Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Všechny tři nové iPhony se stylizují do podoby iPhone X. I ten „levný“.

Apple opouští design klasického iPhonu, kterého se v drobných obměnách s mírnými evolučními krůčky držel řadu let. Všechny tři novinky chystané pro rok 2018 přejdou na styl iPhonu X…

Je známo, že Apple pracoval asi na čtyřech projektech, z nichž tři se rozhodla poslat do sériové výroby a postavit na nich nové portfolio v roce 2018. Na čem se ale analytici nemohli zcela shodnout, je využití OLED displejů vůči LCD. Zatímco Luke Lin předpokládal, že pro dva modely Apple zvolí LCD a pouze top model bude vybaven OLED, Ming-Chi Kuo stále trvá na názoru, že dva modely společnost vybaví OLED displejem a pouze jeden nabídne LCD.

Shoda panuje v podstatě v tom, že největší model, s 6,5″ displejem, kterému můžeme pracovně říkat „iPhone X Plus 2018“, nese OLED. Dále existuje shoda, že nový telefon s 6,1″ displejem („iPhone X SE“) bude levnější varianta postavená na LCD. Rozpor se týká pouze 5,8″ verze („iPhone X 2018“), který má být podle Lina LCD, kdežto podle Kua OLED. Čistě z toho důvodu, že Kuo mívá obvykle pravdu, můžeme jeho verzi považovat za věrohodnější.

Flexibilní OLED displej u iPhone X umožnil rozšíření až do krajů telefonu i tam, kde je displej připojený;
vyřešeno to bylo zahnutím okraje

Jisté však je, že všechny tři modely se budou stylizovat do podoby iPhonu X. Ne až do posledního detailu, kupříkladu 6,1″ „iPhone X SE“ mu sice využívat tzv. Full Active LCD od společnosti Japan Display, které umožňuje okraje minimalizovat na 0,5 milimetru, ale i tak zkrátka budou o něco širší než u stávajícího iPhonu X. Kdo bude chtít méně, zaplatí si více. Přesto Apple předpokládá, že tento model bude bestsellerem, objednal komponenty pro výrobu 100 000 000 kousků pro letošní druhé pololetí.

Cenu Kuo vidí v rozpětí $699-799, kapacita paměti dosáhne 3 GB, čtečku otisků nahrazuje Face ID. Podle objemu nasmlouvaných komponent se zdá, že Apple počítá s prodeji 6,1″ odpovídajícími součtu objemu očekávaných prodejů obou OLED (5,8″ a 6,5″) modelů. To podpoří ukončení prodejů stávajícího iPhone X, aby po vydání nové generace nešla stará do slevy a nedegradovalo to hodnotu nového designu, ani nekanibalizovalo prodeje staré.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Všechny tři nové iPhony se stylizují do podoby iPhone X. I ten „levný“.

Úterý, 20 Únor 2018 - 08:12 | Pjetro de | 5,8″ a 6,5″ ifóny ... chudak pišta robota sa musi...
Úterý, 20 Únor 2018 - 08:01 | odb | Co cakas? Tam sa toho vela neda vymysliet aby to...
Pondělí, 19 Únor 2018 - 20:52 | Mirda Červíček | Jsem tak nadšen z té designové rozmanitosti jakou...

Zobrazit diskusi