Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zen APU pokryje TDP 4-95 wattů

hahaha, už nevěřím ničemu a to sem vždy kupoval AMD, avšak na konci roku si myslím že stavím od znova na intelu... jestli to dopadne jak ten bájný radeon RX480 tak se máme na co těšit :D :D ... jinak nechápu proč se vůbec zaobírájí nějakým APU .. zbytečnost .. zbytečná ... leda tak pro socky

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

s tym bajnym radeonom rx480(nereferenckou) som vcera na 2K hral WH total war, a v DX12 :)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

ten tvůj bájný RX480 se může jít proti 980ti vysrat

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

:D ked bude stat gtx980ti 255€, tak sa bude moct ist vysrat rx480, zatial sa mozes ukludnit

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

=== obsah příspěvku odstraněn redakcí, příště bez invektiv ostatních diskutujících ===

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Sandokanec, nevím co jsi psal ale určitě s tebou souhlasím. Zdejší klub příznivců AMD včetně redakce prostě nemůže zkousnout hořkou pachuť, že AMD ujel vlak a nesnaží se ho ani dohnat. Respektive se ho nesnažila nikdy dohnat. Chvilku byli na vrcholu, když převzali všechno od ATi, jediné konkurenční firmy nVidie tehdejší doby. Bohužel po pohlcení a vydání pár výkoných karet, které stačí do dnešních dní, neudrželi tempo a zničili sami svůj potenciál na nulu. Jak říkám už nevěřím že Zen a Vega bude něco konkurenceschopného ať je to sebelevnější.
Vždycky jsem kupoval AMD a nádával jak jsou ty počítače pomalé, jak se mi hry sekají apod... dneska už vím, že problém nebyl v software, ale v hardwaru AMD.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

:D ty mě opravdu bavíš Jaroušku, každý den.. všechny to bláboly co jsi tu za posledních pár měsíců vyplodil najedou po tvém přestupu k zeleným vyznívají o to víc vtipněji :)) marně přemýšlím, kdy jsem se naposledy potkal s někým tak hloupým

Jaroslav Crha | před 3 měsíci "cože? Když si teď koupím 1080 tak ji budu muset za rok vyměnit. Když si teď koupím cokoliv od AMD včetně polárky mám 10let klid."

http://diit.cz/clanek/geforce-gtx-1080-recenze/diskuse#comment-888681

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Staci si zvolit patricne srovnani a je to nvidie, ktery ujel vlak. Treba co se tyce vypoctu v double precision v kterych ma RX 480 vetsi vykon nez Titan X.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Double co? přidá to FPS? Kde jsou grafy her které RX480 drtí TitánaX?

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Víš.. Ono někdo používá počítač i k práci a ne jen na hraní.. ;)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

a proč se tedy bavíme o šrotech jakým jsou herní karty?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To nevím.. :D Nejspíš proto, že většina lidí používá PC ke hrám.

A nechápu, proč by někdo měl nazývat nějaké komponenty "šroty".. Každá má nějaké využití pro nějaké lidi (jinak by se nevyráběla).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Spíš bych řekl, že většina lidí používá PC k práci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aha myslis to uzasne opencl ktore je vpraxi uplne nanic a cely priemysel ide na cuda...

ok :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jediná výhoda CUDA je, že je tu déle. Jinak bych řekl, že se s OpenCL (a OpenMP, OpenGL, ...) pracuje lépe, než s proprietárními alternativami.

Jaká je podpora v uživatelských programech, to už není vina tvůrců API. Je ale nelogické používat CUDA, která funguje pouze na Nvidii, když OpenCL funguje na Nvidii, AMD i Intelu.

Zkus naprogramovat něco s využitím CUDA a pak něco s OpenCL a pak můžeš porovnávat.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Co třeba takové tvrzení ozdrojovat? Aby to nebyl výkřik do tmy a přineslo to něco čtenářům?
Např. Adobe Premiere Pro export.. viz. https://www.youtube.com/watch?v=g7cQK8jFPzo
Obecně platí, že levné a paradoxně i starší karty AMD s CGN jsou překvapivě rychlé právě ve specifických úlohách jako export videa akcelerovaný OPENCL. Stačí strýček Google. Paušalizováním nikomu z návštěvníků tohoto webu nepomůžete. Takže tip pro hračičky s videem požívající Adobe Premiere. Použijte CGN kartu od AMD a značné ušetřené prostředky investujte do velmi rychlého páru SSD a pro efekty nepočítané prostřednictvím GPU také nešetřete na procesoru. SSD jedno systémové, druhé pracovní na nějž nakonfigurujete symbolické linky pracovních adresářů a tempů střihacího software. Pokud Vám můj Tip není jasný věnujte trochu času vyhledávání a samostudiu tvorby symlinků ve windows. K nezaplacení:-). Be smart .-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

větu "nevím co jsi psal ale určitě s tebou souhlasím" si tisknu a dávám do rámečku nad PC, ta mě bude bavit ještě hodně dlouho :))

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Dej si ještě k tomu do rámečku:
Když si přečtu co psal předtím nezbývá mě nic jiného než s ním souhlasit už jen proto, že se to redakci nelíbílo natolik že to musela smazat.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

je mi jasné, že nevíš co to je invektiva :))

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Proč bych s tím nemohl souhlasit?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

a suhlasis s cim? :)
s invektivami? s tym ze porovnaval rx480 s gtx980ti? alebo ze je totalne zeleny, az to z neho tieklo?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

že se to redakci nelíbilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Treba psal: "Ja sem klidnej, ale takovej Jaryn Crhu ja maaaa-goooor!" :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jasně podle předchozích příspěvků co psal najednou napíše něco jiného, to dává fakt smysl! Jinak jak bylo dneska v dětské školce?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Radeon RX 480 stoji 6-7 tisic
Geforce 980 Ti stala kolik, 20 tisic?

Takze co to tu porovnavame? Ze 3x drazsi karta je vykonnejsi?

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Je vtipne, jak vzdycky fandove te ci one strany se snazi argumentovat, zacnou dobre ale v jejich mozku se neco pokazi a napisou nesmysly nebo to prezenou. Tak treba tady
a) RX480 se za 6-7 proste koupit neda. Nejlevnejsi referencky zacinaji na 7700,- a nereferencky stale nejsou coz je BTW hrozna ostuda
b) srovnavat s cenou pri uvedeni je totalni hloupost pac ta ted nikoho nezajima. Zejmena nekoho, kdo chce kartu koupit ted.

Pritom stacilo napsat "referencni RX480 stoji kolem 8k a nereferencni OC 980Ti stoji kolem 14k takze je nelze srovnavat" a byl by to platny a rozumny argument. Takhle to je jen snadno rozpoznatelny vykrik fanboye.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

„Nejlevnejsi referencky zacinaji na 7700,-“

To asi ne, CZC má 8GB 8GHz Sapphiry (tzn. nejlepší referenční konfiguraci) za 7 262 Kč včetně DPH s tříletou zárukou, skladem 5 a více kusů.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Saphire, nejhorší výrobce komponent do PC od pravěku doby Ati Rage 32MB a jako jedinej nabízí jednu nereferenční kartu RX480 za 8242 Kč pane no-X, nebo koukáme na každý jiný CZC? Aha vy jste myslel RX470? Aha, jenže my jsme nechtěli RX470!!!

tomo: A o tom to celé je, ano 980Ti nebo 1070 stojí okolo 14000 ale když už si pořizuji grafiku za téměř deset tisíc, tak těch pár tisíc navíc není vyhozených jak se tady tvrdí.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

1. ATi Rage 32MB byla vydána v roce 1999, Sapphire byl založený v roce 2001
2. Sapphire je značka patřící výrobci, který vyrábí grafické karty pro drtivou většinu všech značek ať už používají GPU AMD nebo Nvidie
3. http://diit.cz/sites/default/files/sapphire_rx_480.png

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

3) jo tys myslel referenční které zlevnili teď v Pondělí, ahá tak to potom jó, myslel jsem že se bavíme o nerferencích, které pořád nejsou krom té od Saphiru.
2) to ti nerozporuji, ale je to nejhorší výrobce.
1) 1998 nebo 1999 je jedno, ale už je to dneska počítačová prehistorie

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Jo pan myslel... on pan ani necte na co reaguje. To vysvetluje, ze pise to co pise ... Mel sem sapphirek nekolik a reklamoval sem jen jednu kvuli takovy blbosti, ze jeden ze tri vetraku rachotil. Vyreseno k me spokojenosti, kdyz sem za skoro 2 roky starou grafiku dostal zpatky kompletni puvodni cenu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tebou popsaná reklamace je zásluhou zákonů ČR nikoliv Saphiru.
Ani bych se nedivil kdyby 2,1 roku po uplynutí zákonné lhůty šla karta do kopru... ale teď mi napíšeš jak ji máš dlouho a další překroucené lži, na které jsem si u tebe už zvykl.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Já vás chápu. Když se rozhodnete, že něco napíšete, tak je jedno, jestli to má hlavu a patu, nebo jestli se míchají jabka a hruškama. Podstatné je, aby jste prostě něco napsal.
Např.: "Tebou popsaná reklamace je zásluhou zákonů ČR nikoliv Saphiru."
V podstatě chcete podložit své tvrzení, že "Sapphire je špatný výrobce" tím, že zákony ČR umožnily reklamovat jejich výrobek po dobu 2 let. Opravdu briskní obrat a odvrácení pozornosti od silnější argumentace. Navíc to, že firma Sapphire reklamaci uznala, už jaksi neřešíte.

"Ani bych se nedivil, kdyby 2.1 roku po uplynutí zákonné lhůty šla karta do kopru..."
Jestli dobře počítám. 2.1 roku po uplynutí zákonné lhůty je 4.1 let po zakoupení a navíc je to tzv. "Šikmá plocha": http://manipulatori.cz/co-je-to-argumentacni-klam-jak-ho-rozpoznat-a-vyh...

No a ten konec, to je taky "paráda". Zvyšovat váhu svého (již tak zavádějícího argumentu) tím, co ještě nenastalo a tvrdit, že se tak stane a bude to lež, na což jste u dané osoby zvyklý - další argumentační klam - Ad hominem.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

To je rozbor pane! Milé děti učte se! Škoda že jsi stejný rozbor nepoužil u toho aby ses dozvěděl proč AMD nedodává nerferenční RX480, určitě bys měl úspěch.

Reklamace: kdyby byl zákonem stanovena reklamace měsíc, tak mu žádnou reklamaci po této době saphire uznávat nemusí.
Jé znovu pro slovíčkaře: "2,1 roku po uplynutí" bylo nejspíše všem jasné, že se jedná krátkou chvíli po uplynutí zákoné lhůty dvou let od zakoupení, trošku jsem to tam zkomolil no tak hnedka budeme dělat velké haló že? Hlavně když je čeho se chytnout.
Neboli s odkazem na kazítka a plánovanou životnost se jedná o to aby karta vydržela zákonem stanovenou dobu a v době kdy již není možné kartu reklamovat se rozpadla. Tudíž je irelevantní jestli by mu 2,0001-4,1 roku po zákoupení karta odešla.
Tady navážu jinak, kdyby v této době reklamaci saphir uznal a vrátil peníze to bych smekl klobouk, který nemám a musel bych si ho jít nejprve koupit.

Zvyšuji argumentu váhu protože ji píše slavný manipulátor PPK. Víc asi není třeba dodávat.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"2.1 roku..." - to byla pouze technická poznámka. Každému bylo asi jasné, jak to míníte.

Já neříkám, že je to záměrně - to já nemohu vědět, ale mícháte páté přes deváté a ve finále odvedete pozornost od diskutovaného bodu. Například vaší argumentací jsme se dostali od nekvality výrobků daného výrobce k úplně jinému bodu: "Tady navážu jinak, kdyby v této době reklamaci saphir uznal a vrátil peníze to bych smekl..." - zbytek o klobouku, milých dětech a též váš odkaz na RX 480 je opět zcela mimo rámec diskutovaného předmětu, řekl bych skoro až zcestné se snahou zakrýt původní téma. Opět - zda je to záměrné, nebo to z vás "jen vypadlo", nedokážu posoudit.

Nicméně. V jednu chvíli se reklamace dle vás mohla úspěšně a jedině odehrát díky zákonům ČR. V další fázi, mluvíte o vracení peněz, když ty samé zákony umožňují výrobci, že tak nemusí činit hned po první reklamaci, ale až po třetí, pokud se jedná o stejnou závadu.

Chápete, jak to myslím?

Prostě se mi zdá, že jste se rozhodl za každou cenu vyvolat špatný obraz daného výrobce, nebo konkrétního spotřebitele a to poukazováním na témata nemající v dokazování takových kvalit vůbec žádnou souvislost. A to neberu ohled na to, že se jedná o čistě spekulativní výroky.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jsme v diskuzi, v diskuzi jsme od toho aby se vyvíjela. Vy jste vytáhnul že mu byly vráceny peníze, asi nejspíše z toho důvodu že karta již neexistovala na trhu a tak ji nemohl dodat a bylo to pro něj neopravitelné. Výrobce šel cestou nejmenšího odporu.
Žádné téma nezakrývám, bavili jsme se o nekvalitě saphiru pokud je mi naposled známo.
Hovoří ze mě zkušenosti, kdy mí kamarádi se mě ptali co s grafikou když začla házet vady obrazu a textur apod... Ano moje závěry nad firmou saphire jsou ČISTĚ SUBJEKTIVNÍ, stejně tak jako PPK názor že je to výborná firma. Prostě se mě jen snažíte za každé slovíčko chytnout protože píšu i mezi řádky.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že kdybyste to napsal takto, jako teď - konstatování zkušeností, bolo by to iné kafe. Negativní zkušenosti nikdo samozřejmě neodpáře. Nicméně bych na základě toho nezatracoval celou značku a všechny její produkty.
Kdysi jsem taky jednou napsal Aušus, namísto Asus, a to byl pane nášup ve fóru :)
A dnes to vidím jinak a vím, že několik špatných zkušeností s danou značkou ještě neukazuje na nízkou kvalitu všech jejích produktů...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja sem nepsal, ze sapphire je vyborna firma. To prekrucujes. Co se tyce artefaktu v obraze, tak to dela to slavny kurvitko ekoteroristu jmenem bezolovnata pajka. To se vyskytuje u vykonnych grafik u vsech vyrobcu...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

K posledni vete... Sapphire je shit protoze to napsal jarinek crhu. Sice pro to nema zadny oduvodneni ale proste je to tak. Magor co jeste pred dvouma mesicema chtel kupovat grafiku od amd, ale protoze nejsou nereferencky kdyz je chtel tak je jak malej jarda a amd je podle nej to nejhorsi na svete a najednou vsechno co od amd mel je spatny.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No jo, kdyz ty ani nechapes, ze kdyz clovek dostane za reklamovanou kartu penize tak uz ji asi nema. Crha pouzivej taky obcas tu hlavu, nemas ji jen na to aby ti neprselo do krku.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No-x pokud vím tak Sapphire jede jenom AMD

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano sapphire dela jen AMD. Jenze sapphire je jen jedna ze znacek vyrobce PC Partner. Byvaly casy, kdy delal komplet nereferencni ati. Ted vedle sapphire ma jeste Zotac. A mel by mit i Inno3D.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ati Rage 32MB je pravěk PC? Kolikpak ti je Jindro let? Už se holíš? :o)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Radek Hulan uz ma syna? Ten cas teda leti.. (:

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Radek Hulan se mohl jedine naklonovat.

To ze existuje pouze 1x je zhola nemozne vzhledem k jeho mimoradnemu rozsahu dila.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale kdepák, jen prostě inteligentně a efektivně maká až se ze super duper značkový klávesnice hulí a nelelkuje jako ty závistivý socky kolem něj. :o)
Apropos, nevím jestli si to pamatuju dobře, ale tuším, že má dceru...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč APU? On Intel nemá GPU v CPU? Od kdy? :) APU je konkurence pro Celerony,Pentia a i3.A na rozdíl od nich májí APU od AMD použitelnou GPU...Takže podle pokřívené logiky vše do i5 kupují socky,zajímavé:)
Nemluvě o konzolích.Kolik že má Intel obsazených konzol?...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Mám i5 a protože na tom negamesím, tak mi integrovaná GPU stačí :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jirka1 má jedinej inteligentní argument

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

klidně na integrovce pařit můžeš, mám stejnej procák a hraju na ní Crysis3 i Mafiu2 bezproblému. proč si pořizovat za 8000 grafiku, která umí to stejné?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Hmmmm Crysis 3 na integrované grafice od Intelu co je v i5ce? Tu Mafii bych ještě bral, ale Crysis3? To bych celkem rád viděl.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

vsak ani na low 720p to neni poradne hratelne jakmile se zapnou mid/high detaily nebo nedej boze vyssi rozliseni tak je to konecna

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jede to, jede... nějakej problém?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ten borec má RAMky v single channel a Windows možná 7 bych tipl, podle toho lamáckýho setupu, v dual channelu a pod desítkama je ten výkon zase někde jinde... můžeš si klidně s rezervou něco zvýšit.. klidně i vyhlazování.
https://www.youtube.com/watch?v=Vh3DfeRLL_0 - toto víc odpovídá, sic Windows 7 a taky nezapomeň, že to nějak nahrával že...
Navíc jsou tam další triky, co by člověk nečekal, např. shadery na high nebo medium ti to zrychlí, protože jsou \DX 11 a ne DX9 a vypadá to líp, textury na medium/high to taky abs. nezpomalí a při tom rozlišení jsou vyšší text. zbytečný atd. Ve výsledku obraz nerozeznáš od PS4 720p.
DX12 jsou opravdu killer feature desítek, kdo nezkusí neuvěří, zvlášť při málo nebo "pomalé" videoRAM. U integrované grafiky ti to netahá textury po PCIe sběrnici jak u karet typu 960 2GBapod. a klidně můžu jet starší hry na max textury 3GB videoRAM a podobný překvapení. Navíc je ten framerate neskutečně stabilní, žádnej stuttering ani propady, klidně můžeš hrát na 25fps a ani "v chumelenici" ti to nepadá atd. atp.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jakej problém? Hratelnost?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

30FPS není sekačka bránící nebo omezující hraní. Hratelností myslím to, že to je je procházečka pro konzole a tudíž pro člověka odkojeného na Half-Life je styl hry tímto rychlým způsobem nehratelné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hm, viditelný lagy jsou i na tom videu, takže je to sekačka. Navíc to musí bejt hlubokej zážitek při 26 FPS, bez ohledu na žánr. :o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

S touto logikou se tedy ptám: Proč si pořizovat grafiku za 14 nebo 20 tisíc, když to umí to stejné?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To byla narážka na slabý výkon RX480... že zvládne to stejný co integrovaná i5-HD530 (v nadsázce)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ale proč si potom pořizovat GTX1080, když RX480 (nebo dokonce HD530) zvládá totéž?

:-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

konzole sou pro socky

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

„konzole sou pro socky“

Aha. A kdy přestane být uživatel konzole sockou? Když hodí svoji Playstation na aukro? ;-)

http://archiv.aukro.cz/2x-playstation-2-swap-magic-hry-prislusenstv--i56...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je zajimave, ze na vsech forech se najdou jedinci, kteri potrebuji davat svetu najevo svuj inteligence-emocni koeficient jako neco zajimaveho :))

ps: konzole JSOU pro socky..

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Otazka je. kdo je vetsi socka - jestli ten kdo si koupi konzol a pak kupuje hry, nebo ten so si koupi PC ktere je sice drazsi nez konzol, ale pak prohlasi ze neni tak bohaty a zacne vesele stahovat z torrentu vsechny gamesy.

Konzole tvori 80% prijmu herniho prumyslu, takze jejich majitele zas az takove socky asi nebudou.

Z ciste logickeho pohledu vychazi jako socka ten, kdo ma sice drazsi hardware, ale nejdrazsi hra kterou si koupil je Humble Bundle za 6 USD a za 2 Eura v akci na Steamu. Protoze ten si to PC koupil pouze za ucelem aby usetril na hrach.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Konzole je vzor růže a ne kost, konzol si zahrabej na zahradě ;)

jinak socka je ten, kdo si koupí tuto:
http://aukro.cz/herni-konzole-na-tv-pegasus-videohry-i6336529063.html?bi...

Grafiku zatím nemám a vzhledem k TV 1360x768 hraju na i3 HD530 vše moderní na medium/high/very high, ovšem RAMky mám DDR4 3400... mentální socka bych byl, kdybych si koupil grafiku a vše dal na max. a pohoňkával nad 120fps, místo abych si pohrál s nastavením hry (to mě baví navíc víc než samotné hraní)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak moderní hry na 60FPS minimech nezvládá ani 1080. Integrovaná grafika to fakt dát nemůže :)

Když si koupím hru, chci si svých investovaných peněz užít, takže očekávám že to bude pěkně vypadat, tudíž maximální nastavení je v podstatě to jediné správné

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bohužel když je pak 80% trhu s hrama rčeno pro konzole, tak pak ty hry podle toho vypadají. snad jednou zase příjde doba kdy bude každej na konzole házet bobek a vrátíme se k pořádným hrám.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja poti konzolim nic nemam, az na predrazene hry (novinky) ;)
Obcase si rikam, ze s vekem roste chut hrat z gauce a nejlepe proti nekomu kdo sedi vedle a na to je konzole dobra :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na to si prisiel ako ? V minulosti som vlastnil PS3 a za hry som dal pomerne vela penazi. PC hrac ma pomerne vela moznosti, ako sa k nim dostat zadarmo. V pripade hernej konzoly to neplati. Ak chces mat zbierku, musis si ju zaplatit. Socka ma zrejme viac penazi podla tvojej logiky ? Prave naopak, ludia co nemaju hlboko do vrecka si konzolu mozu dovolit a kupovat drahe hry. Socka je v tomto smere skor uzivatel PC, ktory si hry stahuje z torrentov :) Nic v zlom, sam som uzivatel PC a konzolu som davno predal. Pisem len fakty. Zrejme si konzolu nikdy nemal a netusis kolko stoja hry, inak by si ludi co ju vlastnia nemohol oznacit za socky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale o čom tu rozpravame? Som PC hrač a do PC hrania som napchal tak 5000 eur(odhad) za tie roky čo hravam. Vlastnil som aj PS3 ku koncu jej zivotneho cyklu takze HW bol naozaj lacny a samotne hry sa dali zohnat za dobre ceny,... jedine novinky boli drahe. Navyse bazarovy predaj na konzolach kvitne neskutočne aj oficialne obchody ponukaju bazarove konzolove hry. Skutočne sa na konzolovom hrani da celkom usetriť oproti PC hraniu. Rozhodne konzolove hranie je pre socky. PS4 a XboxOne maju tiez velmi dobru cenu ved stoja menej ako vykonna graficka karta alebo len samotny procesor.
Pre socky je na druhej strane aj PC hranie pokial človek neinvestuje do draheho hardveru a stači mu naozaj nizky standard.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, velmi zalezi kolko do toho PC clovek investuje. PC sa da kupit za 450 a rovnako tak za 4500 eur. S pohladu hier a noviniek napr. pre PS4 su hry drahsie ako pre PC. Konzola ako samotny HW je len pociatocna investicia. Cena novych hier moze cenu konzoly prekrocit aj niekolkonasobne. V podstate s tebou suhlasim. Islo mi len o vysvetlenie, ze kto ma doma konzolu nie je automaticky socka. Socka podla mna nema doma nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CPU+GPU nie je APU

GPU+CPU je

But current CPUs and GPUs have been designed as separate processing elements and do not work together efficiently…
APU je HSA capable

HSA creates an improved processor design that exposes the benefits and capabilities of mainstream programmable compute elements, working together seamlessly.

http://developer.amd.com/resources/heterogeneous-computing/what-is-heter...

Pri použití HSA je program zrýchlený asi 6,4-8,5× oproti klasickému použitiu
http://www.tomshardware.com/reviews/amd-a10-7800-kaveri-apu-efficiency,3...

Problémom je, že AMD nevybavila a nezabezpečuje podporu v SW okrem troch

HSA: A Great Idea in Need of Software Support

Edit:
Intel HSA nemá

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Proč se starat o APU notebookové procesory, když stejně žádné notebooky nikdo nevyrábí.

Protože to co je teď v obchodech se notebooky nazvat opravdu nedá - výkon a možnosti jsou níže než před mnoha lety, díky atomovým Pentiím, Celeronům, malým RAMkám napevno, eMMC "diskům" a dalším zhůvěřilostem. I přes mohutnou inflaci je dnes za cca 12-15 tisíc mnohem horší malý 11"-12" notes na denní nošení než před 5-ti lety. Když už tam dají plnotučný procesor, má alespoň vykurvené chlazení, aby byl úplně k ničemu. Nebo je tam malá RAMka.

Koukám, že si raději koupím ještě pár Lenovo Thinkpad X220 s i5/i7 do zásoby, než se tohle šílenství přežene.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Udělal jsem to podobně - pořídil si cca pět let starý základní model X220, doplnil operační paměť na 8GB, místo 320gigového loudavého plotnového Westerna jsem namontoval intel 520 z přebytků, k tomu čistý Win7 bez všech těch tuze potřebných a přechytralých utilit, trošku je poladil no a výsledkem je stroj, který bych nekoupil ani za dvojnásobek.
Když mně občas (protože tomu "rozumím" krapet víc, než moje okolí) přistane na stole nějaký ten výhodný model za deset tisíc s daní, tak je mně až ouzko.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bych neřekl. V produkci odpadu jsme se sice - jak píšeš - "zlepšili", ale normální notebook je stejně rychlý, jako před lety. Což samozřejmě není dobře, ale nezhoršilo se to. Zase se začínají nasazovat FHD IPS displaye i do notebooků pod 20k - což je taky v roce 2016 už skoro out, ale pořád lepší, než drátem do oka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"normální notebook je stejně rychlý, jako před lety."
No v tom nevidím až tak zásadní problém, ale jak je na tom ten notebook materiálově? Výdrží baterie? Jak throtluje když se ho člověk dovolí zatížit na 100%? Má použitelný touchpad?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pridam dalsie:
Ma normalne sipky na klavesnici?
Ked nabija notebook a sucasne ho zatazi narocnejsim programom, tak sa da napajaci adapter chytit do ruky? (uz tri notebooky som mal v rukach, kde bol tak horuci, ze som tam neudrzal ruku, raz ten adapter niekto polozi na stary zosit, a zhori mu pol bytu).

Vsade setria, aby usetrili peniaze a mohli znizit cenu ale:

Preco takmer vsetky modely do minuleho roku obsahovali DVD/BD ROM? Ta bola uz zastarala 4 roky dozadu, tak aspon 50% modelov mohlo existovat bez nej.

Preco k dost vykonnej integrovanej grafickej karte davaju dedikovanu graficku kartu, ktora je vykonnejsia len o 10-30% ale pritom zozerie o 25-35W viac. Pritom kombinacia kariet sa neda vyuzit, pretoze spojili novu integrovanu s rok starym modelom dedikovanej. Je to normalny notebook, ked mu to na rychlosti takmer nic neprida?

Preco este v roku 2015 asi 70% notebookov pre beznych ludi obsahovalo rozlisenie 1366x768 (alebo podobne male pribrzdene), ked rozsirene medzi ludmi rozlisenie 1280x1024 tu bolo uz v roku 2003.

Len so zakaznikmi poslednych 10 rokov vydrbavaju.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

1900x1200 jsem měl na 15.4 notebooku na přelomu 2004/2005... tehda to lidi nepobírali :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to je pravda, ja tenkrat videl Dell s timhle rozlisenim a rikali jsme si, na tom se neda delat ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dojem toho, ze je ten dnesni book jakoby horsi zpusobuje kurz koruny. V dobe boomu prvnich opravdu slim booku s Core2 a jeste prvnimi Core iX byla koruna snad o 30% silnejsi, takze jsme si mohli za podobne penize dovolit o tridu lepsi HW.

Dnesni trend je podle me osidit maximalne ergonomii ovladani a chlazeni na ukor LCD. Odpovida to konzumnimu stylu uzivani notebooku, kde vetsina lidi cumi na YT a maximalne pise kratke blaboly na FB. Bohuzel tenhle trend prirozene zasahuje i drahe notebooky, takze neni problem koupit za 40k smejd s pitomou klavesnici a poddimenzovanych chlazenim ... ale bude mit 4K LCD ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hm, to já se stal "hrdým" uživatelem i5 ThinkPadu X250 a musím říci, že jsem, s ohledem na zkušenosti s předchozími typy, docela zklamán.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

neni ta cena trochu mimo? když si vemu že já mám s technimaxu latituda 6320 komplet magnez šásko, conn. na dokinu klaveska s podsvitem za 6600 + 2200 za intelacky SSD 240gb dokonce i baterka vydrzi 3hodiny :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak já ho nafasoval, sám bych ho nekoupil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nez tu srandu vydaju tak tu budu dalsie dve nove intel generacie

na uzasnom novom supermega polarise ktory sa ani kupit neda ukazali naco maju, so zenom to bude uplne o tom istom, naky paper lauch akoze silneho cpu ktory v realite dostane naprdel od i7

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No nejste jediný, kdo je zvědavý, jak to celé dopadne. Netroufám si odhadnout, ale samozřejmě je možných několik scénářů. Mezi ně patří i to, že se AMD architektura ZEN nepovede, nebo že se Intel nenechá zaskočit a vydá nějakou odpověď, atd. Alternativ budoucnosti je mnoho a jedna z nich se dozajista naplní. A já bych si právě počkal s hodnocením na dobu, až bude co reálně porovnávat. Nicméně držím AMD palce a moc jim fandím, aby se jim ZEN povedl.

A co se týče Polarisu 10, tak podle mne to není vůbec špatná architektura. Teď "už jen", aby konečně vylezly nereference v dostatečném množství, doprodaly se zásoby HW, který je v podobné cenové relaci a zároveň nemůže výkonem Polarisu 10 konkurovat. Pak v cenové relaci od 6000 (RX 470) do ca 9000,- Kč (RX 480), kde se začnou překrývat s GTX 1060, budou jednoznačnou volbou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

http://www.overclock.net/t/1608237/lightbox/post/25425414/id/2847672 a nikdy neporazil pentium
a tak zem bude realne na zeni v obchodoch dufajme do jula 2017 )))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jestli tu dobu pamatuješ, ale to Pentium M bylo po přetaktování (a mělo tím pádem i přetočené RAM, FSB), zatímco ten Athlon 64 FX ne (měl stock takt 2,6 GHz). Běžně se P-M v noteboocích prodávalo na 2,1/2,13 GHz a prej podle wikipedie snad byl i 2,27 GHz model (kterej byl určitě drahej jak šlak a nepamatuju, že by se tehdy u nás v notesech objevoval).

BTW v některých úlohách sice mohlo mít Pentium M lepší IPC, ale určitě ne ve všech (to by chtělo si třeba místo jednoho obrázku zkouknout celej ten test, že). Třeba výkon v SSE2 má to jádro (až po Yonah) hodně špatnej. Třeba x264 detekuje, jestli běží na Pentiu M nebo Core 1, a v takovým případě úplně deaktivuje asemblér v SSE2, protože to CPU je rychlejší s MMX verzí kódu.

Ani K8 nemá moc rychlý SSE2 (to až K10), ale až taková tragédie to nebyla, však se na tom (X2) taky vesele enkódovalo, než přišlo Core 2.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

http://www.anandtech.com/show/1610/14

Tady můžeš srovnat 2,0GHz Pentium M s taky 2,0GHz Athlonem 64 3200 (ten měl BTW jenom 512KB L2, takže výkon by mohl být kapku vyšší, kdyby to bylo 1MB jádro). Jak vidíš, K8 má IPC vyšší :) Platí to v drtivé většině případů i když koukám do dalších kapitol, nemluvě o hrách, kde je to jasné kvůli paměťovému řadiči.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

8 jader a 16 vláken, to bude all cpu meter místo pozadí :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.