :)
Samozřejmě pokud na to člověk má tak proč ne.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ono je zastarale nie "za par let", ale za jeden rok (marketingovo istotne, ked uz nie fyzickymi paramatrami - ale aj tie fyzicke parametre sa menia niekedy az do chorobnych hodnot).
Vidme iPad 1,2,3 ... iPhone 1,2,3,4,5 .... Samsung Galaxy II, III, IV .... kazdy rok nova blbina za 500 az 1000 € ci $. Kto by daval preboha 2 tisic € kazdy rok, aby bol fresh a in mal mal najnovsi iPad a iPhone a bol najaktualnejsi iBlb? To vsak plati o high-end modeloch aj dalsich znaciek ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Navyse 64 ci 128 GB (dekadicke) s segmente PC je dnes uplne smiesna kapacita, ktora je dobra akurat tak na system, dokumenty, programy, pracu, mozno instalacky - ale skor nie (na hry to uz nie je). Samozrejme na poli tabletov je to s vyuzitim storage ine, ale aj tak je 64-128 GB malo. Na multimedia to uz voooooooobec nie je.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Normalne ti strieka z usi tvoja nevedomost. Nemas paru o tom, na co vsetko sa da tablet pouzit a ako to konkretne s Ipadmi vlastne je. Vediet to, ani ta nenapadne pisat blbosti o kapacitach a cene a co ja viem co este...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mam aspon matnu predstavu na co sa daju tablety pouzit - hlavne tie so senzormi ci s tisickami dostupnych aplikacii. Ale pravdu povediac nepotrebujem to, asi som staromodny.

Istotne nie s nejakou lopatou za tisic $. Za dvesto prosim, ale za tisic ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Co sa tyka kapacit, zas nevies o com pises ty. Tie kapacity su tak na 4 az 8 kusov 15 GB MVKciek a koncime.

Cloud? Mozem okaslat. Ja nechcem streamovat, ja chcem aj nieco mat/vlastnit/zalohovat ... Preto pisem ze na multimedia su dnes niekolko TB disky a nie 10 palcova lopatka so 64-128 GB storage. A to som hovoril o storage. O vykone CPU a GPU v porovnani s x86 notebookom/desktopom ani nehovorim.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

pjetro - ciste statisticky, mas niekolkostonasobne mensiu sancu prist o data na nejakom cloudovom ulozisku, nez na svojom disku, ktory nosis so sebou alebo mas doma. osobne som mal dost veci (najme fotky) ulozene na notase, plus zalohovane na externom disku v sufliku. a bolo mi to prd platne, lebo zlodej vzal notas aj disk. kebyze to najdolezitejsie nemam zalohovane na cloude, a ciste zhodou okolnosti ine veci prave so sebou na inom disku, tak mam po datach navzdy.
navyse, neviem na co take treba mat disky s kapacitou NIEKOLKO TB. Ja napr. dost vela fotim digitalnou zrkadlovkou, fotky su casto aj v RAW (cca 20MB na jeden subor), natacal som s FullHD kamerou nejake dokumenty a zostrihal, mam teda jak zdrojove materialy tak vysledny produkt... a kopec prace v coreli, texty, nejaku hudbu, skenovane diaky a filmy v TIFF (aj 40MB na subor) .... a predsa som sa nedostal cez 1TB za asi 10 rokov zbierania.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No oni hlavne rátajú s tým, že všetko budete mať v cloude. Len to nie je akosi pre nás, lebo rýchle a lacné mobilné pripojenie nemáme.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Uprimne by me zajimalo, pro kolik uzivatelu to je. Nerekl bych, ze Wozniak bude mit hluboko do kapsy, aby si nemohl poridit poradne rychly mobilni pripojeni. Spis to bude tim, ze technicky proste neni poradne rychly mobilni pripojeni s pouzitelnym pokrytim vubec mozny. Aspon za soucasne situace ne. Takze vyrobci by konecne meli akceptovat realitu jaka je a ne jejich vysnenou a uznat, ze i tablety a smartphony porad nejsou pouzitelny na to, aby clovek na cestach streamoval serial/film z cloudu. Net v mobilu pouzivam predevsim v Brne a stejne se pres 3G pripojim vyjimecne. Vetsinou chytim EDGE. A to uz ma co delat i FB. Natoz treba YouTube. Na ten lezu zasadne jen pres WiFi a i pres tu to v restauracich jede casto pomalu bo maji pomaly pripojeni.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja teda neviem ako vy, ale ja sa chodim do restauracie najest, pokecat, pripadne si popit par piv. Vy tam asi bezne chodite pozerat youtube, bez spolocnosti. Problem by som hladal teda inde, ako v "pomalom pripojeni". :) Nehovoriac o tom, ze pozerat nahlas video v takomto priestore povazujem minimalne za rusive a neslusne. ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ak je v restike wifi, tak predpokladam, ze je na internet v mobile dostacujuci. Ak nie, mam predsa data. A aj v pripade, ze by rychlost nebola dostatocna na YT, tak to nejak rozdycham no :D Co sa tyka odjezdov a otvaracich dob, tak sa budete mozna divit, ale e-banking, czech timetable, vodafone app, messenger ci mail klient by telefon zvlada pouzitelne nie len pod edge, ale dokonca aj pod FUP.
Na navstevy do cudzich miest chodievam, dokonca aj na rozne open-air festivaly, ktore byvaju niekde v divocine a predstavte si, ze som nikdy nemal problem zistit to dolezite, co som potreboval.
Jo a sluchatka, to mi uz par ludi o tom vykladalo, ze je to fajn vec. :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Dobře, tedy jsetli tomu správně rozumím, tak je Váš názor, že data klidně mohou být v cloudu (pokud se budeme dívat pouze z perspektivy přenosových kapacit), neboť tahat například ta zmíněná videa s sebou je holý nesmysl, neboť se na ně logicky lze dívat jen v těch místech, kde to připojení vždy bude vysokokapacitní? A dtto jakákoliv další objemná data. A tedy moderní zařízení v sobě nějaké extra úložené kapacity vlastně nepotřebují, což je přesně opak toho, než na co asi narážel pan Wozniak. Chápu správně?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nie, to vobec netvrdim a ku kapacite/cloudu som sa ani vobec nevyjadroval.. Sam mam mobil s 64gb (one x+), ale narazal som nato, ze hoc nechytam vsade H+, tak na 99% mi na *dolezite* aktivity na telefone postacuje jak pomaly Edge, tak povedzme obmedzena rychlost pod FUP. A tiez nato, ze ked v kaviarni nemaju super rychly net, alebo sedim v tramvajke s E/3G, tak nebudem smutit nad tym, ze si nemozesm pustit youtube. YT totiz nepovazujem za *dolezitu* vec, zato vsetko ostatne fici dostatocne dobre. Doma i v praci mam bleskurychle wifi a ten "medzicas" straveny mimo tychto dvoch miest mi plne a dostacujuco pokryju data. Nemam problem celu cestu do prace streamovat kvalitnu hudbu z grooveshark a este sa mi nestalo, ze by to ten stream nedavalo mobilne pripojenie. Neobhajujem tytmo globalne pomale mobilne data (a ich vysoku cenu), iba tvrdim, ze uz dnes je to vcelku v pohode a to dolezite clovek urobi aj pri slabom pokryti. A casom to bude, verim, lepsie a lepsie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže videa (ať už na YT nebo jiná), považujete za natolik nedůležitá, že vždy se - s ohledem na marginálnost jejich potřeby - dříve či později ocitnete v místě, kde budete mít dostatečnou konektivitu abyste si je přehrál z úložiště mimo lokální stroj. Muziku/audio považujete už dnes za natolik dobře pokrytou mobilními daty, že nošení audio souborů s sebou je také neefektivní.

Teď už jsem se trefil?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Viac menej, ale upresnim to.. Neodsudzujem vyhody dostatocnej kapacity zariadenia, sam som priznal, ze mam v tom svojom nadstandardnu. Netvrdim ani, ze je 3G v CR dobre pokryte. Ale tvrdim, ze to naozaj potrebne/urgentne clovek vykona na mobile aj v pripade straty 3G pripojenia, ci pod samotnym FUP. A aj v pripade, ze sa ocitnem v situacii, ze silou mocou potrebujem na ulici znamemu streamovat nejake video, nemam s tym s 1.5GB/mesiac FUP jediny problem. Ale za 2 roky pouzivania smartphone som sa v tejto situacia este neocitol. Takze ano, za seba tvrdim, ze nejake tahanie stream videa na ulici, je nepodstatna prkotina, bez ktorej sa rozhodne, ak by som musel, zaobisiel. A ze dnesne datove programi stacia na online stream hudby, za tym si tiez stojim a sam som prikladom. Hudbu si sice nejaku v mobile nosim, ale casto si spomeniem na nejaku konkretnu skladbu, ktoru zrovna nemam (a ani doma na PC), pripadne si chcem vychutnat vyssiu kvalitu, pouzivam in-ear monitory IE 8, takze taky grooveshark ako zdroj stream hudby preferujem. Ja tu nikomu nenutim svoj nazor ani potreby, ale zaskocilo ma, ako uzivatel nadomnou sa ponosoval, ake strasne to je s pokrytim, ze si nedokaze pozriet ani odchody spojov ci otvaracie hodiny. A s tym nie je jediny problem a reagoval som vyhradne nato.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

ach tie chyby :( *v tejto situacii *programy... pardon

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

presne!! nechapu, jak si nekdo muze koupit treba pocitac nebo auto!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono by stačilo tam dát slot na SD karty nebo tu 128GB kartu namontovat dovnitř. Jako druhé, pomalejší úložiště na data. A cena by mohla být přijatelná.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

což samozřejmě Apple nikdy neudělá, nemohl by pak škálovat cenu dle velikosti uložiště...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

stejne jako by vyrobci aut mohli dat hromadu veci zadarmo a neudelaji to a radeji na tom rejzujou....to je proste business model

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.