Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Vystačte si sami: S 3D tiskárnami se zabavíte a ušetříte peníze i cestu na nákup

PR článek
V dnešní době, kdy jsou téměř všechny krámy zavřené, je potřeba být soběstačný. Spoustu nářadí a domácích pomůcek možná ještě několik měsíců neseženeme. V internetovém obchodě TomTop nyní v rámci výprodejů seženete hned několik produktů, které jsou pro období karantény přímo stvořené. Navíc jsou zasílány ze sousedního Německa, a tedy jejich expedice je rychlá a bezpečná.

3D tiskárna Anet ET4

3D tiskárna Anet ET4 se řadí do kategorie tiskáren, které uživatelé oceňují pro jejich výbornou kvalitu, přívětivé uživatelské prostředí a za příznivou cenu. Její široké zaměření vám poskytne možnost výběru, zda si budete tisknout stojánky na mobily, bytové doplňky nebo štíty pro blízkou nemocnici. Můžete ji totiž plnit jak PLA, HIP, tak i Wood a dalšími hojně využívanými materiály.

S tiskárnou se dorozumíte snadno, pokud k ní připojíte počítač přes USB nebo do ni vložíte SD kartu s připraveným souborem k tisku. Tiskárna pochopitelně podporuje i standardní operační systémy a všechny programy, které jsou schopny vyexportovat budoucí 3D objekt ve formátu .STL, .OBJ nebo G-code. U této tiskárny vás navíc zaujme i neobvyklé maximální rozměry tisku, které jsou 220 x 220 x 250 mm, což znamená, že na ni můžete vytisknout i větší objekty.

3D tiskárna Anet A8 Plus

Tiskárna Anet A8 Plus je bezpochyby profesionál každým coulem. Nabídne svému majiteli, oproti běžným tiskárnám, pracovní plochu o rozměrech 300 x 300 x 350 mm, čímž umožní tisknout daleko větší objekty. Pro pohodlnější tisk je možné připojit k tiskárně počítač pomocí USB nebo jednoduše zvolit SD kartu. Vše se pak dá ovládat pomocí přehledného LCD displeje. 

Mezi podporované materiály používané pro tisk patří široké spektrum nad rámec běžného portfolia - PLA, ABS, PET, HIPS, Flex PP, Ninjaflex, Laywood, Laybrick, Nylon, Bamboofill, Bronzefill, ASA, T-Glase, filamenty s uhlíkovým vláknem, polykarbonát. Navíc umožňuje i barevný tisk po vrstvách či nabídne bezúdržbovou tiskovou plochu. 

3D tiskárna Ender-5

Creality Ender 5 je rovněž 3D tiskárnou, která nevyžaduje ani žádne předchozí zkušenosti s 3D modelováním. Vytisknout si tak můžete vše, na co vaše myš v útrobách internetu dosáhne. Její výhodou je výhodný poměr ceny a kvality. Každého zaujme již při rozbalování svým kvalitním a robustním provedením, což oceníte při samotném tisku – tiskárna se totiž neklepe jak ratlik v zimě.

Enderem 5 můžete tisknout jak velké objekty, tak i skutečně malé, a to propracované do nejmenších detailů. Proto není problém vytisknout novou násadu na lopátku, i detailní model druhoválečného stíhacího letounu včetně provedení kokpitu. Při tisku se také hodí praktická ochrana proti výpadku napájení, která může zachránit vaši několikahodinovou práci.

Kadeřnická souprava Xiaomi Enchen Sharp

V době karantény a zavřených kadeřnických salónů se nepostradatelnou součástí každé domácnosti stávají holící a kadeřnické soupravy. Vzniká tak situace, že jsme nuceni se navzájem stříhat a upravovat. ENCHEN Sharp od Xiaomi má dokonalé ergonomické vlastnosti, extrémně nízkou hladinu hluku 55 dB a neobyčejně silný motor s 7500 ot/min.

Je tak vhodný jak pro zastřihávání mužských vousů až po úpravu krásných dlouhých ženských vlasů. Příjemnou vlastností je také skutečnost, že na jedno jediné nabytí vydrží pracovat celých 45 minut. Bez problémů tak zvládnete ostříhat celou rodinu i se psem.

Závěsné LED svítidlo Yeelight

Chytré závěsné světlo s RGB spektrem barev dodá vaší domácnosti pravou atmosféru pro každý okamžik a rozpoložení. Závěsné svítidlo od Yeelight můžete dokonce propojit s chytrým telefonem, přes který jej můžete také jednoduše a velice intuitivně ovládat. Vaši místnost si tak můžete nechat prosvítit libovolnou barvou nebo teplotou barvy v rozmezí od 2700k do 6500k.

Mezi další funkce, které se stanou příjemným nadstandardem, patří třeba hlasové ovládání, časové zpoždění nebo nastavení jasu. Můžete si tak navodit příjemnou romantickou atmosféru či divoký večírek. Díky použité LED světelné technologii také ušetříte za elektrickou energii, protože spotřeba je zde několikanásobně menší než v případě klasických žárovek.