Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Čínský Yongnuo prakticky dokonale zkopíroval Canon 35mm f/2.0

Má někdo link kde se dají zakoupit ty objektivy na Nikon? Docela rád bych to otestoval.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

10 zbytečně promarněných vteřin. Pán se ptal na verzi pro Nikon.

To je prča, když chce někdo poučovat, jak hledat na Googlu a pak si sám uřízne ostudu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jenže já nehledal na googlu, ale přímo na ebay, kde jsem zadal „Yongnuo“ a to jen pro příklad, že to jde. Takže žádná prča — i vy nejste tak úplně dokonalý, co? Jojo, kdo jinému jámu…

Jinak ještě k původnímu dotazu (a bez dalšího nesmyslného špičkování) — http://petapixel.com/2014/12/31/yongnuo-will-unveil-cheaper-clones-nikon... youngnuo by měl dělat i NIKON varianty, ale až koncem roku 2015.
Myslím si, že by pak neměl být problém najít i evropské prodejce…

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To nejsou varianty, ale okopirovane dva ROZDILNE objektivy.

Ta Canoni 35/2 je napriklad fullframe, na Nikon ze zcela pochopitelnych duvodu (vzdalenost snimac-bajonet) nemuze existovat.

Ten druhy je APS-C Nikon 35/1,8.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Zatím se jimi jen chlubí (vzorky byly na nějaké výstavě), ale v prodeji stále nejsou. V nějaké starší zprávě uváděli, že do konce tohoto roku bude dostupných několik modelů (upravil jsem to ve článku, aby to bylo jednoznačnější).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Podle me to kopie neni... ty prubehy krivek jsou uplne jine (i kdyz nevim co znamenaji)
Jestli je to podobne tak proc "zkopirovali" proc ne "nabídli alternativu" nebo "cinska verze inspirovana Canon 35mm f/2.0" ?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ted uz chapu ze jsem nejakym omylem videl clanek jeste pred tim nez vysel :))) nebo jsem videl nejaky chybny... (nebyl tam skoro zadny text) :)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Protože to není alternativa ani inspirace, ale kopie. Mezi německými Biotary a sovětskými Heliosy byly větší rozdíly než mezi tímhle a to si rusové po válce z Jeny odvezli krom návrhů i originální stroje, materiály i části objektivů :-)

Doporučuju zjistit, jak velké rozdíly v MTF křivkách mohou být v závislosti na spektru, ve kterém je testováno, v závislosti na kusové variabilitě, v závislosti na médiu, v závislosti na tom, pro jakou vzdálenost je testováno.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Jak je možný, že to můžou prodávat mimo Ćínu legálně? Patentový právo jim nic neříká? To by si kdekdo mohl čórnout co chtěl, vygravírovat na to svoje logo a začít prodávat? Nerozumím...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Záleží na mnoha okolnostech:
- chtějí to sami prodávat mimo Čínu? (ebay a šedý trh jsou alternativy)
- jsou konkrétní patenty stále platné? (může jít spíš o etickou než právní záležitost)
- jaké tolerance jsou nastavené v patentu? (přepočtem návrhu či použitím nepatrně odlišného optického materiálu se může návrh dostat těsně za tyto tolerance)

Pak je tu další věc - mluvíme i o starších optických návrzích. Dříve bývalo běžné, že japonští výrobci kupovali návrhy od nezávislých optických inženýrů a ne vždy byl odkoupen patent jako takový. Pokud patent zůstal původnímu majiteli a výrobce si jen vymínil právo exkluzivní výroby, pak by se s další firmou, která by jej využila nelegálně, musel právně potýkat autor patentu, na čemž by asi neměl zájem (nic by tím nezískal).

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Co máte všichni s těmi patenty ? Vzpamatujte se ! Patenty jsou mor jakéhokoliv technického pokroku a jen idiot by je bral vážně, či dokonce respektoval.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Podstatne zajimavejsi je AF redukce Sony NEX - nCanon, umoznujici pouzit Canon skla na NExech se stabilizaci a AF.

A Canonisti konecne mohou sva skla pouzit se snimacem, ktery kvalitativne prevysuje jakykoliv snimac Canonu - coz ostatne plati i o 5 let stare 16mpx verzi............

I kdyz mnoho Canonistu neoceni ze 4/3 snimac Sony je lepsi nez fullframe Canon, a to dokonce i vyrazne vyssiho dynamickeho rozsahu, prestoze je 3x mensi :-) .

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je za me osobne docela zajimavy napad ... i prez ty minusove reakce ...

popravde by me nezajimal nejaky NEX ... ale rovnou Alpha A6000, ktera stran ostreni a kvality cipu da na prdel moji Canoni zrcadlovce dvakrat ... a pritom jde o APS-C, takze memu objektivu 24-70mm F/2.8 by asi nic moc nechybelo.

Ne ze bych si bezel koupit Alphu, ale proc neudelat maly pakt s kamaradem, ktery k alphe postrada kvalitni objektiv a ja bych se velmi pobavil s tou uzasnou malou bestii v seru a behajic kolem :-)

jen je otazka zdali takova uzasna redukce nevyjde na penize, ktere by takovou legraci udelali spise nesmyslnym snem.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Kór zajímavé jsou ty, co z té A6000 vyrobí fullframe s takovým objektivem :) Ale ty jsou bohužel fakt docela drahé.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

:-D no to jsou uz takove okultrni kruhy obcas....

Myslim, ze jednu dobu se na kanalu Tonyho Northurpa prehravala reklama prave na takovy zazrak pro APS-C... konkretne to byly myslim Metabones, ktery shodou okolnosti delaji i ten krouzek pro sony Mount E -> Canon EF....

ale presne tam zacne muj mentalni boj s krouzky .... teda myslim tim vsechny ruzne redukce, extendery a jine vychytavky.

Obvykle ta cena neni moc kamaradska a to kazdy ten krouzek obvykle dela jedinou vec ... nekdy neobsahuj zadnou optiku, nekdy jen prevadi signaly a ma ten spravny zavit na druhe strane ... a nekdy tam je jednoducha sada cocek co vice stahne paprsky a narovna je smerem k cipu ...

...vlastne by clovek cekal, ze to bude relativne jednoduche a ze to nemuze stat takove prachy. Je to cena za to, ze se nekdo "vloupal" do uzavrenych tajemstvi Canonu, Nikonu a Sony? Nebo je to snad kalkul stylu "porad je to mene, nez za novy objektiv" ....

tak i tak :-) bojim se jich, jsou to zvlastni magicke vecicky, ktere vypadaji az moc dobre, nez aby to byla pravda .... snad jedine, kdyby ste je nekdo opravdu seriozne doporucovali z vlastni zkusenosti ;-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Japonci jen kouleli ocima, kdyz byli na navsteve v cine a zjistili, ze jim zkopirovali celou tovarnu NEC, takze zkopirovat objektiv je hracka. ☺

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

je to obdivuhodne ako to tu no-X zvlada... ostatni su v thajsku na operacii? ;)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

takže rozšiřujou sortiment :)
http://www.hkyongnuo.com/e-detaily.php?ID=356

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé, s tím najímáním zástupu specialistů na vytvoření finálního výrobku na základě patentu, ale nějak mi to nepřipadá jako kopírování. :-/ Pokud majiteli toho patentu řádně zaplatili a na jeho základě vytvořili výrobek, potom přece nemůže jít o kopírování, ne?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.