Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Pohlídejte děti i zloděje: Chytrá kamera od Xiaomi rozezná člověka a vidí v noci

PR článek
V dnešním světě sice už dávno nezašíváme peníze do matrace, ale ironií osudu schováváme své největší jmění všem na očích, od obyčejných telefonů přes chytré gadgety až po nadupané notebooky. Vloupat se do bytu je však stále jednoduché jako facka.

Každým dnem spěje společnost ke stále vybavenější a chytřejší domácnosti, která tak kype na hodnotě. Svými cennostmi se navíc netajíme, nýbrž ještě chlubíme na sociálních sítích před stovkami či tisíce followery. Nikdy nebylo tak jednoduché si někoho vyhlídnout jako v moderním světě, kdy o vašich cennostech schovaných doma a vaší přítomnosti či nepřítomnosti ví kdokoliv, ať už skrze vaší sociální bublinu či vlastních dětí.

Na bezpečnost v domácnosti tak mnohdy zapomínáme, přestože bychom ji měli věnovat stejnou pozornost jako na bezpečné užívání internetu. Klid na duši můžete mít jedině s domácí videokamerou. Jenže ve stovkách hodin záznamu se jen sotva zorientujete. Naštěstí už existují chytrá řešení, která natočí jen to nejnutnější.

Domácí bezpečnostní kamera od Xiaomi je vybavena automatickou detekcí člověka, díky čemuž se nebudete muset prohrabovat každým šustnutím listu, a pohodlně si tak zkontrolujete záznamy klidně z každého dne, aniž by vás jakkoliv časově zatížily. Další výhodou je integrace a propojení s mobilním telefonem, na který automaticky dostanete notifikaci, když se doma stane něco nezvyklého.

Za podivínem se sama otáčí ve 360° rotaci, takže svůj cíl nespustí nikdy z očí. Videozáznamy pořizuje kamera ve FullHD rozlišení pro maximální přesnost a ukládá až na tři různá úložiště pro maximální diverzifikaci a bezpečnost, tedy na interní úložiště, NAS a do Cloudu. Samozřejmostí je funkce nočního vidění.

Kamera je schopná spolehlivě detektovat i dětský pláč, tedy ji můžete nainstalovat například do dětského pokoje a využívat jako domácí chůvičku.

Bezpečnostní kameru Xiaomi IMILAB pořídíte běžně za cenu atakující 2 tisíce. V internetovém obchodě Ebay však nyní naleznete pár kousků za necelých 700 Kč s dopravou zdarma. O vaši objednávku se navíc postará vyhlášený obchod, který v rámci garance vrácení peněz dohlédne na bezpečnou transakci a správné doručení.