Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

GeForce RTX 2060 12GB jako Founders Edition nevznikne, Nvidia si ji rozmyslela

Nvidia minulý týden na oficiálním webu zveřejnila specifikace GeForce RTX 2060 12GB Founders Edition. Nyní jsou tyto informace pasé, karta bude nejspíš dostupná jen jako nereferenční…

Pokud jde o půlroční výhledy, není nic neobvyklého na tom, pokud se situace změní a i oficiální informace přestane platit. V případě zveřejnění údajů k produktu, jehož vydání má nastat za méně než týden, zpravidla ke změnám nedochází. GeForce RTX 2060 12GB Founders Edition, jejíž parametry Nvidia oficiálně na webu uvedla minulý týden, je však situace jiná.

Poté, co tyto údaje převzaly weby po celém světě a informovaly o chystaném vydání Founders Edition, Nvidia v tichosti „Founders Edition“ odmazala. To však nezůstalo bez povšimnutí. Redakce webu TechPowerUp se obrátila na Nvidii s dotazem, zda skutečně karta bude dostupná jen v nereferenčním provedení, což jí bylo potvrzeno.

GeForce RTX 2060 12GB kombinuje takty a počet stream-procesorů z GeForce RTX 2060 Super s šířkou sběrnice a počtem ROP z původní GeForce RTX 2060. K tomu má nastaveno 185W TDP, kteréžto je 25 wattů nad původním modelem a 10 wattů nad Super. Zda toto navýšení zkonzumují paměti, nebo z něj něco zbude i pro jádro a karta v reálu poběží na vyšších taktech než „Super“, se dozvíme velmi brzy.

Diskuse ke článku GeForce RTX 2060 12GB jako Founders Edition nevznikne, Nvidia si ji rozmyslela

Žádné komentáře.