Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Se Sony modulem uděláte chytré brýle i z těch hloupých

Sony Smartglasses
Chytré brýle sice řadíme do stejné škatulky jako chytré hodinky - tedy mezi zařízení, která se jen těžko masově rozšíří - ale o to zajímavější je sledovat výrobce, jak urputně se je snaží prosadit.

Nejdříve Google s první generací svých Glass, pak neoficiální zprávy o nové generaci na x86 čipu Intelu, poté Luxottica s vlastním projektem postaveným na Intelu. Jinou cestou se vydala Sony, která nechce uživatelům nabídnout brýle, ale řešení, které z téměř jakýchkoli obyčejných brýlí udělá brýle neobyčejné.

Jde o modul s integrovaným displejem a zobrazovací jednotkou. Použitý displej je typu OLED, oproti konvenčnímu LCD řešení zmenšuje velikost „pixelů“ o 38 % a propouští i více světla, takže dosahuje vyššího jasu (800 cd/m²) a kontrastu (prý i víc než 10000:1). 

Sony Smartglasses Display

Nabízí 24bit barevnou hloubku (RGB) se 100% pokrytím sRGB gamutu. Odezva by neměla překročit 0,01 sekundy. Snad jedinou slabinou je rozlišení 640×400, ale to je s ohledem na způsob provedení asi pochopitelné (samotný displej je 0,23”, takže mluvíme o rozměrech 10,2 × 7,9 mm).

Sony Smartglasses Detail

Ostatní hardwarová výbava se nijak nevymyká očekávání, zakládá na ARM čipu Cortex-A7, z externích rozhraní podporuje Bluetooth 3.0 + High Speed a WI-Fi IEEE802.11b/g/n, z integrovaných zařízení pak akcelerometr, elektronický kompas a dotykový snímač. Kapacita baterie byla zvolena 400 mAh. Komplet váží 40 gramů, přičemž není zcela přesně vyvážený, rameno s displejem má 22, sekundární 18 gramů.

Název, cena ani dostupnost zatím nejsou známé. Sony zatím o zařízení hovoří jako o konceptu, který pracovně pojmenovala SmartEyeglass Attach!. Oficiálně ho představí v lednu na CES.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Se Sony modulem uděláte chytré brýle i z těch hloupých

Žádné komentáře.