Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Krom NUC Ghost Canyon chystá Intel i Quartz Canyon s podporou Xeonů a i7 vPro

Koncem loňského roku se začalo mluvit o tzv. Ghost Canyon, NUC pro 45W osmijádrový Core i9 Coffee Lake-refresh. Bok po boku s ním půjde na trh i sesterská profesionální varianta…

Ghost Canyon je tak trochu zvláštní produkt. Přestože ho Intel řadí mezi produkty NUC, jde už spíše o kategorii přerostlých mini-PC, neboť objem sestavy dosahuje pěti litrů, tedy menšího vědra. Velmi blízký tomuto konceptu bude i Quartz Canyon. Ten opět nabídne osmijádrové procesory, ovšem na výběr bude mezi Xeony (E) a 9. generací Core i7 s vPro. Tím Intel rozšiřuje působnost NUC výrazněji i do profesionální sféry.

Jak vidíte na úvodním snímku, koncept zakládá na menším PCB, které spojuje jednak modul obsahující základní desku (respektive její podstatnou část) a procesor s druhou pozicí, která je určena samostatné PCIe grafické kartě. Přestože lze v principu vložit většinu dvouslotových karet, bude s ohledem na prostor a možnosti chlazení vhodnější volit jednoslotové, nebo mini-ITX modely, případně karty vyfukující horký vzduch mimo skříň.

Je však potřeba říct, že se do skříně vešel i 500W zdroj, takže jde o kompletní objem a nikoli řešení, kdy je krom jedné krabičky potřeba počítat ještě s prostorem pro druhou krabičku, která obstarává napájení. Z výbavy stojí za pozornost duální Thunderbolt, duální Ethernet, podpora Optane i ECC a 2,4 Gb/s Intel Wi-Fi 6 (AX200).

K formálnímu vydání má dojít na podzim, ale předpokládáme, že širší dostupnost nastane - podobně jako se očekává u Ghost Canyon začátkem roku 2020.

Diskuse ke článku Krom NUC Ghost Canyon chystá Intel i Quartz Canyon s podporou Xeonů a i7 vPro

Žádné komentáře.