Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Wozniak si nepřeje konec 3,5mm jacku

Nechápu -- nemá to jack, tak to nekoupím, ne? To je přece nejmocnější zbraň zákošova. Teda pokud to není iOvce.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Taky to nechápu, dělám to stejně. Ať si Apple udělá co chce, třeba si každý ajfoun pomaže lidskými exkrementy - já jako zákazník prostě Apple nedám peníze a tím je to pro mě vyřešeno. Tyhle hysterie také nechápu ani v nejmenším.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Hysterie je to predevsim proto, ze snad kazdou pitomost, kterou Apple uvede, ostatni "inovatori" okolo okopiruji a zakaznik si bude moci svobodne a demokraticky akorat vybrat, jestli poskrabe na zadku pravou nebo levou rukou. Teda alespon zatim.
Proste dochazi ke neustalemu snizovani nabidky a je stale mene a mene z ceho vybirat.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

A zkoušeli jste někdy vystrčit zadek z České republiky? Protože ten "inovátor", který dává na trh jen to co Apple a spol. jsou čeští obchodníci. Stačí je přeskočit a nabídka je jinde. Já to tak dělám už delší dobu - a mnoho "trendů" vůbec nepozoruji.

Čeští obchodníci včetně největších obchodů, řetězců a e-shopů jsou spíše vietnamskými trhovci, kteří chtějí mít na skladě své 3 druhy zboží (když jsou v dobré náladě, tak o 3 druhy více) - a nedělat si starosti. Pak to navenek vypadá pro Čecha jako "trend".

Tedy to co snižuje nabídku jsou obchodníci v Česku. Nikdo jiný a nic jiného.

Chodím po českých krámech, a mám problémy sehnat už základní věci nejen z elektroniky. Třeba vruty 2,5 mm x 10 mm - kterými se přišroubovává skoro každá krabička v elektroinstalaci a jsou tedy používané velice často - nemá ani OBI ani místní železářství. Ženě se dokonce pracovník OBI pokusil tvrdit, že se vůbec takové vruty nedělají. Musím je objednávat přes internet. A tak bych mohl pokračovat s velmi dlouhým výčtem, co u obchodníků sotva seženu i v krajském městě.

Zlaté časy, kdy nebyly v obchodech jenom ty banány, ale jinak šlo vše běžné sehnat.

Není to prostě trend. Je to český trend. Před 5 roky, když jsem si jednou z nouze natáhl tenisky, tak jsem byl vagabund a ty tenisky stály 50 Kč. Dnes jsou stejné tenisky vrchol módy, kupují si je chlapi i ženské, a úplně ty samé tenisky stojí 700 Kč, pořádné boty sotva koupíte. A ještě si přečtete na internetu i jinde, jaké tenisky jsou dnes v módě. Pro obchodníky je zkrátka jednodušší vytvořit trend, kdy s menším sortimentem a větší marží z toho udělají mainstream.

Obchodníci proti vůli Čechů vytvořili slavení Valentýna, Halloweena - což obojí blokuji, a říkám to i své ženě. Důvodem tohoto "trendu" je opět zisk obchodníků, nic jiného.

Jaké si to uděláte, takové to máte. Já jezdím pro oblečení do Anglie, Rakouska, Německa i Polska. Nakoupím to, co v České republice shnilí a rozmazlení obchodníci nejsou s to mít, a ještě ušetřím. Zaplatí se mi cesta, s ještě mi zbyde - je to levnější. Co je totiž v zahraničí mainstream nebo proprůměrné zboží v oblečení, z toho český obchodník udělá super luxus extra hyper kultovní značku nejvyšší kvality. A to jsou ty trendy.

Vystrčte čumák z České republiky, a bude vám bleskově rychle jasné kdo snižuje nabídku. Apple to není. Příčina je přímo v našich krajích, není to celosvětový trend.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ano, nabidka v CR je omezena, ale nemyslim si, ze v zahranici to bude lepsi co se tyce ruznych variant vyrobku a nikoliv jen nekonecneho opakovani tehoz. Napriklad Apple "zpusobil", ze rozmanitost typu telefonu se smrskla na hloupou placku bez tlacitek - bude to snad treba v Nemecku jine? Ci jinde? Nebo notebooky s minimem konektoru, to same. A pochybuji, ze na svete najdete stat, kde delaji takovehle veci jinak. Plus by treba ten mobil musel fungovat i u nas, coz je problem.
S tema teniskama jste to taky vystihl - problem sehnat normalni boty, kazdej si hraje jak je in a desnej sportovec. A pritom se vetsina hybe vetsinou jen od kresla k autu.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

On už je pár let problém sehnat normální dlouhé pánské kalhoty - všechny obchody mají jen džíny a tepláky, račte si vybrat, pane. Pravda, některé obchody mají jen džíny. Naštěstí je u nás jeden takový vietnamský bordelkrám, kde před lety nakoupili zásobu pláťáků, takže zatím seženu alespoň ty. (V ostatních asi patnácti vietnamských bordelkrámech mají - džíny a tepláky...)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nakonec bude největší móda chodit v teplákách a teniskách. Budeme tu kvůli českým neschopným obchodníkům chodit jako v Rusku. Kdysi mi přišlo směšné, když jsem viděl Rusy, jak chodí v teplákách adidas i na svatbu. Dnes mi dochází, že toto je vlhký sen obchodníků - a že čeští obchodníci přesně k tomuto míří.

Koupíte si tenisky za 1500 Kč (zcela obyčejné) a tepláky za 2000 Kč (zcela obyčejné) a jste šik oblečeni pro každou příležitost.

A za toto nemůže Apple.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

projděte nějakým nákupákem. Spousta lidí tam má na sobě tepláky. I když jsou značkové, stále to sou tepláky.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Dopr... trochu se mi točí hlava a koukám na nick, že jsem to nenapsal já!
Nakupovat ven ještě nejezdím (a že to za čáru nemám daleko), ale v poslední době čím dál víc sháním po všech čertech popř. na internetu poměrně běžné věci: konkrétní styl bot (před pár lety běžný), normální "regular fit" kalhoty, košile s krátkým rukávem, některé "potravinové doplňky", občas i ten spojovací materiál... zkoušeli jste někdo koupit klasický DV26 ventilek (Dunlop Ventil) na kolo? Napovím: na krámě se vyskytuje jeden konkrétní čínský model, který do většiny duší tohoto systému nepasuje, protože je trochu tlustší... dtto. šlaufky, duše, a spousta dalších cyklo doplňků a komponentů. A máte kliku, když najdete krám (krajské město!) který tuhle bižuterii vůbec vede. Je tu naopak spousta cyklo krámů kam přijdete a připadáte si jak v butiku s kabelkama. Spousta drahých kol za desítky tisíc, ale DV šlaufek nekoupíte.

U nás v krajském městě mám asi kliku na konkurenci několika železářství a řemeslnických dřevokrámů, ze spojovacího materiálu nakonec většinou seženu co potřebuju, když už vím kam na to chodit... Nenápadné železářství u Hofmana, malá prodejna s pultem a skladem vzadu, veřejná plocha s bídou 100 m^2, má širší sortiment spojovacího materiálu než všichni ostatní ve městě, včetně nedaleké relativně velkoplošné tuzemské železo-sámošky (nesrovnávám samozřejmě s OBI a Baumaxem, které jsou tu taky). Přesto některé úchylnosti v nerezovém provedení nebo malé závity pod M3 na krámě nejsou.

Socík pamatuju a netvrdil bych, že co do shánění bylo líp, ale když dneska pracně hledám hadry a boty, které by se mi vyloženě nepříčily, tak si samozřejmě vždycky vzpomenu na babičku, jak říkala "jo dneska... to je pohoda... prostě jdeš a koupíš, nemusíš *shánět*". Máš pravdu babi... nemusíš. Záleží, jak jseš vybíravá.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Já si socík pamatuji. Bylo méně druhů zboží, ale v podstatě 90 % použitelného. Dnes je mnohem více druhů zboží, ale 1 % použitelného. Se sháněním je to dnes horší, než kdysi.

Je pravdou, že se mi už dlouho nikdo neodvážil říci do očí, že dnes není problém něco sehnat - protože bych se asi neudržel a možná by mě zavřeli. Komunismus byl špatný režim, ale bylo mnohem více potřebného (s důrazem na přídavné jméno "potřebný") zboží, než dnes. Dnes není k sehnání až příliš mnoho věcí, a situace se rok od roku drasticky zhoršuje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vážený dvojitý agente Kominterny, ještě mi chvíli vykládejte, jak se dalo za socíku sehnat "méně druhů zboží, ale v podstatě 90 % použitelného", protože bych se asi neudržel a možná by mě zavřeli. Stavěl jsem v té době barák, tak moc dobře vím, jak bylo vše "použitelné a sehnatelné".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já to řeším tak, že si na e-shopu vyhladám dle parametrů pár modelů, pročtu recenze a pak objednám. Zatím jsem s tím nikdy problém neměl, ale objednávám jen z pár obchodů, které znám už roky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud napovíte, kde je/jsou solidní e-shop(y), budu vám vděčný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu??
Já vidím v zahraničních krámech pouze o něco víc variací stále téhož - nudné placky s umaštěným sklem na kterých je utrpením cokoliv napsat. Kde je ten výběr? Kde jsou smartphony s QWERTY klávesnicí? Kde jsou pořádné telefony, určené primárně k telefonování a ke komunikaci přes E-maily, na kterých bych třeba mohl pohodlně používat SSH klienta? Kde potkám seriózní přístroje a nikoliv kraviny, určené k pubertálnímu hraní?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Kde jsou pořádné telefony, určené primárně k telefonování a ke komunikaci přes E-maily, na kterých bych třeba mohl pohodlně používat SSH klienta" ...

Tak chcete na tom primárně telefonovat, nebo spravovat servery přes SSH?

Kde jsou moje kalhoty určené primárně k pohodlnému nošení, které ale umějí lítat a zanesou mě na Jupiter když si to budu přát?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nízké skoroHD rozlišení menšího 4" a 4.7" modelu iPhone SE/6S se zatím podařilo okopírovat jen čínským telefonům za 50$, 2GB paměti RAM mají už jen low end Androidy v ceně max 150$.

Telefony bez jack 3.5mm vyrábí v současnosti pouze Oppo a LeEco u ostatních značek je trend zcela opačný, většina konkurenčních přístrojů nabízí stále lepší stereo reproduktory: Alcatel Idol4S, Nexus 6P, Moto, Z5 Premium, Axon 7… ale i kvalitní 32bit a 24bit DAC např.: LG V10, Meizu MX4Pro, Pro5, Pro6, VIVO, Axon 7 od ZTE, Sony řada Z a X, Samsung Note5 i Note7, S7 a mnoho dalších, LG V20 dokonce slibuje integrování 32bit Quad DAC s nadstandardním potlačením šumu.

Co nabízí současný iPhone? Jen low cost 16-bit/44.1kHz DAC s průměrnou kvalitou a chybí mu i podpora důležitých BT kodeků jako AptX.

Takže kdo si koupí nějaký pěkný telefon s 32bit DAC, ten si užije luxusní poslech se sluchátky za 200$.

iOvečky budou odkázané zvukově zcela podprůměrná sluchátka Beats za 400$, které hrají hůře než všechny sluchátka za poloviční cenu. http://goo.gl/DzOt3M

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k počtu zákazníků v ČR, co kupují iPhone, je to bezpředmětný článek. Přesně jak píšete, rozhoduje zákazníkova peněženka a potřeby, ne motivace výrobce. Ovšem, o co je ve zdejších končinách Apple bezpředmětnější, o to lépe plní sledovanost a tím inzertní příjmy českých serverů. Zde se nepíší články, proto, co Apple vymýšlí, ale aby byla početná diskuze. Což se vždy podaří :))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Situacia nie je taka jednoducha. Ak s tym zacne Apple, zacnu sa opicit po nom dalsi vyrobcovia (uz z principu) a za chvilu nekupis NIC s 3.5mm jackom.
--
Moj nazor. Pan Wozniak trochu starne a senilnie, asi zabudol, ze svojimi invenciami odsudil on sam na zanik spustu inych standardov, ktore sa stali "obsolete". Pripadne nasiel podstatne lepsie riesenie. To, ze 3.5mm jack existuje par desatroci neznamena, ze je to to najlepsie, co moze byt. Podobne existuje par desatroci OS Windows a spustu inych veci, ktore by uz mohli davno umriet a vobec by som po nich nezaplakal. Co je ale na jeho argumentoch spravne je to, ze 3.5mm jack je celosvetovy standard a zatial ziadna spolocnost nepriniesla za neho adekvatnu nahradu. Ani Apple. Tym ze sa ho rozhodli vypustit, by som cakal, ze tam daju 2.5mm jack (a maly cca 20cm kablik s redukciou pre tych, co chcu pouzivat nadalej sluchatka s 3.5mm). Takto odrezu jeden standard, ale nepridu so ziadnym navrhom ineho celosvetovo akceptovatelneho standardu. A to je zle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V současné době mám velký problém sehnat tlačítkový telefon primárně k telefonování.

Na trhu jsou hromady "smart" founů primárně k hraní her, přehrávání videa, náhražky tabletů do kapsy, navigace atd... nic z toho nechci, nepotřebuji.

Co potřebuji je praktický tlačítkáč použitelný s připojenými sluchátky (k telefonování, ne hraní hudby!), i v rukavicích (alespoň pro přijmutí hovoru), který snese nějakou tu desítku pádů ze stolu, každodenní nošení v batohu, prach, občasné zmoknutí, hrubší zacházení, má dobře viditelný displej na slunci atd...

Na trhu vím možná o 2 - 3, které by se daly v nouzi akceptovat, ale ani o jednom, který by se mi skutečně líbil. Všechny splňují jen zlomek požadovaného.

A to je ten problém. Apple uspěl s matlacími plackami a vše ostatní vymizelo (někdy jen výrobky, někdy i výrobci), protože to prostě nebylo na špici prodejů. Totéž clickpady, totéž tenký design notebooků, jejich zprzněné klávesnice atd... je na místě se bát, že tímto krokem může zničit standardizovaný konektor i v konkurenčních výrobcích.

Dokonce občas vídám řemeslníky s 10 let starými telefony, protože prostě 1 - 2 moderní rozbijou, naserou se, vytáhnou starý ze šuplíku koupí baterku za pár šupů a fungují se starým.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to jednoduché, celý technický pokrok je dost fikce. Kromě hraček, facebooku, twitteru a dalších ptákovin - je to dost ubohé.

Největší důkaz o tom, jak je na tom technicky dnešní doba, je výbuch jaderné elektrárny ve Fukušimě. Stále tam hoří, stále tam prosakuje radioaktivita, stále se zamořuje moře - a není k dispozici robot či zařízení, teré by to pomohlo dát do pořádku. To je celá úroveň dnešní robotiky a techniky - k ničemu.

Když je nejhůř, musejí se dávat lidi k obětování, kteří dostanou velké peníze, a pak ve Fukušimě něco opraví a zároveň tam zařvou. Jejich rodiny pak dostanou bohatou výslužku. Namísto tehcniky potřebuje moderní západní civilizace lidské oběti, protože kromě facebooku nic moc jiného jejich technika nezvládne.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale zrovna u té jaderky není problém v nedostatečně vyspělé robotice, ale v radiaci, která likviduje křemíkové obvody. Nejde to odstínit. Leda by ten robot vážil pár tun.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak by ten robot vážil pár tun a co? Vadilo by to něčemu, kdyby odvedl svou práci?

Ve skutečnosti ale Fukušima ukazuje, že král je nahý, a celý technický pokrok je marněn jen na to, jak donutit lidi marnit čas na facebooku, twitteru a sociálních sítích, donutit je více času prokrastinovat na webech - a vyrábějí se jen hračky, kde se výrobci snaží ušetřit každý cent za náklady.

Když škrtnete hračky bez užitku - pak elektronický a tehcnický průmysl toho moc nedělá, pokud vůbec něco.

Já už se popadám smíchy za břicho, že startupy a manažeři už nevědí co vymyslet, tak vymyslí tu web 2.0, pak web 3.0, pak web, pak web s html5, a když už nevědí co dál, vymýšlejí internet věcí, který opět nikdo fakticky nechce. Připojíme ledničku k internetu, dům k internetu, vašeho psa k internetu, a budeme přenášet na internet i data z vašich vibrátorů kdykoli je použijete - všichni přátelé se mohou podívat na grafu s křivkami vibrací, vlhkosti a vašeho vzrušení kdykoli používáte vibrátor.

A až si zase manažeři, MBA myslitelé a startupy nebudou vědět co dál, mohli by připojovat k internetu třeba mouchy a mravence. Nebo bychom mohli mít ovládání splachování WC přes smartfouna v konečníku voperované čislo na měření 30 fyzikálních parametrů stolice, která opouští střeva.

To je asi tak celá dnešní technika, která je jen neužitečnými hračkami pro malé děti. Ale jakmile je potřeba něco užitečného, třeba dát do pořádku Fukušimu, pak tam musí chodit lidi a jako ve středověku nebo za komušů v Jáchymově chcípat na nemoc z ozáření a obětovat se pro blaho a zdraví lidstva, které namísto užitečných věcí zvyšuje počty lajků na facebooků a přemýšlí, co všechno ještě připojit na internet aniž by to kromě mínusů mělo také užitek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to ve skutečnosti o dost složitější. Pokud budete sledovat všechny technické obory a ne jen počítače, tak zjistíte, že se děje celkem dost nového, jen třeba automobilové motory se za pár let dost změnily - né že by tu některé techniky nebyly už dřív, ale v těch kombinacích a počtech určitě ne. Totéž zbraně, biotechnologie...
Plus ještě k té elektrárně. Tam nejde jen o odstínění elektroniky, ale taky o přenos dat, instrukcí a obrazu. Kdyby to bylo jednoduché, někdo by něco vymyslel. To se ukázalo už v černobylu, tam jim všechny roboty vysadily.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

I když budu sledovat něco nového, tak zjistím, že pokrok nic moc. Prostě se leští a mírně evolučně zlepšuje co už je - a to je všechno.

K elektrárně: Já netrvrdil nic o jednoduchosti. Ale všechny potřebné znalosti a techniku máme. Jen vyrábíme facebooky namísto čehokoli užitečného.

Podívejte se, když Rusko přišlo do Sýrie, a začlo používat své zbraně, a udělali ze Sýrie v podstatě násilně bezletovou zónu, tak celé NATO zjistilo, že s tím nemůže nic dělat a jeho technika na to nemá. A to jsou hloupí zaostalí Rusové.

Jednoduše kombinace "hlavně ve školách nezatěžovat děti, aby to neničilo jejich osobnost" (+ dnešní inkluze, která začíná), spolu s tím, že je snažší pro kapitalismus a zisk vyrábět hračky k zabavení lidí namísto čehokoli praktického - začíná mít své plody na mnoha místech. Nejen v té Fukušimě, nejen v Sýrii, apod. A to je jen začátek.

Přenos dat a obrazu není žádný oříšek. To je vyřešeno už v mnoha případech na mnoha místech. I velice velice nepříznivých.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ve Fukušimě rozhodně řadu robotů nasazují v zónách kam lidi prostě nemohou a ani ještě dlouho moci nebudou. Ale jsou s tím potíže, protože člověk dokáže prolézt podlézt, pokud nedokáže, příjde více lidí s technikou a cestu udělají. To tady nejde, univerzální mobilita "jednince" v pobořeném prostředí je problematická, robot průzkumník si s flexou, krumpáčem a lopatou neporadí. Takže zkouší různé hady atp. nejeden robot se někde zasekl.

Celkem bych řekl, že vzniká mnoho aktivit udělat adaptivního robota (armáda po něm určitě prahne), ale vzhledem účinnosti a možnostem dnešní techniky je zatím až překvapivě nemožné nahradit člověka na nespecializované činnosti. Obyčejný lidský pracant maká za guláš se šesti a nějaké to pití celý den, zatímco stroj potřebuje kopec energie, technika, operátora atd a autonomie vybočující od činnosti na kterou byl stvořen je minimální.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ať to okecáte jak chcete, Fukušima stále vypouští do okolí radioaktivitu. To je ta známka, jak na tom robotika je.

A že teprve až vyšší síly a příroda ukázala lidstvu pravdivé zrcadlo, za co jejich roboti a robotika stojí, tak teprve se začaly řešit počáteční problémy. Jinak řečeno, celá robotika řadu desetiletí předváděla prázdné nic a je si natřásala pírka jako páv.

Armáda po robotech až tak moc neprahne, protože člověk je asi miliónkrát levnější než robot ve válkách.

Pro vojenské účely je navíc levnější nalít peníze do partičky deseti dvaceti mladých lidí, co budou dělat protesty proti oficiální vládě a společnosti a rozbíjet to zevnitř, než se snažit o útok ztečí. A je jedno, jestli se ta partička jmenuje třeba Nesehnutí, Žít brno, Hate free, Člověk v tísni, nebo jakkoli jinak. Poměr výsledek/cena je fantastický a převyšuje cokoli čeho by šlo dosáhnout přímou ztečí.

Ještě lepší je zařídit občanskou válku, třeba nahnat desítky miliónů muslimů, těch, které ani v domovských zemích nechtějí, protože jsou to třeba kriminálníci, do Evropy - a zařídit, že země je nemohou odmítnout. Do 10-20 let je občanská válka na světě - a nebylo třeba tam poslat ani jednoho vojáka ani jedhoho robota.

Armáda po robotech neprahne, protože je tisíc levnějších způsobů, jak válčit a zničit nepřátelskou zemi.

Jedna agentura Reuters dokáže zlikvidovat více národů než milióny vojáků při vyhlášení války.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A drony jsou co? :-)

Politiku komentovat nebudu, to by bylo moc dlouhé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto souhlasím. Ono si stačí třeba na YT najít filmy o raketách Saturn V a o Space Shuttlu a pak si o nich něco přečíst... Kdysi ukázka lidských schopností a příslib velkých věcí, dnes jen smutné milníky historie bez nástupců.
Infantilita a přizdisráčství - to je základní motto dnešní doby. Máme dnes skvělé hračky a to je tak všechno. Převratný vývoj lze z technických oborů pozorovat snad jen v IT(snad i někde jinde - rád bych doufal...) a i tam je to v poslední době poznamenáno orientací na masového blba.
Vývoj opravdu není lineární. S přibývajícím časem se neposunujeme ke stále lepšímu. Mnohdy jdeme spíš do pr...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna ten JACK bych nerušil, já mám v práci jen telefon a noční šichtu bych jen z baterky neutáhl, běžně mám puštěný excel, pdf prohlížeč a do sluchátek muziku. Přitom je telefon současně na nabíječce. Ntb nemám a ani bych ho s sebou tahat nechtěl. Jsem zastánce desktopu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

zacinam bejt na tohodle blbce alergickej

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Ano mocny rozhodne - on totiz vlastni fabriku, ktera dotycnou vec vyrabi. Jeho podnikatelske riziko je zase v tom, ze se to muze ukazat jako chyba a lidi budou kupovat vyrobky konkurence.

Ale nikdo nema pravo diktovat vyrobci, co smi a nesmi vyrabet (i kdyz EU se o to s ruznou uspesnosti snazi - viz micro USB konektor na nabijeni jakozto standard) pokud to neporusuje platne zakony. Neexistuje zadny zakon, ze telefon musi mit analogovy audio vystup ve forme jacku.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

1) Nikdo Apple nediktuje. Ale říci, že se nám to nelíbí snad ještě můžete, nebo i to nám petr22 zakáže?

2) Apple už dávno porušuje zákony, konkrétně nařízení EU, že všechna mobilní zařízení se musí nabíjet skrze mikroUSB konektor.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

ad bod 2: Opravdu je narizeno ze mobilni zarizeni _musi_ mit mikroUSB konektor?

Posledni co vim je, ze musi byt umozneno nabit ono zarizeni pomoci nabijecky co konci mikroUSB (coz lze resit redukci ktera existuje). Navic ani ta nabijecka nemusi mit primo mikroUSB, staci obyc USB a pak mit moznost koupit si kabel, pokud neni pribalen (coz je take splneno. A i tak reseno mnoha vyrobci).

Popravde cela smernice je dost k smichu. Argumentem proc byla vymyslena byla, ze mame prehrsel nabijecek a s kazdym nove koupenym zarizenim mame dalsi nabijecku coz vytvari nadmerne mnozstvi "elektronickeho odpadu". To je preci spatne a s tim se musi neco udelat. OK, udelalo. Co mame ted? S kazdym nove koupenym zarizenim mame dalsi nabijecku.
Mohl by mi nekdo vysvetlit kde je ta uspora na elektronickem odpadu? Nabijecka jako nabijecka, v tomhle je uplne jedno jakym konektorem konci.

Jinak k 3.5mm jacku: Timhle si Apple fakt podrizne vetev pokud to udela. Anebo jsou lidi vazne ovce (a to rikam jako majitel iZarizeni).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikoli, nařízení USB nařizuje, že všichni výrobci prodávající na EU trhu musejí mít nabíječky pouze s konektorem (mikro)USB. Bude to tvrdě vymáháno od roku 2017. Moc se na to těším.

Apple to může obejít tím, že žádné nabíječky nebude dělat, a nechá je prodávat firmu Ťin Ťong Zhao samostatně s konektorem lighting a bude dělat že s nimi nemá nic společného. Ale pochybuji, že Apple půjde touto cestou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No a to je prave to, jablecna nabijecka konci USBckem coz je dle definice koser, pokud ma nabijecka odpojitelny kabel. Dal to muze byt reseno kabelem a pripadne redukci. Kabel sam o sobe muze byt redukci.
Teoreticky totiz dokaze uhajit i soucasne reseni. Prakticky, pokud nechce zbytecne virit vodu, si vystaci zmenou kabelu na USB->mikroUSB + redukce na Lightning.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vystačí. Prostě to bude standardní USB nabíječka, a to je v pořádku. A pokud zákazníci Apple chtějí ze sebe dělat idioty, tak je to také v pořádku. Není nad to mít supertenký mobil, ke kterému potřebujete dvacetikilový kuft s příslušenstvím, kabely a redukcemi, abyste to mohl používat alespoň v základním režimu. Přičemž při cenách kabelů a redukcí od Apple ten kuft bude mít obsah dražší, než kdyby byl kufr naplněn čistými zlatými cihlami.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zadna redukce pro Aplaka nebude treba, k nabijeni pouzije "datovy kabel" a nabijecku (t.j. soucasne reseni). Ta redukce tam bude jen pro splneni pozadavku EU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jsem bluetooth sluchátka a nabíječka k nim nebyla. Zato mají microUSB konektor. Takže to možná nějaký malý smysl má. Ale nejsem si jistý, že bych to připsal jako zásluhu nařízení EU.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To není zásluha EU, ale pouze nařízení EU. Řekněme, že 90 % výrobců to dělalo i předtím. EU to jen posvětilo a nařídilo. Je to jedna z mála věcí, které EU udělal dobře.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Žádný pravý hacker si nebude přát konec takovéhoto primitivního rozhraní, protože je to nejjednodušší způsob, jak vyměňovat informace mezi telefonem a nějakým vnějším zařízením. No a Wozniak je archetypem pravého hackera, takže si to logicky přát nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

heh no jesli umi Woz hacknout phone pres analogovy audio rozhrani tak je fakt borec ((:

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To dnes umí kde kdo. Protože v poslední době mají výrobci čipů a elektroniky právě hořící koudel u zadku tímto způsobem. On totiž čip při svém běhu a vykonávání strojových instrukcí nejede pravidelně, ale podle toho co dělá má různá milisekundová a mikrosekundová zpoždění či pravidelné změny rytmů; stejně jako se mění vyzařování polí kolem něho; stejně jako podle toho kolísá spotřeba; stejně jako se tyto závislosti na aktuální činnosti čipů a nepravidelnosti z toho vzniklé promítají do řízení okolních zařízení včetně audia - a tak se dá odposlechnout leccos.

Zjištění hesla tímto způsobem bylo už v historii tolikrát, až to hezké není.

Právě proto se někdy podívejte, jak se výrobci čipů a programátoři snaží některé rutiny naprogramovat tak, aby nebyl rozdíl mezi dvěma rozhodnutími v programu. A není to sranda.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"hacknout phone pres analogovy audio rozhrani"? O čem to mluvíte?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Buď jsem nepochopil ironii, nebo je to opravdu hloupý komentář. V původním smyslu hacker neznamená někoho, kdo se někam prolamuje, ale člověka, který rozumí technice do hloubky a je schopný využívat různých jejích vlastností mimo mainstream, nebo ji nějak upravovat a hrát si s ní... Zcela evidentně tady bylo pro Woze použito označení "hacker" právě v tomhle smyslu, takže nějaké hackování iPhonu přes audio rozhraní je mimo mísu (i když na druhou stranu, nedivil bych se, kdyby i to šlo).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"V původním smyslu hacker neznamená někoho, kdo se někam prolamuje, ale člověka, který rozumí technice do hloubky a je schopný využívat různých jejích vlastností mimo mainstream, nebo ji nějak upravovat a hrát si s ní..."

Klíčové slovo je "v původním smyslu" a "kdysi dávno". Vývoj jazyka a posuny významů slov jdou vlastní cestou, a pokusy je zvrátit jsou marné.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tady nikdo nic nezvrací (sic!), jen reakce na původní příspěvek vycházela z prosté neznalosti. Že se to slovo dneska používá v jiném významu neznamená, že ten původní význam přestal existovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale původní význam už využijete pouze v historických dokumentech. Víte třeba, že sloveso "hledat" se dříve říkalo "šukat"? - najdete to ještě v Babičce od Boženy Němcové. A dělejte si čárky, kolikrát dnešní člověk použije to sloveso na š v původním významu. Já jsem si ty čárky dělal - a ani jednou! :-)

A stejné je to s hackerem. Prostě hacker = ten kdo proniká do systémů. Tak to bude, ať proti tomu budete prostestovat jak chcete. Snaha používat to v jiném významu naráží na stejné nepochopení, jako když budete používat to sloveso na š ve významu hledat.

Prostě chcete-li se s lidmi dorozumět, musíte používat slova v obecně používaných významech. Dělat anarchii v tom, že budete slovo používat ve významu jiném, to se s nikým nedomluvíte.

---

Já také protestuji proti tomu, že linuxová komunita nazývá termínem "svobodný software" něco, co je nesvobodné. Tedy sw, který jsem povinen šířit a dávat zdrojáky (= nesvoboda). A je to o to směšnější, že software s licencí "public domain", což je to nejsvobodnější co může vůbec existovat - linuxová komunita do svobodného sw vůbec nezařazuje, a je to pro ní nesvobodný software.

Mrzí mě, že to lidé linuxové komunitě žerou - ale každý svého štěstí strůjcem, a když se chce někdo nechat kýmkoli oblbovat - třeba i linuxovou komunitou - jeho probém a jeho idiocie.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jenže on jej nemá ve významu jiném, ale původním. Já vím, že to víte, tak proč to později komentujete jako "jiný" význam?

Protože "free SW" znamená volně k užití. Že by nemohlo mít slovo "svobodný" více významů? BTW, pěkný nesmysl - nejste povinen jej šířit! Záměrná lež?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A ještě říkat FSF "linuxová komunita"...no páni. :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

FSF a linuxová komunita už je fakticky jedno a totéž. Jejich průnik je tak 99,9 %.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takže méně než 0,1 % populace používající FLOSS používá třeba Windows, ale těch zbývajících 99,9 % uživatelů FLOSS tvořících průnik s Linuxovou komunitou je to profláklé 1 % uživatelů Linuxu? To ale znamená, že pouze 0,001 % uživatelů používá FLOSS na ne-Linuxech. To se mi jeví jako nepravděpodobně nízké číslo. Nehapruje vám tam Bayes nějak?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já už ty manipulace ve slovech dost nerad - ale možná se prolžete k tomu, že to vzdám.

Já jsem nikde nepsal "populace používající FLOSS" - to používáte jen vy. Já jen tvrdil, že aktivní prosazovači FSF (chcete-li FLOSS) a linuxová komunita je z 99,9 % shodná množina.

Většině lidí je to u zadnice, protože nejsou fanatici, a tak budou používat klidně FLOSS program nebo neFLOSS program - a je jim to jedno.

Na druhé straně to není jedno mnoha vývojářům, a poněkud klesá počet lidí, kteří chtějí pracovat na "svobodném software" ve smyslu Richarda Stallmana. Projekty, které chtějí produkovat svobodnější software, než Stallmanovo "svobodný software" tak prostě musí psát vše znovu a dávat si bachat, aby v kódu nebyl použit "svobodný software" a tak si nezanesli nesvobodu do projektu. (To je jak politicko-korektní mluva z televize Nova, ale toto mají na svědomí tyhle překrucováky FSF a linuxová komunita.)

Takže třeba celý Apache nebo PHP jsou mnohem svobodnější software, než "svobodný software", a proto byli nuceni kdysi dávno poslat do zadele všechen "svobodný software" ze všech svých částí, aby tu skutečnou nepřekroucenou svobodu mohli zaručit.

Ze stejného důvodu nemá Apple nic společného s linuxem, ale se svobodnějším operačním systémem BSD, který je svobodnější, než "svobodný software" zvaný linux, a dává svému uživateli, vývojáři a komu chcete mnohem svobodnější podmínky užívání, než činí "svobodný software".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak tedy dobře, NEJEN skalní příznivci FSF, kterou jsem jmenoval jako příklad, to nutně používají takhle, ale tím hůř pro váš argument. Tihle lidé mohou, ale také nemusejí nutně používat Linux. Nemluvě třeba o uživatelích Androidu, které FLOSS nejspíš vlastně vůbec nezajímá.

Já osobně například patřím k těm "0,1%" lidí, co jim je Linux ukradený, ale FLOSS nikoli.

[...hromada blábolů o Stallmanovi...]

Proč tedy prostě neříkáte Open Source? Kvůli tomuhle vznikla OSI, tak nechápu proč se čílíte, že pro stejnou věc neexistují hned dva různé názvy, a musíte uzurpovat ještě jeden k tomu již existujícímu, který vám nikdo nebrání používat.

(Že demagogicky překrucujete Stallmanova kritéria už navíc zkritizovali i jiní.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nepoužívám a nebude používat "free software" ani "open source" ve smyslu FSF, protože jsou oba termíny jak vypadlé z Orwellova románu typu "válka je mír, svoboda je otroctví, nevědomost je síla".

Jednoduše používám slova v jejich skutečných významech, a to slova FSF nejsou. Otevřený software je v čisté, přímé a neorwellovské řečí takový software, kde jsou k dispozici zdrojáky a mohu do nich nahlédnout - bez ohledu na to jak restriktivní použítí těchto zdrojáků je. Svobodný software je takový, kdy mi někdo dá balíček, kde bude program (případně zdrojáky) a řekne mi: dělej si s tím co chceš, nejsi zatížen žádnými povinnosti když to budeš používat. Cokoli jiného je nesvoboda z definice.

FSF si prostě snaží přivlastnit a překroutit význam slovo "open" a "free" - a dát jim význam, který nemají.

Jestliže FSF vyvolává soudy, když někdo používá "svobodný software" jinak, než chce FSF, tak se už z definice nejedná o svobodný software.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Teď nemluvíte ale o svobodném softwaru, ale o svobodném *uživateli*. Podle *vaší* definice by nejsvobodnějším softwarem vůbec byl public domain, kde si opravdu každý může dělat úplně a naprosto cokoliv - třeba se pod cizí kód i podepsat sám - , ale ten už jsme tu měli *před* svobodným softwarem (prakticky od začátku historie digitálních počítačů), takže by vůbec neexistovala nutnost zavádět samostatně svobodný software jako koncept. Vaše argumentace tedy padá na bodec logiky i historie zároveň.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napsal jste krásnou vatu, ale nic jiného.

Software jako nehmotná věc nemůže mít svobodu, anžto software nemá vlastní mozek ani vědomí, ani není fyzickým jedincem. Proto svoboda se může týkat pouze a toliko člověka (případně zvířete), ale nikoli nehmotné věci. Tak to bylo, je a bude.

Stejně tak nemůžete zažalovat někoho za trestný čin omezování svobody třeba kusu šutru, protože šutr jakožto nevědomý kus hmoty nemůže nijakou nesvobodu mít - tak totéž je u software.

Svoboda se tedy u software týká pouze člověka, tedy uživatele a vývojáře a kohokoli kdo se u software nějak vyskytuje. Nikoho jiného. Omezíte-li svobodu nakládání se sw pro jakéhokoli člověka, pak použití slovo svoboda je pokrytectví.

Tedy "svobodný software" ála FSF je dokonalým orwellovským termínem, tedy LŹÍ a ničím jiným. To není svobodný software (bez uvozovek), ale pouze parodie na toto slovo.

Jediným skutečně svobodným software je public domain, a víceméně i licence typu BSD, MIT, apod., kde jediným požadavkem je do balíku při šíření připojit seznam předchozích autorů (třeba jako další txt soubor) - a klidně si to můžete celé podepsat svým vlastním jménem.

A ano, samozřejmě to všechno existovalo už předtím. FSF si pouze chtěla zprivatizovat to co bylo, ohnout orwellovsky význam podle svých potřeb a vnutit pokřivený význam slovu "svoboda" celému světu. U mě se jim to nepodaří, a dělám osvětu kolem sebe, aby si uvědomili, že svoboda v původním významu nejsou soudy a žaloby za to, že sw používáte, jak se to nelíbí FSF a Richardu Stallmanovi.

Stejně tak pokud třeba vývojáři PHP musejí z PHP vyhazovat veškerý "svobodný software" (ála FSF), protože je zakázáno se "svobodným software" dělat to, co chtějí autoři PHP poskytnout všech svým uživatelům za svobodu v nakládání s PHP - tak je krásně vidět, jakou lží je termín "svobodný software" v pojetí Richarda Stallmana a FSF.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě ale nesouhlasíte s definicí free softwaru od FSF a musíte se obrátit na FSF, nikoli na mě. Jazykově to dává smysl (atribut modifikuje řídicí člen), FSF to dává smysl, vám to smysl nedává. No budiž, co s vámi.

Ovšem FSF zcela určitě nechtěla "zprivatizovat to co bylo", pouze chtěli poskytnout světu kompilátor a jiné další nástroje tak, aby nějaká třetí strana nemohla omezit uživatele. Ten kompilátor a spol. do té doby neexistovaly, tak je FSF logicky nemohla "zprivatizovat". Doufám, že FSF neupíráte právo poskytovat vlastní software za libovolných podmínek, které uznají za vhodné? U autorů to už tak bývá, že tu výsadu mají.

(Co ale budete dělat, až software jednoho dne nabude vlastního vědomí, to tedy už vůbec netuším.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FSF zcela určitě chtěla překroutit a zprivatizovat si termín "svobodný software" - já bych FSF z čistých úmyslů nepodezříval.

Protože dobu před FSF i před Linuxem velice dobře pamatuji, tak vím přesně jak to bylo. Získat kompilátor nebylo pro člověka problém a uživatele nikdo neomezoval v tom co kompilátorem vyprodukuje. V té době také nemusel člověk číst mnohastránkové licence k software - to zařídil až Richard Stallman, FSF a linuxová komunita. Pravidla byla mnohem jednodušší.

Také bych rád, abyste přestal s vaší manipulací a demagogií. Chápu, že když víte, že mám pravdu, a naprostou pravdu - že lze ještě zákulisně použít osobní útok a podsouvání toho, co jsem neřekl. Jako např. že upírám právo FSF poskytovat sw za jejich podmínek. Ať si poskytují za vlastních podmínek co chtějí - třeba sw, třeba nafukovací panny pro pedofily nebo cokoli jiného - to je mi jedno. A to jsem jim ani sůůvkem neupřel.

Jediné o čem mluvím je lež v termínu "svobodný sw" tak jak se ho snaží ve smyslu Orwella používat FSF. A dokonce si ten termín zprivatizovat jako celek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná máte pravdu, že před FSF nebyl u nás problém získat kompilátor. Problém byl spíš sehnat pro něj počítač. V 80. letech se u nás ostatně věci víceméně jen kopírovaly a přelepovaly se jen etikety a editovala hlášení programů. Co hůř, člověk leckdy měl kompilátor a neměl návod (sám jsem narazil!).

Na téma 'manipulace a demagogie' odcituji jen: "sw, který jsem povinen šířit a dávat zdrojáky"; "projekty, které chtějí produkovat svobodnější software, než Stallmanovo svobodný software' tak prostě musí psát vše znovu"; "Apple nic společného s linuxem, ale se svobodnějším operačním systémem BSD, který je svobodnější, než "svobodný software" zvaný linux, a dává svému uživateli, vývojáři a komu chcete mnohem svobodnější podmínky užívání"; "Klíčové slovo je "v původním smyslu" a "kdysi dávno". Vývoj jazyka a posuny významů slov jdou vlastní cestou, a pokusy je zvrátit jsou marné."; "Prostě chcete-li se s lidmi dorozumět, musíte používat slova v obecně používaných významech. Dělat anarchii v tom, že budete slovo používat ve významu jiném, to se s nikým nedomluvíte." atd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Protože "free SW" znamená volně k užití. Že by nemohlo mít slovo "svobodný" více významů? BTW, pěkný nesmysl - nejste povinen jej šířit! Záměrná lež?"

Protože svobodný sw znamená, že vás především nikdo nebude buzerovat ani dávat k soudu za to, že jste "svobodný sw" používali jinak, než chce "FSF" nebo "linuxovaja kamanda". A pokud vám takový význam slova "svobodný sw" nevadí - tak proč vám vadí jiné použití slova "hacker". Když vás budu parafrázovat, proč by hacker nemohl mít více významů?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No nic, zkusím to ještě jednou:
"A stejné je to s hackerem. Prostě hacker = ten kdo proniká do systémů. Tak to bude, ať proti tomu budete prostestovat jak chcete." - bohužel ne, tak to není (a nejspíš ani nebude), pokud by to měl být jeden jediný význam toho slova. To, že si někdo (typicky masy, které o dané problematice moc neví a nějak si to překroutí k obrazu svému) pro slovo vymyslí jiný význam, ještě vůbec nutně neznamená, že původní význam přestane existovat. Slovo hacker toho budiž názorným příkladem. Takže znovu: Hacker má dnes význam jak člověka, který proniká do sítí/systémů (asi častější význam, hlavně kvůli chápání tohohle pojmu širokou veřejností), tak i člověka, který se rád ve věcech šťourá a upravuje je (prvotní význam, známý především v "odborných" kruzích). Jestli si mermomocí chcete trvat na svém, pak budiž, ale nic to na tom faktu nemění.

"Prostě chcete-li se s lidmi dorozumět, musíte používat slova v obecně používaných významech. Dělat anarchii v tom, že budete slovo používat ve významu jiném, to se s nikým nedomluvíte." - ano, s tím naprosto souhlasím, a proto bych vás rád poprosil o totéž, nepřekrucujte fakta :). Ten prvotní význam existuje pořád, paralelně vedle toho nového, více používaného.

"Já také protestuji proti tomu, že linuxová komunita nazývá termínem "svobodný software" něco, co je nesvobodné." - další zásadní omyl. Svoboda neznamená nutně "anarchii" (záleží na tom, jak si to kdo vykládá). Svobodný software je svobodný proto, že - zjednodušeně řečeno - každý má právno na přístup ke zdrojovým kódům a na to, aby si je dle svobodné vůle upravoval a šířil dál a používal si ho, jak chce. Nevidím na tom nic divného. Stejně jako v reálném světě svoboda neznamená, že si můžu bez ohledu na ostatní dělat cokoliv, co se mi zlíbí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jazyk a významy slov tvoří masa lidí, která jazykem mluví. A pokud významu slova "hacker" dá význam prolamovače do systémů - jak se v češtině stalo, můžete se stavět na hlavu nebo páchat prostestní hladovky, ale stejně si tak maximálně můžete trhnout nohou. Nic na tom nezměníte.

Na druhé straně význam slova "svoboda" je jasný. Navzdory tomu, jak se tento význam snaží překroutit pro své ideologické působení FSF tím není to, co oni nazývají "svobodným software". Ano, svobodný software je přesně to, že si budu dělat, co se mi zlíbí s tím co dostanu - nic jiného není svobodným software, i kdyby se FSF pokoušelo prolhat přes devatero hory a devatero lesy.

V reálném světě nikdo není dokonale svobodný, a proto mluvíme třeba o "svobodě slova" (která v České republice není), nebo o "svobodě vyznání", atd.

Änarchie je slovo z řečtiny, an-arché, tedy v překladu bezvládí - a jistě uznáte, že používat slovo vláda v používání software je blbost na entou. Takže to do termínu svobodný software vůbec netahejte.

Existuje svobodný software - ten, který v ničem (nebo jen nepodstatně) omezuje uživatele/vývojáře/šiřitele v nakládání s tímto balíkem.

Existuje nesvobodný software - ten, který mu dává povinnosti a vymáhá je soudně. Sem patří veěkerý autorský software s autorskými právy, stejně jako veškerý "svobodný software" ála FSF a licence typu GPL, LGPL, a další.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Jazyk a významy slov tvoří masa lidí, která jazykem mluví. A pokud významu slova "hacker" dá význam prolamovače do systémů - jak se v češtině stalo, můžete se stavět na hlavu nebo páchat prostestní hladovky, ale stejně si tak maximálně můžete trhnout nohou. Nic na tom nezměníte."
- tak to je naprostý nesmysl... Masa přidala další význam, ale ten prvotní přinejmenším u inkriminovaného slova "hacker" zůstává, minimálně v odborných/znalých kruzích. Že je někdo nevzdělaný a nezná původní význam slova, ho nijak neopravňuje, aby kolem sebe kopal a plival na ostatní, kteří jsou znalejší. Taky si můžete maximálně trhnout nohou nebo páchat protestní hladovky, ale nic na tom nezměníte ;-).

A jen tak mimochodem - otázka spíš řečnická: Když před rokem jeden nový kolega v práci (mimochodem cizinec, abyste si snad nemyslel, že je to nějaké české specifikum) o sobě mj. prohlásil, že je "free software hacker", myslíte si snad, že tím chtěl říct, že se po nocích probourává do systémů, na kterých běží software, se kterým si kdokoliv může dělat cokoliv? Ani omylem.

Ten zbytek už ani radši nebudu komentovat, jakákoliv další diskuze s vámi postrádá smysl. Žijte si dál ve svém imaginárním světě a myslete si, jak jste to nám na hlavu se stavícím natřel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to masa, která tvoří význam slov. A jako takový převáží nad jinými významy. Ačkoli v určitých uzavřených kruzích může vznikat argot, který si interně používají. Například namísto úplatků mohou říkat "kapříci" nebo namísto "člověk, který umí" třeba "hacker". To stále nic nemění na to, že slovo "hacker" je obecně používáno ve významu prolamovače do systémů.

Co chtěl říci kolega je jedno, protože nemluvil česky a zde mluvíme o českém jazyce.

K poslednímu odstavci, myslím, že život je krátký na to, aby se okecával. Jazyk je k tomu, aby se co největší počet lidí dorozuměl. Slova jsou přesně k tomu určená. Lidé by měli naplnit život obsahem a činností - ne si nechat překrucovat slovíčka typu "svoboda" a "svobodný software" do nesmyslných významů kvůli tomu, že ideologicky se to hodí jedné samozvané skupině zvané FSF, stejně jako trvat na významu slova "hacker" v tom, jak si ta tatáž skupina přeje.

Já také nepoučuji angličany, že třeba slovo "sympatický" je v češtině v jiném trochu významu než "sympathetic" v angličtině, a taky z toho nedělám závěry. Ať si v angličtině používají slovo "hacker" ve významu jakém chtějí - třeba i váš kolega - to je věcí angličtiny. Ale tady píšeme česky, a budu zde používat slovo hacker v tom významu, v jakém v češtině a českých textech (tedy i v této diskuzi) zdomácnělo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Applisti, to stejně časem určitě ocení, apple to urcitě mysí dobře :D přeci nemůžete chtít něco tak starého jako je Jack ;) já bych dal pryč ješte konektor pro nabíjení, když se mobil vybije tak zahodit a jít pro další nebo jít do servisu na výměnu baterie :D

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?
+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

všiml jsis, že odkazuješ na produkt Samsungu a ne Apple?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ved na tom nezalezi od koho je :D myslis ze kazdy vyrobca pouziva ine fyzikalne zakony?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano. A pokud se příroda nechová podle jejich fyzikálních zákonů, tak jí nekompromisně dají k soudu. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

podporime predaj bezdratovych sluchatok. win win
http://www.digitaltrends.com/home-theater/best-wireless-headphones/
3.5 jack je prezitok dinosaurov.
uz nikdy zlomene utrhnute kable.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Já bych vyhodil i displej. Už nikdy žádný prasklý či rozbitý displej! Displej je dinosaurus! Pryč s displejem u Apple!

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Co si napisal je Slipery Slope. S clovekom ktory nevie argumentovat. Alebo este horsie je demagog. Nema cenu diskutovat

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je to ještě něco horšího než slipery slope - je to SARKASMUS! Chápu, že v těch manuálech pro nechápavé, co ve všem vidí manipulaci, takovou variantu nemají.

Ale kromě křičení, že je to "slipery slope" je navíc moderní řvát i další věty. Např. "je to rasismus!" nebo tak nějak.

Jinak já jsem jen použil vaše argumenty pro další součásti, proč zůstat u likvidace jacku? Likvidace displeje přinese podstatné zvýšení odolnosti celého zařízení. Kromě toho bez displeje může být mnohem menší.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Apple se před časem rozhodl, že všichni budou mít pouze lesklé displeje. Tím se Apple stal nekompatibilní se mnou, a já od té doby nic od Apple nekoupil.

Pokud se nějaký výrobce elektroniky rozhodne, že sluchátka bude připojovat čímkoli jiným než 3,5 mm nebo 6,3 mm jackem - stane se nekompatibilní se mnou, a já si jeho výrobky nekoupím.

Ostatní je mi egál.

Jsem si jist, že Apple může změnit v segmentu hodně, ale pokud vyhodí jacka, že ho to položí.

Apple totiž diktuje v oblasti masové elektroniky, ale nemá naprosto žádné slovo v oblasti audio standardů. Tam diktují zcela jiné firmy. A až budou velké hi-fi firmy poukazovat na to, že největší šmejd v audiu je Apple - řekl bych, že to Apple dost uškodí.

Nerozumím, proč vůbec svět prosí Apple aby to nedělal s tím jackem. A proč se tím vůbec zabývá? Copak existuje jen Apple? Prostě až Apple zlikviduje jack, tak se bude kupovat zařízení od jiných firem, které jack mají. Číňan v nejhorším svede cokoli, když bude zájem.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Apple má dost velký podíl na trhu, aby se výrobci sluchátek předháněli, kdo nabídne první sluchátka s novým konektorem...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ať nabízejí, to na věci nic nemění. Ten, kdo rozhodne nakonec nebude Apple, ale zákazníci.

V segmentu vyšší kvality prostě takovéhle vyfikundace nebudou. Tam se pořizují věci na mnohem delší dobu, než je životní cyklus Apple. V segmentu vyššího audia si dokáži představit, že nebudou sluchátka s jackem, případně s kvalitnějším konektorem (ála XLR, ...).

Prostě Apple má omezený dosah. Až bude Apple řvát, že zničí volant v autech, tak co? Namísto toho bude nějaký proprietární kolo na řízení směru aut. No tak prostě nechám Apple blbnout a Apple bude štěkat a karavana pojede dál. To samé z jackem, tady Apple si hraje na větší moc než má.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že do Apple vkládáte něco co v něm není. Podle mě nemá ambice předělat celý trh. Prostě si to udělá po svém. To že někteří mají nutkání se proti Apple vymezovat nic nemění na tom, že o osudu takových "revolucí" rozhodnou jen jeho zákazníci. Pokud nějaký výrobce jak ovce slepě následuje kroky Apple je to jeho chyba a ne problém v jablku. Každý svého štěstí strůjce. I Apple si v historii několikrát šlápl do s..ček, popravdě u jacka to neumí predikovat, protože dnešní mládež žije v jiném světě než já, hudba jim stačí nekvalitní (technicky), takže třeba se to na prodejích vůbec neprojeví. Možná je u Apple hodně lidí s kvalitními analogovými sluchátky a prodeje iP7 nepojedou. Fakt nevím, neodvažuji se stavět na svých zkušenostech, které mohou být rapidně jiné než u mainstreamového zákazníka.

Horovat pro jistě budou výrobci sluchátkové bluetooth elektroniky a jejich zájem bude veskrze finanční i když to budou maskovat propagací ve stylu úžasný pokrok "digitalizace sluchátek".

Dodávám, že to není nic pro mě. Audiovýstup je klíčový.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Právě že máte od A do Z pravdu. Proto mě překvapuje, že všichni panikaří s jackem a Apple, jako kdyby Apple byl hlavní diktátor technického světa a jeho snahy byly zákon. Chápu, proč toto téma rozviřují weby a média - je okurková sezóna, a tak každé téma dobré. V zásadě tuto paniku o bezjacku nerozšiřuje ani tak Apple, jako spíše je to mediální virtuální matrix.

Mně je zcela jedno, s čím si Apple bude prodávat své výrobky. Buď se sejde s mou potřebou a peněženkou nebo nesejde - nic víc.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak -> o firmu ako apple by som ani nezakopol (nie som nesvojpravny masochista) a NASTASTIE ani nemusim (apple neponuka nic take nenahraditelne!)

Bohuzial musim zakopavat o diktatorske firmy so silnym sklonom k soc.inzinierstvu ako je napr. MS alebo intel :o(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Možná jste to nepochopil, ale tady nejde o nový konektor sluchátek. Na to by stačila redukce za pár Kč. Tady jde o to, že ta nová sluchátka budou muset mít svůj DAC převodník a tím jejich cena výrazně poroste.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nekvalitní D/A převodník se dá spáchat z pouhých odporů - celková cena několik Ká čé. A obávám se, že mnoho sluchátek by to nevyřešilo jinak - takže kvalita bude příšerná.

Nicméně varianta bezjacková jednoduše nenastane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S výborným marketingem, s příslibem vyšších zisků, přebírají otěže manažeři a přetváří celou nabídku ne nepodobnou Apple. Ostatní, dříve vyrobci nástrojů pro pragmatické uživatele, přeorientovali svou nabídku laptopů a stávají stejným masově konzumním uspokojovadlem. Apple to nevymyslel, ale zavedl a rozšířil, ostatní přebrali s vidinou vyšších zisků. O iPhone nejde, ale ten signál, který Apple vysílá a který budou velmi zvažovat lačné konta manžerů.

Sám sebe pokládám za náročného, z dnešního pohledu, neuspokojitelného zákazníka, který zaplatí za slušný laptop "ze staré školy" částku okolo 80 000Kč. Už dnes se děsím, čím nahradím Lifebook E743, který nebyl bez kompromisů. Já nechci nepoužitelný USB dock, který postrádá zapínání na docku, nechci tělo laptopu bez indikačních diod a nesnížím se k otvírání víka jen proto, abych ho mohl zapnout a sledovat, co se děje. Denně mezi kanceláří a domovem, na stolech monitory, klávesnice a především dokovací stanice. K čemu, jako programátorovi RTS C/C++ zařízení (elektroprůmyslové zařízení pro příbřežní větrné farmy, mikropočítačů, modelářské zařízení a vychytávky jako elektrooptický autonomní synchrnonní palebný systém pro RC model lodi Tirpitz) klávesnice bez kontextové nabídky, dedikovaných kláves Home, End, Insert, Delete a SysRQ, která se využívá na uzavřených systémech (UNIX) jako Solaris, který pohání nejeden centrální uzel, přečerpávací stanice a řídící systémy. Místo toho mi nabídnete klávesnici s podsvícením, kerou ale neocením, protože se orientuji po hmatu a daleko příjemnější bude rozložení s hmatovou orientací do uskupených bloků. HW tlačítka pro zapínání WiFi, zesílení zvuku, ... a především na touchpadu i poinsticku (trackpointu). Precizní konstrukce s odolným plastem na povrchu, bohatou regulaci s maximem jasu matného panelu s čitelností na přímem slunci, pokládám za standardní kritérium. Jestli to bude TN, IPS, PLS, ... to už není důležité. Inteligetně navržený bios a utility s plným komfortem kombinace TPM, Smartcard a čtečky otisku prstů, multibay pro sekundární baterii, mechaniku, dva paměťové sloty s bohatou konektorovou výbavou. Očekávám, že někdo věnoval pozornost chlazení, které uchladí poctivý mobilní Xeon/Core i7 a myslel na vPro, autentifikaci (ISV) do různých systémů, kterými se nemyslí Facebook, iTunes a další. A protože 4 - 5 měsíců trávím mimo ČR, samozřejmostí zůstává cestovní on-site servis s ponecháním disku (zašifrovaného). Takový laptop dříve nabízelo IBM/Lenovo, Dell, Fujistu, HP, Toshiba a další výrobci, kteří ještě produkovali nástroje.

Co mi nabídneš? Olezlý leštěný mrzák s USB dockem, okleštěnou klávesnici a tlačítka na touchpadu určitě nenajdu. Kde na takové zařízeni viděli produkťáci stát fronty a hrálo v každém druhém filmu? Jsem si docela jistý, že optimální laptop nekoupím nikde na světě.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Apple se odhodlal vymáčknout nějakou korunku z Beats audio, které koupil za miliardy.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Já bych spíše řekl, že hlavně je Apple tlačen akcionáři, protože se jim nelíbí, že zisk už neroste. Stejný problém má Microsoft. Obě firmy už dosáhly max. zisku, a větší už mít fakticky nebudou. Obě jsou to parádně vydělávají firmy, ale to burzu nezajímá, burzu zajímá pouze: růst, pokles, dividenda - všechno ostatní je mimo jejich vnímání.

Apple používá vždy vendor locky, tedy mimo jiné nestandardní konektory - a jack zde velice vadí.

A také se samozřejmě nabízí zmonetizovat Beats sluchátka, jen škoda, že jsou to takové šmejdy. Ale to asi není na závadu Apple zákazníkům. Ti koupí cokoli, když to má nálepku nakouslého jabka.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, některé jiné součásti telefonu například baterie jsou tu s námi déle než jack. Neměl by tak logicky Apple z telefonu odstranit přednostně ji? Už vidím ten marketing - "díky odstranění baterie jsme dokázali nový iphone razantně ztenčit a zredukovat jeho hmotnost. Také díky tomu neobsahuje nebezpečné chemikálie běžné v bateriích - tedy je bezpečný a velmi šetrný k přírodě. Navíc jsme se rozhodli z každého prodaného kusu věnovat 0.000001$ na program znovuzalesňování pouští, because we care"

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak myslím, že pokusy o smrt 3,5 jacku tu byly...
- Na Nokii 6510 byl 2,5 jack se 4 kontakty. Téhdy ještě nikdo nevěděl, že MP3 bude v módě a já si na telefonu pouštěl průkopnicky rádio.
- Na Nokii 6230i se inovovalo na Nokia POP konektor. Sony Ericsson K550 inovoval taky na proprietární konektor. To byla doba kdy se na 512 MB kartu vešlo pár písniček.
- Na Nokii 7310 se svět umoudřil opět k 2,5 jacku. To byla doba poměrně hudební.
- Na Nokii 206 pak svět skončil u 3,5 jacku a vše vypadalo hudebně. To už je ale doba post-hudební kdy nikdo nemá svou hudbu a vše je v cloudu. A já už průkopnicky hudbu neposlouchám, protože žádnou nemám.

Pokud si dobře vzpomínám Nokia i Sony Ericsson byly velká zvířata a jejich plán na prosazení audio konektru nevyšel.
- Jak by taky mohl vyjít? Začne snad Samsung používat konektor Applu? Stejně tak Sony Ericsson nerozdejchal konektor Nokie.
- Myšlenka byla stejná. Proč mít 3 konektory (napájecí, datový a audio) když to může zvládnout jeden?

Dobrá je nová doba... Dnes máme úžasný USB C, který jde zastrčit oboustranně(tramtarará, famfáry, konfety, ohňostroje). OK, ale 3,5 jack jde zastrčit nejen oboustranně, ale jde s ním i točit(píše se rok mínus 20).
- Dobře přes USB C můžu stahovat data z telefonu. OK, ale kolik lidí připojuje telefon k PC z jiného důvodu než nabíjení? Klidně si může někdo patentovat "USB J", které po 4 kontaktech 3,5 jacku propojí USB data.
- Dobře USB C může i dobíjet. OK, ale proč bych potřeboval někam cpát nabíjecí drát? Položím foun na Qi a je mi jedno, že to je jen 50% efektivní.
- Bluetooth je možná řešení pro datové připojení, ale ne pro zvuk. "Brát si do sprchy dvě láhvičky? Ne, raději si vezmu celou basu!" Proč z telefonu napájet sluchátka, když můžete mít bluetooth headset s baterií, náramek s baterií, chytré hodinky s baterií a doma nabíjet X baterií místo jedné.
- Dalším přeborem 3,5 jacku je pevnost a odolnost. Dnes má USB C na celém světě asi 6 zařízení a každý s ním zachází v rukavičkách. Až k iPhonu někdo připojí USB C sluchátka a sedne na ten spoj, tak se to celý ohne a vylomí to konektor - pojmenují to PortGate, Applu klesnou prodeje, ale akciónáři na to nebudou reagovat, protože budou čekat ještě horší výsledky.

Zkrátka mnohem pravděpodobnější než smrt 3,5 jacku je, že umře Apple.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

USB J vymýšlet netřeba, to dávno funguje. I applí ipod shuffle se dobíjí a synchronizuje přes 3,5 mm jack včetně přenosu dat.

http://pinoutsguide.com/PortableDevices/ipod_shuffle_pinout.shtml

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že je to krok špatným směrem a čas mi dá za pravdu. Nemám o tom žádných pochyb. Ano, může jej zrušit Apple vahou své velikosti, ale ostatní výrobci, kteří "nápad" Applu překotně zkopírují, brzy pochopí, že tudy cesta nevede. Poté, co zjistí, že o přístroje není zájem, se v tichosti a bez velké publicity pokorně vrátí k tomu, co je spolehlivé, funkční a všemi používané. Teprve až v okamžiku, když přijdeme o něco, co pro nás bylo zcela běžné a samozřejmé, tak zjistíme, jak nám to chybí a jakou hloupost jsme udělali. Džek není flopina, kterou výrobci poslali na smetiště dějin, protože ji už nikdo nepoužíval (kromě mě). Jack používají všichni a nedivil bych se, kdyby začali uživatelé přístroje vracet prodejcům poté, co zjistí, že nemají kam připojit svoje sluchátka. ☺

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Apple nemůže zrušit jack ani vahou své velikosti. Je to proto, že Apple neurčuje a nikdy neurčoval svět audia, zvláště ne ve vyšších třídách tohoto oboru. Ostatně neudržel dlouho ani dominanci v mp3 přehrávačích a v podstatě v klidu vyklidil trh po své mohutném nástupu.

On se toho Apple pokoušel o víc. Například prorazit s Firewire, rozšířit do světa Thunderbolt, atd. V konektorech si vždycky hrál na svém písečku, a bylo to historicky spíše naopak. Čeho se v konektorech Apple dotkl, to se stalo navždy Apple only a okolní svět si toho chvíli všímal aby to nakonec vyšumělo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jj třeba USB totálně vyšumělo a nikdo kromě Apple ho nepoužívá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

USB se - stejně jako jack - používalo dlouho před Apple. Tedy tento argument je zcela mimo obraz.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Často to byla škoda. Takový Firewire bylo výborné rozhraní. Škoda že v PC světě dost paběrkovalo, alespoň že u videoaplikací se onehdá prosadilo. Třeba Thunderbolt není Applí vynález, ale Intelův byznys a způsob připojení je to bezkonkurenčně skvělý (video, data, vytažené PCI Express, že), ale jen Apple (a jeho zákazníci) je ochoten Intelu platit exklusivní prachy. Takže PC svět jede na levnějším USB 3 a zase tak moc na tom netratí.

Na Macu se Thunderbolt stejně převážně používá jako DP, ještě jsem nikdy neviděl nikoho s Thunderbolt hraddiskem nebo externí grafikou, i když tací asi existují.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Fireware bylo vynikající rozhraní, ale Apple vybíralo za použití fireware dosti vysoké poplatky, a tím autor fireware zabil své dítě. Sám bych byl rád, kdyby se fireware rozšířil, ale Apple jednal ryze kapitalisticky a rozhodl se na dítěti vytřískat prachy a nikoli nechat ho vyrůst.

Thunderbolt je Intel, ale daný exkluzivně na začátku do používání Apple, a tím efektivně zabit. V zásadě stejným způsobem, tedy nenažranými licenčními poplatky. A brzy zanikne vše s thunderboltem, protože minoritní použití.

Svět používá často špatné či nedomyšlené konektory z jediného důvodu - protože nikdo za jejich použití nechtěl mafiánské výpalné. Takový USB je strašný bastl. Nebo RJ-45 konektor pro počítačové sítě. V audiu máte nesmyslný RCA CINCH, i starý komunistický pětikolík DIN byl tisíckrát lepší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No počkat, Firewire je sice obchodní název užívaný Applem, ale jako rozhraní je zpravováno sdružením IEEE 1394 a Apple je jen spolutvůrcem, i když přispíval hodně, ale pokud vím nikdy neměl exklusivní práva. Sony tomu tuším říkalo i.Link, ostatní výrobci prostě tím číslem. Řadiče nebyly o nic dražší než ty USB (do PCI), ale prostě to nebyl takový univerzál jako USB. Hlavně se do PC běžně 1394 neosazoval, až do dražších a vybavenějších modelů a to také limitovalo penetraci. Apple to prozměnu osezoval všude, později ve verzi 800. Dost na tom rejžovali výrobci "videokaret", kde Firewire do PCI stálo i několik tisíc, za což neznalí majitelé videokamer cálovali, protože je nenapadlo, že PCI karta s VIA švábíkem za 400 kč udělá stejnou službu (často se k tomu přidávaly urban legends, že to samozřejmě nefunguje, že to musí být "video firewire" nejlépe Pinacle atp., což byla kravina). A pak to byl nedostatek periferií, což je bolest i Thunderboltu. Tam je problém licenčních poplatků zcela marginální, problém je, že chtějí za harddisk zcela nemravné ceny. Někdo by musel přijít (číňan) a rozehnat exklusivitu levnými modely, ale není motivace, když většina PC Thunderbolt nemá a USB 3 udělá službu podobnou, ne-li stejnou (třeba v případě HDD).

No vidíte. Mě zase Cinch přišel vždycky tisíckrát lepší než DIN.. nebo SCART. A hlavně božsky univerzální, odolný na nepřevádění signálu a přeslechy, dobře letovatelný doma. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze Wozniak ma svoje miesto v historii ale nech sa zmieri s tym ze uz nikoho nezaujima.Moze mat dobre aj blbe nazory ale proste uz je mimo.
Co sa tyka Applu na jednej strane chapem potrebu pretlacit Beats ktore su kazdemu cloveku co chce slusnu kvalitu za rozumnu cenu na smiech (rozumej, nie su zle ale su predrazene). Osobne si ale myslim ze Apple do toho nepojde pretoze v audio technike maju celkom slusne renome.Staci sa len pozriet kolko je profi aplikacii ale aj rozneho hw k applackym tabletom/mobilom.Iste nebude problem to vyrobit s inym konektorom ale dost pochybujem ze ak si niekto kupi zariadenie ze niekolko tisic $ tak nadsene si o rok kupi to iste len s novym konektorom.A to uz nehovoriac o hifi a high end sluchadlach a audio technike (aj ked takych zakaznikov bude u applu asi mensina)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Apple nemá v audio technice slušné renomé, je to prostě masovka pro lidi.

Já osobně Wozniaka obdivuji mnohem více, než kdy Steva Jobse. Je pravdou, že vzájemně ze sebe udělali celebrity a jeden bez druhého by asi dnes byli v zapomnění.

Kromě toho se Wozniakovy názory až příliš často podezřele shodují s mými, zatímco Apple je až podezřele často v opozici proti mým názorům. A ano, mé názory také nikoho nezajímají, což je v pořádku.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Není Woz náhodou taky pořád ještě akcionář? Kromě toho, že je otec zakladatel. Jestli on nemá pocit, že toto je krok směrem k úpadku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to jednak jeden ze spoluzakladatelů i investorů. Nejspíše má i akcie. Prostě Apple ke svému příbehu potřebuje Jobse i Wozniaka. Stejně jako Microsoftu potřebuje ke svému story Billa Gatese.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ono de facto by nevadilo vyviest audio do usb c alebo lightningu. a nasledne spravit redukciu na 3,5mm jack ale urobit to je blbost.
a mat jeden konektor na vsetko....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Fajn. Takže buď poslouchám, nebo nabíjím. Oboje to asi nelze. A pokud ano a sluchátkový konektor je průchozí tak to zas bude velké. Nevím nevím. Už jsem dávno utekl od íČek, takže neva, ale nejde tak ani o fakt, že to udělal jabčák, jde spíše o fakt že to vůbec někdo udělal. Ale co už. Pokrok nezastavíš. Byť jde mnohdy velice zvláštní cestou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SE 910i - tam to šlo. S BT to taky půjde. Ale pořád zůstává otázka: "Proboha proč?"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam par "ku..vsky" drahych sluchatek na 3,5jacky (jak spunty tak studiovky), a presto si myslim, ze toto je krok spravnym smerem. Vzpominate napr. jak jsme brblali ze koncili vysouvaci klavesnice?! Kde dnes jsou. Trh je opravdu nepotreboval. Ha moje posledni HTC, uzasna vec. Hmm historie. Drahe na vyrobu, mechanicke, poruchove. 3.5jack? Naprosto logicky vyvoj. A budou ho nasledovat mechanicka tlacitka a nakonec jednou i mechanicky medeny konektor (optika nikdy neprijde vedle bezdratoveho nabijeni pobezi i data). Naproste vetsine trhu je to NAPROSTO jedno. A veci se nevyrabi pro nas, ale pro naprostou vetsinu trhu. Holt ty nase sluchatka si budeme zasouvat do masinek typu Fiio X5 kde jeste dlouho vydrzi, protoze cenove relace jsou nastaveny na takove potepy jak jsme my. A az i z techto zarizeni zacnou mizet (a to take zacnou protoze zacnou mizet postupne i sluchatka z 3,5 konnectory), doufam ze v te dobe uz budou jak bezzestratove kodeky s nizkym datovym tokem tak prenosy jinymi technologiemi (lifi, lokalnich 10GHz) a prejdeme take. Ve studiovem prostredi verim ze jacky (6.3) vydrzi dlouho, ale bude to vyvazeno cenou. B.
p. s....nekoupit si zarizeni bez jacku nebude casem reseni....jacky zustanou jen v absolutnich lowendech a ani tam dlouho

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A právě proto se jack udrží, protože lidi mají kur...y drahé věci s jackem. Zkuste si změnit MIDI a jeho pětikolík! Narazíte, i kdybyste byl ředitel zeměkoule. Protože je v něm už ku...y mnoho nástrojů a pro hezké oči nějakého Cooka v Apple to nikdo měnit nebude.

Co takhle vyměnit všechny 230 V zásuvky v celé České republice? Jen tak pro něčí krásné voči, protože si to v Apple vymyslel? Co myslíte, projde to? Třeba bychom mohli být kompatibilní se zásuvkami v USA, a výrobci by ušetřili, protože by nemuseli mít dva typy zásuvek. Důvod by se našel.

Audio trh není pro většinu trhu. Taková kvalitní sluchátka za pár desítek tisíc Kč se opravdu nevyrábí pro většinu trhu. Ale ti, kdo si je pořídí, určitě nebudou měnit zesilovače a další za patvar s Apple konektorem, prostě budou mít jack.

Reformy pro reformy naráží na to, že nic nepřínášejí. Ale jo, ať si Apple namele. Potřebuje tu zkušenost, že neníá pupek světa. V audiu nikdy nebyl a nebude.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

...hmm...me predpovedi vetsinou (bohuzel) v delsim horizontu vychazeji...o lahev Ambassadoru, ze za pet let (koncem roku 2021 kdy budou na vanocni trh uvadeny nove modely), nebude ani jeden Smartphone vyssi a stredni tridy vybaven jackem

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle vám nevyjde. Zapomínáte na okolnosti. Apple (či jiný výrobce) by teoreticky mohl zničit jack, ale pouze za dvou podmínek:

1) Zaručil by, že jeho náhradní konektor a sluchátka s tímto konektorem by byla podporována min. 20 let, což je utopie, najmě u Apple. Alternativně by konektor a sluchátka byla extrémně levná, což je také utopie, najmě u Apple.

2) Zařízení s novým konektorem by mělo životnost alespoň 15-20 let. Což je v dnešní elektronice utopie.

Dnes každý čeká, že jeho dnes zakoupený smartfoun nepřežije 2-3 roky. A podle toho jedná, tedy nekupuje si všechno včetně příslušenství podle proprietárních konektorů. Tím spíše, pokud hodlá dát za sluchátka 10 tisíc Kč a pod.

Tedy jacky budou, tenhle idiotský nápad skončí s tím, že výrobci nemají dost trvanlivou elektroniku k tomu, aby dělali revoluce v konektorech. Ani Apple ji neudělal, jeho konektory zůstávají v Apple a nikam dále se nešíří.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to samozrejme cely nesmysl, vest zvuk tim lightning konektorem je blbost a vest ho usb-c konektorem je stejna kravina. Uz jenom to, ze prevodnik digital-analog, ktery je ted ve founu, musite umistit do sluchatek. Uz vidim tu kvalitu pecek a spuntu s integrovanym prevodnikem, to bude humus. Samozrejme jina vec je u nahlavnich sluchatek, kde neni problem do nich kvalitni prevodnik integrovat. Jednoduse cele je to nesmyslne a nikdo zatim nerekl, jak chteji ten problem s prevodnikem resit.
---
Jinak pomineme-li ty spunty, tak u klasickych sluchatek si myslim, ze je budoucnost a tlak vyrobcu urcite povede timhle smerem a to k bezdratovym sluchatkum. Me se to nelibi a bezdrat nemam a nechci, ale myslim, ze casem to proste bude standard a abychom to meli jednodusi s rozhodovanim, tak proste vyrobci budou nahlavni sluchatka prodavat jen bezdratova a bude vymalovano.
---
Ale jak rikam, nerozumim tomu co chteji vyrobci se spuntama a peckama. Treba na beh musim mit jednoznacne pecky, nic jinyho mi nesedi a fakt je, ze nabidka se uz dnes silne zuzuje ve prospech spuntu, ktere to zda se taky maji uz spocitane. :-/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono se nejedná jenom o absenci jack konektoru, jehož absencí má v úmyslu Apple podpořit jinak chabé prodeje Beats sluchátek.

Profits are great. Apple should make profits, but some people aren't blind to what apple is doing to it's customers, which is giving them what would be a mid range $299 device, for android flagship prices. And, is one of the reasons Apple is losing customers. No doubt that iOS is great, but that doesn't change the fact that Samsung (and many others) are giving their customers 2560x1440 resolutions ( yes, you CAN see a difference ) vs. 750p/1080p as well as 3-6GB ram vs 1-2GB. (yes, I get that iOS doesn't "need" those specs to run smoothly) but you are paying for it even though you aren't "getting" those specs.

All { Flagship } android devices ship with Double the internal storage (yes android + oem skin takes up a little more room than iOS, but still end up with WAY more user available in the end on android) Not to mention SD card for more storage for music and pictures.

Apple 90% profits is because they are ripping you off on cheap hardware parts. 750p is a joke just like a 16Gb phone in 2016.

750p 2GB phones on android sell for $199 and they still make a small profit. Apple users pay $650 for that same hardware because of iOS/ecosystem I guess. If apple charged $499 for the 6S, they would still be making a Massive profit. The 6S has about $140 in parts. Apple users pay that 400% markup. I am all for apple making profit, but for the money, I should be getting Better parts. I want 1080p on the 6S. I want 1440p on the 6S Plus. I want 3GB ram so that when iOS 12 comes out, if I still have my phone, it doesn't slow down to being nearly useless. I want certified water resistance like galaxy phones have. I want wireless charging. I want to be able to add an SD card or have 64GB internal storage (not 16GB) for a $650+ phone.

They can still make profits and give us something WORTH $700.
http://goo.gl/lDMPfP

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jediný důvod, proč opouští Jack je stejný jako ten, proč udělali u nového MacBooku jeden port. Redukce, redukce a zase redukce. Každá redukce vyjde na 80 dolarů. Předpokládám tedy, že toto je ten důvod.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hlavní problém bude v tom, že teď Apple řídí designer. Možná dobrý designer, ale dokud se musel dřít aby šílený HW hezky zabalil, bylo to dobré. Teď načmrkají cool design (bez dírek pochopitelně, takové rušivé elementy nechceme) a potí se prozměnu technici, aby do toho nějaký HW narvali.

To není jen Apple, to je obecně vzrůstající diktát designerů održených od technické reality.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takze se bude bud nabijet telefon nebo prehravat hudba. Cilem tedy je cyklovani akumulatoru a rychlejsi obmena pristroje za novejsi - ruku v ruce s opotrebenim systemoveho konektoru :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

It's old NOT obsolete! :-) A hlavne na to aby mohl clovek slyset nakej zvuk, musi mu byt predan idealne analogove, henten digitalni bazmek je uplne zbytecny mezikus a mezistupen do slepe ulicky. Nadruhou stranu je to zasluzny pocin nebot „Nekdo musel slepou ulicku lidského poznani ohledat a ohlasit svetu: Tudy ne, pratele!" :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V zásadě nemusí být předán analogově. Od té doby, co existují zesilovače třídy D, kdy se do analogových zařízení pouští čistě digitální signál pulsně-šířkovou modulací, se dá i do analogových sluchátek pouštět digitální signál. Dokonce byste se divil, že do poměrně dost analogových věcí to používá už v současnosti.

Zesilovač třídy D je velice úsporný, co se týká spotřeby proudu. Proto se často používá. Já jsem svůj vlastní zesilovač třídy D postavil už před 30 lety, a velmi mě překvapilo, jak pěkně to jede do repráků. Není pak problém postavit třeba kilowattový zesilovač, protože díky úspornosti (tedy vysoké účinnosti) to vyzařuje málo ztrátového tepla a není třeba ani moc chladit.

Jen se obávám, že Apple zamýšlí pouštět do sluchátek digitální hodnotu a očekávat na druhé straně D/A převodník.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takže "šunt-špunty" co bydrží tak 3 měsíce nebudou stát 60,- ale k jejich cenně se připočte cena nějakého low-end převodníku (+100,-). A navíc budete muset nosit nějakou čelenku do které ten převodník. A průměrná sluchátka? U nich aby byla nějak rozumně zachována kvalita tak cena stoupne na dvounásobek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Objevil by se další problém. Vzhledem k tomu, že sluchátka jsou dnes čistě pasivním prvkem, který nepotřebuje napájení (drátová sluchátka), tak bude muset mít řešeno napájení (ať už z baterie či připojeného zařízení) - a budou se dát také zničit chybou v napájení.

Kupte si naše sluchátka na 3V! Fungují s výrobcem A! Pro výrobce B si musíte koupit jiná sluchátka, protože ten dává 5 V, potřebujete sluchátka na 5 V! A pro výrobce C ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Toto tu bylo když existovala firma SonyErricson.
Jejich konektor na sluchátka vypadal jako datové rozhraní, redukce měla do 1/4 roku zlomený kabel, kabelem neško otočit a jinak fantastický telefon SE Elm(J10i) byl radikálně deklasován.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co na to jedny z mých sluchátek, stále dobré referenční mušle Sony, 24 let staré s jackem 3,5" a přes redukci 6,3"? Nic, pojedou dál, dokud je omylem nerozšlápnu. Ještě letos jsem jim v Šanghaji přes net sehnal za nějakou tu stovku nové molitany (ten Číňan má náušníky snad na cokoliv, kluk šikovná). Kvůli ajfounu (ani jinému přístroji) žádná sluchátka určitě nevyhodím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakakoliv redukce z neceho na neco je k nicemu tim vice u mobilniho zarizeni.
Mam od apple par veci a i kdyz mam letos free upgrade tak iphone 7 klidne vynecham.
Nekdo tu psal ,ze kdyz to nema jeden vyrobce koupi si telefon u druheho. To s iOS nejde je jen jeden vyrobce a Win nechci -mizerne telefony. A android taky nechci . Chte nechte jednou budu bez jacka ;-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám ještě další variantu, že budu bez smartfounu. Prostě si pořídím za 300 Kč nejblbější mobil, co umí telefonovat a sms. Písničku budu poslouchat na mp3 přehrávači nebo na Kindle 3, který nosím namísto tabletu. Má klávesnici, má jack, má repráky, má mikrofon, má v sobě webový prohlížeč, má v sobě Wi-Fi, jako čtečka je bezkonkurenční. Navíc to váží 120 gramů a na jedno nabití to měsíc chodí.

Mně vůbec nevadí, že nebudu mít žádný smartfoun, pokud všude budou jen šmejdy. Nejsem na tom závislý.

V poslední době neustále potkávám randící dvojice, které nedělají nic jiného, než že slečna sjíždí mobil - ve tmě to kolem ní září od displeje jako kdyby měla svatozář - a vede s mužem konverzaci, že má nového přítele na facebooku či někdo jí lajkoval fotku. Už si ani nepamatuji, že bych v okolí viděl randící dvojici dělat něco jiného. To bych se na randění i slečnu osobně vykašlal expresně rychle.

Bývaly doby, kdy jsem slyšel randící dvojice souložit v parku či se objímat na lavičkách, nebo alespoň tiše vedle sebe jít zahleděni do sebe. Ale to s příchodem smartfounů s internetem jaksi vymizelo.

Když mi výrobce v nějaké oblasti nenabízí co chci, stále zvažuji variantu tu věc prostě nemít vůbec. A často to i dělám, pokud to není věc potřebná k životu. U smartfounů jsem to dokonce praktikoval po mnoho let, a klidně se k tomu vrátím. Nebudu dělat kompromisy s nasýřenou tváří a vybrakovanou peněženkou jen proto, že výrobci se rozhodli, že vědí, jaký budu chtít smartfoun, a že třeba nebude mít jack.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je strasne cist celkem, proste musis mit Apple.
Prosimte je uplne jedno jakou krabicku mas, dyt pred 15 lety jsme nemeli vubec nic. Pak se nediv, ze u dalsiho modelu ti seberou jeste neco dalsiho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Standard to bude dál, stejně, jako USB.... Jenom zbytečně naštvou majitele.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.