Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k XGI podporuje AMD64

Jediny dovod, pre ktory by som uvazoval o kupe karty od XGI je, keby boli slusne open source 3D drivery pre linux. To ale myslim nebude nikdy, takze zatial je volba ATI alebo NVIDIA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, kdyby byly plnohodnotné open source drivery, tak bych o tom uvažoval. To je důvod, proč zůstávám u Radeonu 9250 - poslední Radeon s open source DRI drivery.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

michich: takze chapu to spravne, ze v linuxu nebudes pouzivat ovladac od ati, protoze neni open source (i kdyby byl lepsi), ale budes radsi pouzivat ovladac vytvoreny nekym jinym, ktery je oznaceny jako open source (napr. DRI)?
pokud to tak je, co te k tomu vede...?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Steven: V podstate to chapes spravne, az na par detailu. Tak treba ta poznamka: "i kdyby byl lepsi". Co je lepsi? Zalezi na tom, jaka mam kriteria kvality. Mezi sva kriteria kvality radim i to, jestli je software open source nebo ne. Za druhe: DRI neni jen "oznaceny jako open source", ale skutecne JE open source.
Mel jsem par otresnych zkusenosti s non-free drivery a mam k nim silnou averzi. Nesnasim pocit beznadeje, kdyz mi kvuli nim panikari jadro, a ja nemam moznost opravit jejich chyby.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

michich: pod tim "lepsi" myslim hlavne vykonejsi a podporujici vetsi mnozstvi karet.
v tomhle smeru je imho zatim bezkonkurencni nvidia, ktera ma velmi dobre linuxove ovladace (podstatne rychlejsi nez treba ati). linuxove ovladace od nvidie jsou prakticky stejne rychle jako ty pro windows.
a s tim ze nejsou open source bych si hlavu nelamal - to prece kvalitu softwaru neovlivnuje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.