Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nvidia Tegra 2 3D za dveřmi, čtyřjádrová Tegra 3 na podzim

Nvidia Tegra 2
Nvidia hodlá podle dostupných informací velice brzy uvést vylepšenou verzi procesoru Tegra 2, která přidá grafické části schopnost zobrazování 3D, tedy abychom byli přesní: stereoskopického 3D (neboť Tegra již „3D grafiku“ obsahuje)…

Tegra 2 byla sice uvedena již na loňském CESu, avšak až na letošním CESu se Tegra 2 začala objevovat v koncových zařízeních, to jde o čipy s označením AP20H a T20.

Už v únoru má podle uniklé roadmapy přijít Tegra 2 3D, která nabídne stereoskopické zobrazení trojrozměrného obrazu s tím, že se očekává použití displejů schopných takové reprodukce bez brýlí (u malých displejů to není tak obtížné, však Nintendo 3DS takto pracuje už od loňského června, kdy ji výrobce poprvé ukázal světu (tato herní krabička na své uvedení také teprve čeká, má se tak stát rovněž letos v únoru).

Nvidia Tegra Roadmap - Tegra 2 3D, Tegra 3

Další v pořadí je Tegra 3, která by se měla stát prvním čtyřjádrovým procesorem pro mobily, tedy spíše pro mobilní zařízení, kam se běžně strkají ARMy. To půjde o čipy s označením T30 a AP30, vzorky by měly již existovat, uvedení se očekává letos na podzim. Základem bude čtyřjádrový Cortex-A9 běhající až na 1,5 GHz, grafika by měla být 3× výkonnější (předpokládáme, že jde o srovnání s Tegrou 2). A tak se můžeme na příští CES těšit na FullHD tablety a 720p smartphony (pochopitelně formou patřičného výstupu, samotné displeje na těchto zařízeních nejspíše takové rozlišení mít nebudou).

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nvidia Tegra 2 3D za dveřmi, čtyřjádrová Tegra 3 na podzim

Středa, 26 Leden 2011 - 17:31 | Erkil Poirot | Stejne bys na to potreboval lupu. Trochu nechapu...
Středa, 26 Leden 2011 - 16:59 | rman | "samotné displeje na těchto zařízeních...
Středa, 26 Leden 2011 - 16:30 | Aleš Sůra | Tomuhle kousku fandím od samotného začátku!...

Zobrazit diskusi