Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k S novou verzí YouTube si vertikální video přehrajete na výšku

Neni lepsi aby aplikace davala elektricky soky pri pokusu natacet na stojato. Tohle je stejne reseni jen pro jeden typ zarizeni, a protoze existuje budou si lidi myslet ze natacet na stojato je v poradku.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Dejte si elektrický šok sám - za pokus nařizovat ostatním něco do čeho je vám houby. V pořádku je si dělat cokoli co neomezuje práva ostatních.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Omezuje to moje pravo na sledovani nezmrseneho videa. Je to prakticky utlacovani pc uzivatelu mobilistama. My tu byli prvni a nenechame si vnucovat nejake nove moresy z podradnych zarizeni.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

1. takové právo nemáš
2. nijak tě to neomezuje v tom aby sis (jakékoli videa) sledoval jak chceš.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

1. co ty vis o mych pravech?
2. kdyby to nikoho neomezovalo, tak by se to nezacalo resit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1. mluvíte česky na českém serveru - tedy asi budete čech. Tím pádem jsou vaše práva dána českým právním řádem ... a o tom něco vím. V LSZP o tom není ani slovo a velice pochybuji že by některý zákon specifikoval že "žádný občan nesmí natáčet video na výšku".
2. aha ... a můžete uvést nějaký příklad toho omezování? Tedy příklad toho, že cizí osoba tím že natočí video na výšku vám brání něco udělat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

LOL

Pokud nebude po stranách nic zajímavýho, tak je lepší zachytit to na výšku. Prakticky cokoliv co se pohybuje zeshora dolů a naopak.

Problém je ten, že do youtube se to nahrává jako úzké video S černými okraji... nahovnou toto, zatímcov edle sem mohl dělat spoustu užitečných věcí, tak musím čučet na to černý po straně.

Třikrát horší potom je, když se to musí celý přerendrovat, páč ten mobil někdo otočil v půlce nahrávání :-D.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pritom je tak jednoduchy, kdyz uz kazdej smartfoun ma gyroskop, aby i pri nahravani vzdy video prevratil nalezato. I kdyby se melo zmensit rozliseni. Na founu se pak ukaze video zase jako nudlicka ale jen pri drzeni telefonu nastojato.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To co říkáš funguje když přehráváš v kalsickém přehrávači. Je to chyba youtube, protože to při nahrávání přidá k videu černé okraje.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kéž by se změnilo jen rozlišení, problém je hlavně v tom, že senzor v mobilu není čtvercový a tudíž dojde i k zůžení úhlu pohledu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zakázat upload vertikálních videí, to je naučí.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Ale u toho videa sem se hezky zasmál. Díky

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Je rok 2015, posielame sondy na asteoridy, posielame sondy k najvzialenejsim kutom nasej sustavy, mame hardware schopny milionov operacii za sekundu, dokonca aj ten chleba je uz zabaleny v sacku v obchode.

Ale vyrobci telefonov stale neprsili nato, ako umiestnit ustrojenstvo fotoaparatu do telefonu tak aby slo snimat horizontalne aj ked ho clovek prirodzene drzi vertikalne, pretoze nato bol vyrobeny, ako obdlznik, aby to slo drzat dobre v ruke.

Z nejakeho dovodu je problem to ustrojenstvo otocit o 90 stupnov. Pripadne nech tam daju rovno dve (vyrobna cena je desat halierov u cinskych otrokov) tak vam moze robit vertikalne aj horizotnalne naraz, vsak uz mate osem jadra a 4giga ramky v tej krabicke tak snad to zvladne.

Z nejakeho dovodu velke mnozstvo podivinov sa strasne rozculuje ked vidia vertikalne video. No viete mily moji tak sa telefon ma drzat, obratte sa prosim na vyrobcov nech si vytiahnu hlavy z prdele.

"Zakazat vertikalny upload, davat elektricke soky"
no vy ste teda dobre vypatlany. Telefon sa ma drzat vertikalne, ak ti to vadi nepouzivaj telefon a prestan nadavat na ludi co to drizia prirodzene a teda spravne (!!).
A hlupacikovia este ani asi nechapu ze vertikalne video je ziadane prave ked to video pozerate tam kde vzniklo, na mobile, co robi stale neustale viac a viac ludi, mobilny podiel prezerania interentu neustale rastie a nikam ubudat nebude. Takze vertikalne do toho, nech sa aj poserú z toho.

"kterou provádějí zpravidla hloupí uživatelé chytrých telefonů: Nahrávají video nastojato"
Hm, autor clanku by si mal zosadnut z kona a zamysliet sa ci neni on ten hlupy. Zariadenie je vyrobene aby sa drzalo vertikalne a tak to aj vsetci robia, ze mate vy mindrak z toho je problem vas, nie ludi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pfff... to jsou nápady. Řešení je triviální, čtvercový snímač, čtvercový záznam, a ořez dle libosti na zařízení, na kterém se to přehrává.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

A to si prestavujete jak Kefalín? Na širokoúhlém displeji se ořízne 40 % obrazu nahoře a dole a na displeji na výšku 60 % po stranách? To by fakt byla komedie koukat na krky bez hlav a nebo na vzduch mezi dialogem (resp. známé to frňáky, když se ještě ořezával širokoúhlý formát pro 4:3 TV).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

V podstatě jsou tři možnosti, které člověka donutí dostat doprostřed obrazu, co v něm má být:
- na displej bez ohledu na orientaci zobrazit celý čtverec a v něm overlay, kde bude vyznačený kříž, kde bude vidět, jak bude video vypadat na výšku i na šířku
- na displeji zobrazit jen čtverec s průnikem obou obrazů s tím, že neuvidí "informaci navíc", která se doplní při přehrávání
- vyklašlat na zobrazování a ukládání celého čtverce, co chytá snímač, a prostě to natvrdo oříznout na 16:9, ať už je ten mobil otočený na výšku, nebo na šířku (v podstatě to, co dělá ta appka horizon níže, jen s tím rozdílem, že by to rozeznávalo to jen to, jestli je mobil horizontálně, nebo vertikálně (ale nebylo by to softwarově interpolované, ale v plném a nativním rozlišení snímače))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No ta poslední možnost má něco do sebe.

I tak bych raději viděl rozumné uživatele, než blbuvzdorná HW řešení.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Čtvrtá možnost - použít kruhový snímač, ukládalo by se vždy v definovaném úhlu vůči zemi 0 nebo 90° podle toho komu by víc vyhovovalo jaké držení a pak by to gyroskop automaticky vyrovnával... Potřebovalo by to čip jako prase, ale zase by bylo možné nastavit libovolný poměr stran, zajímavá by byla i stabilizace... Dobrá, zpátky na zem...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

vypatlanej jsi ty!... V momentě kdy fotím nebo točím to jakoby není telefon ale jakoby camera! ;-) Na výšku točí jen hloupé baby a troubové chlapy...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tolko vzrusenia, ked je tu tato aplikacia:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.hvt.horizon
a pri nej toto vysvetlujuce video:
https://youtu.be/_U-0B2bryFU

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hm, gugl uz neumi ani aplikace pro svuj kvazisystem? Na WP mi trubkove vertikalni videa jedou spravne pres celou obrazovku v portretu .....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.