Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft pomýšlí na hardwarový upgrade pro Xbox One

Takže čo sme sa vlastne dozvedeli ? Že pán má našľapnuté ísť do politiky. Melie pantom a nepovie nič.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

a je to tu, z konzole je konecne PC a tecka
PC bude vsude od mobilu, konzole, TV, prenosnych NB az po ten klasicky Desktop :)

cokoliv drobnejsiho bude IoT and cokoliv vetsiho Cloud ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Co si predstavujes pod pojmem PC?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobní počítač je počítač určený pro jednotlivce, tj. počítač, který typicky používá v jednu chvíli pouze jeden člověk. Kdysi by této definici sice vyhovovaly i nižší řady minipočítačů, ale to v dnešní době prakticky nehrozí.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No prave proto mne zarazi proc oznacuje konzole a tv jako PC. Ani jedno neni 'general purpose computer' a oboje typicky pouziva vice lidi najednou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak velky trpaslik az je to maly obr.

PC = osobni pocitac.

Co myslis, bude nekdy z konzole nebo TV osobni pocitac?

Ani kdyz do toho das procesor x86 kompatibilni, PC z toho nebude.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Na tohle můžu říct jen jedno - JÁ TO ŘÍKAL.
Ty naivní představy, že v době 4K a VR vydrží čekat na novou generaci až do roku 2018...
Přijdou s něčím výkonnějším a to bude zpětně kompatibilní. Je jedno jak se to bude jmenovat a jestli to označí za novou generaci. Kritici mojí teorie brblali o zabití trhu apod. blbostech, jenže oni prostě musí něco vydat a se zpětnou kompatibilitou můžou vydávat třeba každý rok novou generaci.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No jo, ale jak to budou resit herni studia s hrama?
Zadne herni studio nebude podporovat neco, co se jim ekonomicky nebude vracet. Tudiz, pokud si nekde updatuje 10% konzoli, tak si moc nedokazu predstavit, ze nekdo zacne delat "obsah" jen pro tech 10%. A pokud to bude ve forme nejakych lepsich features nebo obrazu, tak zase..proc by to delali, pokud to vyuzije jen male procento.

A nebo je to jinak?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Např. v srpnu vyjde xbox one new edition. Na něm půjdou spustit všechny původní a již vydané hry-disky a budou fungovat naprosto stejně jako na původním xbox one - fps, kvalita grafiky, to vše bude stejné a tohle novější dělo bude fungovat v nějakém úspornějším režimu. S přichodem novější generace začnou vycházet hry-disky, které rozpoznají na jaké konzoli jsou spouštěny a podle toho si upraví základní nastavení. Majitelé novější konzole budou mít vyšší rozlišení, lepší grafiku a vyšší fps. Nebo se na to vydavatel-vývojář vykašle a zjistí že pro jeho hru stačí výkon obyčejného xboxu one, tak to bude i na novém xboxu one new edition běžet stejně jako na starém. Může se na to vykašlat i z důvodu ušetřených penéz. Bude to na něm.

Za pár let přijde xbox really new edition/generation, který už bude mít HBM2, APU na vymazleném 14nm procesu a bude celkově více odlišný. Stále bude zpětně kompatibilní (zase identická grafika a fps a bude běžet v superúsporném režimu), ale hry pro nejnovější dělo už pochopitelně nepůjdou na xboxu one a one new edition. Půlgenerace (one new edition) bude asi jenom jedna. Víc by nemělo smysl a vznikl by chaos.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ono je otazkou, kdo bude tu "new edition" kupovat. Fandove, co si pred rokem-dvema koupili xone? Konzole se v prubehu zivotniho cyklu spis optimalizuji na vyrobni naklady, aby se mohly zlevnovat a nabirat nove zakazniky. Jestli se rozfragmentuje trh i v ramci 1 generace, tak jak to dopadne s vyvojari? Budou vyvijet jen pro 20-30% s aktualni evoluci (+ treba ocesanou verzi pro strasi modely) nebo pro cely trh? Pridane komponenty jako VR, Kinect, volant je neco jineho, ale jestli zacnou menit zakladni specifikace HW, tak uz je jedno, jestli budu hrat na PC nebo konzoli.

Zpetna kompatibilita konzoli mezi generacemi je neco jineho, at uz to bude HW emulator jako PS2 na PS3 nebo SW emulace.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze svet si jen neblbeji vylozil jeho slova jak mohl...
Podle me chapano, ze prijde neco co bude jako "XBOXtwo" je s vylepsenym vnitrkem zcela na bazi puvodniho XBOXone... Takze plna zpetna kompatibilita, stejny system, stejne periferie...
Blbost si myslet, ze si v konzoli vymenite CPU, ram nebo GPU... Proste blbost, konzole jsou uceleny system, a nemohou z toho udelat roztristenost jako u PC...

To same si myslet, ze externi jednotku k VR u PS4 pripojite k nynejsim typum PS4... Pokud vim nikde zadny vysokorychlostni port na PS4 neni, a pochybuju ze to bude komunikovat jen pres HDMI + USB... :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tohle ale není nic nového. Kdysi se takové sidecary/sideboardy běžně používaly, např. Sega MegaCD nebo karty pro Amiga CD32.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

NO jasne ale mely teda aspon co si pamatuju u CD32 bus expander coz PS4 nema nic...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenze Amiga 32 = orezana Amiga 1200 bez klavesnice.

Konzole je konzole, tam zadna sbernice neni pokud se s ni nepocita uz od zacatku.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

To mas pravdu, par zmen to melo, ale nic zasadniho... Bohuzel mezi sebou to sto pro kompatibilni nebylo... I kdyz jsis koupil onu rozsirujici cast na plnou Amigu... A budes se divit, uz v ty dobe to i sbernici melo... :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Docela sranda, jedinej udržitelnej argument pro konzole padl.Konzolisti budou ted muset investovat do té bizarní krabice stejně jako do PC. Vlastně mnohem víc, zatímco do pc stačí koupit po pěti letech novy gpu za 2,5 k, tady to bude půl bedny, a to si nechá ms řádně zaplatit.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Na ten nejdulezitejsi argument zapominas:

Konzole tvori 80% legalniho trhu s hrama vyjadreno ziskem.

Oni by PCckari chteli co nejlepsi grafiku ve hrach a kdyz hra vychazi, tak uz zhavi torrenty. Proste z hlediska vyvoje je PC nejvice prace a nejnizsi zisky z prodeje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Těch 80% trhu bude možná na plackách v kamených obchodech, kde když jdu kolem, vidím jenom prodavače a který už dávno nikdo se zdravým rozumem nekupuje, akorát konzolisti.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

asi jste nikdy neporovnal ty ceny. Ty placky na PC v kamených obchodech jsou levnější než ve většině eshopů (včetně Steamu).

Steam totiž zavedl trend předražených her, aby pak vývojáři měli dostatečnou rezervu pro ty velké -50% akce.

Takže pokud nemáte problém si počkat na nějakou akci na Steamu, tak je vám to jedno...
...ale pokud potřebujete něco rychle (dárek, atd.) , tak je většinou levnější kamený obchod.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Největší trh je samozřejmě Steam.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nevidím důvod, proč by na XBOXone a XBOXtwo a nemohly jet staré i nové hry. Na nové konzoli se hra pustí v 1080p/60FPS, na staré 720p/30FPS. Šmitec. Nemusejí na to ani šáhnout. Základem XBOXu je ořezaný Windows a tomu je fuk jaký má HW pokud se dodají ovladače.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Z tveho pohledu to problem neni, ale pro vyvojare uz je to optimalizace navic... A ta zere cas a penize... A optimalizace je z pohledu konzole to nejdulezitejsi a da se rici zasadni... jak se rika "alfa a omega" :)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ale je to optimalizace na 2ks hardware a pokud nejsou v Microsoftu úplný idioti, tak ten HW bude "stejný" jen výkonější. Čili by to mohla být brnkačka oproti PC, kde je konfigurací milion a mohlo by jim to oživit prodeje. Ve srovnání s vydáním nové generace to vidím jako geniální obchodní krok.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak na to měli myslet od začátku a udělat tam nějaký expanzní slot kam by se zasouvaly rozšiřující karty/moduly, něco na způsob turbokaret u Amigy.
Já bych ale spíš uvítal sjednocení HW i SW platforem u PC, konzolí a hanheldů/mobilů, tabletů. Že bych si tu stejnou hru mohl zahrát jak na domácí konzoli v plný palbě, tak na přenosném zařízení, samozřejmě v horší kvalitě, horší grafika, ale v podstatě tu stejnou hru s trochu pozměněným ovládáním. Třeba u závodních her by to neměl být problém, stejně tak u her ovládaných myší. Akorát, že na PC použiju myš, na tabletu, mobilu prst.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Další průser na obzoru :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.