Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k YouTube od dubna nepoběží na starších Smart TV

si tak rikam.. a neni to spis problem vyrobcu tv? dost me pristup udelame vyrobek.. napr mobil nebo tv prodame.. ma to software ktery je aktualizovatelny.. a najednou po pul roce konec.. zadny update..

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

To že nepůjde na mojí rok a půl staré LG TV přehrávat youtube mě vůbec netankuje a rozhodně mě to nedonutí vyměnit TV dřív než tahle exne.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Máš jí rok a půl? Tak počítej, že ještě tak sedm měsíců bude fungovat, pak zareaguje nějaké kurvítko. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není to tak zlé, Samsunga už mám 5 let, Sony asi 8.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tehda jeste nebyly kurvitka tak agresivni jako dnes, dnes to klidne zacne odchazet uz behem zaruky a opravdu tesne po ni to exne

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Docela by mě zajímalo, jak se to dotkne RSS pro mé odběry. Protože jestli vypnou i to (a iirc tahle RSS je součásti API V2), tak budu hodně smutný.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je jasný důkaz toho, jak jsou smart nesmysly zbytečné a jediné rozumné řešení je pořídit si k telce něco jako malinu.
Zrovna zkriplení YT mě docela mrzí, protože to je kromě shoutcast radia jediná "smart" (jak já ten výraz v elektronice nenávidím) věc, kterou na tv občas použiju.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

S prvním odstavcem si dovolím nesouhlasit. To je spíš dané špatnou implementací, kdy výrobce nemyslí na možnost aktualizace staršího modelu, včetně HW "aktualizace". Však by stačil výměnný modul. Tohle ale pořeším nějakým malým počítačem, HDMI vzstupů mám volných dost.

V druhém bych vypustil slovo "zkriplení", protože "vývoj nezastavíš". Nové API je logický krok, stejně jako přechod na VP9. Opět je to na triku výrobce, jak se s tím popere, a řešení bude nejspíše stejné, jako o pár řádků výše - nějaký malý HTPC v malé krabičce nalepený na zadní stranu TV, stejně to plánuju, prtože "smart" v podání LG je docela hodně "dumb".

Jako nevýhodu řešení s externím PC vidím to, že se to nedá ovládat jediným DO (pokud nebude fungovat link CEC přes HDMI), ale zase bude mnohem pohodlnější zadávání textu, posun vpřed/vzad, atd. přes klávesnici, myš...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jak sa to vezme. Ano na jednej strane sa vyvoj nezasatavy ale bohuzial v momente ked zacali vyrobcovia tlacit do TV a podobnych zariadeni rozne "smart" funkcie a hlavne postupne vyradili z predaju klasicke "dumb" TV tak to locknutie zakaznika je proste skriplenim. Lebo na jednej strane kupujem zariadenie s funkciou ktoru povedzme nepotrebujem ale platim ju a na druhej strane, ked ma vyrobca do nej dotlaci/navdadi tak ju dalej nepodporuje a kasle na to. Vela takychto zariadeni nema updaty a ani neumoznuje nejakym jednoduchym sposobom ani komunite nejak tu TV udrziavat. Nehovoriac casto krat o tragicom podimenzovani vykonu SoC v takychto TV. Nedavno som skusal asi rok staru LG 60". Ten ich WebOS je cista tragedia a TV lagoval ako o zivot.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je: kdo ty updaty zaplatí? Dneska jedou všichni na nízkou marži, jinak by neprodali. Takže uvedou výrobek a tím to hasne, maximálně ještě v rámci půlroční až roční údržby uvedou nějaký ten update. Za předpokladu, že se jedná o větší platformu přes více produktů se dá čekat podpora delší, cca 2 roky, ale víc IMHO ani ťuk, protože by to kanibalizovalo nové produkty, které si máš jako správný konzument koupit.

Osobně jsem viděl "smart" televize LG, Samsung, Panasonic a Philips, a otřesné to je u všech. Pomalost, neschopácké a neergonomické GUI, televizoidní ovládání, naprosto nevhodné na delší použití. Ve srovnání s HTPC a Kodi/XBMC je to slabota.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Jen cekam kdy uz nekoho napadne TV jako skladacka kterou ted zname u mobilu Ara od Google.
Proste si koupim velky panel jako monitor a do nej si strcim modul jaky potrebuji (DVB-T, DVB-T2, DVB-S, DVB-S2, DVB-C, medialni prehravac, atp.) s rozhranim ktere bude standardizovane. Vyrobci se tak otevre dalsi moznost jak lidi vnadit na dalsi zbytecne funkcionality.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ono to uz urcite nekoho napadlo, jenze se proste vydelava vic na tom, ze se lidem prodaji i nepotrebne veci.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vyrobce na TV za vyslednou cenu 10-20 000 Kc nema dostatecnou marzi, aby uzivil updaty firmwaru, mel by se zamyslet nad svym obchodnim modelem.
Ona i nesmart TV je docela peklo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Otocim to inak. A kto od nich chce aby tam tlacili tieto kraviny ? Vecsina ludi to nechce alebo ani nevie o tom ze to nechce, ale marketingove oddelenie vyrobcov sa snazi masu presvedcit ze to vlastne chce. Co by este nebolo take zle, keby dodane funkcie boli odladene a naozaj robili to co maju. Lenze oni odprezentuju ideu a dodaju, pardon, ale hovno zabalene v alobale. Ostatne sa staci pozriet ake problemy ma starsia generacia s ovladanim zlozitejsich TV. Velkej casti ludi by stacilo keby TV nemala ziadnu premakanu elektroniku ale len cisto panel s hdmi/dp vstupmi a tuner pripadne ako modul. A vyrobca by mohol dodavat dalsi "smart" modul pre tych co by chceli z tej TV spravit smart bez toho aby museli sami nieco riesit.
Ostatne pekna ukazka "inteligencie" je sprava co som cital dnes ako niektore smart Samsung TV zobrazovali uzivatelovy reklamu aj ked pozeral svoj vlastny obsah z disku. Proste sa po pol hodine prerusil film, zobrazila sa nejaka reklama a potom film pokracoval dalej. Sice posledne stanovisko Samsungu bolo ze je to nejaky bug/featura ktora nemala byt zapnuta a spolupracuju na tom s Yahoo a keby nieco niekde hlboko v menu je skryta moznost to vypnut.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jsem na tom stejně, jediné "smart" fičury, které na TV skutečně používám jsou DLNA a YouTube a samozřejmě, že můj plazmový Panasonic je starší než dva roky :-/

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mne funkce smart televizi vyhovuje jenom z jedineho duvodu, jdou prehravat stazena videa a s tym automaticky nemusim koukat ty naslinene sracky ktere v televizich bezi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mě a dětem to je úplně fuk :) Televizovat to bude furt...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak znova po 102. - použijte telku "jen" jako monitor! Pak bude jedno co do ní pouštíte, jak se bude kodovat TV vysílání nebo jiné video z netu, nebo z externího satelitu, nebo nejlépe z PC :-) A vykašlat na pomalé interní SW sračky a omezené ovládání pomocí DO namísto klávesnice a myši ;-) SW v PC snadno abgrejdnete :-) K němu bezdrátová mš a klávesnice a stav ideál :-)

Interní tunery v telce a j. SW i HW nesmysly si mohou strčit někam. Hlavní je pro mě kvalita obrazu a vstupů!!! Tím spíš, koupíteli velkou UHD a tedy né levnou telku. Přece ji nebudete měnit pokaždé s se změnou kodeku či kodováním TV vysílání... Když externí krabičky stojí zlomek ceny telky :-)

A PC je nejuniverzálněší!!! "krabička" ;-) Ale komu není rady, ten bude neustále vyhazovat telku nebo jednoúčelovou krabičku :-( ... (jedno jestli CD audio nebo DVDvideo tzv. stolní player, nebo mrtvý tuner v TV, nebo SW player v TV, co zase neumí jakejsi novší codec a pod...)

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Ukaz mi lepsiu fHD TV bez smart a kopy dalsich zbytocnosti? Nebodaj UHD. Taka nieje.
PC k TV je mnohych ludi nepriechodna cesta.

Ako cestu vidim TV ako zobrazovadlo a k tomu krabicka so zvyskom(set-top box uchyteny na zadnu stranu TV), ktore by boli medzi sebou kompatibilne(od roznych vyrobcov) a ovladatelne jednym ovladacom.

Aktualny stav je neudrzatelny. Dufam, ze ludia sa ozvu a donutia vyrobcov zmenit pristup k TV.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ignoruj interní SW funkce ;-) (já ani nevím co umí moja nová UHD TV použitá jako PC monitor :-) , nevyužávm z toho nic!!! (ani jsem to nikdy nezkoumal, neb tuším velká omezení a nasrání se akurát...) Používám "jen" obrazovku a vstup HDMI 2.0 a vše jsem zakázal a staruje mi pouze do toho ručně poprvé a navždy zvoleného HDMI)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

PC rozhodně není kvalitnější STB než externí krabička nebo tuner v TV. Donutit PC, aby zobrazoval vždy synchronně a zároveň korektně prokládaný obraz není jednoduché, zároveň deinterlace obvody v TV + MCFI bývají kvalitnější než to, co nabízí grafická karta.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

PC není zpravidla lepší ani praktičtější než STB, ale proč používat ten interní??? Stejnak se jednou bude kodovat zase jinak... Ale já to myslel spíše tak, že co se multimediálního (AV soubory. JPG, web) "přehrávání" týče, na to není dobrý zase žádný STB ;-) Vždy něco nebude umět :-( A ovládaní jinak než myší a klávesnicí a kláv. zkratkama, odmítám!!!!!

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Mám PC pod televizí. Mám k němu bezdrátovou klávesnici a myš. Mám v něm SSD aby rychle startoval a tišše přehrával. Jenže když si chci pustit nějaký videa na youtube tak je pro mě jednodušší mít Youtube spárovanej na mobilu a televizi. V mobilu nahážu frontu toho co chci vidět, televize sama spustí Youtube a já jen koukám. Neřikám, že to využívám denně, spíš tak 2-3x do měsíce, ale je to jednodušší a rychlejší. Nemusí běžet PC, nemusím přepínat vstupy na televizi atd.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Já to asi nechápu - rozhraní mobilu je lepší a přehlednější než web? Přes web nelze spustit frontu? Mě se to nějak nezdá...

Zbylé dvě vyjmenované výhody jsou zanedbatelné - nemusí běžet PC (ale běží mobil, který bude nutné nabít. Předpokládám, že PC k TV nemáte s odběrem 300W, ale něco decentnějšího - můj PC k TV žere kolem 25W-35W na zásuvce při normálním provozu). Start PC zase takový zdržení není (kor když máte SSD).

Jsem rád, že se mě to netýká - PC přes TV provozuju už dlouhé roky a poté, co jsem zjistil u tehdy nové Vieiry, které HDMI akceptuje i zvuk (nebylo to tak složité, jsou tam dohromady 3 kusy), nepamatuji se, že bych řešil nějaký problém. A to ten komp stěhuju sem a tam (důvod není úplně obvyklý, ale to není důležité), takže neustále měním počet zobrazovadel i jejich druh (dohromady to PC "zná" tři monitory a jednu televizi). A předmět tohoto článku mě přesvědčuje v tom, že tyhle kraviny nikdy používat nehodlám (i když v budoucí televizi budou přítomné) - nehodlám pro TV obětovat ani port na routeru, ať si pak data pro smart funce pochytá třeba z okna...

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Já neříkám, že mám nějaký problém s PC u televize. Sám to tahle mám přes 4 roky a jsem spokojenej. Ale článek je o Youtube a podpoře smart televizí. Pro mě je pohodlnější a jednodušší na mobilu/tabletu naházet frontu a televize mi to sama přehraje než VSTÁT z gauče :-) , pustit PC, přepnout vstup na televizi, browser atd. Další věc na kterou jsem si celkem rychle zvyknul je HbbTV. A taky jsem měl myslím u tv 3x update, kterej se sám přihlásí, že je k dispozici tak jestli ho chci stáhnout a instalovat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

1. nepřehraje ti to televize.., ale stále ten mobil! Nebo mi něco uniklo???

2. proč vstávat z gauče??? PC je možné umístit i vedle gauče, nebo se zapne jen při příchodu jednou a před spaním vypne a to vše z bezdrátové klávesnice a myšky :-) Navíc stačí aby jen usnulo a probujení je pak také mžik :-)

3. přepnout vstup je takový horor??? :-() ... Tak jasně, pokud s PC /notebookem někde lítáš v terénu, tak je pak přeba připojovat vstupy..., ale ne-socky maj prostě PC k TV natrvalo a jen na tuto multimediaální činost a nikam jej netáhaj a neodpojují vstupy ;-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

1. Přiznám se, že jsem to do podrobna nezkoumal. Funguje to a to mi stačí. Asi to tak bude, ale vadí to nečemu?

2. No a pro lepší chlazení bych ho mohl dát v zimě na balkón a v létě do sklepa! PC mám pod televizí protože kabely. Uspaný to mít nemůžu, protože v tu chvíli ta chlupatá koule, co jí manželka říká kočka, má tendenci po tý klávesnici projít. Je to nějakej jejich 6 smysl asi.

3. Horor to není. Je to práce navíc.

Ty prostě chceš slyšet, že smart tv je šunt a všechno lépe zastane počítač. Ale to já nerozporuju. Já tady pořád mluvím o puštění Youtube přes funkci smart tv. A to je zkrátka rychlejší a pohodlnější než spustit PC a televizi použít jen jako zobrazovadlo.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

PC neběží! :-)) , už se v něm dokonce nemusí nic ani točit :-) A speciální PC jen k TV nepotřebuje 300W... I když pro UHD a 4k aj jo :-( Ale pak umí vše!!! a bez kompromisu :-)

To s tím mobilem je pohodlné a zdánlivě lepčí, leč velmi omezené :-( a na PC také možné a ne tak omezené ;-) I ten mobil ne vše přehraje! PC cokoliv, tedýýý dle výkonu a pak jen otázka SW a doinstalování :-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to by sa nam pacilo. Lenze vyrobcovia zacinaju tlacit smart chujoviny uz pomali do kazdeho modelu. A sice je pekne ze budem pouzivat TV len cisto ako zobrazovadlo a pustat si vlastny obsah cez hdmi, ale ako vidiet , ta smart cast ma uz dost velku kontrolu nad tym co kedy a ako zobrazit. A ked sa rozhodne ze je cas na reklamu, tak som ludovo povedane v riti.
http://www.theverge.com/2015/2/11/8017771/samsung-smart-tvs-inserting-un...
Jedina moznost je potom fakt kupit nejaky tucny 50" monitor a ten si zapojit k pc.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

já ani nevím co umí moja nová "smart"... UHD TV použitá jako PC monitor :-) , nevyužívám z toho nic!!! (ani jsem to nezkoumal nikdy) Jen obrazovku a vstup HDMI 2.0 a vše jsem zakázal a staruje mi pouze do toho ručně poprvé a navždy zvoleného HDMI. Je to LG, možná je Samsung víc upsán googlu???, že by dokázal vnutit vám nečekaně namísto obsahu z ručně!!! zvoleného HDMI vstupu, reklamu z webu nebo co??? Odpojte od něj síť!!! ;-) Tu mějte jen do PC :-) Vypněte také režim demo nebo obchod ;-)

Doporučuji k nekompromisní krabičce - PC jako multimediální monitor: LG xx850V, kde XX je velikost v " a je od 49" výše :-) Je to perspektivní UHD IPS s HDMI 2.0 10BIT :-)
http://www.lg.com/cz/televizory/lg-49UB850V
PC k němu, aby mělo UHD smysl, doporučuji spíše jen s GTX980!

Pokud někdo nechce investovat do tak výkoného PC nebo do UHD TV přijímače, raději jděte jen do FullHD telky... TV vysílání sice zatím! není v UHD (skepse byla i u FulHDTV a je to dnes standart), videa na webech však jsou v UHD! Kdejaké kamerka i fotoaparát ba kompromisně mobily již také "točí" do UHD (nepřesně zvané i jako "4k") A fotografie máte jistě i UUU.....HD :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jsem zvědavý jestli to pojede na mém WD TV HD Media Playeru. Už teď to maji omezené jen na 480p, více prostě YT nepovolí přehrát a pokud to nepůjde vůbec tak to zamrzí.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No, nebrte to nyní jako škodolibost ode mě, ale mojemu PC a na UHD TV použité jako PC monitor, mi dovolí YT přehrávat ve fuulscreenu až 2160p ;-) A až 60fps! To potěší :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Začínaj chodit lidi, že u jejich 2 roky staré bedny ťamťung nastávají problémy s připojením, může to být ono, nebo to nesouvisí? Konkrétně v tomto případě údajně že před nějakou dobou přestala fungovat wifina, teď i přes kabel, IP to dostane, takže nějak to nejspíš síťuje, dál už prej nic…což by klidně mohlo být že se snaží připojit na stream a je odmítnuta.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.