Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Jak vytápět v zimě levně? Chytrá domácnost se reguluje sama a stojí pár korun

PR článek
Víte, že právě vytápění domácnosti, které tvoří podstatnou složku rodinného rozpočtu, zůstává po dvě třetiny dne zcela bez povšimnutí? Dobrá zpráva je, že můžeme zamezit plýtvání energií a výrazně ušetřit. Jak? Stačí využít principů chytré domácnosti.

Naše radiátory po zaslouženém letním odpočinku už pomalu najely na nepřetržitý provoz, nad kterým si mnou ruce především dodavatelé plynu a energií. Využívají totiž pohodlnosti zákazníků, kteří nemají čas ani náladu dohlížet na každý teplotní stupeň a především časy, v kterých topí. Všichni chceme ráno odejít bez myšlenek na vypnutí topení, a vracet se do krásně vyhřátého domova.

S chytrou domácností si však dopřejete stejný komfort, bez starostí a za mnohem menší peníze. 

Dánská společnost Danfoss pomáhá regulovat vnitřní vytápění a zabraňovat plýtvání energií již téměř 80 let. S pomocí moderních technologií si svoji vedoucí pozici na trhu o to více utvrdila, a stala se tak průkopníkem v oblasti chytrých domácností a automatizované regulace vytápění, a tedy ideální volbou pro domácnost 21. století.



Jejich nejnovější chytré hlavice Danfoss Ally™ regulují teplotu zcela autonomně, přizpůsobí se vašemu dennímu režimu a poskytují kontrolu nad teplotou domácnosti odkudkoliv na světě. Hlavice Danfoss Ally™ fungují na cloudovém řešení za nejprecizněji vyladěné souhry jednotlivých komponentů, které jsou nejmodernější na trhu. Využívají proto otevřený protokol bezdrátové technologie ZigBee 3.0, která je pro chytrou domácnost stěžejním bodem.

Chytrá domácnost Danfoss po dobu vaší nepřítomnosti ztlumí veškeré vytápění, abyste nevyhazovali peníze oknem, a včas před vaším návratem domů vytopí domov na vaši oblíbenou teplotu. Potrpíte-li si během spánku na chladnější vzduch, s chytrou domácností si ho dopřejete, aniž byste museli hnout termostatem.

Pohodlné ovládání v mobilní aplikaci

Celý systém chytrého vytápění Danfoss Ally™ je napojený na oficiální mobilní aplikaci Danfoss Ally™ App, ve které máte celou svoji domácnost jako na dlani. Ovládání je naprosto intuitivní a veškeré pokyny můžete obstarat čistě jen za pomoci hlasu. Aplikace spolupracuje s hlasovými asistenty Google Assistant a Amazon Alexa.

Pomocí aplikace si nastavíte vlastní denní režim, pracovní vytíženost a oblíbené teploty v různých časových etapách, klidně i napříč jednotlivými pokoji. Aplikace dokonce umí detektovat otevřené okno a upozornit vás na to. Teplota domácnosti se pak nastaví automaticky; v případě potřeby si ji ovšem nastavíte i manuálně jediným kliknutím, například na dovolené či při nečekané zastávce na jedno pivko. 

Vyzkoušejte si na vlastní kůži bezplatnou demoverzi aplikace Danfoss Ally™ App pro mobilní telefony s operačním systémem Android či iOS

Systémy Danfoss dnes již vytápí více než 43 milionů evropských domácností, kterým šetří v průměru až 30 % z nákladů na energie. 

Systém je kompatibilní s 96 % systémy vytápění, jak na elektřinu, olej, plyn, dálkové vytápění a tepelná čerpadla. Jelikož jsou produkty Danfoss dobře zavedené na českém trhu, k mání jsou jednoduše v mnoha oblíbených tuzemských obchodech a eshopech s elektronikou, např. CZC nebo Datart, viz oficiální nabídka prodejců. Využijte aktuální akce na výhodný starter set.