Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Akasa Silver Compund 450 nyní také v menším balení

Akasa Silver Compund 450, 5 g
Pasta je sice na některých webech prezentována jako nový produkt, ale s ohledem na totožné parametry jako u AK-450-5G je to vlastně jen menší balení.

Na trhu teplovodivých past obvykle moc rušno není, pouze nedávno přišel Gelid s větším balením své GC-1. Akasa nejspíše jde opačnou cestou, a sice uvedením drobnějšího balení. Tak to tedy při větší investigativě vypadá: ačkoli server techPowerUp informoval o AK-450-SS jako o novém produktu, jedná se o starou dobrou stříbrnou Silver Compund 450.

Pasta, resp. „termální meziksicht“ (tepelný interface, thermal interface), jak Akasa svým pastám říká, má tutéž tepelnou vodivost jako AK-450-5G, konkrétně o hodnotě 9,24 W/mK. Stejně tak i rozsah pracovních teplot – 0–200 ℃ – je stejný. Vskutku se tak jedná pouze o zmenšení na drobnou stříkačku s obsahem o hmotnosti 1,5 gramu.

S největší pravděpodobností dojde ke zhoršení jednotkové ceny (prodejní cena zatím známa není), na druhou stranu, při nanášení opravdu tenkého filmu je i takové množství schopné vydržet měsíce či dokonce roky dle četnosti použití. To pak opravdu nemá smysl investovat do dražšího 5g balení. Na trh by se menší balení mělo dostat v úterý 7. srpna, tedy alespoň v Japonsku.

Zdroje: 

Pavel "Behemot" Boček

http://www.hwworld.cz/ bocek.pavel[@]post.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Akasa Silver Compund 450 nyní také v menším balení

Žádné komentáře.