Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zen bude konkurenceschopný s Core i5 (jistě) a Core i7 (také)

Core i5 s pěti jádry? :-O

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nejdřív jsem si říkal, že se autor upsal. Když to ale podepřel vlákny :-)), tak jsem si říkal, zda jsem nespal moc dlouho :-)).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Zatímco proti Core i5, která disponuje pěti jádry bez HT (a tedy maximálně pěti vlákny)"

Hm 5 jádrová i5 ? To je mi novinka :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

GPU môže byť použitá ako 5. jadro, FPGA tiež.

Prípadne tá informácia od Lisy je, že i7-ke bude konkurovať v prípade využiti FPGA v Zen SOC operačným systémom na svoje časti, čo asi nepôjde v každom. OS

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Core i5 od Intelu ma samozrejme 4 jadra a tedy i 4 vlakna. Core i7 pak 4 jadra a 8 vlaken. Autor v tom ma zmatek nebo se proste jen upsal, coz se stane.

Kdyz se podivam na setrilky od AMD, tim myslim jejich zakazniky, tak verim, ze rozhodujici nebude vykon, ale cena. Proste pokud bude vykon na i5, tak to musi stat jako i3 a pokud bude vykon nekdy blizici se i7, tak to musi stat jako i5, jinak nemaji sanci.
Tohle proste nebude vykonova valka, ale cenova. Osobne jedu na i7, takze downgradovat na Zen rozhodne nebudu. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Som sice velky fanusik AMD (pretoze chcem, aby na poli CPU a GPU bola konkurencia), aj som si kupil teraz vydane AMD GPU, ale po novom roku je u mna jasne, ze nova zostava bude bezat na Kaby Lake a nie na Zen. Cenou sa mi sice mozno bude AMD ponukat, ale vzhladom na to, ze chcem s postavenou zostavou vydrzat co najdlhsie, tak nema u mna zmysel brat Zen, ktory z hladiska IPC zaostava uz teraz.

Takze uplne rozumiem tvojmu rozhodnutiu nedowngradovat, zachoval by som sa uplne rovnako.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby AMD neohlasilo uvedeni ZEN-u tak bys kupoval to sve vysnene otrepane ctyrjadro na bazi architektury KabyLake v roce 2017 za 450€, a to mi sakra ver ze bych to byla pravda, Intel doji zakazniky vic nez dost, proto mu konecne poradne kopnuti do kouli pomuze dostat rozum, ozrejmi realitu.

Ze chces vydrzet s novou sestavou co nejdil, tak ja nevim o tom ze by majitelum bezicim na Phenom II X6 neco chybelo, pred par tyzdny byl na pctuning-u.cz test kde porovnavali procesory jak ze staje Intelu tak AMD pres +/-5 architektur a ta sestijaderna Ph II byla vic nez vyrovnana vuci Bulldozerum. To abys tu nepsal sve intelekty ze pry AMD nic nevydrzi.

Vy ste se oba stretli, ukazkove, šašek a hňup.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Taky nechápu proč lidi brečí kvůli procesorům. Test s nejvýkonnější jednočipovkou společně s hodně levným FX-6300 lehce přetaktovaným na 4,2GHz v reálném rozlišení 1920x1080 a vyšším + nějaké to AA a AF a vidělo by se, že CPU není zas tak důležité. Tím neříkám, že ke grafice za 20k patří tak levné cpu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ja ten Intel tiež moc nemusím, i keď mám doma tuším 3, ak rátam aj server :)

Ale povedz mi, keby si ty bol obchodník, budeš ryžovať koľko sa len dá, bez "zbytočných" investícií a inovácií, alebo budeš všetok zisk tlačiť do vývoja a balansovať na pokraji finančných čiernych čísel? A hlavne, Intel má akcionárov, takže tí ho tlačia vytvárať zisk. Im je úplne ukradnuté čo ľudia potrebujú :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Waffer47: hovoríš mi z duše. Odkedy vyšiel Phenom II 1090T, tak nemám potrebu prechádzať (dokonca ani na Intel). Uvidím, či ma vôbec Zen prinúti. Podporené to je rýchlou RAMkou 16 GB, grafikou AMD 6850, 256 GB Samsung Pro 840 a 2x 150 GB Velociraptorom, 2 TB HDD a externým NAS zatiaľ s 3x4TB WD Red. Keďže ma netlačí čas napríklad termín odovzdania renderingu, tak mi to bohato stačí, svižné to je dostatočne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"nema u mna zmysel brat Zen, ktory z hladiska IPC zaostava uz teraz."

to mi pride velmi nestastne vyjadrenie. Vobec nevieme ako to bude v realite, jediny benchmark oficialny co mame stavia Zen jemne nad uroven Broadwell-E co je spickovy IPC.

Moj dalsi PC bude ale asi tiez Kaby lake (akcelerovany google Android emulator alebo virtualizovany Mac OS X behaju iba na intel CPU).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"to mi pride velmi nestastne vyjadrenie. Vobec nevieme ako to bude v realite, jediny benchmark oficialny co mame stavia Zen jemne nad uroven Broadwell-E co je spickovy IPC."

A napriek tomu si ho už odpísal...gratulujem

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ja som ho odpisal nie kvoli vykonu ale kvoli features. Zial mam velmi specificke potreby a potrebujem intel CPU, novsi ako Core 2 kvoli virtualizaciam atd.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Resp inak, skus rozbehat Intel HAXM na AMD CPU.

http://stackoverflow.com/questions/25263360/intels-haxm-equivalent-for-a...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

„vzhladom na to, ze chcem s postavenou zostavou vydrzat co najdlhsie, tak nema u mna zmysel brat Zen“

Já bych řekl, že dnes už na tom moc nezáleží.
U domácích PC se už roky neobjevilo nic, co by nějak dramaticky navyšovalo nároky na procesor, ani to nevypadá, že by se v dohledné době něco objevilo.

Občas dělám s 8 let starým Core 2 Duo a ten procesor i dneska běžné využití (a nemusí to být „nenáročné“, klidně i středně náročné) pořád zvládá. Takže pro nepříliš náročné domácí použití nejspíš i procesor „střední třídy“ výkonově vydrží tak dlouho, že ho dřív vyměníte kvůli něčemu jinému.

A co se týká náročnějšího použití, u hi-endu zase rychle rostou ceny, takže se nevyplatí si dělat velkou výkonovou rezervu.
Nějaká i5 nejspíš utáhne hry příští 4 roky a když si pak pořídím ekvivalentní nový procesor, vyjde to lépe, než kdybych si teď pořizoval hi-end.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Redmarx: "Kdyz se podivam na setrilky od AMD" - kdyz se ja podivam na dementniho blba co se predvadi jak intelekt...

>predpokladam mas doma par kacek a za ne se chodis hravat na te pry "sve" Core i7 k sousedum.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tebe to ale vytocilo co. :-) Pravda obcas boli, ale nic si z toho nedelej, po novym roce mozna vyjde Vega 10, tak muzes zacit stradat a do konce leta na ni treba nasetris, budes to mit akorat k realne dostupnosti v obchodech.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jakou pravdu myslis? Zatim nikdo nic nevi. Vsechno jsou to dohady, ktere se bud potvrdi nebo nepotvrdi az bude vydany.
Pokud by se jim v "prumeru" (nekde lip, nekde hur) podarilo nabidnout vykon na urovni Haswellu (4xxx rada) a dat tomu o neco levnejsi cenu nez Intel, tak by to byl vynikajici vysledek. Ja jedu na pretaktovanem 6corovem 6300 a za tu cenu porad nic lepsiho nesezenu.
Coz je teda docela smutne na to, ze je to 4 roky stara architektura a jeste horsi vizitka Intelu, ktery na zakazniky s prominutim sere a jenom ryzuje ze sveho monopolu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Intel opravdu nemůže za dlouhodobě neschopnou konkurenci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze presne jak jsem rikal.

I7-3770 z roku 2012 bude porad vykonnejsi nez Zen s dvojnasobnym poctem jader. Tedy to, co tvrdi vsechny prezentace od AMD.

AMD ma porad stejny problem - vyrobne narocnejsi procesory (vetsi pocet jader) ktere musi prodavat za nizsi cenu nez Intel.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Velikostně je i5 a i7 nastejno, což ale neodpovídá rozdílu ceny. Prostor pro AMD tam tedy je. AMD by hlavně potřebovala výrobní proces, který jí umožní konkurenceschopné frekvence. Pokud se bude motat kolem 3GHz, tak se může na Kaby Lake s 4,5GHz turbem leda smutně koukat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono bude zalezet na pomeru cena/vykon.. on ten Keby Lake s 4,5Ghz turbem nebude totiz zadarmo. On totiz i Skylake i7 s nizsim turbem na 4.2Ghz stoji dneska desitku...
AMD bude stacit nabidnout rozumnou cenu, pokud se jim ten procesor povede aspon trosku.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

------------- ------------- ------------- -------------
Mily pan petr22, prestante bluznit o SandyBridge a zavedme pre rok 2017 REALNE A ROZUMNE predpoklady:

1) IPC Zenu bude o 15 % menej ako Kabylake (koeficient 0,85)
2) frekvecnie budu o 40% nizsie ako cca 4,5 GHz Kabylake v turbe (koeficient 0,60)
3) efektivita vyuzivania HT bude totozna (koeficient 1)
4) pocet jadier aj vlakien 2-nasobny (koeficient 2)

Potom 8C16T Zen na 2,7 GHz s IPC o 15% nizsim bude mat vykon 0,85*0,60*1*2 = 1,02 ... t.j. UPLNE ROVNAKY AKO NAJ-NAJ-NAJ-NAJ-NAJDUPANEJSI 4C8T Kabylake na 4,5 GHz a IPC vyssim o 15%.

A viete co sa stane ked frekvencia Zenu stupne z 2,7 GHz na 3 GHz ci nebodaj zavratnych 3,2 GHz?
------------- ------------- ------------- -------------

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A čo chudáčik single thread výkon? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

zatim to vypada ze to dokazali zvednout na 3,3 GHz pri kontinualni zatezi vsech jader 8C16T a v pripade jednoho jadra 3,6 GHz a to jsme stale jeste minimalne 1/4 roku od uvedeni na trh ale spis verim ze v te dobe teprve zacne masova produkce a na trh prijde ZEN o 1-2 mesice pozdeji (aspon doufam ze to nebude trvat dele ...) kdyz to porovnam s vykonem meho druheho "slabsiho" PC kde bezi i7 6700T@2,8Ghz(3,6GHz turbo) tak az na spotrebu vypada ZEN vykonove i prozatimnimi kmitocty velice zajimave ....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vieš kam môžeš ísť so single thread výkonom? Na ten sa už dávno nehrá. Ty žiješ v minulom storočí? Skús si ty pako vypnúť, ak to vôbec ide na i7-ke všetky jadrá okrem jedného a potom sa pochváľ, ako sa ti pracuje vo windowse napríklad.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pako? Pako ti ráno obúva topánky :) Ak bude mať Zen nižšie IPC a o štvrtinu nižšie takty, tak logicky bude mať single thread výkon o tretinu nižší. Nie každý je geroj ako ty, že využíva na 100% len programy ktoré super škálujú až do 16 vlákien :) nemám rád, keď si niekto myslí, že jeho spôsob využitia PC je jediný správny a všetci na svete musia mať rovnaké požiadavky...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Single Thread vykon je samozrejme porad velice dulezity a determinantni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

i7 3770 je IvyBridge

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) 15% si asi dostal sčítaním 5% za každú "generáciu", že? :D

2) Turbo poslednej revízie je 3,6 GHz, takže rozhodne nieje 40% pod Kabylake. 40% pod Kabylake bola rezívia o ktorej sme vedeli pred pár mesiacmi. ;)

3) AMD bude mať lepšiu implementáciu SMT ako Intel, je to dané návrhom a aj tu boli nejaké úniky ktoré o tom hovorili.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já z té věty tedy čtu že budou konkurovat jak i5 tak i i7. Žádnou konspiraci v tom nehledejte.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by nejvyšší Zen nedokázal konkurovat čtyřjádrovým i7, tak by AMD nepřežilo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

AMD stojí a padá na výkonných desktopových CPU? Neřekl bych. Z hlediska přežití AMD jsou důležitá APU, z hlediska dobrého obratu 8+ jádrové serverové záležitosti.
(Mezi "tak je pro mne AMD mrtvé" a "tak je AMD mrtvé" je opravdu rozdíl.:) )

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To by tu ale bez vestenia a konspiracie boli 3 prispevky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty takty 14nm procesu GF budou asi fakt problém. IMHO by pro většinu desktopářů bylo lepší, kdyby vydali osmijádrový Excavator na zastaralém, ale levném a vyladěném 32nm SOI. Takový produkt by i5 i čtyřjádrovým i7 v pohodě konkuroval. Já vím, jsou tu notebooky a servery a pro ty budou lepší 14nm.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já nebudu dělat ani žádný závěry,čekal jsem,těšil jsem se,ale jsem znechucen z neustáleho odkládání.
Platforma AM4 tu měla bejt v březnu,pak v létě,nakonec v říjnu a stále nic.
Mám pocit,že než to AMD vydá,tak už to zase bude zastaralý...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle platilo beze zbytku v devadesátých letech minulýho století. Dneska rok sem, rok tam... :o)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

*shrug* Pokud chces AMD tak si pockej, pokud chces Intel tak sis ho mohl koupit kdykoliv, dnes je uplne stejnej jak pred trema lety, a hadam ze za dalsi tri bude furt stejnej ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Začíná to vypadat jako první generace Phenomů... ach jo. :o/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz AMD nevyjde ZEN cekaji zakazniky pristich to casu horka/draha leta, vzdyt 11 roku(2006>...) stojime v stredni a stredne vyssi tride umele na ctyrjadrech ku kterym se jenom lepi stale lepsi a vykonnejsi iGPU ale pro koho? vzdyt majitel vykonneho 4 jadra nepotrebuje vic nez Intel HD a ostatni prostor by sa dal vyuzit pro dalsi jadra a s tim navyseni pameti cache.

Jiz davno melo v mainstreamu a vyssim mainstreamu platit(pokud by mel Intel radnou konkurenci):

-Intel Core i3 > dvoujadro + SMT = 4 logicka jadra
-Intel Core i5 > ctyrjadro + SMT = 8 logickych jader
-Intel Core i7 > sestijadro + SMT = 12 logickych jader

+ k tomu trida HEDT:

-Intel Core i9 > vosmijadro bez K + SMT = 16 logickych jader
Core i9K > vosmijadro s K + SMT = 16 logickych jader
Core i9EX > desetijadro s K + SMT = 20 logickych jader

Kdyz se uz predse jenom dnes dostaneme k sestijadru, je umele zmrseno na 28 PCI-Express linek a zakladni desky pron stoji jak prase, ne tohle neni cesta dal, v serverech jiz vyrabi 24/48 jader a pro "civilni" segment je maximum 10 za 2000€? jako necht de Intel do prdele.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ale bezny user aj tak nema SW ktory by vyuzil aspon 8 threadov. Rendering, kompilovanie alebo enkodovanie videa vyuzije tak 1% userov. Hry to prilis nevyuzivaju a ine narocne veci user nepouziva.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Bezny user si vystaci s libovolnym desktopovym Core i5, ktere kdy Intel vyrobil.

Vykonnejsi CPU dava smysl pro hry a nebo pro specificke aplikace. Podle meho odhadu bude pro Intel mnohem neprijemnejsi Zen v APU/SoC, protoze jim znici naprosto nechutne marze na lepsi procesory do booku, kde si Intel kazdou blbost navic necha zaplatit aspon 50 dolary.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ale má. Ve widlích se stačí podívat, kolik mají vláken běžné aplikace a služby. Nicméně, jelikož servery jsou z většiny s nixovými OS, tak i autor zapoměl, že jeden proces se na serveru běžně forkuje i více než 8x nehledě na to, že těch procesů tam běží opravdu hodně. Nehledě na to, že proces má minimálně vždy jedno vlákno. Mnoho instancí procesů je tedy mnoho vláken.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

majster si uplne mimo reality ked ty nevies ako vyuzit tak nikto zee))
- http://imgur.com/a/ivNVA to je z 5960x na 4,4
https://www.reddit.com/r/battlefield_one/comments/57gbhp/bf1_pc_high_cpu... ha ha
https://www.youtube.com/watch?v=M1VsX58qURs

a to ide iba o "blbe hry" ale ked chcete robit rendering ci folding tak vykonu nieje nikdy dost.
ked ostatny programatori zaspali dobu a firmy im nechcu dat peniaze aby vytvorili aplikacie a prostredie ktore vyuziva viac vlakien ci procesorov. to nieje chyba cpu kee dho nevies vyuzit..
iba folding home vyuzivaju miliony ludi z minimalne jednym pc)) na steame je permanentne 10+milionov v priemere. a dalej origin ..)) boinc dalsie miliony ludi . kopa ludi ma stream servery.. enkoduje na weby..atd .atd..
vela chytrakov by chcelo mat pocitac a sluzby na webe zadarmo ale do auta alebo domu narvu miliony ,,cz/sk
vela ludi sa na weboch navaza do it hw firiem ale pritom robi na germanov ci inych otrokarov tu v eu..tisko drzi hubu ale na webe macher))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja to viem vyuzit, ale ja nepatrim do kategorie bezny user a ani ty nie. BF1 tiez vyuziva len 50% z 8 jadra: http://gamegpu.com/action-/-fps-/-tps/battlefield-1-alpha-test-gpu Teda v SP mode.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"vela chytrakov by chcelo mat pocitac a sluzby na webe zadarmo ale do auta alebo domu narvu miliony" vyborne vystihnute. Dnes sa uz klonim k tomu, radsej kupit 2-3krat drahsiu/vykonnejsiu vec/komponent, co mi vydrzi moralne a vykonovo 2krat tolko ako nieco lacnejsie. Bezny uzivatel by nemal mat problem nakupit komponenty na min.5 rokov. Zbytocne potom so stratou predavat, len starosti s tym.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je sice pekna a zaujimava myslienka, zial v dnesnom svete optimalizovaneho "zarukoveho" inzinierstva a ku*vitok je to trochu loteria ..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ved to.
Ale pri CPUckach tie kurvitka az tak nefunguju.
Aj graficke karty su na tom ovela lepsie ako napr. disky. Samozrejme, pokial nejaky blazon na nich nonstop netazi *coiny a neupecie ich.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mas ty vobec tusenia, co stoji 14/28, nieto este 24/48 ?
Vyplakavas tu (vyssie) kvoli stovke $ a tuto lietaju tisice hore dole. A to aj vo velkoobchodnych cenach, pri obrovskych zlavach.

Mne je ukradnute, aku ma cenovu politiku Intel, vzdy kupujem CPU za 200-250E (asi nejaka bulharska konstanta,lebo to plati aj o grafike) a vzdy je viac nez postacujuce na niekolko rokov. Kedysi som kupoval aj AMD CPU/APU, ale tam fakt ten vykon bol biedny. Iba vdaka nizkej cene mali aspon aku taku predajnost.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja nejak nevim kde vsichni vidi to zpozdeni a z ceho vesti spatne vysledky Zenu.

AMD slibilo Zen v roce 2017. Je v podstate jiste predstaveni na CESu a distribuce v Q1. Pokud jde o vykon, tak prvni procesor z aktualni nabidky Intelu co celkem jiste prekona i nejvykonnejsi AM4 Zen je Xeon E5-1660 v4 nebo Core i7-6900K za 1000+ USD a to se bavime o procesoru co ma 140W a nejde dat do levne desky. Jedine z ceho bych mel obavu se sirka pametove sbernice, protoze AM4 procesory maji jen 2 kanaly DDR4 a LGA 2011-3 umi 4.

Jako vzdy v historii CPU od AMD bude zalezet na cene. Nedelal bych z toho velkou vedu, kdyby ty CPU nebyly konkurenceschopne, tak uz AMD hleda kupce a Lisa Su trha firmu na male snadno zpenezitelne kousky.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zpoždění mi nevadí, mě znervozňuje fakt, že prosakuje info o tom, že takty budou nemastný neslaný... :o/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pri 8-mich jadrách a 16-tich threadoch mi bude úplne stačiť frekvencia od 2.6-3.2Ghz. Intel sa pri ôsmych jadrách (i7 6900K) tiež dostáva "len" k 3.2Ghz (3.7Ghz v Turbo režime) a TDP až 140W. Takže s tohto hľadiska by som to nevidel v zlom svetle, navyše ako sa zdá AM4 socket tu snami bude nejaký ten piatok a nie ako Intel, 2 generácie a koniec.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ale nejspíš to nepůjde taktovat na 4,2-4,5GHz. Navíc ty procáky budou startovat na 140W už v základu. Podle mě se jedná o Buldozer refresh s tím, že víc jader víc adidas, ale otázka je "jestli to opět nečím nezabijou", shuttering apod.... Zen vítám i kdyby zbýval jen důvod kvůli konkurenci.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Taktovat na 4.5GHz asi nepujdou ale ypada to ze posledni ES jede na 3.2GHz zakladnim taktu pri 95W TDP coz je stejny takt jako ma i7-6900K pri 140W TDP takze bych to nevidel zase az tak cerne.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

neuvádíte jaký model máte namysli. Težko pak odhaduji co tím myslíte. Ano budou Zeny úsporné a pak taky budou Zeny více napapané. Ale to se uvidí až budeme srovnávat, ale domnívám se, že jakmile je přetaktujete tak půjde spotřeba nahoru.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zen zatim zadne modely nema ale rozdeleni podle TDP je vicemene jasne.
Zen ma mit TDP 65w pro 4jadra, 95w pro 8jadra a pak uz sou jen serverove 16/32 jadrove co maji mit tech vasich 140W.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no a jestli půjdou taktovat tak se to celé posune a budou začínat na 140W...aby dohnali výkon intelu. Což samozřejmě je jen a pouze spekulace. Může se taky stát že taktovat nepůjdou ale nevěřím že když taktovat půjdou tak že nebudou žravější. To by si zas AMDboys moc nalhávali.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Což samozřejmě je jen a pouze spekulace."

"To by si zas AMDboys moc nalhávali.".

Vidíš to, už ti aj podvedomie radí, aby si si nenalhával. Tak to nerob.
Aj keď, podľa tvojej logiky (aj napriek tomu, že už sú uvedené oficiálne TDP), bude to shit, iba, že by nebol. Ale aj tak bude...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale no :) to by byl hodne velky preslap aby to zralo vic jak predesla generace na 32 nm ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak klasika slovíčkaření RX480 225W a 290W u 390X ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mi vrav, gtx1080 ma tdp 170-180W? a max co zerie 310+W :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

> Podle mě se jedná o Buldozer refresh
*nuclear facepalm* clanku o IPC a architekture bylo habadej i na diitu, kdyby ses obtezoval alespon neco precist tak bys takovoudle <>inu nenapsal.

> víc jader víc adidas
Existuje jista skupina lidi ktera umi vyuzit vic jader... pokud nabidnou 90% vicejadroveho vykonu dnesnich 8mi jader intelu za 2/3 ceny, tak o zakazniky IMHO nouze nebude. Ve stredni/nizsi tride budou IMO zas spis chtit konkurovat se Zen APU, coz je zase uplne jina kategorie.

> shuttering
wut ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nebudu Vás znovu učit číst. Nikde jsem nic nepsal o IPC procesoru, psal jsem tom v tom kontextu, že u Buldozeru uškrtili dvě jádra a tak mám strach aby něco v tom procesoru nenavrhli opět špatně, tak že tím zabijou jinak výkoný procesor.
Víc jader víc adidas a proč tedy nemá ZEN 4 jádra o frekvenci 7000MHz? Možná by to bylo výkonější než 8jader na 3,2... Ale to je věc technologií, prostě jen se mi zdá 16 jader o mizerném výkonu horší než 8 jader o větším výkonu. Nic víc.
Pokud nevíte co je stuttering ve hrách tak mi dál nepište.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A ted zase hezky z pohadky na zem.
Intel prodava momentalne nejrychlejsi 4jadro na 4 GHz tak nevim proc by zen musel davat 7.
Co se jader tyka tak pokud je nejaka aplikace schopna vyuzit 4 ci vice jadra tak uz se hodi mit procesor s vice jadry a DX12 a vulkan umi pouzit i 8 takze ve vysledku bude 8 lehce pomalejsich jader lepsi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja neviem, je ten Jarda naozaj taký vymletý, ale len trolí? :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a jak ti mám vysvětlit že prostě 16 vláken co netáhnou jsou k ničemu?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

oboje...vymletý až na hladkú múku a trollí, ako blázon ( také 3,1416čoviny len tak nevymyslíš)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jsou nejake informace o "workstation" tride Zen procesoru a desek? Neco, co by mohlo nahradit dnes casto (alespon v mem okoli) nasazovane dvojprocesorove stoje s Xeony na workstation deskach (se zvukovkou, biosem podporujicim sli/crossfire, funkcnim usinanim atd. zkratka s vecma, ktere na serverovych deskach logicky nejsou)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevím ale mám WorkStation od Dellu, se dvěma CPU Xeon a všechno to má :D
Je to velké jak normální PC, hučí to jak prase, má to integrovanou zvukovku i PCIE sloty :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzdyt o to prave jde, ze na Intelu se neco takoveho stavi naprosto bezne me zajima, zda to pujde i na AMD. Mimochodem moje je od Postavenonakolene se dvema Krakeny (vodnimi chladici s uzavrenym okruhem) a je velmi ticha.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proc by to nemelo jit kdyz to slo stavet s Opterony tak nevidim duvod kvuli kteremu by to nemohlo jit i se ZEN CPU i desktopovymi ...zajimave bude jestli AMD dokaze vyuzit potencialu toho ze muze nabidnout kompletni reseni profi GPU + CPU

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkousel jsi to v praxi? My meli par takovych s nejakou Tyan deskou. Bylo to hodne nestabilni prave pri tech desktopovych cinnostech jako usinani/probouzeni atd. Hodilo se do racku a byly z toho pak bezproblemove servery ale pro workstation se to nehodilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

meli jsme kdysi stroje od HP 2x CPU(XW 9400) bez problemu.... velke problemy nam spis ze zacatku delali SLI konfigurace (i na intelu) :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze uplne by stacilo tu vetu skratit na Zen bude. To dalsie, ci bude konkurencie schopny alebo nie, to sa ukaze az tu bude a realne sa otestuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě, ZEN budou docela zajímavé CPU. Podle současných úniků co jsou, tak ZEN má na jedno jádro výkon cca jako Haswell. Takže jestli AMD uvede něco co má 8x core (16x SMT) za cenu cca i7 6700 (+/- 10 000,-). Tak si myslím, že to bude víc než slušná konkurence a Intel bude muset nějak zareagovat. Takže na tom vyděláme my zákazníci :)

PS: Jen doufám, že Intel nebude dělat stejné věci jako v době P4 vs. K8. Pro ty, mladší kteří si to nepamatují. Tak Intel různými způsoby zvýhodňoval (lepší cena, přednostní dodávky atd...) výrobce, kteří neměly v nabídce nic od AMD.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ja som zase z tych zakaznikov, co ocakava skor 6core 12xSMT, popripade, mne by stacila Zenova "i5" 6/6 alebo 8/8

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne :)) Ja bych bral 6/6 stejne jako mam ted, ale na ZENu a za rozumnejsi peniz nez od Intelu ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Šašek a hňup, dementní blb, pako... to mají ty příspěvky hned větší IPC :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.