Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zastavení výroby Galaxy Note 7 srazilo hodnotu Samsungu o $17 miliard

"Výrobní náklady na jeden Note 7 dosahují necelých $500, doporučená prodejní cena je $600, zisk přes $100"
to si kde vzal takovej nesmysl ? cena komponentu note 7 je tak max $150 navic to sou udavane ceny za ktere samsung prodava komponenty jinejm vrobcum takze ve skutecnosti bude jeste nizsi, android je free, montaz a preprava sou uz drobne, nejdrazsi z toho bude reklama ale ty ma ted samsunt az az

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne, vzdyt naklady na vyrobu iPhone kazde generace sou mezi 250-350 dolary(nonPlus - model Plus) a oni ty telefony prodavaj od 750 do 1200€. Zisk ma Apple kralovskej nakolik je prodava vetsinou/vyhradne skrz svoje vlastni obchodni prostory.

Cena Samsung-u Note 7 zacina na 830€, zadnych 600!, to je proste dalsi umela prirazka jak prase($=€).

I mne to napadlo cili neni problem nakonec ne s bateriemi ale se zarizenim samotnym, vzdyt Samsung neprodava sve prvni zarizeni do ktereho leje baterie od tradicnych dodavatelu, navic byli uz vyrobeny i vykonnejsi clanky a nevim o tom ze by to melo globalni dopad, holt neco v tom urychlenem sledu/navrhu posrali a ted draze zaplati.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja vim moc dobre ze vyrobni cena iphonu je pod $200 ale u samsungu to neni o nic vic s tim rozdilem ze apple si dela celej OS sam + mnohem sirsi podpora a ekosystem

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Apple mívá s přehledem nejvyšší marže v oboru, proto si myslím, že výrobní cena Note 7 bude určitě vyšší.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

E? Jak to spolu proboha souvisí?

Apple bude čistě součástkově spíše dražší než Samsung. Za prvé komponenty nakupuje (Samsung má své firemní), navíc často objednává dražší výrobné technologie (třeba rizikovou výrobu SoC na nižších nm). Pochopitelně to je stále zlomek proti prodejní ceně (i když do nákladů toho patří mnohem více než pouhé součástky). Profilabilita Apple je dána zejména tím, že se neunavuje prodávat levné modely, takže když chcete něco jablečného musíte vždy zacálovat model s dobrou marží. Ostatní firmy si tento byznyz "kazí" tím, že mají v nabídce levné modely, což snižuje prodeje těch drahých. Navíc to kazí samotný Android, který je na kde čem. Neříkám že to je dobře nebo špatně, tak to prostě je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problem je pravdepoodbne v quick charge

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nebo bezdratovem nabijeni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

500 je asi trochu prestrel ale samotnej displej co v tom je samsung prodava za 250.. i kdyz na tom je naka marze tak se urcite se vsim do 150 nevejdes.. spis zacni tak na dvojnasobku

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

mozna by ses divil jake sou skutecne vyrovni naklady veci kolem nas

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, celkove vyrobni naklady toho telefonu jsou radove 100USD a pri planovani rozpoctu vyroby se resi kazdy cent; takze strilet od boku stovkamy dolaru je blbost.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když jsou tak nízké výrobní náklady, proč pouze Apple a Samsung vytváří zaznamenatelný zisk, v segmentu mobilních telefonů. Proč ostatní výrobci prodělávají nebo jsou rádi za černou nulu. Proč se ziskovou výrobou neživí mnohem více firem?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

proc je apple tak ziskovej je naprosto jednoduche, protoze ma 3 modely ktere maj vpodstate stejny HW tzn levnej vyvoj a pokrytej celej trh

ostatni vyrobci soi ale dost blbci a maj 20 ruznejch telefonu a u kazdeho jinej hw, casto i design atd = vyvoj se prodrazi, sw podpora je mnohem slozitejsi, reklama stoji vic atd atd

jak jednoduche ze

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle byla myslím jedna z geniálních marketingových myšlenek Jobse (ne, nejsem jeho obdivovatelem). Běžný zákazník se v IT neorientuje, vlastně ani lidi v oboru co nestíhají číst neustále recenze a brzy vyběhnou ze znalosti trhu: modely, úložiště, frekvence CPU, grafiky, typy displejů, verze OS, vše španělská vesnice, prodavač vám nabulíkuje tunu nesmyslů a koupíte nakonec krám co vás štve.

On přišel s jediným typem v nabídce (ve své kategorii), který je vybaven prostě dostatečně dobře, musí být přívětivý a BFU dáme vybrat kolik úložiště chce, jinými slovy je ochoten zaplatit. Pro ty co se jim to zdá moc drahé necháme v nabídce výběhový minulý model. Komu se i to zdá moc, má smůlu, pro něj u Apple nic není. Z hledika oslovení zákazníka mi to přijde geniální, protože nejdnou jsem u zelených skřeta obrazně bušil hlavou do monitoru, abych z milionu notobooků vybral 4, kdy stejně každému z nich chybělo něco podstatného a potřeboval bych je zkřížit. :-) Dnešní Androidy jsou to samé. Nepřehledný zmatek nad zmatek. Dlužno dodat, že dnešní Apple tu prostotu nabídky zase pomalu opouští a začíná se to zase větvit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hlupost

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vy sledujete jako zákazník, výrobní náklady toho co kupujete? Pak je mi jasné proč se skvěle prodává běžný chleba co obsahuje 33% drceného starého chleba, proč jde na odbyt chlast z technického lihu, protože bramborový vývar není tolik předražený jak Diplomatico. Ovšem doufám že máte tu hrdost se toho držet i ve svém zaměstnání. Že nepožadujete vyšší mzdu, než je minimální nebo jak zjistíte, že někdo z ulice to udělá levněji, tak požádáte šéfa o snížení platu. Přece by jste nedopustil, aby produkty z firmy, kde pracujete, museli lidé kupovat předražené.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejak jsem to nestudoval, mozna no-x udelal chybu, ale v podstate mu lze verit. Samsung vyrobi vetsinu komponent na Note 7, ke kazde komponente prihodi marzi a to cele dohromady da 500 dolaru. Cena 600 dolaru je cena, za kterou to Samsung prodava bez DPH (a cla). Takze marze Samsungu na kazde prodany tabletofoun je 100 dolaru + marze na jednotlive komponenty.
---
Oproti tomu, kdyz napriklad vyrobci rozebiraji naklady na vyrobu iPhonu, tak je to tak malo proto, ze se jedna o nakladovou polozku kazdeho jednotliveho subdodavatele a teda uplne jine cislo.
---
Jinak si myslim, ze tohle se projevi nejen u dalsiho Notu za rok, ale i u Galaxy S8 na jare. Samsung totalne ztratil duveru zakazniku a nemyslim, ze vyrobi neco tak prevratneho, aby duveru obnovil.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

http://mobil.idnes.cz/soucastky-na-galaxy-s7-stoji-6-300-korun-vcetne-mo...

ve skutecnosti sou ty ceny jeste nizsi, sice jde o klasickou S7 ale never ze S7 note je nejak razantne drazsi na vyrobu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ta cena od dodavatelů je vždy cena komponenty za kterou ji můžeš u nich koupit.
Tedy se dá klidně říct, že je to maximální cena za kterou to nakupuje kompletovací firma.

Připočti cenu za kompletaci, příslušenství a budeš na mrzkých pár stovek dolarů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Notu 7 je škoda, sám jsem si ho chtěl pořídit. Každopádně doufám, že Note 8 bude výjimečně dobrý (8 je pro Číňany šťastné číslo a Samsung si na tom trhu určitě bude chtít namastit kapsu, zvlášť po takových ztrátách) a určitě mě současná situace od jeho nákupu nemůže odradit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě je jen stahují a čekají na řešení, až ho budou mít tak do těch telefonů norvou novou baterku a vydají to znova, třeba pod nějaký novým jménem.

Jinak ty náklady jsou fakt přemrštěné, pokud porovnám NOTE4 s 2K Super Amoled displayem s NOTE7 s 2K Super Amoled displayem tak to je cca 14 vs.24 tisíc při čemž je ten display to nejdražší a vyjma zahnutí jsou u obou stejné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

reci o tom ze sou zahnute displeye nejak razantne drazsi sou taky jen kec, neco stal vyvoj a proto sou ted "drazdi" ale ve skutecnosti sou naklady vpodstate stejne s tim ze se prodavaj za vic aby se zpetne zaplatil vyvoj

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Výrobní náklady na jeden Note 7 dosahují necelých $500, doporučená prodejní cena je $600"
To je samozřejmě totální nesmysl , jak zde již mnozí poukázali.
I u výrobků s malosériovou výrobou nepřesahuje výrobní cena 1/3 prodejní ceny prodejní.
U výrobků se sériovostí mobilů , které se již dělají v x té generaci musí být výrobní náklady ještě razantně nižší. Pokud někoho zajímá tvorba cen u elektronických součástek.
Jeden příklad z praxe. Nejmenovaný americký výrobce analogových IC a nejmenovaný velice přesný zesilovač. Oficiální cena dle ceníku výrobce z USA 8,8$, při objednávce 1000ks. Tento OZ nabízí Farnell v kusovce za 380Kč při 500ks za 280Kč. Od Čínského distributora jen ale už při 10ks mohu koupit za 3,8$ a při 500ks za 1.56$. Americký výrobce musí i při ceně 1,56$ vykazovat zisk, to samé čínský distributor.
Samsung vyrábí nejen telefon, ale prakticky většinu součástek do něj od odporů přes kondenzátory až pro procesor, paměti či LCD, Jediné co asi kupují bude sklo a hliníkový plech

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U toho čínského distibutora se bohužel může jednat o nějaké vyletované součástky. Parametry to může mít stejné, ale spolehlivost?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Být tebou bych dal ty šváby pod rentgen. Myslím že máš dost velkou šanci, že máš padělané součástky. Jinak si nemyslím, že by byly na trhu dostupné "velice přesné" operáky v cenové kategorii 9USD. V té ceně je k dispozici "běžná" střední třída low-noise OZ.

Ceny s Farnellem vůbec nemá význam srovnávat. Chce se to podívat na normální distributory jako je Arrow, EBV a nechat si udělat projektovou cenu. Je pravdou, že někteří výrobci mají totálně nesmyslnou cenovou politiku. Dobrým příkladem může být třeba TI (ceny v USA vs ceny v EU). To by bylo na delší povídání...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mluvil bych spise o hodnote Samsung Electronics.
Stale je hodnota o cca 20% vyssi nez na zacatku roku... Je to prusvih, ale spolecnost to bez problemu ustoji. Mam s tech nadpisu dojem (nejen tady), jako by Samsung krachoval. Samsung Electronics snizil odhad zisku na Q4 o $2,7mld.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já ten nadpis spíš vnímám jako výzvu k nákupu akcií, bo se dá čekat, že až tohle odezní, zase porostou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Su to vsetko len fiktivne cisla na papieri.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyrobiť oblejší dekel, napísať naň S8, baterku radšej nejakú lepšiu a môžu vyrábať ďalej.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

karma dobehla samsung.. zacalo to kopirovanim iphonu.
ale iphone uz nikdy viac. jedine cinania kvoli politike.
dufam ze s tohoto skandalu vytazia najviac cinania.. apple je aj tak zavisle na cine alebo okolii a tak drzi hubu. v usa by nikdy nemohli tak vyrabat a expandovat lebo rychlost tam je hrozna.
amd nieje schopne technologicky a intelektualne vymysliet porovnatelne procesoty ako intel. len vdaka prscotu boli na rovnakom chvilu ale dali sito riadne zaplatit vtedy.
v amd sa modlia aby intel postihlo nieco podobne ako samsung ale tam to ma vlada usa pevne v rukach a vyvoj. vyrobit poriadne x86 procaky nezvlada bohuzial ani spojenie ruska a ciny + par okolo..

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Co jsem cetl rozbory o bateriji v Galaxy note 7, tak tam vyrobce nepridal jednu rekneme kovovou vrstvu.A proto se ta baterie jakoby sama propali. Jedna z veci je ze Samsung nemel snad od glaxy s3 nikdy poradne baterie. Od galaxy s6 netusim.Galaxy s7 ma chybicek vice nez dost ale batariji take netusim.
Prusvih Baterie gN7 je ze shori mimo jakoukoliv ochranu a nejde o nadmerne odbery a nebo rychle nabijeni.Baterie nejcasteji vyhori od prostred.Cili to nejde osetrit prez FW nebo SW. Nebo v nejhorsimpripade rozdelit batteriji na dave casti jako to maji treba iPady.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je zajímavé, jak všichni škodolibě píší o tom, že Samsungu hořel mobil, ale přesně totéž se děje i u ostatních značek. Zkuste zapátrat a pak o tom napište článek. Nebo to raději budete tajit?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.