Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Jakou vybrat 3D tiskárnu za dostupnou cenu? Vyberte si z těchto čtyř modelů

PR článek
Kouzelný svět 3D tisku uchvátil už značnou část populace. Některou dokonce natolik, že zatoužila po vlastním zařízení pro domácí využití. Každý takový nadšený fanoušek však stál před jedním dilematem, tedy jakou 3D tiskárnu si vybrat. Odpovědí je jeden z těchto čtyř modelů.

S domácí 3D tiskárnou se vám otevírá nový svět možností, kdy jakákoliv hmatatelná věc je vám prakticky nadosah. Zatoužíte-li po jakémkoliv užitečném doplňku či třeba figurce své oblíbené filmové postavy, stačí si stáhnout jediný soubor z internetu a poslat jej do vlastní domácí výroby.

Jenže jakou 3D tiskárnu si vybrat, aby splnila tyto účely? Sesumírovali jsme čtveřici, kterou aktuálně naleznete v masivních předvánočních slevách. Rozumnou volbou je sice kterákoliv z nich, ale přeci jen si je drobet rozebereme a zvýrazníme si rozdíly.

#1 Creality 3D Ender-3

Jako první v tomto seznamu musí být uvedena aktuálně snad nejpopulárnější tiskárna Creality 3D Ender-3, která sbírá pozitivní ohlasy po celém světě a drtivá většina komunity ji právě doporučuje jako výchozí bod pro všechny novopečené milovníky 3D tisku. Rovněž je také tou nejlevnější volbou v tomto výčtu, jelikož ji právě naleznete v 52% slevě za směšných 3 900 Kč.

Creality 3D Ender-3 přináší hodně muziky za málo peněz. Široká plocha pro tištění, rychlé nahřívání, teplotní rozsahy, vysoká přesnost, možnost offline práce a podpora všech nejpoužívanějších materiálů, jako například PLA, ABS, TPU a další. Creality 3D Ender-3 je zasílána bezplatně z německého skladu, u prahu vašich dveří tak může být do 6 pracovních dní.

#2 Anet A8

Podobně rozumnou volbou za senzační cenu je také Anet A8, která oproti předchozímu kousku disponuje širší pracovní plochou, robustnějším zpracováním a rozsáhlejším portfoliem podporovaných materiálů, doplněných například o HIPS, TPU a dřevo.

Anet A8 aktuálně naleznete v neuvěřitelné 73% slevě v rámci výprodeje, do kterého bylo zařazeno jen 196 kousků, za směšných 4 100 Kč. Zásoby se ovšem rychle tenčí, a štěstí se tak usměje už jen na posledních 53 zájemců. Čtete-li tento článek včas a chcete si užít kvalitu za pakatel, pak sáhněte po tomto kousku.

Anet A8 je zasílána z německého skladu, s dopravou zdarma a doručením do 6 pracovních dní.

#3 Anycubic i3

Posuneme-li se v cenovce o tisícovku dále, pak se ocitneme před výběrem Anycubic i3. Díky tomuto nepatrnému skoku však získáte daleko preciznější tisk díky přesnosti měřené v setinách milimetrů, díky čemuž si budete moci dovolit tisknout i objekty s drobnými detaily, a docílit tak daleko působivějších výstupů.

Anycubic i3 dále disponuje dotykovým displejem, jehož ovládání je intuitivní a s řadou otazníků vám systém sám poradí. Anycubic i3 je rovněž zařazeno do výprodeje s masivní 72% slevou, díky které tento kousek pořídíte za rozumných 5 400 Kč. Z původních 396 kusů jich už ovšem zbývá méně než 150, tak příliš neotálejte. Tiskárna je zasílána taktéž zdarma z německého skladu, a doma ji tak můžete mít již za 6 pracovních dní.

#4 Creality CR-10S

Pokud jste článek dočetli až sem, pak se zjevně chcete vyhnout kompromisům a sáhnout po něčem pořádném za vyšší cenu. Do 3D tiskárny Creality CR-10S se přímo zamilujete. Tento kousek vám splní všechno, na co byť jen pomyslíte. Každý výstup bude hoden výstavky na vitríně, jelikož si poradí s každým detailem, každou vráskou na čele a každým záhybem.

Mějte Creality CR-10S doma a užívejte si pozornost, jakou vám známí dají, abyste pro ně mohli vytisknout kdejakou figurku, model letadla, automobilů, držáky na všechny věci možné i nemožné a další. S Creality CR-10S neznáte hranice, můžete se utrhnout ze řetězu a stahovat z internetu jeden projekt za druhým.

Creality CR-10S pořídíte aktuálně v 67% slevě za už znatelných 11 000 Kč. Pětimístná cifra se vám však vrátí s okamžiky radosti z každého vytištěného projektu. Do výprodeje však bylo zařazeno jen 250 kusů, z čehož se kompromisům už stihlo vyhnout 124 zákazníků. Buďte mezi nimi.