Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Bleskový výprodej: Pořiďte si 3D tiskárnu či gravírovací stroj se slevou až 77%

PR článek
Gravírování a rytectví je v poslední době velikou módou, ale již v historických dobách se toto umělecké zpracování předmětů těšilo veliké popularitě. Naštěstí je v dnešní době tento obor dostupný každému, a to díky speciální a jednoduché gravírovací sadě. Své kutilské sklony pak můžete naplno rozvinout i díky 3D tiskárně.

Zdroj: Shutterstock

V dobách středověku se pyšnili šlechtici a bohatí měšťané tím, že měli svá brnění, kočáry, kalichy a další předměty denní potřeby ozdobně označená a personalizovaná od profesionálního rytce. Není pochyb o tom, že mít něco označené svým erbem či jménem bylo tedy výsadou jen bohatých lidí.

V pozdějších dobách se z rytectví stalo gravírování a tato činnost se stala dostupnější i pro širší veřejnost. Nicméně jistá honosnost a zajímavost se kolem personalizovaných věcí pomocí gravírování točí neustále. Lidé si nechávají gravírovat jmenovky na dveře, vizitkypodepisují si notebooky a mobilní telefony a mnoho dalšího.

Naštěstí díky moderním technologiím nemusí v dnešní době lidé kvůli personalizaci svých předmětů denní potřeby či kvůli označení firemních počítačů společným logem utrácet velké tisíce a prosit nějakého zlatníka, který by vám to udělal. Na trhu se již celkem bez větších problémů dá sehnat domácí gravírovací sada, se kterou si můžete užít skutečně mnoho zábavy a kromě pořizovací ceny vás nikdo do konce života nebude stát gravírování ani korunu.

Velkou výhodou je fakt, že si nemusíte ozdobit jen své osobní věci, ale můžete gravírovací sadu také využít pro vylepšení nějakého dárku pro blízkou osobu či důležitého obchodního partnera. Pokud byste si chtěli vyhrát, můžete vyzkoušet gravírovací stroj Two Trees TOTEM S Laser Engraver, který nyní naleznetev internetovém obchodě Cafago v 59% slevě s využitím našeho kódu TWTREES.

Patříte-li spíš mezi domácí kutily, kteří si neustále rádi něco vyrábí, vylepšují či si rádi hrají, můžete vyzkoušet práci s 3D tiskárnou. Mnozí se obávají toho, že přeci nejsou profesionálními grafiky či nemají vůbec žádné zkušenosti. Každý, kdo někdy měl v ruce 3D tiskárnu vám pak potvrdí, že veškeré obavy jsou zcela zbytečné.

Na internetu jsou dostupné veřejné knihovny, kde si můžete zdarma stáhnout prakticky cokoliv a nastavit si jen případnou výslednou velikost tisku a je to. Tím pádem nemusíte nic projektovat. Na druhou stranu nikdo vám nebrání se v grafickém editoru naučit a sám si třeba naprojektovat speciální držák na mobil.

Vytisknout si na 3D tiskárně můžete například case pro Raspberry Pi, krabičku na koření či čaje nebo mačkací větráček do ruky

Začátečníkům bychom doporučovali vyhnout se drahým modelům, ale sáhnout spíše po levnějších variantách. Na internetovém obchodě Cafago nyní seženete model TWO TREES Sapphire Pro v -77% slevě při využití kódu TCSAPSR.