Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Už máte své chytré hodinky? Mějte přehled o svém každodenním životě

PR článek
Chytré hodinky Amazfit Verge vás se svými funkcemi doprovodí při každé příležitosti vašeho běžného dne, ať už jste vrcholový sportovec nebo gaučový povaleč.

Za chytré hodinky se dnes vydává ledacos, co zvládne něco drobet více než jen změřit čas. Skutečně našlapanou hvězdu ve svém oboru za slušné peníze najdete s obtížemi. Je proto na místě vyhlížet slevové akce, ve kterých se čas od času objeví parádní model. Jednu takovou akcičku nyní naleznete na internetovém portále Ebay.com, kde naleznete zbrusu nový model Amazfit Verge od dceřinné společnosti světoznámého výrobce Xiaomi, Huami.

Amazfit Verge 3 překvapí na první pohled AMOLED displejem o průměru 1,3" s rozlišením 360 x 360 pixelů chráněným odolným sklem Gorilla Glass 3. K odolnosti dále připočítejte certifikaci IP68, díky které máte o starost méně a můžete se s hodinkami klidně ponořit pod hladinu či se zpotit při běhu. 

Při bližším ohledání bychom v útrobách našli srdce v podobě dvoujádrového procesoru podpořeného 512 MB paměti RAM. Po softwarové stránce má Amazfit Verge pod kontrolou vlastní operační systém Amazfit OS, který je v mnoha ohledech podobný Wear OS od Googlu.

Mimo všechny tyto technologické vychytávky ocení běžný uživatel hlavně pestrou paletu funkcí pro sportovce i pro každodenní život. Pokud se hádáte se šéfem, můžete klidně sledovat, jak vám roste tep; popřípadě si pohlídáte, kdy už má vaše srdce dost, abyste za sebou mohli prásknout dveřmi. Po hádce to můžete jet rozdýchat na kolo, kde vám hodinky změří pomocí integrované GPS přesnou trasu. Po úspěšném dni se můžete pokochat pohledem na počet spálených kalorií a spokojeně ulehnout ke spánku, který vám hodinky také ohlídají.

Díky zabudovanému mikrofonu již nemusíte v přeplněné tramvaji zběsile hledat, do jakých hlubin vašeho batohu vám zapadnul mobilní telefon, ale v klidu si hovor vyřídíte prostřednictvím svých hodinek. Závěrem je nutno dodat, že Amazfit Verge nezklamou svého majitele ani při té nejtěžší zkoušce, a to je výdrž. Na jedno nabytí totiž můžete frčet až 5 dní.