Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

DVD místo doktora?

diit.cz logo na CD-R serveru 1. dubna 2009
Že by DVD léčilo? Nebo snad přikládáním DVD na rány dojde k zázračnému uzdravení? Ne, tak to opravdu není, ale na čem se pracuje a o čem se moc neví a zatím vůbec nepíše, se dozvíte jenom u nás! A že může jít o revoluci ve zdravotnictví, na to vemte jed.

Z neoficiálního zdroje se mi k uchu donesla velmi zajímavá informace. Představte si, že vám není dobře a vy cítíte, že na vás leze nějaká choroba. I tedy vezmete sobě z prstíku kapku krve a vstříknete dírkou do speciálního (vlastně zcela čistého bez světlocitlivé vrstvy) DVD média. To médium zasunete do své obyčejné DVD mechaniky a pustíte si program "Domácí
lékař". Ten na vás po chvilce váhání vybafne, že ta chřipka je opravdu na spadnutí a ať si rychle zajdete do lékárny pro homeopatika, nebo alespoň pro celaskon, plácnete
sebou do postele a dva dny se vydatně potíte.

Že je to utopie? Nesmysl? Ne, věřte tomu, že není a na takové věci se opravdu usilovně pracuje. Bohužel nejsem chemik ani lékař, tak nedovedu posoudit, jak dalece se dá z krve něco vyzkoumat, ale na druhé straně by určitě neměl být problém, když se krev pěkně rozleje po předlisované drážce, z její struktury nějaké závěry vysledovat. Samozřejmě, že neodhalí první příznaky vaší sklerózy, ale spoustu chorob určitě ano. Když si program nebude vedět rady pošle vás samozřejmě k lékaři.

V současné době by měl být projekt ve stádiu testů a hlavně v době přesvědčování velkých konsorcií, aby tomuto nápadu injektovali nějaké peníze na další vývoj, nebo ho rovnou koupili. Nezajímavá na tom určitě není skutečnost, že s tímto projektem má co do činění i naše republika. Ale jak a s kým, to bohužel zatím prozradit nemohu. Doufejme, že věc se nakonec dobere do zdárného konce, a že časem prosáknou i další, již oficiální informace.

Diskuse ke článku DVD místo doktora?

Čtvrtek, 29 Leden 2004 - 10:21 | Martin Bartoň | Znam lidi, co toho clovicka, co to vymyslel,...
Středa, 28 Leden 2004 - 21:47 | Lukáš Helebrandt | Hmmm, kde nic tu nic :-) To se dalo čekat

Zobrazit diskusi