Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Aktualizováno: Samsung prodal přes milion skládacích telefonů Galaxy Fold

Prodeje prvního telefonu se skládacím displejem, Samsung Galaxy Fold, překonaly milionovou laťku. Pro výrobce to může být signál, že i ve $2000 segmentu poptávka existuje…

Redakce webu TweakTown upozornila, že korporátní vice-prezident a CSO Samsung Electronics Young Sohn na akci TechCrunch Disrupt v Berlíně vystoupil na pódium a oznámil, že: „[…] milion lidí dokázalo, že chce používat tento produkt s cenovou $2000“.

Milion není ve světě smartphonů extra vysoké číslo. Samsung prodává ročně kolem 300 milionů, Apple a Huawei kolem 200 milionů každý, Xiaomi a Oppo kolem 100 milionů každý. Je však faktem, že průměrná prodejní cena smartphonu s Androidem činí zhruba $200, takže každý prodaný Galaxy Fold znamená pro Samsung příjmy odpovídající prodejům deseti průměrných smartphonů. Zisk bude ještě násobně vyšší, neboť čím vyšší cenová relace, tím vyšší (i procentuálně) marže.

Na druhou stranu nelze souhlasit s tvrzením TweakTown, že prodeje 1 000 000 telefonů za $2000 přinášejí Samsungu $2 000 000 000 (dvě miliardy dolarů). Existuje nějaké DPH (případně jeho obdoby), cla, marže prodejců a tak dále, takže částka, za kterou produkt prodává Samsung distributorům musí být nižší než MSRP (doporučená cena) $2000. Přes to lze odhadovat, že asi 1,5 miliardy dolarů v pokladně Samsungu skončí.

Pro Samsung (a nejen pro něj) to může být jasný ukazatel, že když je společnost schopná na trh dostat něco evidentně nového, kde je rozdíl oproti předchozím generací na první pohled vidět, je to prodejné i za dva tisíce dolarů (u nás to odpovídá 50 tisícům Kč a více).

Aktualizace: Samsung vydal dodatečnou tiskovou zprávu, ve které uvedl,ž e se zástupce společnosti zmýlil a zaměnil hodnotu  s původně plánovaným cílem. Společnost uvedla očekávané hodntoy prodejů, které uvedla v minulosti a několik údajů od analytiků, ale konkrétní počet skutečně prodaných kusů neuvedla.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Aktualizováno: Samsung prodal přes milion skládacích telefonů Galaxy Fold

Středa, 18 Prosinec 2019 - 06:50 | Terepin | Už bolo uvedené, že to bol omyl a v skutočnosti...

Zobrazit diskusi