Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

ALEF Distribuce se stala exkluzivním distributorem NetApp pro region CEE

PR článek
Zákazníci díky spolupráci ALEF Distribution a NetApp získávají skvělé služby a lokální podporu

Společnost NetApp, expert na data a hybridní cloud, jmenuje ALEF Distribution, člena skupiny ALEF Group, jako svého výhradního distributora ve střední, východní a části středomořské Evropy s účinností od 1. května 2019. Tato nová spolupráce je součástí strategie, jejímž cílem je posílit úlohu distributorů a partnerů NetApp v regionu EMEA a poskytovat zákazníkům ve střední a východní Evropě služby a řešení pro hybridní cloud.

Společnost ALEF Distribution nabídne zákazníkům jedinečné odborné znalosti. Budou těžit z 25 let zkušeností společnosti ALEF Distribution a spolehlivé technologie NetApp. Výsledkem této spolupráce budou skvělé lokální hybridní cloudové služby a podpora, v rámci níž bude ALEF Distribution schopna řešit unikátní požadavky zákazníků ve střední a východní Evropě. Spolupráce obou firem je nejen silnější a exkluzivnější v České republice, na Slovensku, v Maďarsku, ve Slovinsku, v Chorvatsku, v Srbsku nebo v Rumunsku, ale rozšiřuje se také na část středomořské Evropy, konkrétně na Bulharsko, Řecko, Kypr a Maltu.

"Jmenovali jsme ALEF Distribution na základě naší historie úspěšného partnerství, stejně jako na základě jejich odborné znalosti v oboru a na tomto trhu," řekl Kristian Kerr, viceprezident NetApp, Partners & Pathways EMEA. „Partnerství s distribučním partnerem a jeho posílení je klíčové pro strategii NetApp ve střední a východní Evropě. Společně budeme předními hybridními a multi-cloudovými experty pro naše zákazníky, kteří budou pomáhat lidem a zároveň tvoří ziskové a předvídatelné prostředí, ve kterém mohou podniky prosperovat.“

"NetApp je pro nás jedním z nejdůležitějších partnerů a tuto spolupráci velmi oceňujeme. Pomáhá společnosti ALEF Group poskytovat komplexní služby od analýzy, návrhu, implementace až po profesionální komplexní řešení ve střední a východní Evropě," říká Milan Zinek, CEO skupiny ALEF.

Lubomír Zlacký, ředitel regionální distribuce ALEF Group, dodává: „Je pro nás důležité, abychom byli silným distributorem s přidanou hodnotou. Věříme, že díky odborným znalostem a technologiím pomůžeme společnosti NeApp růst a uspokojit potřeby zákazníků ve střední, východní a středomořské Evropě.“

Skupina ALEF měla ve fiskálním roce končícím v březnu 2019 obrat 246 milionů EUR. V současné době celá skupina zaměstnává 345 lidí. Skupina ALEF Group je od roku 1994 stabilním dodavatelem informačních technologií. Dnes je jedním z největších a nejstabilnějších distributorů v České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Slovinsku, Chorvatsku, Srbsku a Rumunsku. Skupina ALEF Group působí také v Polsku, Řecku, na Maltě, na Kypru, v Bulharsku, Bosně a Hercegovině, Černé Hoře a Severní Makedonii.