Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Adobe Photoshop CS6 beta ke stažení

Adobe Photoshop CS6
Pokud si chcete na chvilku větší než malou hrát zdarma s jinak docela drahým populárním Photoshopem v nové chystané verzi CS6, máte možnost, firma Adobe vypustila pro veřejnost jeho betaverzi…

V Adobe se rozhodli, že dají uživatelům k dispozici bezplatnou betaverzi, která bude fungovat do té doby, než vyjde verze finální. Uživatelé tak budou moci nejen připomínkovat Photoshop CS6, ale hlavně si jej budou moci vyzkoušet. Vydání finální verze je plánováno ještě během první poloviny tohoto roku.

Betaverzi si můžete stáhnout z webu Adobe Labs jak pro Windows, tak i Mac OS X. Instalace chce sériové číslo, nebo je zde možnost vyzkoušet pomocí volby Try. I want to try Adobe Photoshop CS6 for a limited time.. Přímo v tiskové zprávě se také dozvíte, že i zkušební verze vyžaduje aktivaci, bez níž produkt poběží pouze 7 dní. K aktivaci potřebujete Adobe ID. Pokud jste nikdy nečetli něco jako licenční podmínky u Adobe, pak jejich přečtení vám bude trvat nesrovnatelně déle než samotná instalace (jsou to dokumenty „na nemálo PageDownů“). Poté, co se produkt dostane do prodeje ve finální fázi, bude stát $699 (v přepočtu přes 13 000 Kč), extended verze pak bez jednoho dolaru rovnou tisícovku (v přepočtu necelých 19 000 Kč). Ono to teď moc cenu přepočítávat nemá, kurz může být za čtvrt roku jiný, navíc se jako vždy jedná jen o hrubý přepočet nezohledňující tradiční kurz €1=$1 a další přirážky způsobené nutností živit nepotřebné).

Z novinek tisková zpráva zmiňuje vylepšení v Content-aware nástrojích, mezi něž patří Content-Aware Patch, kdy se nemusíte jen spoléhat na to, co vymyslí sám Photoshop, ale můžete mu napovědět, čím má vyplnit prostor, z něhož chcete cosi odstranit. Další zajímavostí je Content-Aware Move umožňující uživateli nějaký objekt přesunout na jiné místo, opět s ohledem na okolní obsah obrázku.

A pokud se vám nechce toto martýrium podstupovat, prostě se podívejte na několik ukázek. Berte na vědomí, že vám to ukazují lidé z Adobe (jejichž úkolem je produkt především prodat), takže nadšení některých (zejména toho prvního) berte přeci jen trochu s rezervou ;-).

Tagy: 
Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Adobe Photoshop CS6 beta ke stažení

Neděle, 25 Březen 2012 - 11:20 | cz3dtc | Raději GIMP + pluginy. Pro pořádnej OSS systém...

Zobrazit diskusi