Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Xbox One X je nesrovnatelně výkonnější než Playstation 4 Pro

Ta neuvedena grafika s apriamo ponuka 9. PCI ID VEGA10

Two More Device IDs Added For Radeon Vega 10
Written by Michael Larabel in Radeon on 10 May 2017
Nine device IDs for Vega 10 is less than the 12 IDs present for Polaris 10 albeit more than the one Fiji ID and the same number as Polaris 11.
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Vega-10-Two-More-IDs

AMD chystá osmou Vegu, Radeon Pro WX 9100 pro pracovní stanice
30. 6. 2017
http://diit.cz/clanek/radeon-pro-wx-9100

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel Xbox(u) One X chybí to nejduležitější a to jsou exkluzivní hry.

Ps. mám X360,Xone S,Ps4 Pro jen pro případ že by chtěl někdo kritizovat že nemám konzoli.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ja mam puvodni PS4 a nevidim jedinej duvod proc upgradovat na PS4 Pro. Natoz resit, ze nakej budouci Xbox bude mit o trochu vyssi vykon...
A jedina excluzivni hra kvuli ktery stoji za to kupovat konzoli je podle mne Grand Turismo. Kvuli GT5 sem kupoval PS3 a ted asi budu kvuli GT Sport kupovat PS VR.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda, na druhou stranu Spencer se nedávno vyjádřil v tom smyslu, že se na tom pracuje. Možná pro XOX s něčím přijdou, aby dali zákazníkům důvod…

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

XO potřebuje jedno jediné, Steam. Pak z toho prostě bude "blbuvzdorné" herní PC za dobrý peníz. Do té doby nemá XO co nabídnout (v porovnání s PC a PS).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tipl bych že pod jménem Jaguar+ bude poslední výhonek stavebních strojů Excavator. To byl hodně úspěšný refresh i s nízkou spotřebou v rámci platformy Carrizo. A proti původnímu Jaguaru výrazný pokrok.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Termín Jaguar+ jsem použil sám, protože Microsoft procesorovou část popisoval jako vylepšenou a silně „customized“. Možná tam některé prvky Excavatoru budou, ale pokud mluví o vylepšení, tak bych očekával evoluci Jaguaru. O čistém Excavatoru se nedá dost dobře mluvit jako o vylepšeném Jaguaru, protože to je úplně jiná architektura.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na co chcu ale tento vyrazne vyssi geometricky vykon vyuzit, ked firemna strategia MS kaze vyvojarom hier rovnaky herny zazitok na starej aj novej konzole, nanajvys tak vo vyssom rozliseni alebo vyssom fps? Napada ma mozno vyssia dohladnost v hrach typu GTA. Ale napriklad hustejsiu vegetaciu alebo detailnejsie modely by uz asi kontrolori kvality nepripustili, to by uz majitelia stareho XBO mohli pocitovat, ze maju o generaciu starsiu konzolu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak já jsem četl přesný opak - tj. že vyšší rozlišení a detaily jsou cílem nových konzolí, a to jak u MS, tak Sony.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Ta nabízí GPU architektury Polaris inovované o tři prvky architektury Vega a od Xbox One X se očekává, že se generaci Vega přiblíží ještě výrazněji"

1.V tabulce pod sloupečkem PS4 PRO je uvedeno GCN3+ (což by sedělo na Tonga/Fiji) Polaris je GCN4

2.Největším inovativním prvkem X-Box Scorpio je nový command procesor, který má nativní DX12 volání implemetováno v hardware a DX12 titulech snižuje nároky na CPU až o polovinu.

https://www.cnews.cz/xbox-one-x-je-az-o-40-vykonnejsi-nez-ps4-pro-srovna...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1. Překlep opraven, díky.

2. To si nemyslím. Respektive v současnosti, kdy posuzujeme jen zveřejněnou část parametrů, se to může jevit jako výrazná změna, ale nemyslím, že to bude nejpodstatnější inovativní prvek XOX. Uvidíme, až dojde ke zveřejnění zbývajících parametrů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Xbox One je herni konzole zastoupena silnou multimedialni podporou, zvlada v pohode cist CD/DVD/UHD Blu-ray nosice, PS4 Pro ma cteni CD umele zakazano pricem opticka ctecka pro CD/DVD je stejna, je to jenom o vlnove delce, dale PS4 Pro nepodporuje cteni vicevrstvych UHD Blu-ray nosicu, jenom klasicke 25/50GB Blu-ray pricem Sony byla pilirem k uvedeni a protlaceni technologie Blu-ray vuci HD DVD, tez ma Xbox One HDMI vstup, PS4 Pro HDMI vstup nema, navic se dokazalo ze mohla mit i DP vystup ktery se na PS4 Pro boardu resi prevodnikem na HDMI, cili zas nic pro zakaznika navic.

Posledni ceresnickou na torte PS4 Pro je doslova chuda/tristní podpora prehravani multimedii skrze NAS/USB, zvlada jenom silne omezene H.264/MPEG-4 AVC co se tyce formatu videa a zvuku, proste bezne uzivane AVI, DivX a XviD to neprehraje i kdyz to vidi, a to me sere neskutecne.

Kdyby nemel Xbox ovladac jaky ma(mne osobne se nelibi), nove serie Playstation bych uz nekoupil nikdy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Výkon nie je všetko. Ak na PS4pro exkluzívne dajú takú nejakú "pecku" ako svojho času povedzme Demon's souls, Xbox mi môže byť ukradnutý.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Všimli jste si množství RAM? Že by Intelu nestačilo 8GB? Podle některých diskutérů v jiném článku je větší množství plýtvání penězi. Nebo Intel v oblasti herního HW neví co dělá? :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jaguar je jadro od AMD nie Intelu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela jsem se smál těm patnácti tisícům ''grafických prvků'' v článku. Vertexy to asi nebudou, že ;)... Nicméně, pokud Sony nezaznamená odliv zákazníků a zvyšující se počet vývojářů na straně Xboxu, budeme tu mít masírku o tom jak je PS4 stále výborným kusem HW a PS 5 bude mezitím interní prioritou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.