Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Očekávány Samsung Galaxy Tab S5 dorazí v září s procesorem Snapdragon 855

Další aktualizace tabletu od Samsungu se chystá. Tentokrát i s aktuálním procesorem a Wacom vrstvou, která u levnějšího S5e chybí.

S uvedením levnějšího modelu Galaxy Tam S5e je zcela jasné, proti komu se Samsung staví. Bohužel s procesorovou výbavou je boj proti iPadu těžký. Vzhledově se totiž S5e blíží více k dražšímu a vybavenějšímu tabletu iPad Pro, který rovněž umožňuje používat stylus, avšak procesor a grafické jádro je na zcela jiné úrovni. Na levnější iPad 2018 je Samsung S5e drahý a jediné plus v případě Samsungu je lepší obrazovka.

Tisková zpráva naštěstí uveřejňuje příchod výkonnějšího modelu Tab S5. Ten narozdíl od levnějšího S5e přinese Wacom vrstvu pro přesnější práci se stylusem a výkonnější procesor Snapdragon 855, což z chystaného tabletu dělá vážnou konkurenci pro iPad Pro. Mimo výkonný procesor lze předpokládat 6 GB operační paměti RAM doplněné o velmi rychlé interní úložiště s kapacitou dosahující 512 GB (v nejvyšší modelové variantě). Mimo to lze narozdíl od iPadu paměť rozšířit o USB-C disk (minimálně do doby, než Apple vydá iPad OS), popřípadě MicroSD kartu (slot lze najít jak u předchozího modelu, tak i u levnějšího S5e).

Tablet od Samsungu tak dokazuje, že tablety jsou stále aktuální a s novým modelem na trhu se jejich zánik oddálí. Představení novinky bude pravděpodobně už v září, jak tomu bylo doposud. Během představení se nejspíše dočkáme i nového modelu Galaxy Note 10, který má za cíl nahradit aktuální Note 9. Předpokládaná cena ani následná dostupnost zatím není známá.

Jiří "Kjutl" Kutlák

Proč nevytěžit z ničeho maximum aneb i odpad lze používat produktivně a neprodělečně!

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Očekávány Samsung Galaxy Tab S5 dorazí v září s procesorem Snapdragon 855

Žádné komentáře.