Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Západní trhy se smartphony jsou nasycené, ani bohatí už neupgradují

Kdo by chtěl vyhazovat 15 tis. ročně za nový telefon? Osobně mám Motorola droid 4 (XT894) a prostě bych neměnil. Využívám ho často v IT při práci. Nainstalovaný mám cyanogen mode. Plynule tam funguje i verze 6.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jsou lidi pro které to není problém. Nicméně poslední dobou už nemají důvod větší rozlišení už nepoznají, výkon stačí a vypadá to dafakto furt stejně...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ano, presne tak. Rozdiel medzi starsimi a novsimi modelmi nie je az taky vyrazny. Takisto ani medzi novsimi os a starsimi os (vacsinou len premalovane gui a +- male mnozstvo novych funkcii).

Dalsia zaujimava meta pre smartfony bude az moznost desktop modu ako windows continuum alebo remix os cez nejaky docking station. Vtedy bude dovod upgradovat.

Pripadne mozno este nejake jednoduche VR, ktore sa da pred oci. To je dalsi novy a zaujimavy use-case, na ktory bude treba novy silnejsi hardware.

A do tretice napr. masivne rozsirenie moznosti platit mobilom ako kreditkou. K tomu by zrejme bolo treba novy hw (nfc, snimac odtlackov, ... a pod.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podobně i s nejnovějšími PC sestavami - Kdo by chtěl vyhazovat 4-8 tis. ročně za nový procesor ?
S minimem výkonu navíc , potažmo s minimem užitné hodnoty navíc přichází i minimální ochota upgradovat . I když jsem polovinu devadesátých let nesnášel právě kvůli překotné aplikaci nových technologií do zařízení pro koncové uživatele , musím přiznat , že právě tehdy se dalo mluvit o skutečném boomu IT a všech přidružených oblastí...
Dnes už jsou uživatelé dostatečně zpracovaní na to pořizovat HV konkrétního výrobce jen dle číslovky na konci , ale jaké to překvapení ona se už i tahle dummies mainstream strategie zadrhává ...

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

problém je, že výrobci si to uvedomujú a prestávajú vyrábať telefóny s vymeniteľnými batériami. keby som mohol, rozdával by som za to ekologické pokuty. každý takýto telefón by dostal 200% DPH.

manželke som kúpil LG G4 práva kvôli vymeniteľnej baterke a odomknutému bootloaderu. ja stále fungujem na Galaxy S2 a cyanogenmod. dúfam, že google ara nebude fiasko.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Každá baterka je vyměnitelná. Nedávno jsem měnil manželce baterku v ajfounu (začala se po asi 3 letech nafukovat, přestože kapacitně byla v pohodě) a je to sice záležitost delší než vyměnit baterku přes "dvířka", ale i tak je to záležitost cca na 30 min a není to nic náročného. Případně v servisu to udělají na počkání.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Takato vymena aku v iphone od modelu 5 a viac vedie k strate vodotesnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

E? Pokud vím, tak žádný současný iP není vodotěsný. U iP6 jsem někde četl, že je téměř (nearly) vodotěsný, to nevím, nemám to na čem vyzkoušet. :-).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hele, a vám někomu vážně odešla baterka na telefonu? Já kupoval novou naposledy u Siemensu C35, kde byla ještě NiMh.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, u Nexus 5 jsem již jednou měnil (mám ho od prvního dne, co se začal prodávat u nás).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Droida 4 jsem se zbavil. Cynogen na nem mel divne zaseky, nezvlada nase LTE. Mel jsem si spise poridit Photon Q. Ale klavesnice byla vyborna. Nakonec sel do supliku a poridil jsem sttarsi Samsung S4 na kterej se uz 4 mesice snazim od cinanu poridit pouzdro s qwerty klavesnici.
Droida jsem pouzival asi rok. Predtim HTC Kaiser 6,5 roku. Jako druhej telefon do prace (bez kamery) mam Fujitsu Siemens T810.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Moment, to jako ten minulý přístroj posíláš do stoupy, že počítáš v zásadě plnou cenu? Proč neprodáš ten rok starý model za aspoň polovinu ceny?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jednak nikdo nemění telefon každý rok a pak, 15k neni zas tak moc. Možná pro tebe, ale pro člověka co pracuje v západní Evropě neni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čím dál víc zákazníků vnímá chytrý mobil jako nástroj - tak jestli jsou soucasne "chytre" mobily nastroj, tak lopata je naopak sperk pro kazdou zenou. Dnesni mobily jsou jednoznacne hracky, na praci a jako nastroj dnes snad uz neni z vyroby urceno nic.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Pripomina mi to recenze, ve kterych jsme se dozvedeli o benchmarku her, ale nikoliv skutecnost, ze nam telefon propali ruce a bude nepouzitelne pomaly, pokud se zapne sifrovani. Snad jeste BlackBerry s jejich puvodnim OS10+ (nepotrebuji BES) by mohlo aspirovat na pracovni nastroj.

Sony Xperia Z5 Compact sice neni typickym pracovnim telefonem, ale umi odecitat z mernych i telemetrickych bodu (na to mame vlastni aplikace pro NFC), pouzivat IBM Verse a celkove jsem s tim telefon spokojeny. Funguje svizne i zasifrovany.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Psal jsem nástroj, ne nástroj na práci ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl.
Funguje to jako budík, funguje. Je v tom funkční kalendář, je. Je to synchronizované s více zařízeními, je. Mám v tom poznámkový blok, seznam kontaktů, mám, mám v tom nouzovej foťák, mám, jde s tím itelefonovat, jde. Pro mně to pořád nástroj je, to že na tom jdou spustit i hry a mrknout na web je jen něco navíc...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No je jasné, že to je zmršená věta aby vypadal zajímavě ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak každý trh se nasytí, jen blázni chtějí neustále rostoucí grafy. Dobře nastavená firma si najde své místečko a dokáže žít z upgradů a ze služeb (tady mají výrobci užívající Android smůlu, že sypou Googlu a ne sobě), ale na nějaké sešupy určitě dojde. První na řadě je podle mě MS a jeho mobilní Windows, pak Blackberry a pak už těžko předjímat.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

HTC už se do sešupu také dostalo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nesuhlasim. Trh je nasyteny dnesnymi smart telefonmi ale stale je tu priestor. To iste si myslela Nokia, HTC s WM a dalsi nez prisiel iPhone a priniesol dotykove ovladanie pre masy. Proste roky sa zilo len z evolucie a neprisla ziadna revolucia alebo zasadna inovacia. Staci ze by nejaky vyrobca priniesol dnesny highend alebo aspon model z vyssej strednej triedy ale z vydrzou povedzme tyzden alebo dva. Hned by sa to predavalo ako teple rozky (samozrejme nesli by hned do toho vsetci ale rozhodne by nemali problem s "nasytenim" trhu). Samsung chysta rozkladaci display. Uvidime ci to bude prakticke (podla mna moc nie) ale ok aspon nieco nove, ale fakt sa neda donekonecna zit iba zo zvysovanim uhlopriecky, rozlisenia a teoretickeho vykonu (papierovo sice tie 4-8jadrove SoC zvladaju 2-3Ghz ale tak 5 minut, potom sa zahreju a telefon sa aj tak vypne). A marketingovo donekonecna omielane frazy ako Jobsacke kecy typu mame revolucny novy model lebo sme zrazily ostre hrany do obla a sklo sme nahradili brusenym hlinikom sa daju pocuvat tiez len nejaku dobu.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Vlastne souhlasite, protoze dnesni phony jsou jen o navysovani uhlopricky a spol a tady uz moc prostoru fakt neni ;)
Ale jinak souhlas, pokud nekdo neprijde s nejakym jinym konceptem smartphonu (mne by treba ke stesti stacila rozumna HW klavesnice), tak neni proc upgradovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dva a pul roku? mobil menim jednou za pet let, PC jsem menil doted po peti letech, ale zacinam prodluzovat na sest (nektery komponenty i vic let)
a ani v okoli neznam nikoho kdo by ho menil min jak za 4roky

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Kdydy ted Nokia uvedla:

-klasicky hloupy telefon na volani a SMS+MMS
-s baterii s prumernou vydrzi 5-7 pri aktivnim telefonovani
-odolnym poradnym telem
-skutecnyma fyzickyma tlacitkama
-a stal by 100€

>trh by se toho okamzite chytil a byly by to ukazkove prodeje, k prikladu na zapade Evropy dnes ve velkem fici prodej starych ale opravenych telefonu protoze lidi proste pochopili ze ty oplastacky a iPhonacky umelo prodrazene sou jim akurat tak na ukazkovou píču nakolik maji vydrz jeden den a spicluji a sleduji je, samozrejme sou to placicky pro zabijeni much.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle opravdu není zajímavý byznysový záměr. Nepopírám sice, že je jistá skupina, kterým takové telefony vyhovují, ale obecně už lidi mají telefon na mnohem více věcí než jen telefonování. Když se na smartphonu vypne 3G, LTE, WiFi, Bluetooth, push, tak také vydrží týden, možná i více, ale lidi to prostě mají jako počítač do kapsy, ty "chytré" věci chtějí, takže to nevypnou a všechny ty funkcičky holt žerou.

Osobně už telefonuji naprosto minimálně, SMS a MMS to jsou asi vůbec nejdražší data, takže ne e. Za to na web, jízdní řády, do mailu, "na radar" se podívám kolikrát denně. Pro mě osobně také vítězí minipočítač do kapsy s volací funkcí nad hloupým telefonem.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Copak, 160B za korunu-dvě se nelíbí?:-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je vesele :)))

No je pravda, že důchodcí nám přibejvaj, takže proč ne. Ale takových hloupých mobilu existuje na trhu plno, akorát se o tom nepíše, nedělají recenze a není to ve výlohách. Třeba ten Cat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono by to naopak chtělo po několika letech zase nějaký promakaný "hloupý" telefon. Včetně funkcí typu synchronizace všech uživatelských dat s počítačem, hodil by se určitě i foťák na úrovni mainstreamu ve smartphonech (to co má Nokia 225 je křáp na úrovni tak Siemensu C65) a určitě by se našly i další věci, který naopak klasickým mobilům chybí a mohly by nalákat nový zákazníky. Posledním slušným mobilem o kterým vím byla Nokia 3310 classic, což už je pár let starej kus. To co chcete vy splňuje i ten křáp Nokia 225. Ale mimo jiné umožňuje uložení tuším maximálně 25 záznamů do kalendáře. Což je úplně na ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takovych bych par po pribuzenstvu udal. A pokud by mel opravdu kvalitni PIM (jako Palm), tak bych vzal i jeden pro sebe. Podle hodnoceni na nejmenovanem srovnavaci cen jsou soucasne Nokie 1xx a 2xx mizerny odpad, to uz radeji starsi modely.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Niekedy bol predaj vyssi, lebo si si mohol vybrat telefon
1) podla vzhladu - kto pamata vymenne kryty, kazdy telefon mal jedinecny vzhlad, slavne vyklapacky...
2) podla systemu - ja som mal rad Motoroly, lebo mali tak nelogicke menu, ze mi don nikto neliezol :)
3) vybava - IrDA, wifi, bt....
Dnes je na vyber:
1) obdlznikovy telefon, vyber si akurat tak uhlopriecku
2) android, alebo iOS?
3) tam uz dnes fakt ide iba o pocet jadier a rozlisenie displeja.
Teda bezni ludia uz velmi nemaju podla coho vyberat, kedze je to viacmenej vsetko to iste. Ja som napr. miloval vyklapacky, lebo to bol malicky telefon, mal chraneny display, a nemusel som patrat po tlacitkach, ked mi niekto volal. Odklopim, telefonujem, zaklopim.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.