Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Vzpomínky do konce života: Zvěčněte je se správnou technikou

PR článek
Na dovolené, výletech a akcích s přáteli či rodinou sbíráme jednu vzpomínku za druhou. Nahráváme své radosti, fotíme své úsměvy a namísto anekdot si odnášíme videa plná energie. Špatně zvolená technika nás však může snadno zradit, a šanci máme vždy jen jednu. Vybavte se tím správným náčiním.

Zvěčněte své heroické výkony

Svůj každodenní život zaznamenáváme na mobilních telefonech celkem běžně, ale od toho pravého adrenalinu je držíme v ústraní. Právě tyto zážitky jsou ovšem daleko cennější a hodí se je mít zvěčněné navždy. Ať už si hrajete s dětmi v moři, drandíte na kole lesem, lezete na skálu nebo třeba sjíždíte hory na lyžích. Věděli jste ale, že akční kamery seženete už za pár stovek?

Ke zvěčnění svých adrenalinových vzpomínek nemusíte sahat po žádném GoPro, které vás bude stát celou měsíční výplatu, ale stačí vám čtyři stovky. Za tuto cenu seženete na Ebay skromnou akční kameru s FullHD rozlišením, vysokou odolností a vodotěsností do 30 metrů.

Jistě vás nadchne možnost bezdrátového přenosu přímo do vašeho mobilního telefonu, kde si můžete v aplikaci zkontrolovat úhel svého záběru, ať už máte kamerku připevněnou k hlavě, palubní desce auta nebo se natáčíte zpovzdálí. Manipulace je o to více usnadněna přidruženým bezdrátovým náramkem, přes který můžete poklepáním spustit či zastavit nahrávání.

Užijte si lepší hudbu drátem do ucha

Na rozdíl od Rose z Titanicu se se svým Jackem loučit nemusíte. Ještě nějaký ten pátek zůstanou klasická drátová sluchátka nadřazená těm bezdrátovým, ať už z hlediska kvality ozvučení nebo zkrátka jen komfortu, kdy nemusíte nabíjet o další zařízení navíc. Taky už všech těch nabíječek máte plné zuby?

Ať už je vaší motivací po drátových sluchátkách cokoliv, musíte dbát pozor na výběr správné značky. Společnost JBL se řadí na přední příčky, a tak vás jistě potěší aktuální nabídka na Ebay, kde najdete elegantní pecky s hliníkovým tělem. Látkový kabel navíc zajistí, že sluchátka z vaší kapsy nebudete rozmotávat jak Ariadninu nit. Kompletní specifikace najdete na stránkách produktu.

Odhlučte svá videa z dovolených kvalitním mikrofonem

Žijeme v době sociálních sítích, kdy náš život sdílíme se svými přáteli i ve formě videoblogů. Dopřejte jim krystalicky čistý zvuk a ušetřete je okolního randálu z ulic. Přenosné mikrofony od Xiaomi oslní malými rozměry, které se vlezou i do kapsy stísněných džín. K mání jsou hned ve dvou verzích, drátové i bezdrátové. Přirozeně je můžete použít i u počítače při rozhovorech s přáteli.