Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Bezpečná investice, díky které zhodnotíte svoje peníze

PR článek
Do čeho dnes investovat těžce vydělané peníze, aby to mělo smysl? To je otázka, která trápí každého, kdo už dávno pochopil, že nechat ležet finance na běžném účtu není to nejchytřejší řešení. Kam tedy s úsporami, abyste neprodělali kalhoty, a naopak jste co nejvíc profitovali?

Zdroj: Freepik.com

Kryptoměny jsou pro inovátory, co se nebojí

Jestliže chcete, můžete se svézt na vlně kryptoměn. Je to trošku rizikovější investice. V jednu chvíli zaznamenáte raketový růst a následně obří propad. Pokud vám ale nevadí trocha adrenalinu a riziko snášíte poměrně dobře, pak se určitě zaměřte právě na ně. Jejich hodnotu určuje nabídka a poptávka. A na pořadu dne rozhodně není jenom notoricky známý bitcoin. Podívejte se i na další kryptoměny, jako je ethereum, BNB, ripple nebo cardano.

Obchodujte s komoditami. Zkuste zlato nebo třeba dobrou kávu

Trh s komoditami je poměrně široký a jeho nabídka obrovská. Pod komoditou si můžete představit produkty, na které si na rozdíl od kryptoměn můžete skutečně fyzicky sáhnout, od obilí až po ropu. Komodity jsou zajímavé tím, že jejich objem není neomezený a poptávka po nich se zvyšuje. Je tak nad slunce jasné, že jejich cena více či méně poroste. Projděte si stránky ověřených brokerů, nastudujte si komodity a promyslete, do čeho byste se chtěli pustit.

S investičním životním pojištěním si vytvoříte finanční rezervu

Chybu rozhodně neuděláte ani s životním pojištěním. Kromě klasického životního pojištění, jak ho asi znáte, existuje ještě investiční životní pojištění, které zahrnuje pojištění pro případ smrti s investováním pojistného do podílových fondů. Tento produkt je určený pro investory, kteří preferují vyvážený poměr mezi výší očekávaného výnosu a mírou investičního rizika.

Nákup bytu je jedna z nejbezpečnějších investic

Investování do nemovitostí má své stálé místo na širokém poli investičních nabídek. Nemovitost vám rozhodně přinese lepší zhodnocení peněz než kdejaký spořicí nebo termínovaný vklad. Je to dokonce jedna z nejbezpečnějších investic vůbec. Nicméně ani v této oblasti se neobejdete bez určitých znalostí. Můžete koupit investiční byt, který budete pronajímat. Jeho cena dál poroste a vy získáte příjem navíc. Investici tak zhodnotíte hned dvakrát. Svou roli přitom hraje lokalita i dispozice bytu.