Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Apple obhájil dvojici patentů, slide to unlock ale zcela vyhráno nemá

Soud kladívko palička spor
Apple : Samsung - 2 : 2. Tak by se dal shrnout dosavadní vývoj situace v dílčích sporech o platnost patentů, na jejichž základě by měl Apple od Samsungu dostat $1 miliardu. Po dílčím úspěchu Samsungu nyní Apple dorovnává.

Konec loňského roku probíhal pozitivně pro Samsung (kterému se podařilo - i přes možnost odvolání Applu - odstřelit patenty známé jako „bounce“ a „pinch to zoom“) - letošní události však hrají do not Applu. Tomu se podařilo obhájit patent D675,639 známý jako „slide to unlock“ a dále D675,612, o němž se obvykle mluví jako o patentu na „kulaté rohy“.

Apple slide to unlock

Z celkové šestice patentů, na nichž byl postaven loňský spor, již tedy bylo rozhodnuto o čtyřech. Se „slide to unlock“ má však Apple problém na více frontách - krom toho, že jej na jedné straně využívá jako páčidlo na korejskou peněženku, ho na straně druhé urputně brání. Nejen před samotným Samsungem, ale i před švédskou firmou Neonode, která si velmi podobné gesto nechala patentovat jako první.

Dosud není známo, jak jednání Applu s Neonode dopadlo. Je totiž možné, že patent Neonode platnost Applí verze nevylučuje: Liší se totiž v jedné drobnosti. Zatímco při použití gesta podle popisu Applu se mění grafické prvky na displeji, podle patentu Neonode se při gestu grafické prvky na displeji nemění :-).

Diskuse ke článku Apple obhájil dvojici patentů, slide to unlock ale zcela vyhráno nemá

Úterý, 12 Únor 2013 - 21:54 | PV | K tématu, kdo má na co patent: http://i.nahraj.to...
Úterý, 12 Únor 2013 - 13:08 | Chupas | a ja vymyslel slide to unlock, ktery dela zvuk...
Úterý, 12 Únor 2013 - 12:21 | mikeczcom | A já bych to vyřešil jednoduše, zrušil patent na...

Zobrazit diskusi