Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Začátek konce podpory Windows 7 nastane v lednu 2015

záruční reklamace - ono se u "zapůjčovaného" OS dá něco vyreklamovat?

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Dá, ale musíš se jmenovat např. Lenovo nebo AMD.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Aneb jak brzdit rozsireni novych technologii a standartu - nepridat podporu do nejrozsirenejsiho OS.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že potom, co na nás v poslední době firmy novými verzemi a "novou funkcionalitou" zkouší, uživatelé sedmiček toto zmražení jedině přivítají. :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Win server 2008 je Vistí souputník, se 7 vyšel 2008R2. Nicméně oba končí stejně.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Taky si říkám, že tam je v článku chyba.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft to vidi stejne: http://support.microsoft.com/lifecycle/search/default.aspx?alpha=Windows
R2 nebo ne, vsechno to konci v 2020.Spis me prekvapuje, proc Web edici chcou zariznout uz v 2018, kdyz uvnitr je to stejnej system. A to samy WHS2011, kterej konci uz v 2016, i kdyz tam to asi jde okecat tim, ze je to spotrebitelska verze (to by tak hralo, abysme vam nejak moc dlouho udrzovali tak levnej system; celkove absence nasledovnika jasne vypovida o tom, ze tuhle verzi MS bere jako omyl).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nove verze api DirectX v 7 me nezajimaji nakolik je tu prichozi Mantle ale co bych jako zakaznik uvital a urcite nejenom ja sam ale i dalsi kolem mne + o firmach nemluve by bylo vydani 2 plnohodnotniho servisniho balicku pro tento operacni system. Casu nato maj jeste pul roku tak doufam s prominutim ze se nato v Microsoftu nevyserou. Kdyz dokazou vydavat patlaviny v stylu Update 1 a 2 pro 8.1 proste s tim serou cas nemaji duvod SP2 nevydat a kdyz jo nak si pomazou pusu bobkem.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pobavils.
1. Mantle i pokud bude "uspesne" bude domenou jen zlomku her.
2. SP2 na Win7 urcite nebude, o tom se vi uz davno. Navic SP maji tu vlastnost ze posunuji dobu podpory o 2 roky. Tedy opravdu se nemusis bat.
3. Update 1 a Update 2 povazujes za patlaninu ? Proc ? Krome zmatku v nazvech, ktery ale MS umoznuje aplikovat jina pravidla nez jsou u SP nevidim zadny problem. Charakter SP u Win 8 ma prave Win 8.1 , byt z technickeho hlediska o SP nejde.
4. Win 7 je v soucasnosti 5 let. v roce 2020 bude stejne zastaralej jako dnes WinXP, tak o co jde ? Kdyby MS do Win7 integroval porad nove funkce a nove technologie, tak za prve nikdy tyo nebude optimalni implementace a navic se bude zvetsovat sance na problemy s kompatibilitou. Prave proto jsou vsechny OS konzervovany a od vydani je mozne menit jen vymezene vlastnosti. Ze mnozi nevidi pro jeden strom celej les mi je ale jasne.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

A neni to datum pro hole W7? Nemaji W7 nahodou SP1 nebo tak neco?
Kazdopadne W7 uz je hodne obstarozni system, takze je to celkem fuck, dnes uz je stejne nikdo neinstaluje.
Ja se smeju a chciju na ty, co vyzdvihujou W7 nad W8 .... neni to tak davno jak se strasne na W7 navavalo, ze pro to nejsou ovladace jak pro XP a podobne ...... a v dobach XP se zas nadavalo na XP, ze jsou to omalovanky, ze tam bude to hrozne DRM a nepujdou prehrat filmy ....... za dva roky uz opet nikdo ani nestekne po W7 a W8 budou tim revolucnim a nepochopenym systemem jako visty .... prinesly totiz plnohodnotny volitelny (!) mobilni subsystem ..... pak prijdou W9 na ktere se bude chvili nadavat, ze namji obskurni nabidku start jak XP .... ale zase se tak nejak prijmou a budou za modlu a uz nikomu nahle, jako mavnutim kouzelneho proutku, nebude metro vadit:o)))) Stejne jako u vist "kazdemu" vadily vetsi naroky a nekompatibilita ovladacu s XP jako hlavni argument .... prisly W7, mely taky vetsi naroky a nekompatibilni ovladace s XP, ale jako mavnutim kouzelneho proutku ..... lidi jsou proste jednodusi a priserne predvidatelni ..... zajimave, ze odborna komunita a uplne lamy prijaly visty i W8 zcela bez problemu .... nejvic je ale bohuzel slyset ty negativisty z tabora radobyadminu, kteri tomu hovno rozumi a mysli si, ze kdyz umi pustit CMD, tak jsou hvezdy:)
Ale tak je to se vsim, svetu vladnou negativni zpravy a negativiste. Nikdo nepise o 20 milionech lidi, co tajfun nezabil, ale o 50ti lidech, co zabil .... stejne je to s kritikou operacnich systemu .... staci vlezt do jakekoliv diskuze na idnes (atd) pod nejakym (vetsinou radoby) odbornym IT clankem o windows .... clovek by nabyl dojmu, ze 99% lidi pouziva linux:)

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Hole Win 7 bez SP uz podporu nemaji.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jsem spokojeny uzivatel w7 na notebooku (bylo to tam nainstalovane od vyrobce), pravda musel jsem to odblesit ale funguje doted bez zadneho problemu. Jelikoz nemam cas na reseni picovin (a sorry ale instalace windows je silena picovina kdyz to srovnas s jinejma OS), takze tim zastavenim podpory me MS donuti tam finalne nainstalovat linux nebo MAC...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

„Windows 7 … dnes uz je stejne nikdo neinstaluje" BTJ to bolo akoze myseene ironicky ? Mnohe korporacie este len teraz zacali pozvolna migrovat z XP na W7 SP1 ako im dozivaju stare stroje kupene s XP licenciami .. Co sa tyka beznych ludi zatial nikto za mnou neprisiel ze chce upgrade z W7 na W8.1 , vsetci to chceli opacne downgradnut na W7 ....;-)

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

A jak to zdůvodňovali? :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Např. problém s kompatibilitou. Zejména ve firemní sféře jsou speciální stroje jejichž hodnota řádově přesahuje cenu systému a počítače. A některé firmy chtěj za driver do nového systému třeba 50% ceny nového stroje. Pak ten downgrade je kurefski výhodnej

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To je mi jasné, ale na to jsem se ani tak neptal, mě spíše zajímalo to zdůvodnění těch "bežných ludí" :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

BTJ: „<em>Windows 7 … dnes uz je stejne nikdo neinstaluje.</em>“

Ve vší úctě, tohle je ten největší blábol, který jsi zatím vyplodil. Tomu přece nemůžeš sám věřit a jestli jo, tak jsi zcela beznadějný případ a upřímně ti přeju, aby tě tvá bezmezná víra v Microsoft a všechno nové od něj sežrala i s chlupama. Ostatně … ono už se stalo.

Když jsi tvrdil o XPčkách, že je to obstarožní systém, celkem jsem proti tomu neměl námitky, protože i přes skutečnost, že jde o systém s největší uživatelskou základnou po konci veškeré podpory, už dávno není nejpoužívanějším OS. Ale tvrdit o sedmičkách, že jsou obstarožní, když je používá nejvíc lidí, to vyžaduje opravdu hodně dobře vykartáčovanou dýni na krku.

BTW s tím nadáváním na sedmičky - to si pleteš s Vistama. W7 byl první OS od MS, který neměl vyšší nároky než jeho předchůdce a první OS od MS, který běhal na stejném železe svižněji než jeho předchůdce. Pravda, W8 běhají ještě svižněji než W7, ale na XPčka to pořád nemá (hint: svižnost OS není jen o době nastartování).

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Když skončila podpora Win XP ( a Ty jsou už prostě staré minimálně proto že jsou pouze 32bit ), tak se, logicky zvedl zájem o Win 7. Bodejď ne, stojí sice stejně jak Win 8, někdy i více, ale? Nemají Metro, mají tlačítko Start, jsou nainstalovat na můj prehistorický klimpr ( to už Win 8 nejsou, protože to Microsoft tak nějak nebere v potaz že jsou ještě dneska vohnouti s Celeronama ) a to jsou pro těžce spátečnickou komunitu uživatelů Windows ( a tím myslím uživatele v pravém slova smyslu ) v české kotlině atributy, které mají váhu zcela zásadní. Že je už dneska nikdo neinstaluje je samozřejmě holý nesmysl, jede to jak na běžícím pásu a takto to půjde až zhruba do doby, kdy bude oznnámeno ukončení podpory pro Windows 8.1. To už budou Win 7 mrtvé, asi tak jak jsou už rok mrtvé WinXP, mraky zoufalců to budou ještě resuscitovat a Ti "chytřejší" začnou pomalu přecházet na Win 8.1 "bo je nejvyšší čas woe, za rok tomu končí podpora". Sice už budou Windows 9, budou mít za sebou tak pátý, šestý servis pack, už to bude šlapat jak víno, ale, ani nápad, svoje informace ( rozuměj údaje o svém 15 let starém klimpru, fotečky z dovolené v Jugoslávii a porno ) nikomu poskytovat nebudu, to je radši "nasdílím" ( rozuměj vytlachám ) na Facebooku fšem svým 15ti tisícům přátelům. Holt, vohnoutismus hýbe byznysem :-D

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ty by sis snad dnes na novy pocitac nainstaloval W7? Proc? (a neberu jako duvod, ze ti nekde hnije krabicova verze W7).
Tem par mysoklikacim trubkam, kterym vadi, ze nemohou klikat a pul hodiny hledat nejaky program ve stare nabidce, muzes klidne nainstalovat jednu z tuctu free alternativnich (dokonce lepsich nez ve W7) nabidek "start" .....
Pocitam, ze nizsi naroky, vyssi rychlost a moznost poustet sandboxove mobilni aplikace, jako nevyhodu neberes .....

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně ne, protože já si na osmičky zvykl, ale lidem, co končí s XPčkama, dávám sedmičky, protože když jim je nedám já, dá jim je zaručeně někdo jiný. Když někdo kupuje nový počítač a jsou tam osmičky, nechávám je tam, a až když si uživatel stěžuje, že se s tím nedá dělat (protože je prostě zvyklej na něco jinýho), tak tam strkám sedmy.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

zapomínáte na důležitý fakt:
jelikož navštěvujete stránku Deep In IT, tak se dá předpokládat, že vám svět IT bude blízký a slovo "inovace" je pro vás celkem normální, tudíž pro vás není problém snadno přejít na nový systém.

Ale normální uživatelé nejsou moc nadšení, když se musí "naučit" úplně nové ovládání celého Windowsu. Některým z nás trvalo celé roky pořádně "naučit" ovládání Windowsu naše rodiče/babičky/dědečky.
A pak se Microsoft rozhodne, že ovládání není dost "cool" a celé to překope.To je fakt klacek pod nohy.

Neřekl bych ani slovo, kdyby nějak překopali celé jádro systému a označili to za pokrok, ale překopání Uživatelského Rozhraní se opravdu za "pokrok" nedá označit!!

Kdyby aspoň nechali plnohodnout možnost vybrat si "Modern UI" a nebo "Retro style", ale ne, MS si chce prosadit "pokrok" za každou cenu.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Už vidím, jak někde ve firmě instalují nějakou free aplikačku, aby do W8 dodali to, co MS zmrvil. To radši pojedou na W7, které mají odzkoušené a podpora bude ještě dlouho. Stejně tak jsme ve firmě přeskočili Vistu, takže je pravděpodobné, že další přeskočené budou W8 a třeba i W9. Do roku 2020 je času dost a žádný nový HW, který by pod W7 nejel, se zatím neobjevil.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to jinak víš? Ono buď jsi vohnout, tvrdohlavě odmítající všechno čemu nerozumíš, či spíše porozumět nechceš ( jsou dva druhy lidí, Ti co mají radost když se něco nového naučí a Ti, co mají radost když se nic učit nemusí ) a budeš se s Win 7 mrcasit ještě 50 let ( proč bys nemohl nakonec, že ). A nebo to vyřešíš úplně jinak - http://diit.cz/clanek/mnichov-slavi-usetril-prechodem-na-linux-10-milion...
A vrcholem vohnoutismu je " Už vidím, jak někde ve firmě instalují nějakou free aplikačku, aby do W8 dodali to, co MS zmrvil " ..... on si prostě nechce zvyknout na Ribbon, tak trucuje a bude si holt zvykat na jinou, free ( ta bude nepochybně kvalitnější a kompatibilnější ) "apku" :-D To je zase mazec :-D

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Miluju tyhle trotly, co si na d-fens přečtli pár článků a už dělí lidi na sebe a vohnouty a nejlíp vědí, co je pro ostatní dobré :-) V podstatě jsou jak komanči, jen se zaklínají jinou vírou.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý no ... a k věci, k věci něco máš? Máš evidentně potíže s chápáním psaného textu. Já jsem zodpovědný za to co napíšu, ne za to jak si to Ty přebereš ... a ty trtly si nech od cesty mladej ...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ano, mám potíže s chápáním textů typu "A vrcholem vohnoutismu je ".... To totiž není vůbec nic k věci, ale jen vnucování svého pohledu na věc. A kdo s ním nesouhlasí, je označen za vohnouta, aby génius autora mohl vyniknout :-)

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Viz můj příspěvek výše. Kvůli kompatibilitě. Na Win 7 32 bit rozchodím programy (režim kompatibility), které jely po win XP 32 bit. Na Win 8 32bit je kupodivu nerozchodím

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Vpořádku, tohle beru jako důvod a argument od člověka, který na tom PC asi pracuje, čili je to odborník a ví jak věci fungují, není vohnout, který Win 8 odmítá, "bo na fejsku psali ze jsou blbe woe" :-) Znám lidi co mají doma starý, kvalitní HW ( například scannery ) a ty už prostě nechodí ani pod Win 7. No a? Tak si postavím nějakou šlupku, nainstaluju na ně XPčka, odpojím to od sítě a sbohem, můžu na tom jet dalších sto let i bez podpory :-)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Možná je to jen můj pocit, ale od doby vydání Win8 už nedostaly Win7 žádné větší vylepšení. Vývoj je zkrátka ukončen, lepší funkce se holt šetří pro nové win jako motivace k updatu. Dělají se jen záplaty, aby se neřeklo.
Co mne ale u Win7 dohání k nepříčetnosti je jejich feature "když myš delší dobu ukazuje na jedno místo, klikni." Do teď vypnutí této funkce vyžaduje narození pod šťastnou hvězdou a asi i obětování panny, protože pro velkou část uživatelů je funkce aktivní nezávisle na nastavení. Aneb jak dohnat člověka, aby si pro psaní textu dal do dualbootu Ubuntu. Kdyby to ve Win8 také nefungovalo, tak MS budu považovat jen za blbce, ale spravit to ve Win8 a ponechat rozbité ve Win7, to je zkrátka podpásovka.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mi připadá celkem normální, že se Sedmy dál nevyvíjí, je nahouby vyvíjet paralelně dva systemy. Když vyšly Win 95, tak se taky na 3.11 vyprdli, když vyšly 98SE, tak stejně dopadly Win 95 ... a nikomu to nevadilo, kažému to přišlo logické a teď? Jsou tady Win 8, které vypadají trošku jinak a najednou jsou všichni všímaví .... a co jsi vlastně myslel tou fičurou s myší? Vůbec jsem z té litanie nepochopil o co jde :-D

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Tady je dulezita otazka, proc vlastne vypadaji Win8 jinak? Mne prijde, ze az do XP vcetne vzdycky vyrazne prevazovaly zmeny k lepsimu. A kdyz uz neco jednoznacne lepsi nebylo (napr. tradicni XP omalovanky), dala se novinka jednoduse vypnout. Po XP uz je to horsi. Komu se nelibilo "zjednoduseny" nastaveni ve Vistach, kde se prumerna dylka proklikavani k pozadovanymu cili zvysila o polovinu a cely je to mnohem neprehlednejsi, mel smulu. Kdo miloval puvodni prehistoricky Start menu, prisel o nej v Sedmickach a nemyslim si, ze si tim MS jakkoliv pomohl (ze by to zjednodusilo kod Windows nebo tak neco). To samy Start menu v Osmickach, cemu sakra prospelo, ze ho zrusili? Podotykam, ze osobne po nem prilis netesknim a s "Metrostartem" nemam problem. Ale pokud bez toho jini uzivatele maji problem zit, to jim to fakt nemohli volitelne nechat? A v neposledni rade vzhled. Mne to treba prislo desne neprakticky a rusivy, ale rekl bych, ze vetsine lidi se pruhledny Aero ve Vistach a Sedmickach libilo. Presto MS prislo jako dobrej napad to v Osmickach nahradit placatym hnusem, jehoz moznosti uzivatelskyho prizpusobeni (barvicky a tak) jsou horsi nez ve Windows 3.11. Co tim sledujou? "Nasranim uzivatele k prosperite"? Furt mi neni jasny, proc si mysli, ze by to melo fungovat. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ty já Ti nevím ... lepší / horší. Mi osobně ty osmy připadají lautr stejné jak sedmy, Metro nepoužívám, protože nechci a hlavně nemusím, tl. Start mi nechybí .... já fakt nechápu ten humbuk kolem. Chci je používat, tak je prostě používám a respektuju rozhodnutí MS udělat věci jinak. Nikdo mě nenuní a kdybych nechtěl, tak prostě budu používat sedmy, o co jde? Mohli jim nechat ty jejich Starty a já nevím co ještě, proč by ne, ale taky ... proč jo? Na XPčka všichni nadávali jak špačci, že je to strakaté a kdesi cosi a nakonec tady s náma byly 13 let a nikdo ani nepípne, prostě si zvykli no. S kecama, ale zvykli :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Proste pouzivat Sedmy" muzu bez negativnich dusledku ted. Ale do budoucna plnohodnotnou alternativou nebudou a je-li clovek trosku pesimista, muze cekat, ze po Osmickach to bude jeste horsi. Nejhlasitejsi protesty ze strany tech, kteri Osmicky ani nepouzivaj, jsou tak ve skutecnosti velmi logicky. Pokud nehodlaji dramaticky prechazet k Linuxu (a takovych realne moc nebude), potrebujou dat nejak MS vedet, ze se jim tenhle vyvoj nelibi.
Ja na tom naopak nechapu, proc MS, kterej by se tak snadno mohl zavdecit temer vsem, stacilo by tam ty stary veci volitelne nechat, na to kasle a razi svoji "jedinou spravnou" vizi. Kdyby udelali nejaky skutecne revolucni zmeny, ktery by mely potencial system v blizky budoucnosti vyrazne zjednodusit, tak mozna (i kdyz by to bylo hodne riskantni). Ale desktopu a win32 se jim stejne dalsich dvacet let zbavit nepodari. Tak zpatecnikum aspon rozslapnou babovicku a seberou jim to blby Start menu, aby jim ho mohli o dve verze pozdeji potupne vratit. To fakt stoji za to. :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Asi to tak bude.
MS si pravdepodobne haji svoji "spravnou" vizi UI jedine z duvodu, aby to pak ve Win9 (nebo az Win10?) mohli pridat zpatky s tim, ze "vyslyseli jsme prani uzivatelu" :)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je, jestli existují ty davy kverulantů i v jiných zemích po světě, aby to tedy mělo nějakou váhu a MS jejich modlitby vyslyšel :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Btw, tu samoklikaci mys taky nechapu a moje Sedmicky zadnou takovou vlastnost rozhodne nemaj. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jj, to je nějaká kravina, nic takového ve Win7 není. Teda asi je, možná se nechá v průzkumníku zapnout takový to "ukázáním vyber, jedním klikem otevři" (namísto " jedním klikem vyber, dvojklikem otevři"), ale jednak to není default a jednak neznám nikoho, kdo by si to dobrovolně zapnul :).
Tohle spíš vypadá na nějakou "mladou a perspektivní" myš, resp. soft k ní.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel znám pár takto nainstalovaných nb od Asusu s tou změněnou volbou v průzkumníku. Do té doby počítačem nepolíbený uživatel si na to zvykl a vypnout to nechce. Dělat na tom je k vzteku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

.... ale může za to MS pochopitelně :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tvrdím to snad někde?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

... resp. jejího "vodiče" :-D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jeste me napada, ze by se to mohlo tykat notebooku a citlivejsiho touchpadu. To se mi stava taky. Neco pisu, takze obe ruce na klavesnici, na mys nesaham a kurzor je kdo vi kde. A i kdyz bych prisahal, ze jsem se touchpadu rozhodne nedotkl, najednou pisu do uplne jinyho mista v dokumentu, nebo do jinyho okna. Nastve to o to vic, ze muj originalni psaci styl vyuzivajici dynamicky 4-10 prstu vyzaduje primarne sledovani klavesnice, takze si toho muzu vsimnout docela pozde. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to, že když někde necháte kurzor myši, tak jednou za čas se zaktivní místo pod ním - pokud píšete text a myšítko je uprostřed odstavce, tak vás to přehodí tam a začnete z čistajasna psát doprostřed toho odstavce.
Kdysi jsem prolézal net a hledal řešení všude možně, ale většinou to dopadlo tak, že někomu pomáhá tohle, někomu tohle a zbytku nepomůže nic. Po čase jsem se na to vybodl a win už na psaní prostě nepoužívám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak tohle jsem teda nikdy nezazil :D

Tohle rozhodne neni zadna defaultni funkce Windows. Chyba musi byt nekde jinde.
- V jakem programu jste to proboha psal? Skusil jste pouzit i neco jineho?
- co mate za notas/PC?
- Nemate nejakou vadnou mys?? Skusil jste pouzil jinou mys??
- Neni chyba v ovladacich mysi/touchpadu? (aspon 1x preinstalovat na zkousku)
- Nemate nahodou nastavenou tu blbost "jedno kliknuti pro otevreni" ? (pouhe najeti mysi uz "zvoli".) Dokonce jsem to vyzkousel, pracovat se s tim skoro neda, ale nikdy to nedelalo problemy pri psani textu.
- skusil jste si proskenovat pocitac poradnym antivirem? Kolik lidi ani nevi, ze ma PC zaprasene viry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi jsem zkoušel kde co, teď už na to kašlu. Ale k otázkám:
Libreoffice, Opera, Skype, IE, kdekoli něco píši.
Dělaly to dva různé notebooky (jeden asus, jeden clevo) už od čerstvé (čisté, ne předinstalované) instalace. Bez ohledu na pozdější hrabání do touchpadu a čehokoli, co google poradil.
Žádný jednoklik.
Jak říkám, od čerstvé origo krabicové instalace :/ (tedy po postahování aktualizací.)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Drobná vylepšení tam jsou a souvisí právě s Windows 8. Pravda, vzpomínám si jen na jedno - novější verze RDP (tak, jak to mají osmy) ;).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak ono je to logický krok ze strany Microsoftu. Kdyby plnohodně podporovali předchozí verze Windows, tak by si téměř nikdo nekoupil nejnovější verzi systému.

MS muselo dojít, že se tak dlouhá doba podpory WinXP musela projevit na prodejích Vist a Win7. Proto taky všechny novější systémy budou mít mnohem kratší podporu, aby donutili lidi stále utrácet za novější systémy.

je to smutné, že se MS takhle chová, aby si zvětšil tržby.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jen pár drobností pro doplnění:

1) Windows 7

Ukončení všeobecné podpory Windows 7: 13. 1. 2015
Ukončení veškeré podpory Windows 7: 14. 1. 2020

2) Windows 8

Vydání Windows 8.1: 13.11.2013
Ukončení podpory Windows 8 - dva roky po vydání Windows 8.1 (aneb „pro podporu Windows 8 musíte do dvou let od vydání Windows 8.1 aktualizovat na Windows 8.1“).
To znamená, že Windows 8 skončí podpora dříve než Windows 7, a to zhruba o čtyři roky a něco.
http://support.microsoft.com/gp/lifecycle-Windows81-faq

Je to samozřejmě dáno tím, že Windows 8.1 je v podstatě Service Pack 1 na Windows 8, akorát se to tentokrát distribuovalo dementně přes Windows Store a celkově Microsoft vyvolal dojem, že Windows 8.1 je nová verze Windows (minimálně u serverových variant to platí a upgrade ze Serveru 2012 na Server 2012 R2 rozhodně není bezplatný, nicméně podpora obou verzí běží souběžně do 9.1.2018 všeobecná a do 10.1.2023 rozšířená; ekvivalentně to platí i pro Server 2008 (Vista-based) a Server 2008 R2 (7-based), kde jsou data podpory shodné s Windows 7, zatímco veškerá podpora pro Visty končí už 11.4.2017 (všeobecná vypršela 10.4.2012)).

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.