Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 3D headset VR One od Zeissu je široce kompatibilní

"3D headset VR One od Zeissu je široce kompatibilní" Jestli jsem to cetl spravne, tak momentalne jsou podporovany dva telefony...to je ta siroka kompatibilita? A jednim z nich je na diitu oblibeny IP6. :-))

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak začínám mít pocit, že ze mně je schyzofrenik. Článek o tom samém a hned 2x za den, jednou na CDR jednou na DIIT?

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby stacilo vrazit telefon do brejli, tak ma Oculus uz rok zarizeni na trhu. Proc asi pridali do DK2 externi vicebodobe spedovani pohybu. Tohle je dalsi z rady VR zvracitek :-).

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Absolutní pozicování chybí, ale tomu se přizpůsobí obsah. Proti DK2 je zase výhoda volnosti pohybu, otáčení v křesle dokola atd. Skvělé je to paradigma někam to zařízení vzít a zapůjčit (prohlížení fotek u známých atd.), lidé, kteří nové VR ještě neviděli, si to musí zažít na vlastní kůži. Ten dojem hloubky prostoru i nefalšované závratě při pohledu do hlubin se totiž nedá zprostředkovaně popsat.

Podstatné ale je, že se zásadním způsobem upravoval samotný Note 4, odstraňoval se triple-buffering, umožnilo se držet pevné taktovací frekvence atd. Tohle konkurenční mobily ani standardní Android neumožňují a dojem z nich bude stejně špatný jako z Google Cardboard.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Na CDR je to za 2k1 a tady pozdeji uz za 2k5
Je docela mozny ze zitra vyjde clanek znovu a bude tam uz cena 3000
njn rizena raketove rychla inflace v praxi :)

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

„Jak a jestli Zeiss nějakým způsobem řeší potenciální problém s přehříváním, se zatím nedozvídáme“

To je narážka na Gear VR? Tohle s ním ale nelze porovnat přesně jak píše JoHnY3 výše. Pro Note 4 se udělaly úpravy v jádru Androidu tak, aby se dalo zapisovat přímo do framebufferu bez triple bufferingu, který jinak zvyšuje latenci o dalších 33 ms. U jiných zařízení než Note 4 nic takového není a nejspíš ani nebude, takže to bude jen taková hezčí varianta obalu typu Google Cardboard, za 3000 Kč cenově dost mimo...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.